İçeriğe Yönlendir

Yeni Hobi Yükleniyor - Bir Teknemiz Eksikti

Onur Demir

Recommended Posts

Tamer Topaç

:nazar: Hayırlı olsun Onur. Çok güzel keyiflidir. Teknik olarak pek anlamam ben yiyiciyim/biniciyimdir. Arkadaşımda var kamaralı sanırım 7 m. güzel havalarda keyifli oluyor.

Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile satlık 4x4 vaaaa lpp li

Sakın sakın. O araç satılır mı. Eksik kapı, eksik çeker, kötü renkli olanı bir an önce elden çıkar.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Hayırlı olsun. Yazın kullanmadığınız zamanlarda güneşten koruyun. Fiberin en büyük düşmanı güneş. Motoru da örtün suda bırakmayın. Biz kışlayacağımız zaman bujileri söküp yanma odasına yağ sıkar bujileri takar kabloları takmadan 2 3 tur çevirtirdik motoru. Gözünüz kullanma esnasında sürekli soğutma suyu fıskiyesinde olsun. Honda ve suzukiler çok güzel motorlar. Abdli rakipleri kadar tork olmasa da çok yumuşak karakterli çalışıyorlar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Hayırlı olsun. Yazın kullanmadığınız zamanlarda güneşten koruyun. Fiberin en büyük düşmanı güneş. Motoru da örtün suda bırakmayın. Biz kışlayacağımız zaman bujileri söküp yanma odasına yağ sıkar bujileri takar kabloları takmadan 2 3 tur çevirtirdik motoru. Gözünüz kullanma esnasında sürekli soğutma suyu fıskiyesinde olsun. Honda ve suzukiler çok güzel motorlar. Abdli rakipleri kadar tork olmasa da çok yumuşak karakterli çalışıyorlar. 

even sonra 200 sene sonra elde birşey kalmaz :D fiberglass a ne olabilirki? kırık çzik filan değilse. reçine yahu?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

even sonra 200 sene sonra elde birşey kalmaz :D fiberglass a ne olabilirki? kırık çzik filan değilse. reçine yahu?

Nasıl tarif edeyim bilemedim çok gevrek hale getiriyor fiberi güneş ışığı.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
İlkay Başaran yazdı:

Nasıl tarif edeyim bilemedim çok gevrek hale getiriyor fiberi güneş ışığı.

Kuru yufka gibi dağılıyor aynen doğru.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

mikro çatlaklardan içine su ve nem alıyordur, okside oluyordur materyal. yoksa o reçineye birşey olması mümkün değil.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

mikro çatlaklardan içine su ve nem alıyordur, okside oluyordur materyal. yoksa o reçineye birşey olması mümkün değil.

Ultraviyole canına okuyor fiberin

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

doğru yapılmış olan kompozit imalatanda gel coat denen bir jel uygulanıyor önce, yani normalde gördüğümüz yüzey polyester malzeme değil. bu eksik şekilde imal edildiyse koruyucu katman olmayacağı için dediğin mümkün olabilir. yada aşırı kötü kullanım koşullarında dış etkenler reçineyi bozmaya başlarsa UV ışık içine işleyebilir belki. 35 senelik kayık vardı bizim, ciddi bir aşınma yoktu boyayıp bazı kırıkları yamadık şimdi yazlıkta işe yarıyor hala. küçücük birşey. yeni yaptığım yamalardan bazıları yine döküldü bu sene. çünkü sadece polyester ve elyaf kullanabildim.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Fiber ile çalışmak

Fiber, daha çok bilinen adıyla GRP, örgü elyafın polyester reçine ile güçlendirilmesi ile elde edilir. Reçine sert bir yapı oluşturduktan sonra oluşan laminasyon sağlam ve rijittir. Polyester reçineden yapılan jelkot düzgün bir dış görünüm sağlar. Bu açık avantajlarına rağmen tecrübeler de göstermiştir ki fiber güneş ışığı ve deniz ortamına karşı hassastır. Dikkat edilmesi gereken iki problem vardır:

Fiber osmoza eğilimlidir. Jelkot solar!

Er ya da geç UV (ultraviyole) ışınları ve doğrudan güneş ışığı nedeniyle jelkot solmaya başlayacaktır. Vaksla parlatmak bunu geciktirebilir ancak yüzeyi korumak ve rengi düzeltmek için bir boya katına ihtiyaç olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Hocam hayırlısı olsun. Hayırlı gezilerin olsun inşallah..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tamer Topaç yazdı:

Sakın sakın

şişme bot var gel gezelim i kamara yok ama

İlkay Başaran yazdı:

Biz kışlayacağımız zaman bujileri söküp yanma odasına yağ sıkar bujileri takar kabloları takmadan 2 3 tur çevirtirdik motoru.

tevellüt kaç ?

Doğan Arşiray yazdı:

cigarette alınmadı diye hatırlatayım :rofl:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

yada chris craft

İlkay Başaran yazdı:

Fiber ile çalışmak

Fiber, daha çok bilinen adıyla GRP, örgü elyafın polyester reçine ile güçlendirilmesi ile elde edilir. Reçine sert bir yapı oluşturduktan sonra oluşan laminasyon sağlam ve rijittir. Polyester reçineden yapılan jelkot düzgün bir dış görünüm sağlar. Bu açık avantajlarına rağmen tecrübeler de göstermiştir ki fiber güneş ışığı ve deniz ortamına karşı hassastır. Dikkat edilmesi gereken iki problem vardır:

Fiber osmoza eğilimlidir. Jelkot solar!

Er ya da geç UV (ultraviyole) ışınları ve doğrudan güneş ışığı nedeniyle jelkot solmaya başlayacaktır. Vaksla parlatmak bunu geciktirebilir ancak yüzeyi korumak ve rengi düzeltmek için bir boya katına ihtiyaç olacaktır.

epoxy ile boyamak lazım zaten. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

chris craft

az kaldı ölüyorduk ama iyi markadır, motoru bozuk çıkmıştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

tevellüt kaç ?

Motorlu testereye de yapardık. Babam ordu donatımdan emekli dizel yenileştirme şefiydi. Tank ve tankçeker motorlarına revizyon yaparlardı balıkesir fabrikada. Her cuma öğleden sonra babamın yanına giderdim. 2.dakikada dyno odasında alırdım soluğu. Kızarmış turboya bayılırım. Deteoit v12 2 zamanlı dizelse en sevdiğimdir.

Yani kıl adam o yağ o yanma odasını sıvamazsa uyuyamaz gece.

Detroit yazamamışım

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Detroit yazamamışım

motorunda yağlama sıvısı patentli plakası olan araç gördün mü hiç :) arabayı yapmışlar, daha motor yağı keşfedilmemiş.. sahra röntgen kamyoneti idi .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

motorunda yağlama sıvısı patentli plakası olan araç gördün mü hiç :) arabayı yapmışlar, daha motor yağı keşfedilmemiş.. sahra röntgen kamyoneti idi .

Emekli olunca boş duramadı. Husqvarna motorlu testere satışı servisliği yaptı.

50 litre v12 motordan sonra 50 cc tek silindirliye sert bir geçiş yaptı. Motoru kucağıma alıp revizyonu yapacağım hiç aklıma gelmezdi demişti.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Hayırlı olsun 

Güzel oldu bu konu.bizde braderle bi tekne alma arifesindeyiz.sahilden olta atmak zor oluyor diye tekne peşine düştük.Tanidikta var onu alacaz gibi bakalim 

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Emin Önal yazdı:

Hayırlı olsun Onur :nazar:

En iyi tekne arkadaşının teknesidir hala benim gözümde :biggrin:

orası öyle tabi. Ortak tekne de benzer güzellikte geliyor kulağa. yaşayıp göreceğiz.

Ahmet Kiriş yazdı:

Hayırlı olsun abim,

Güle güle eskit. 🧿

teşekkürler. 

Çağlar Bayur yazdı:

o kadar bağlanma, bağlama kütüğü felan zor iş ismi ne ki bunun

Yok abi isim değişikliği çok takılmadığım bir konu. 

Mehmet Göktürk yazdı:

Hayırlı olsun. Kullanmadığım marin telsiz var. Almak isterseniz veririm gemileri dinlersiniz limanla marinayla konuşabilirziniz. Gerçi telefon var her yerde bunla gidilecek yer uzak olamaz benzinli....

Güvenlik önemli. Havaya dikkat edin her zaman hava durumuna dikkat edin. Bu tekneler kötü havayı sevmez. Can yeleği, içme suyu, yağmurluk, az bi bisküvi hep olsun kutuda.

Sağol Hocam. Telsiz konusu bunun için biraz fazla olur gibi. telefondan devam. yine de teklif için teşekkürler.

Adnan Çakır yazdı:

Hayırlı olsun Onur, tente olması avantaj yanmazsınız 🌞😎

Teşekkürler Abi. Evet tente büyük güzellik. 

Alparslan Coban yazdı:

Hayırlı olsun imkan varsa hayalleri, hevesleri ertelememek gerek güzel günlerde kullanın.

Teşekkür ederim. o mantıkla çıktık bakalım yola.

Adem Kazıl yazdı:

Hayırlı olsun, satış İçin umurbey vatandaşlık portalından e devlet ile satıcı giriş yapıp tekne fotoğraflarını ve sizin bilgileri yükleyip randevu oluşturacak burda önemli olan motor no ile ruhsatta yazan aynı olmak zorunda, satışı yaptıktan sonra ruhsatı bastırmadan umurbey den tekrar giriş yapıp ismini değiştirebilirsiniz, eğer isim değişikliği yapılacaksa başta dilekçede belirtiniz, ortaklı olarak satışı alabilirsiniz eğer böyle bi durum varsa ilk satış başvurusunu oluştururken alıcı kısmına eklenmesi gerekli, gereken evraklar ruhsatname aslı alıcı satıcı birer adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi ve Aslı.

Bilgiler için teşekkürler. Abimde bilgiler daha güncel o uğraşacak alım satım ıvır zıvır işlerle. Yazdıklarınızı klavuz olması açısından ileteceğim.

Servet Aydın yazdı:

Onur, uçak ne zaman alınıyor?

Abi o iş sende. Ben teknede kalırım muhtemelen :)

Cem Işık yazdı:

Artık tekne toplantısı yapalım zamanı gelmişti. Ben içecekleri alır gelirim. Hayırlı olsun Onur:)

teşekkür ederim. Hele bir suya indireyim kullanma işini de halledeyim yaparız organizasyonu her fırsatta

Tamer Topaç yazdı:

:nazar: Hayırlı olsun Onur. Çok güzel keyiflidir. Teknik olarak pek anlamam ben yiyiciyim/biniciyimdir. Arkadaşımda var kamaralı sanırım 7 m. güzel havalarda keyifli oluyor.

Sakın sakın. O araç satılır mı. Eksik kapı, eksik çeker, kötü renkli olanı bir an önce elden çıkar.

Teşekkür ederim Tamer, Ben de pek anlamam bakalım.

İlkay Başaran yazdı:

Teşekkür ederim. kapalı bir alan yapacağız. teknik kısımları abim halledecek adamın işi bakım onarım elektrik vs. :) Ben binme gezme ve içme işlerine bakmayı planlıyorum :)

Cihat Küçükay yazdı:

Hocam hayırlısı olsun. Hayırlı gezilerin olsun inşallah..

Teşekkür ederim.

Fikri Keleş yazdı:

Hayırlı olsun 

Güzel oldu bu konu.bizde braderle bi tekne alma arifesindeyiz.sahilden olta atmak zor oluyor diye tekne peşine düştük.Tanidikta var onu alacaz gibi bakalim 

Teşekkür ederim. Umarım istediğiniz bir alışverişiniz olur. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...