Mehmet Ozyurek 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Dask teminatı hesaplamasında kullanılan tarifeler değişmiştir. Değişiklik metni şu şekildedir. • Betonarme yapılar için 3.016 TL olan sigorta bedeline esas birim metrekare bedeli 6.000 TL olmuştur. • Diğer yapılar için 2.080 TL olan sigorta bedeline esas birim metrekare bedeli 4.000 TL olmuştur. • Bir mesken için 640 bin TL olan azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL’ye yükseltilmiştir. • 01.01.2024 den sonra düzenlenen yeni poliçelerin teminatlarına enflasyon koruması gelmiştir. 01/01/2024 tarihinden itibaren yeni yapılacak poliçeler yeni tarifeye göre hesaplanacaktır. Yeni poliçeler enflasyon korumasında olacaktır. Konuyu önemli yapan kısım, mevcut ve vadesi devam eden poliçelerin teminatlarının poliçe üstünde yazan kadarıyla geçerli olduğudur. Teminatların güncellenmesi için acente tarafından zeyil yapılması gerekmektedir. Zeyil yapılmaz ise ne olur kısmının iki farklı sonucu vardır. 1- Basit sorun; mevcut poliçeye zeyil yapılmaz ise herhangi bir hasar sonrasında ödenecek tazminat poliçede yazan ile kısıtlı olacaktır. 2- Detaylı sorun: mevcut dask poliçeniz var ve aynı zamanda özel bir sigorta şirketinden de konut poliçeniz var ve ekstra deprem teminatı da aldınız diyelim. Özel konut sigortasında deprem teminatı, metrekareye ve bina tarzına göre hesaplanan dask teminatının bittiği aşamada başlar. Bu ifadeye dikkat edelim lütfen. Hesaplanan. Dask poliçeniz olsun yada olmasın, doğru yada yanlış yapılsın. eksik yada fazla yapılsın. fark etmez. Özel konut sigortasında deprem teminatı dask tarifesi ve metrekareye göre hesaplanan dask bedelinin bittiği yerden başlar.. 100 metrekare daireniz var: 1-a) Deprem oldu, eviniz 1,000,000 lira hasar aldı. konut sigortanız yok. zeyil yaptırmadınız. Daskın size ödeyeceği maksimum teminat 301,600 liradır. 1-b) Deprem oldu, eviniz 1,000,000 lira hasar aldı. konut sigortanız yok. zeyiliniz var. Daskın size ödeyeceği maksimum teminat 600,000 liradır. 2-a) Deprem oldu, eviniz 1,000,000 lira hasar aldı. dask ve konut sigortanız var, daska zeyil yaptırmadınız. Dasktan 301,600 lira, konut sigortasında 400,000 lira alırsınız. zeyil yaptırmadığınız için aradaki açık 298,400 lirayı iki poliçeniz de ödemez. 2-b) Deprem oldu, eviniz 1,000,000 lira hasar aldı. dask ve konut sigortanız var, daska zeyil yaptırdınız. Dasktan 600,000 lira, konut sigortasında 400,000 lira alırsınız. 3- Deprem oldu, eviniz 1,000,000 lira hasar aldı. dask poliçeniz yıl içinde bitti ve yeniletmediniz. konut sigortanız var, konut sigortasında 400,000 lira alırsınız. Tam koruma için acentenizi arayın ve dask zeyillerinizi yaptırın. Hasarsız günler diliyorum. 17 9 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Acentamı ne arayacam bana ne! Kredi kartımı bile almış benden habersiz 5 Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı 30 Aralık 2023 Paylaş 30 Aralık 2023 İyi günler. Sigorta işlerinde zeyil hususu neden talebe bağlıdır. Her hangi bir ödeme söz konusu değil. Sigortalının lehine. Öyleyse resen yapılsa olmaz mı? Bu iş otomatiğe bağlanmalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Aralık 2023 Yazar Paylaş 30 Aralık 2023 Ali Çanakçı yazdı: İyi günler. Sigorta işlerinde zeyil hususu neden talebe bağlıdır. Her hangi bir ödeme söz konusu değil. Sigortalının lehine. Öyleyse resen yapılsa olmaz mı? Bu iş otomatiğe bağlanmalı. Ödeme söz konusu abi. Zeyil yapınca teminat tutarı artacak ve onun karşılığını prim olarak alacak.. Yorum bağlantısı
Ali Çanakçı 30 Aralık 2023 Paylaş 30 Aralık 2023 Teminat artınca prim de artıyormuş. Yanılmışım. Ne yapalım. Ocak ortasında kasko ve dask yenilenecek. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 16 Ocak Paylaş 16 Ocak Mehmet abi merhaba. Şöyle bir mesaj geldi. Zeyilimizi ne zamana kadar yapabiliyoruz? (Herkes faydalansın diye buradan yazdım.) Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 16 Ocak Paylaş 16 Ocak (düzenlendi) Ben bugün yaptırdım 430 TL ödedim Poliçeyi yanlış hatırlamıyorsam geçen Ekim de 216 TL ye yenilemiştim. 16 Ocak tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Ersev Kaya yazdı: Mehmet abi merhaba. Şöyle bir mesaj geldi. Zeyilimizi ne zamana kadar yapabiliyoruz? (Herkes faydalansın diye buradan yazdım.) Bu mesajdan bana da geldi. Emmi iban ve fark tutarını alalım Mehmet Göktürk yazdı: ev kredin varsa illa yaptırman gerekiyor. Bence kredi yoksa da yaptırmak gerekiyor hocam. Günümüzde insan ortada kalabilir bir afet durumunda dask da yoksa. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ocak Paylaş 19 Ocak acentam sağolsun bana gelecek olan mesajları engellemiş, zadanang diye zeyil gördüm mail de 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Çağlar Bayur yazdı: acentam sağolsun bana gelecek olan mesajları engellemiş, zadanang diye zeyil gördüm mail de Bende senin acentaya geçeyim diyeceğim ama sanırım ordayız birlikte 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Murat Sahın yazdı: Bende senin acentaya geçeyim diyeceğim ama sanırım ordayız birlikte Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Evin kredisinde son seneye gireceğim bir kaç aya, ondan sonra Mercedes karta abonelik artırmayı planlıyorum, ne var ne yok bağlansın da rahat edelim 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Selçuk Bakış yazdı: Evin kredisinde son seneye gireceğim bir kaç aya, ondan sonra Mercedes karta abonelik artırmayı planlıyorum, ne var ne yok bağlansın da rahat edelim Bu mercedes kart herkese yetmiyor, sahibine söylesek de bir kaç tane daha çıkartsa 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Doğan Arşiray yazdı: hiç yaptırmasak olurmu? Olmaz.. Yapılmalı. Yasa olarak zorunlu. Güvence olarak 1. adım. Köksal Yılmaz yazdı: Kaç para bi dask? Kime lazım ? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Olmaz.. Yapılmalı. Yasa olarak zorunlu. Güvence olarak 1. adım. Kime lazım ? İstanbuldaki evler için sordum abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Murat Sahın yazdı: Bu mesajdan bana da geldi. Emmi iban ve fark tutarını alalım 343 lira seninki. Yapıyor muyuz ? Köksal Yılmaz yazdı: İstanbuldaki evler için sordum abi Galiba sadece 5/2 var 15 lira. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Galiba sadece 5/2 var 15 lira. O ne demek abi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Köksal Yılmaz yazdı: O ne demek abi? No 5 daire 2 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 19 Ocak Paylaş 19 Ocak Mehmet Ozyurek yazdı: Yapıyor muyuz ? Bizimkini yapabiliriz @Mehmet Ozyurek abi. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts