İçeriğe Yönlendir

Fren Hidroliği Değişim Aralığı

Fahrettin Doğdu

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

kaportacılar taş mı yesin? :)

tüm oyunu bozdun yavveee

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ahmet Kiriş yazdı:

Bittikçe ilave edin, değişeni hiç duymadım.

O akaryakit yalniz, fren hidroligi degil. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Evren Erakçora yazdı:

Kitaba göre 2 yılda bir değişir. Ustalar pek değiştirmek istemez. 

çünkü kaliper tarafından boşaltmamız lazım ve acaip pis iş. kesin kırılıyor birtaraflar.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Doğan Arşiray yazdı:

çünkü kaliper tarafından boşaltmamız lazım ve acaip pis iş. kesin kırılıyor birtaraflar.

Lastiği sökmek yetiyor, nasıl kırıyorlar ki sağı-solu?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

oyle degil iste, jeep de fren hortumlarini yenilerken, o minik metal tipa benzeri parçalari cikartamadim, bozup yenisini bulmak zorunda kaldim. diş adimi amerikan usuluydu. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

diş adimi amerikan usuluydu. 

işçilik hatasıdır o , camaroya rot ayarı için özel takım bile gerekiyor bu obez amerikalılar bir garip

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

işçilik hatasıdır o , camaroya rot ayarı için özel takım bile gerekiyor bu obez amerikalılar bir garip

bencede sonuçta euro aletlerle söküp takmaya kalktım. sebebi benim yani. ama sonuçta riskli iş onu diyorum. o nedenle ellemiyorlar. ilk fırsatta bende o sıvıyı yenileyeceğim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

ilk fırsatta bende o sıvıyı yenileyeceğim.

dot 5 mi dot5,1 mi konusu bekleriz

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Çağlar Bayur yazdı:

Biri ciddiye alsa şu yazdığını, tüm abs sistemini yeniletirsin adama :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Dün ustamı aradım fren hidroliğini değişelim dedim km ve yıl sordu 100k olmamış gerek yok dedi illa değişelim dedim gel hallederiz dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Sani Gerşon yazdı:

Biri ciddiye alsa şu yazdığını, tüm abs sistemini yeniletirsin adama :D 

işte konusu açılsın da sistem cortlamasın diye, gagıldan gelen de yenilesin onlar alışık

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çağlar Bayur yazdı:

4 bizde

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

focusda yamulmuyorsam, ilk değişim daha uzun bir aralıkta olmakla beraber 2 yılda bir değişim yapılıyor, değiştiğinde frenler daha hisli hale geliyor. fren hidroliği yüksek ısılara maruz kaldığı ve zamanla ne çektiği için değişim öneriliyor. Seviye aşağı inmiş siz de normaldir, balatalar eridikçe aşağı iner seviye. önerilen dot yağ alıp değiştirtin aynı seviyede doldururlar yarın bir gün yeni balata takılınca seviye eski yerine gelir.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Metin Uzunoğlu yazdı:

Dün ustamı aradım fren hidroliğini değişelim dedim km ve yıl sordu 100k olmamış gerek yok dedi illa değişelim dedim gel hallederiz dedi.

Hocam ustanızı seviyorsanız şu cihazdan hediye edin, yok sevmiyorum diyorsanız bir daha gitmeyin :) 

image.png.57abfe16cd7e228b1f68e7a4d8bbca37.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

vaay herif basit bi iletkenlik test cihazı yapmış köşe olmuş. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Fren hidroliğini beyinciler de değişiyor. Kolay iş. 

bu amerikalılar bol bol capon kullanır. Hiç mi ders almamışlar sistemin kolaylığı için. Amerikan için farklı capon için farklı alet takımı mı olacak yani

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

3 yıl değişim için ideal gibi. 
Ben kendim değiştirmiştim. Değişimi çok zor değil. Sadece her tekerden tek tek yapıldığı için zaman alıyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bunun bi de vakumla değişiyorlar

Yorum bağlantısı
Berke Kaya

Manuel değişim tavsiye etmem, bosch car servislerde değişim cihazı var, basınçla eski sıvıyı itip tanktan yenisini basıyor sisteme, hava yaptırma ihtimali yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Bülent Gökmen
  • 2010 Focus 1.6 Titanium için fren hidroliği ( DOT 4 sanırım)  için 1 lt yeterli mi? Marka önemli mi?
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Bülent Gökmen yazdı:
  • 2010 Focus 1.6 Titanium için fren hidroliği ( DOT 4 sanırım)  için 1 lt yeterli mi? Marka önemli mi?

1 litre fazlasıyla yeterli. Bilindik marka dot 4 hatta bulursanız dot 4 lv (asıl yağı bu) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Bülent Gökmen yazdı:

Yaklaşık 800 ml yetiyor. Mobil, Bosch, Ate, Ferodo, PO, FMY(Opet) olur farketmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...