Murat Sahın 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Selamlar; 19 lt damacanaları sağlıksız buluyorum damacanalar yıkanıp tekrar kullanıldığı için. Ev 4. katta ve asansör de yok. Eve 5 lt kullan at pet su almak tamam ama taşımak çok yoruyor. Mutfağa içme suyu için arıtma cihazı taktırmaya karar verdim. Yemekler ve içecekler için kullanılacak. Önereceğiniz, kullanıp memnun olduğunuz bir ürün var mı? Nelere dikkat etmek gerekir? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Bütçe ne? Milsu veya İhlas Aura güzel cihazlar yedek parça sorunu olmaz. https://www.n11.com/urun/mil-elegance-14-asamali-alkali-su-aritma-cihazi-dnp14-23287498?magaza=milsuaritma Yorum bağlantısı
Yücel Metin 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 (düzenlendi) Milsu cihazını yıllardır kullanırım hiç bir sıkıntı yaşatmadı. Aslında satan firma değilde filitreler önemli. membranı doğru seçilirse sıkıntı çıkmaz, asıl işi yapan atık su seviyesini belirleyen membran 31 Aralık 2023 tarihinde Yücel Metin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 İhlas Aura sanırım 4 yılı geçti kullanıyorum iyi memnunum.Bir sorun çıkarmadı.Filtreleri zamanında değiştiriyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 Aralık 2023 Yazar Paylaş 31 Aralık 2023 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Bütçe ne? Milsu veya İhlas Aura güzel cihazlar yedek parça sorunu olmaz. https://www.n11.com/urun/mil-elegance-14-asamali-alkali-su-aritma-cihazi-dnp14-23287498?magaza=milsuaritma Bütçe belirlemedim hocam. Çok mühim değil, ayda 600 lira para veriyorum 5 lt sulara Linkteki ürünle ilgili mesela, alırken seçebileceğim birden fazla seçenek var, bu seçeneklerin mantıklarını anlamadım ben, pompalı olunca ne oluyor pompasız olunca ne oluyor gibi? Recep Demirci yazdı: İhlas Aura sanırım 4 yılı geçti kullanıyorum iyi memnunum.Bir sorun çıkarmadı.Filtreleri zamanında değiştiriyoruz. İhlas sanırım yedek parça konusunda en yaygın olan Yücel Metin yazdı: Milsu yıllardır cihazını yıllardır kullanırım hiç bir sıkıntı yaşatmadı Milsu ve ihlas cihazlar arıtma yaparken atık su çıkartıyor mu? Çıkartıyorsa ne kadar? Mesela atık su olayının olmadığı ters ozmozlu falan cihazlar var, anlamadım mantığı ama deposu pompası ve atık suyu yok, ilk alım maliyeti görece yüksek, filtre fiyatları da görece yüksek tabi ama hangisi daha mantıklı olur onu çözemedim. 31 Aralık 2023 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 Aralık 2023 Yazar Paylaş 31 Aralık 2023 https://www.hepsiburada.com/aqua-love-atik-su-uretmeyen-ultraviyole-filtreli-su-aritma-cihazi-p-HBCV00003UOB42?magaza=Spring Water&&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.pmax.camp20516649271adgr000000&gad_source=4&gclid=Cj0KCQiAv8SsBhC7ARIsALIkVT1eh_y915tlHvYLEpw448-jGY8EoS_zrf3NC_xZ_531oJMCnB2_QkgaAtM6EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Mesela bu tarz bir ürün alsak filtrelerini falan bulabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Yücel Metin 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Evet klasik su arıtma cihazları bunlar. Satınalma ve Kullanım maliyetleri düşük, su arıtma sırasında 1:2 gibi atıl su çıkıyor. Ters ozmoz cihazların satınalma ve işletme maliyeti yüksek 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Marka çok önemli değil sanırım mantık hepsinde aynı. Ben artık filtrelerin değişimini falan da kendim yapacağım. Firmamın taktığı filtrelere baktım internetten 250 tl benim firmaya ödediğim 600 tl. Çok ama çok memnunuz bence ilk kurulum için iyi araştırın el becerisi varsa sonrası kendiniz yaparsınız. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Bizde 5-6 gün gidiyor 19 litre. Damacana 60 TL di 75 olmuş. 450 TL civarı bizde de aylık gider, birde tek marka var pek almak istemiyoruz. Takipteyim. Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 2 tane aldık 4 seneyi aşkın kullanıyoruz. Olayın özü membran. Onu en iyisinden seçin. Kapalı kutu olan cihazlardan uzak durun. Filtre değişimi tamamen su kalitesi ile ilgisi. Girişteki 5 mikronluk filtreyi 6-12 ayda bir degisirseniz mükemmel olur. Su Aritma Cihazi 8 Aşamali Mineral+Alkali+Detox Sen Seç 170748860 4.401,88 TL yerine 2.823,08 TL https://www.n11.com/urun/su-aritma-cihazi-8-asamali-mineralalkalidetox-sen-sec-170748860-23483562?magaza=aquacora Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Murat bende aynı şeyi düşünüyorum ama daire girişine bir sistem arayışındayım. Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 (düzenlendi) Hyundai hw 100 kullanıyorum 2 yıla yakındır. 3 komşuma ve kayınpederin evine de aynısından taktırdım. Ben gayet memnunum. Fiyatı da uygun. Alacak olursan çökerim tepelerine daha da ucuza koparırız Membranı da LG. 31 Aralık 2023 tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Brita sürahi var bizde. İlk 2 hafta fena değil tat, daha sonra tat bozuluyor filtre değişimi gerekiyor. Normalde filtre ömrü 1 ay. Su sert geliyor belki de. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 6-7 yıldır Aura Cebillon kullanıyorum ve memnunum. Bakımını yani filtre değişimini garanti süresi boyunca servisine yaptırdım. Biraz pahalı oluyor ama pazarlık yapınca garantiden değişim diyerek indirim yapıyorlar. Daha sonraları daha uygun olduğu için dışarıdan yaptırdım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca bulunduğum yerde sular aşırı kireçli buna rağmen memnun kaldık. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 Aralık 2023 Yazar Paylaş 31 Aralık 2023 Hamit inan yazdı: 2 tane aldık 4 seneyi aşkın kullanıyoruz. Olayın özü membran. Onu en iyisinden seçin. Kapalı kutu olan cihazlardan uzak durun. Filtre değişimi tamamen su kalitesi ile ilgisi. Girişteki 5 mikronluk filtreyi 6-12 ayda bir degisirseniz mükemmel olur. Su Aritma Cihazi 8 Aşamali Mineral+Alkali+Detox Sen Seç 170748860 4.401,88 TL yerine 2.823,08 TL https://www.n11.com/urun/su-aritma-cihazi-8-asamali-mineralalkalidetox-sen-sec-170748860-23483562?magaza=aquacora Linkte musluk vb. hiç bir şeyi yok, tam set isteyince fiyat ikiye katlıyor aslında ama ona takılmıyorum, çok fazla varyasyon var ve en sağlıklısı hangisi onu çözemedim açıkçası. Birde neden kapalı kutulardan uzak durmalıyız? Metin Uzunoğlu yazdı: Murat bende aynı şeyi düşünüyorum ama daire girişine bir sistem arayışındayım. Abi mantıklı aslında ama benim daire girişinde sistemi takmaya yerim yok. Yer müsait olsa aklımdaydı. Oğuzkan Erışık yazdı: Hyundai hw 100 kullanıyorum 2 yıla yakındır. 3 komşuma ve kayınpederin evine de aynısından taktırdım. Ben gayet memnunum. Fiyatı da uygun. Alacak olursan çökerim tepelerine daha da ucuza koparırız Membranı da LG. link at link inceleyim, aklıma yatarsa ve çubuğa kurulum hizmetleri varsa fiyat alırsın Evren Erakçora yazdı: Brita sürahi var bizde. İlk 2 hafta fena değil tat, daha sonra tat bozuluyor filtre değişimi gerekiyor. Normalde filtre ömrü 1 ay. Su sert geliyor belki de. Abi açıkçası o sisteme güvenmiyorum. Direk musluk suyundan tabiki iyidir ama bir sürü filtre olması gerek tam manası ile güvenilir olması için, o sürahi bunu sağlayamaz gibi geliyor bana hep. Eyüp Çetin yazdı: 6-7 yıldır Aura Cebillon kullanıyorum ve memnunum. Bakımını yani filtre değişimini garanti süresi boyunca servisine yaptırdım. Biraz pahalı oluyor ama pazarlık yapınca garantiden değişim diyerek indirim yapıyorlar. Daha sonraları daha uygun olduğu için dışarıdan yaptırdım. Herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca bulunduğum yerde sular aşırı kireçli buna rağmen memnun kaldık. Eyüp hocam şöyle bir sıkıntı var; https://www.hepsiburada.com/ihlas-cebilon-aura-unique-su-aritma-cihazi-p-HBCV000000BB1V?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.dsa.camp10778387194adgr145696885671&gad_source=1&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiAv8SsBhC7ARIsALIkVT1_A950Dprdv1DsTDQnvRoQFvEnZLEW4tL0SNp7Jz27p72Xcx2dJwEaAr7FEALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.hepsiburada.com/ihlas-cebilon-aura-silver-su-aritma-cihazi-p-hbv00000xajy1 Bunların ikisinin de ismi cebilon aura, hangisi acaba? 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Linkte musluk vb. hiç bir şeyi yok, tam set isteyince fiyat ikiye katlıyor aslında ama ona takılmıyorum, çok fazla varyasyon var ve en sağlıklısı hangisi onu çözemedim açıkçası. Birde neden kapalı kutulardan uzak durmalıyız? Kapalı kutuların filtreler bunlardan farklı. Alan bir iki arkadaş randiman alamadığını bunlar kadar iyi sonuç vermediğini söyledi. Bazı bazı a101 e falan geliyor belki online sitesinde olabilir. Dediğim gibi membran iyi olsun gerisi üç aşağı beş yukarı aynı 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 31 Aralık 2023 Yazar Paylaş 31 Aralık 2023 Madde madde ilerleyelim; 1- Hangi filtreler olmazsa olmaz? 2- Tanklı ve tanksız sistemler var, tankta hazır arıtılmış su bulunuyor, bu açıdan güzel ancak bekleyen suyun tadının bozulduğu yönünde şikayet olanlar da var, hangisi daha makbul? 3- Pompalı olması gerekli mi? 4- Musluk ayrı mı olmalı yoksa üçlü batarya alınıp toplamda tek batarya ile halletmek daha mı mantıklı? 5- Filtreler birbirine uyumlu mu? Yani aldığımız cihazın kendi filtresini kullanmak zorunda mıyız yoksa başka bir marka filtre edindiğimizde bağlantıları uyum sağlar mı? 6- İlla montaj yapan firma mı bulmalıyız yoksa internetten alıp kendimiz montaj yapabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Linkte musluk vb. hiç bir şeyi yok, tam set isteyince fiyat ikiye katlıyor aslında ama ona takılmıyorum, çok fazla varyasyon var ve en sağlıklısı hangisi onu çözemedim açıkçası. Birde neden kapalı kutulardan uzak durmalıyız? Abi mantıklı aslında ama benim daire girişinde sistemi takmaya yerim yok. Yer müsait olsa aklımdaydı. link at link inceleyim, aklıma yatarsa ve çubuğa kurulum hizmetleri varsa fiyat alırsın Abi açıkçası o sisteme güvenmiyorum. Direk musluk suyundan tabiki iyidir ama bir sürü filtre olması gerek tam manası ile güvenilir olması için, o sürahi bunu sağlayamaz gibi geliyor bana hep. Eyüp hocam şöyle bir sıkıntı var; https://www.hepsiburada.com/ihlas-cebilon-aura-unique-su-aritma-cihazi-p-HBCV000000BB1V?ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6822-YapiMarket.dsa.camp10778387194adgr145696885671&gad_source=1&ds_rl=1294343&gclid=Cj0KCQiAv8SsBhC7ARIsALIkVT1_A950Dprdv1DsTDQnvRoQFvEnZLEW4tL0SNp7Jz27p72Xcx2dJwEaAr7FEALw_wcB&gclsrc=aw.ds https://www.hepsiburada.com/ihlas-cebilon-aura-silver-su-aritma-cihazi-p-hbv00000xajy1 Bunların ikisinin de ismi cebilon aura, hangisi acaba? İkisi de Aura Cebillon fakat modelleri farklı. Sanırım pahalı olan elektronik göstergeli olup suyla ilgili bilgiler içeriyor. PH gibi değerlerini falan ölçüyor. Bundan ablamgilde var hiçbir önemi yok. Arıza falan yapınca masrafı çok çıkabilir. Normal klasik olanını tercih et bence. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 31 Aralık 2023 Paylaş 31 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Madde madde ilerleyelim; 1- Hangi filtreler olmazsa olmaz? 2- Tanklı ve tanksız sistemler var, tankta hazır arıtılmış su bulunuyor, bu açıdan güzel ancak bekleyen suyun tadının bozulduğu yönünde şikayet olanlar da var, hangisi daha makbul? 3- Pompalı olması gerekli mi? 4- Musluk ayrı mı olmalı yoksa üçlü batarya alınıp toplamda tek batarya ile halletmek daha mı mantıklı? 5- Filtreler birbirine uyumlu mu? Yani aldığımız cihazın kendi filtresini kullanmak zorunda mıyız yoksa başka bir marka filtre edindiğimizde bağlantıları uyum sağlar mı? 6- İlla montaj yapan firma mı bulmalıyız yoksa internetten alıp kendimiz montaj yapabilir miyiz? 1. Bütün filtreler önemli. Filtreleri kullanım zamanı değişken. En mühim ana filtre. İlk kullanımda 2 yıl sonra değişim oluyordu. Ben hemen her yıl değiştiriyorum. 2. Eğer tanktaki su çok bekliyorsa tadında değişim olabilir fakat su kullanıldıkça yenileniyor. Ayrıca uzun süreli tatil dönüşlerinde zaten suyu açıp tankı 1-2 sefer boşaltmak gerekir. 3. Bilmiyorum. 4. Ayrı muslukta kullanmaya alıştığım için şu an bana daha iyi geliyor. 5. Markadan markaya değişen filtreler de mevcut aynı filtreden kullanan da var. Öğrenirsen zaman bulduğunda kendin de değiştirebilirsin. 6. Bence işi bilene montaj yaptır. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Ocak Paylaş 1 Ocak Evren Erakçora yazdı: Brita sürahi var bizde. İlk 2 hafta fena değil tat, daha sonra tat bozuluyor filtre değişimi gerekiyor. Normalde filtre ömrü 1 ay. Su sert geliyor belki de. Ben iki yıldır kullanıyorum. İçme ve çay için. Filtre değişimi saatini üç defa sıfırlayıp değişimi yapıyorum. Çeşme suyu daha iyi burada. Filtre ömrüne tesiri fazla. Ph etkisi de var 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 1 Ocak Paylaş 1 Ocak Metin Uzunoğlu yazdı: Murat bende aynı şeyi düşünüyorum ama daire girişine bir sistem arayışındayım. Eğer tortu, kireç vb sorun varsa daire girişi filtre işe yarıyor. Şehir suyunda genelde sorun olmaması lazım. Sizde sorun ne? Bizde bahçede 3'lü atlas 10" housing var, 5 mikron+1 mikron+karbonblok filtre takılı. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 1 Ocak Paylaş 1 Ocak Murat Sahın yazdı: - Hangi filtreler olmazsa olmaz? Membran. Onu en iyisinden al geri kalanı pek mühim değil. İsterse 5 filtre denenden olsun. Yeterli. Geri kalanı laf kalabalığı. Altta bulunanlar sırası ile 5 mikron, karbon , 1 mikron. İlerde degisecegin bunlar. Bunlarin içinde de 5 mikron asıl kirlenen. Yani ilk filtre. Murat Sahın yazdı: - Tanklı ve tanksız sistemler var, Kesinlikle tanklı alacaksın. Metal tanklı ve 10 litre. Su durduğu için tadı bozulmuyor. Giriş filtresi aşırı pis olursa tadı bozulur kokar. Tanktaki su 10 litre zaten duracak kadar vakti yok. Aldığın damacana da su ne kadar bekliyor dolduktan sonra ? Murat Sahın yazdı: Pompalı olması gerekli mi? Kullanacağın yere göre. Basınç zayıf ise kesinlikle gerekli. Ama normal şebeke basıncı fazlası 2-4 bar yeterli. Murat Sahın yazdı: Musluk ayrı mı Ayrı olandan al. Hem daha ucuz hem arıza durumunda az baş ağrısı olur. Murat Sahın yazdı: Filtreler birbirine uyumlu mu Açık tipler Universal. Kaliteyi içindeki filtre ve dıştaki plastik malzeme belirliyor. Tıp nerede ise hep aynı. Murat Sahın yazdı: montaj yapan firma mı bulmalıyız Pis su çıkışı, temiz su girişi, tank girişi, musluk çıkışı. 30 dakka ararsan yada klavuz varsa takacağın bunlar. 4 hortum, birkaç vida. Hortumlar otomatik geçme zaten Al artık yazarken yoruldum 1 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Ocak Paylaş 1 Ocak İlk yapılacak evin su basıncına göre motorlu veya motorsuz seçim yapmak. Ben açık kasalı almıştım. Sorun çıkmadı. Filtreleri kendim değiştiriyorum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı 1 Ocak Paylaş 1 Ocak Su arıtma kullanmaya 2000 başında ihlas ile başladık. Çünkü şebeke suyu kirliliği sebebiyle, çocuklar hastalıktan kurtulamaz olmuştu. 2019 senesinden bu yana yaklaşık 2000 tl fiyata "royal green" pompalı sistem ile devam ediyoruz. Pompalı sistemin avantajı, basınç yanında atık su miktarı da ciddi oranda azalıyor. Fakat fiyatları asgari ücretin epey üzerine çıkmış. Damacana suların kalitesi de şebeke suyunun epey gerisinde kalır. Yakınlarınızda servis-satış merkezi olan bir marka tercih edebilirsiniz. Önemli olan fitrelerin kalitesidir. Filtre fiyatında cimri olmayın, kasa vs teferruat. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts