Erdem Doğan 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: yardım olalım , mesala avro bir para birimi, avrupda doğmuş olanlar o birime aşinadır. başka anlaşılmayan var ise onu da anltaibliriz, ne kadarı anlaşılır onu bilemeyiz avro ya TR dekiler daha aşina, burdakiler hangi ülkede ne kadar değeri var bakmıyor Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Tariş belirli bir rakam alım açıkladı ki bu çok yüksek bir rakam. Bu demektir ki bu fiyatın altına zeytinyağı pek mümkün değil. Varsa ya eski yağdır , ya asiti yüksektir ya da karışımdır. Yaz başı 150 liraydı yağ köylüde. İspanya ihtacatı açtığı anda yani dış ülkelerden alımı açtığı anda fırsatçılar durumu anlayıp piyasadan yağ topladı maalesef. Tariş rakamını merak eden arkadaşlar internet sitesinden bulabilir.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2023 Yazar Paylaş 28 Aralık 2023 Erdem Doğan yazdı: avro ya TR dekiler daha aşina, burdakiler hangi ülkede ne kadar değeri var bakmıyor konu zaten Tr dekiler için, ispanya da para birimi avro biz TL birimini kullanıyoruz zeytinlik alanları yasasındaki değişikler daha yorucu olur onu yazmayacağım gereksiz , zaten ispanya da yok öyle bir değişiklik Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Gerçek soğuk taş sıkım, tanıdğım ve sadece kendine kadar üretebilen bir yerden 420 TL litre fiyatı aldım bu yıl sanırım geçen yıl 150 TL idi 1 Yorum bağlantısı
İsmail Keser 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: ege bölgesinin zeytininin ve yağının tadı kuzey egeden farklı. güney deki zeytinin yağı nın tadı da farklı. çok ilginç bir bitki. mesela elma alacak olsan çok marjinal fark hissetmezsin yerken. bu öyle değil. yağ ile ilgili bilgim de marketten alınan ile sınırlıyken, okuyup öğrenip farklı kaliteleri tattıkça arttı ve iyi yağı yedikten sonra orta ayardakini fark eder oldum. bu arada ucuz zeytin yağını kesinlikle almayın çünkü içine pamuk yağı vs koyuyorlarmış ve tadını ayırt etmek mümkün değilmiş. indirim marketlerde bulunan riviera yağ filan bunlar hikaye. bildiğin ay çiçek yağı çok daha sağlıklı. Haklısınız, pamuk yağı renksiz ve kokusuz şeffaf bir yağdır. Bunu zeytinyağının içerisinde ekleyerek adeta yağı çoğaltırlar. Herhangi bir şekilde anlamazsınız. Edremit ağacının yağı daha bir güzel olur, tirilyeye göre. Ancak, her ikisi de soğuk sıkımsa pek takılmaya gerek yok. Özellikle köylerde yeni sistem kurulan fabrikanın sahibin tanıyorsanız, zeytini ezdikten sonra küspeyi bekletme aşamasında bir gece daha fazla bekletebilirseniz çok daha fazla verim alırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: konu zaten Tr dekiler için, ispanya da para birimi avro biz TL birimini kullanıyoruz zeytinlik alanları yasasındaki değişikler daha yorucu olur onu yazmayacağım gereksiz , zaten ispanya da yok öyle bir değişiklik Yasa masa, sonuc olarak zeytinyagina zam mi geldi? Neden sasirdiniz, herseye zam geliyor? Bi konu acayim dur, tuvalet kagidi stogunuz ne durumda. Asgari ücret zammi yasasindan sonra ona da zam geldi. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 40 litre yag bu fiyattan diyelim. bitene kadar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2023 Yazar Paylaş 28 Aralık 2023 Erdem Doğan yazdı: Bi konu acayim dur, tuvalet kagidi stogunuz ne durumda. konunun başlığı ülke stoğumuz, burada ülke Türkiye, Erdem Doğan yazdı: Neden sasirdiniz, herseye zam geliyor? İspanya dan başlayan bir kuraklık sonucu üretim azalması var, şaşıran yok burada yaşayanlar konuya vakıf belki ondandır. Erdem Doğan yazdı: sonuc olarak zeytinyagina zam mi geldi? fiyat güncellemesinin İspanya kaynaklı 03 yağ fiyatına entegre olması anlatılıyor konuda , zam değil alım fiyaları ispanyada 293,46 TL Türkiye de 295 TL Erdem Doğan yazdı: Yasa masa, yasa konusu hakkında bilgi yazmadım o daha yorucu 1 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: konunun başlığı ülke stoğumuz Makarna aldım ben çokca bayağı çokça. Ekmek niyetine dursun kenarda. Bimin kasiyer satacakmisin dedi bizim hanım yiyiciyiz deyince kafası karıştı 28 Aralık 2023 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Furkan Avcı yazdı: Gerçek soğuk taş sıkım, tanıdğım ve sadece kendine kadar üretebilen bir yerden 420 TL litre fiyatı aldım bu yıl sanırım geçen yıl 150 TL idi sarayimmi o zaman? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Bizim de zeytinlerimiz var bi 300 ağaç kadar. yarıya toplatıyorsun yüzde 10 ile de sıktırıyorsun geriye birşey kalmıyor pek ama yiyeceğimiz yağ ile ücreti mukabil tanıdıklara verilecek kadar yetiyor. 1 Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 80 agacimin yanına 15 tatilde 100 ağaç daha dikim yapacağım. Seneye ilk hasatimi yapmayı düşünüyorum Allah nasip ederse. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Serdar Göktaş yazdı: 80 agacimin yanına 15 tatilde 100 ağaç daha dikim yapacağım. Seneye ilk hasatimi yapmayı düşünüyorum Allah nasip ederse. Süper. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 (düzenlendi) Ben tereyağcıyım, evde salata çıkmaz söğüş domates soğan anca. Zeytinyağı stoğumuz 3-5 litre sarı ulak sıkımı geçen sezondan var, kırık yeşil zeytinin üstüne pul biber limonla lazım anca. 😁 28 Aralık 2023 tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: sarayimmi o zaman? Hangi saray, bizim saray mı? 40 litre olunca kaçtan verecen Gerçek taş soğuk sıkım mı? 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: sarayimmi o zaman? Dogan Bey, ben 10 lt rica edebilir miyim? Ozelden odeme bilgileri yollarsaniz elinizdeki stok bitmeden halledelim :-) Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: 24 litre kaldı. 40 litre alacak değilim ya, 6 litre kadar daaalın 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Furkan Avcı yazdı: Gerçek soğuk taş sıkım, tanıdğım ve sadece kendine kadar üretebilen bir yerden 420 TL litre fiyatı aldım bu yıl sanırım geçen yıl 150 TL idi yeteri kadar tanımıyormuşsun demekki. benden daha ucuza alabilirdin kaldı ki ben aradaki adamım. :P Mert Yeldan yazdı: 40 litre alacak değilim ya, 6 litre kadar daaalın 34 litre pamuk yağı koy üzerinde mis. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: 34 litre pamuk yağı koy üzerinde mis. Pambık yağını bulsam tantuni yapar yerim Yorum bağlantısı
Hamit inan 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Furkan Avcı yazdı: 420 TL litre fiyatı aldım bu yıl sanırım geçen yıl 150 TL 150 TL lik yıldızı görmeden önceki fiyat idi 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 30 litre yağ parası vermiş olsaydık şimdiye kocaman bir forum zeytinliğimiz vardı:) 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 29 Aralık 2023 Paylaş 29 Aralık 2023 Bizim 2 tane zeytin ağacından 3 tane 5 litrelik su şişesi ile zeytin. 7,2 litre de yağ aldık. Git gel 100 km mazot yakmaya değmez demiştim hasılatı görünce sevindim 😂 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts