Ali Gök 15 Ocak Paylaş 15 Ocak Çağlar Bayur yazdı: 20 ye bulunca seviniyoruz , bu portakalları tek tek mi taşıyıp nakliye maliyetini bindiriyorlar keşke kamyonla gelse, nakliye her kg başına düşerdi 2,25 bahçeden satın alma ücreti 2 lira kesim işçiliği 2 lira mersinden istanbula nakliye 2 lira kasalama ayırma dizme Kağıt üstünde %15 hal komisyonu düz hesap 2 lirada ona de total 10,25 lira istanbulda halden çıkışı oluyor. 2 lirada halden mağazaya transfer 12,25 geri kalanı kar not: narenciye grubunda ( limon mandalina greyfur portakal vs ) kasaya girip kamyona konan malda %1 dahi asla çürük çıkmaz çünkü fire direk çifçiye bırakılır bahçede yere atarlar en ufak leke ezik vs olanı marketin freye ayırdığı mal %1 eder etmez bunlar kdv vs eklenmiş üstü yukarı yuvarlanmış rakamlar net kalem hesabına girsek 1.5 2 lira totalde daha düşük markete giriş maliyeti üstüne bide çifçi parasının maks %20 sini önden aldı bu sezon kalanı 3 parçada çek taaa hazirana kadar vadelerle ( eğer öderse ) bu hesap bu sezonun tablosuydu geçen sene böyle değildi bu sene iflas etti çifçi harcadığını çıkaramadı seneye böyle olursa traktörler vs satılır 3. sene ağaçlar kesilir limon grubunda zaten kesiliyor limon bu senaryoda 4. yılını yaşadı bu yıl Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ocak Yazar Paylaş 15 Ocak Ali Gök yazdı: 2,25 bahçeden satın alma ücreti 2 lira kesim işçiliği 2 lira mersinden istanbula nakliye 2 lira kasalama ayırma dizme Kağıt üstünde %15 hal komisyonu düz hesap 2 lirada ona de total 10,25 lira istanbulda halden çıkışı oluyor. 2 lirada halden mağazaya transfer 12,25 yahu boşeti boş alsak aslında 12.25 yerine 10 tl verip kasaya çıksak daha karlı oluruz lem Yorum bağlantısı
Ali Gök 15 Ocak Paylaş 15 Ocak (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: yahu boşeti boş alsak aslında 12.25 yerine 10 tl verip kasaya çıksak daha karlı oluruz lem valla bunlar gerçek rakamlar üzgünüm markette min %100 ile %300 arasında her daim kazanıyor . kasa kazanıra döndü ülkede olay misal limonu 5 sene sonra parası yetip alamayacak ülkenin yarısı. bütün ağaçları kesiyor şuan çifçi kalanıda ihracata giderse tanesi 30 liradan satılır istanbulda 15 Ocak tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ocak Yazar Paylaş 15 Ocak Ali Gök yazdı: tanesi 30 liradan satılır istanbulda düz olsun 100 olsun Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Ocak Paylaş 15 Ocak zeytinyağı kaça şimdş soğuk sıkım yeşil renkli pet 5lt şişede amatör işi? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Ocak Paylaş 15 Ocak yesil sise yok, teneke tiner kutusunda birseyler var. bu seriden kalan 6 litre, litresi 350 tl, 5 litre uzeri kargo dahil. 2 nin katları seklinde kargolanabiliyor zaten. elden 330 tl. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ocak Yazar Paylaş 16 Ocak Doğan Arşiray yazdı: teneke tiner kutusunda birseyler var. zeytinyağının olmazsa olmazı güneş görmeyen kutuda saklanma ihtiyacıdır Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Ocak Paylaş 16 Ocak Çağlar Bayur yazdı: 20 ye bulunca seviniyoruz , bu portakalları tek tek mi taşıyıp nakliye maliyetini bindiriyorlar keşke kamyonla gelse, nakliye her kg başına düşerdi Kayseri pazarda 10 liraya alıyorum. Ufak olanı 8 kg 50 lira. Siz İstanbul'u bırakın bence. Bak Ali en güzelini yaptı. Ali Gök yazdı: 2,25 bahçeden satın alma ücreti 2 lira kesim işçiliği 2 lira mersinden istanbula nakliye 2 lira kasalama ayırma dizme Kağıt üstünde %15 hal komisyonu düz hesap 2 lirada ona de total 10,25 lira istanbulda halden çıkışı oluyor. 2 lirada halden mağazaya transfer 12,25 geri kalanı kar not: narenciye grubunda ( limon mandalina greyfur portakal vs ) kasaya girip kamyona konan malda %1 dahi asla çürük çıkmaz çünkü fire direk çifçiye bırakılır bahçede yere atarlar en ufak leke ezik vs olanı marketin freye ayırdığı mal %1 eder etmez bunlar kdv vs eklenmiş üstü yukarı yuvarlanmış rakamlar net kalem hesabına girsek 1.5 2 lira totalde daha düşük markete giriş maliyeti üstüne bide çifçi parasının maks %20 sini önden aldı bu sezon kalanı 3 parçada çek taaa hazirana kadar vadelerle ( eğer öderse ) bu hesap bu sezonun tablosuydu geçen sene böyle değildi bu sene iflas etti çifçi harcadığını çıkaramadı seneye böyle olursa traktörler vs satılır 3. sene ağaçlar kesilir limon grubunda zaten kesiliyor limon bu senaryoda 4. yılını yaşadı bu yıl 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Ocak Yazar Paylaş 16 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: 8 kg aldıktan sonra tartmalı herşey beklenir piyasada Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Ocak Paylaş 16 Ocak Çağlar Bayur yazdı: zeytinyağının olmazsa olmazı güneş görmeyen kutuda saklanma ihtiyacıdır Karanlık odada saklanıyor Doğan Arşiray yazdı: yesil sise yok, teneke tiner kutusunda birseyler var. bu seriden kalan 6 litre, litresi 350 tl, 5 litre uzeri kargo dahil. 2 nin katları seklinde kargolanabiliyor zaten. elden 330 tl. Yeşil olan yağ 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Ocak Paylaş 16 Ocak yeşil renk yağ kolay bulunmaz. sınırlı miktarda kendim için aldım. yeşil olmasının nedeni bol klorofil içermesiymiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Ocak Paylaş 16 Ocak Doğan Arşiray yazdı: yeşil renk yağ kolay bulunmaz. sınırlı miktarda kendim için aldım. yeşil olmasının nedeni bol klorofil içermesiymiş. Benim bu kez getirdiğim yeşil. oldukça da güzel oldu. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Benim bu kez getirdiğim yeşil. oldukça da güzel oldu. İlk hasat yağları var tavsiye ederim hocam. Yeşil ve boza gibi. Kahvaltılık. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Çağlar Bayur yazdı: aldıktan sonra tartmalı herşey beklenir piyasada Gözümün önünde, sürekli alınan yerde tarttı. Ama buna rağmen hadi 7 kg çıktı diyelim. Önemli olan İstanbul'a göre fiyatı. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ocak Paylaş 17 Ocak İlkay Başaran yazdı: İlk hasat yağları var tavsiye ederim hocam. Yeşil ve boza gibi. Kahvaltılık. en pahalisi odur zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Ali Gök yazdı: 2 lira kesim işçiliği 2 lira kasalama ayırma dizme Kilo maliyeti olarak pahalı değil mi bunlar.. Bir işçi bir günde kaç kilo kesip kaç kilo kasalar. Yorum bağlantısı
Ali Gök 17 Ocak Paylaş 17 Ocak (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Kilo maliyeti olarak pahalı değil mi bunlar.. Bir işçi bir günde kaç kilo kesip kaç kilo kasalar. ortalama çıkan maliyetler bunlar işçi yevmyesi 650 lakin bunla bitmiyor bahçeye gelen minibüs günlük 1600 1700 lira alıyor servis parası işçi çavuşu komisyonu var, her minibüse 1 tane çaycı denen adamları var oda yevmye alıyor çay may ateş yak ıvır zıvır işler yapıyor zaten işçi tutup şu kamyonu doldur dersen rezil olursun sistem kabalaya döndü 16 ton kamyonu 32 bine yükleriz diyorlar işin özeti sen yok ben günlük verecem o kadar tutmaz dersen o kamyon 500 yevmyeye dolmaz çünkü çete oldular işçiler ve çavuşlar . ( haklı oldukları yönlerde var ayrı konu ) 1 işçi bir işi 2 günde yapıyorsa 2 işçi aynı işi 1 iş gününde yapar mantığı yok yani . kabala anlaşırsan 15- 20 işçi 1 kamyon narenciyeyi kesip kasalayıp öğleden sonraya kadar yükleyip bitirir kabala anlaşmaz yevmye veririm dersen 50 yevmye alırlar . zaten kamyon öğlenden sonraya bitmezse yüklemesi papaz oldun kamyoncuyla adam yarısı boş sürer gider kamyonu parasınıda alır 17 Ocak tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 17 Ocak Paylaş 17 Ocak hor görmüyorum ha kimse aylık 30 40 bin kazancın altında ev geçindiremez oldu , yevmye hesabı asgari ücretten yola çıkarak bölgesel olarak lafta belirleniyor lakin oda yeterli olmadığı için işçiye rakamlar bu tarz ali cengiz oyunuyla yukarı çekiliyor. büyük şehirde asgari ücretle çalışanı anlamıyorum küçük şehirde bu tarz işlerde asgari ücret *2 rahatlıkla kazanır işide öğleden sonra 3 te bitmiş olur maks 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Ali Gök yazdı: büyük şehirde asgari ücretle çalışanı anlamıyorum küçük şehirde bu tarz işlerde asgari ücret *2 rahatlıkla kazanır işide öğleden sonra 3 te bitmiş olur maks Hele Ankara, İstanbul gibi büyük şehirden küçük şehre gidince masraflar yarıya indiğinden maaş *2 olmuş gibi olursun. Üstüne bir de senin dediğin işler yaparsa alım gücünü 3-4 kat artırabilir. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Çağlar Bayur yazdı: 20 ye bulunca seviniyoruz , bu portakalları tek tek mi taşıyıp nakliye maliyetini bindiriyorlar keşke kamyonla gelse, nakliye her kg başına düşerdi sıkmalığı 12 den alıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 17 Ocak Paylaş 17 Ocak İlkay Başaran yazdı: İlk hasat yağları var tavsiye ederim hocam. Yeşil ve boza gibi. Kahvaltılık. Valla 3 yerimiz var birinden yeşil yağ çıkıyor diğerleri normal. Ağaçların cinsleri ile de ilgili biraz ayrı cinsler. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Mahmut Yıldız yazdı: Hele Ankara, İstanbul gibi büyük şehirden küçük şehre gidince masraflar yarıya indiğinden maaş *2 olmuş gibi olursun. Üstüne bir de senin dediğin işler yaparsa alım gücünü 3-4 kat artırabilir. şehirden kırsala göçün özendirilmesi lazım. fırsat olsa ilk ben giderimdim. kaldı ki ben ve 7 ceddim şehirde doğdu şehirde büyüdü. o derece bıktım betondan trafikten arabadan yapay insanlardan. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Doğan Arşiray yazdı: şehirden kırsala göçün özendirilmesi lazım. fırsat olsa ilk ben giderimdim. kaldı ki ben ve 7 ceddim şehirde doğdu şehirde büyüdü. o derece bıktım betondan trafikten arabadan yapay insanlardan. Tamam işte, ss kuralına göre özendiriyor. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Ocak Paylaş 17 Ocak Mehmet Göktürk yazdı: Valla 3 yerimiz var birinden yeşil yağ çıkıyor diğerleri normal. Ağaçların cinsleri ile de ilgili biraz ayrı cinsler. Toprak da fark ediyor hocam. Birebir aynı ağaç olsun toprağa göre de değişiyor. Geçen yıl arkadaşımdan aldığım 15 kg yeşil zeytinin 10 kg si eridi 2 3 ayda. Diğeri taş gibi. Farklı yerdeki ağaçtan verdim demişti eridi dediğimde. Çok hakim değilim bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ocak Paylaş 17 Ocak İlkay Başaran yazdı: Toprak da fark ediyor hocam. Birebir aynı ağaç olsun toprağa göre de değişiyor. Geçen yıl arkadaşımdan aldığım 15 kg yeşil zeytinin 10 kg si eridi 2 3 ayda. Diğeri taş gibi. Farklı yerdeki ağaçtan verdim demişti eridi dediğimde. Çok hakim değilim bilmiyorum. fosfor en çok etki eden şeymiş. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts