İçeriğe Yönlendir

Yeni Hobi Yükleniyor - Bir Teknemiz Eksikti

Onur Demir

Recommended Posts

Onur Demir

Herkese merhaba,

aranızda beni iyi tanıyanınız ya da hiç bir fikri olmayanız bir çok üyemiz var.

kısa özet geçeyim; forum ilk zamanlarında müzik sistemleri, LPG maceraları , DIY araç aksesuar/ modifiye , Japon modifiye, Fotoğraf , Drone vs. derken hep bir hobim olmuş ve onun da suyunu çıkarmışımdır. :)

baktım araç değiştiremiyorum, 4x4 alamadım bir türlü @Fatih Keskin de arabayı sattı :) dedim boş durmayalım. 

güzel havalarda Abimle (eşimin abisi ama orta okuldan beri komşum vs hep abi oldu) tanıdığın vs. tekne kayık vb araçları ile balığa çıkardık.

sonra bizimkisi arkadaşı ile 9hp bir motorlu kayıkvari bir şey aldı. 

716217414_eskikayk.jpeg.3422218c86e5508a96f7c056937b13bb.jpeg

hem küçük hem de motordan dümenli olması, devamlı yağmurda su dolması (sintine pompası vs yoktu) derken sattı ve soluğu bende aldı.

dedi bir tekne var 4.60m 30hp motor var tanıdıkta gel beraber alalım. yeni hobi arayışındaki ben hemen atladım tabi. 

gittik barbaros limanına test turu falan yaptık ve oturduk pazarlığa. 

yerliyurt.jpeg.da852139dc08ef81755e15fee7c000e0.jpeg

fiyatta anlaşamadık. bu teknenin fotolarını atarken whatsapptan başka bir teknenin fotosu gelmişti daha önce. hazır fiyatta da anlamamışız şuna bi baksak ya dedik. 

1456411150_yenisuda.jpeg.1d60d44268021925fd4ded806aa47530.jpeg

fotoğrafta güzel bir alternatif gibi geldi ama tabi daha pahalı olacaktı. 

derken sahibi ortak tanıdıklar vs derken durumu araştırdık.

tekne 2019 yılında alınmış ve suya indirilip kışın depoya çekilmiş. pandemi vs derken 2022 ye kadar yatmış. 2022 yazında yine suya inip daha temmuz sonunda yine depoya kaldırılmış ve o gün bugündür yatıyor.

tekne 4.95 Marinboat Salsa Deluxe,  motor 4 zamanlı 50HP Honda  var üzerinde. 

gittik tekneyi görmeye, karamsar ben tekneyi görünce baya canım sıkıldı haliyle. yatmaktan baya masraflı geldi gözüme.

yeni1.jpeg.a8ee27f2c62f1160f78f486404013d3d.jpegyeni2.jpeg.85fdc9a3eee09867bf89047dda02a77c.jpeg

teknenin sahibi değil de otel hizmeti veren firma (aynı zamanda bakım onarım işi yapan bir yer) abi bakma böyle durduğuna makinesi çok temiz toplamda 1 yaz bile kullanmadı 100saat bile değil, tekne de sadece yıkanacak temizlenecek başka bir şeyi yok tertemiz yaparım sana bunu dedi.

tekne sahibi de tanıdık ve güvenilir olunca biz de girdik bir maceraya. 

tekneyi alırken bakım anlaşması da yaptık 3 taraf olarak. Motor bakımı, elektrik tesisatı yenileme, tente, temizlik vs. suya inecek şekilde. 

Minderleri ve diğer işlemleri zamanla biz yapacağız.  Römork almam lazım onu da zamana yayacağım çünkü mayıstan önce suya indirmeyiz sanırım. 

Balık bulucu var üzerinde iş yapar bir marka modelmiş ben anlamam abim işimizi görür dedi.

Amatör denizcilik belgesi almam lazım şuan eğitimleri yapıyorum. Abimde var zaten en kötü hep beraberiz.

" Tekne " yazayım da Çağlar Abiye bildirim gitsin :) 

dün anlaşmayı yaptık sıcağı sıcağına paylaşmak istedim. Tekne konumuz da yoktu buradan bilgi paylaşımı yaparız.

• Beğen 18
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Zevkli hobi.

Yalnız forum sahibi tek tük araba modelleri için bile ayrı bölüm açmıyor Tekne için hiç açmaz ben diyeyim size :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Emrah Altun yazdı:

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın. Zevkli hobi.

Yalnız forum sahibi tek tük araba modelleri için bile ayrı bölüm açmıyor Tekne için hiç açmaz ben diyeyim size :)

Teşekkür ederim.

Bölüm olmaz zaten konu altından devam edilir işte. yaşam sohbet ideal bir bölüm gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
Onur Demir yazdı:

Herkese merhaba,

aranızda beni iyi tanıyanınız ya da hiç bir fikri olmayanız bir çok üyemiz var.

Kolay. Tanışırız balıkları tut mangalı hazırla. (mangala bağlanmayan konu butlandır)

• Teşekkür 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İyi ki ilki olmamış 4.60 sadece 35 cm ufak olarak değil, hiçbir işe yaramaz açık denize hiç çıkılmaz onunla, marinboat daha oturaklı lakin kıç tarafı ağır basar kullandıkça alışılır. aküler sağlam olsun, otomatik sintine olursa çok iyi olur yazın ani yağmurlar için, can yeleği mutlaka ve iyi marka bulunsun. 50 lik honda güzeldir, 50 lık çançindondan kat iyidir, trim ayarını mutlaka öğrenin hem az yakar hem daha iyi gider.

vesile ile satlık 4x4 vaaaa lpp li

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Hayırlı olsun. Bende Antalya'ya taşındığımdan beri tekne turları ile balığa cikiyorum. Bu perşembe ve cumartesi günleri deniz güzel olursa çıkacağız yine. Bu yaşıma kadar niye cikmamisim hayret. Muthis bir heyecan muthis bir aktivite müthiş bir stres azaltma yöntemi bana göre. Beni gören arkadaşlar yakında sen tekne alırsın diyorlar zaten. Sizin konuyu görünce heveslendim. Sonuna kadar okudum ama fiyat bilgisi göremedim. Kaça maloldu böyle bit tekne size? Sanırım üzerinde 4 kişi rahat av yapar. Fiber bakımı kolay oluyor dediler. Hatta bitmedi ise botshow fuarı var bizim burada ama gitmek nasip olmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)
Haşmet Güngör yazdı:

Kolay. Tanışırız balıkları tut mangalı hazırla. (mangala bağlanmayan konu butlandır)

Abi sen beni unutmuşsun anlaşılan :( 

Mangala her türlü bağlanır ama orada sorun yok :) 

Ersen Tapan yazdı:

Hayırlı olsun Onur. Güzel seçim olmuş.

Teşekkür ederim dostum.

Doğan Arşiray yazdı:

bir aldığın gün bir de sattığın gündür en güzeli...  

Bakacaaaz 

Çağlar Bayur yazdı:

İyi ki ilki olmamış 4.60 sadece 35 cm ufak olarak değil, hiçbir işe yaramaz açık denize hiç çıkılmaz onunla, marinboat daha oturaklı lakin kıç tarafı ağır basar kullandıkça alışılır. aküler sağlam olsun, otomatik sintine olursa çok iyi olur yazın ani yağmurlar için, can yeleği mutlaka ve iyi marka bulunsun. 50 lik honda güzeldir, 50 lık çançindondan kat iyidir, trim ayarını mutlaka öğrenin hem az yakar hem daha iyi gider.

vesile ile satlık 4x4 vaaaa lpp li

Evet abi 4.60 ın deneme turunda ayakta yer değiştirirken çok sallandığını hissettim dediğin gibi. bu biraz daha uzun ama daha geniş ve derin. sintine pompası mevcut. akü zaten ölü yeni alacağız güzel bir tane. can yeleği vs. şart tabiki onlar da alınır.

Kıç tarafı ağır basma olayının önüne geçmek için sanırım direksiyon emsallerine göre daha öne yakın konumlandırılmış olabilir. arkaya yakın olsa daha çok dikerdi kafasını. 

trim vs. onların hepsi zamanla öğrenilecek işler bakalım.

4x4 konusu sıkıntı. Hanım o konuda sınırlarımı çok daralttı. kendisi kullanacağı için modelli olmasını istiyor. haliyle hem yüksek model hem 4x4 hem de bütçe dostu vitara harici aklıma bir şey gelmiyor. 

şimdilik 2025 şubata kadar ertelendi zaten. gezdirirsen hayıır demem ama.

Serdar Göktaş yazdı:

Hayırlı olsun. Bende Antalya'ya taşındığımdan beri tekne turları ile balığa cikiyorum. Bu perşembe ve cumartesi günleri deniz güzel olursa çıkacağız yine. Bu yaşıma kadar niye cikmamisim hayret. Muthis bir heyecan muthis bir aktivite müthiş bir stres azaltma yöntemi bana göre. Beni gören arkadaşlar yakında sen tekne alırsın diyorlar zaten. Sizin konuyu görünce heveslendim. Sonuna kadar okudum ama fiyat bilgisi göremedim. Kaça maloldu böyle bit tekne size? Sanırım üzerinde 4 kişi rahat av yapar. Fiber bakımı kolay oluyor dediler. Hatta bitmedi ise botshow fuarı var bizim burada ama gitmek nasip olmadı. 

teşekkürler.

fiyat konusu ben de karışık kafa karıştırmamak adına paylaşmadım. 

motorun sıfırı 260bin, teknenin sıfırı 180bin.

ilk mesajda bahsettiğim anlaşamadığımız 30hp lik olan 260bine veririm en son dedi. balık bulucuyu sökerim 250ye de vermem diyince vaz geçtik.

Bu teknenin park edildiği firmada marin boat 4.60 vardı 30lum mercury motorlu (71saatte motoru) vardı bir tane. römork ile birlikte 230a bırakmıştı. bunu almasak onu alacaktık ama fazla para verelim büyük ve güçlü olsun istedik. 

Bizimki gibi bir set için; sıfırı 260 2el temiz 200. tekne de 130 desek 330 civarı yapar gibi. 300-350 arası alınır. 

alınma niyeti varsa son 1 ay sonrası belirsiz, sezon da yaklaşıyor malum artış göstermesi olası.

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş
Onur Demir yazdı:

Abi sen beni unutmuşsun anlaşılan :( 

Mangala her türlü bağlanır ama orada sorun yok :) 

Teşekkür ederim dostum.

Bakacaaaz 

Evet abi 4.60 ın deneme turunda ayakta yer değiştirirken çok sallandığını hissettim dediğin gibi. bu biraz daha uzun ama daha geniş ve derin. sintine pompası mevcut. akü zaten ölü yeni alacağız güzel bir tane. can yeleği vs. şart tabiki onlar da alınır.

Kıç tarafı ağır basma olayının önüne geçmek için sanırım direksiyon emsallerine göre daha öne yakın konumlandırılmış olabilir. arkaya yakın olsa daha çok dikerdi kafasını. 

trim vs. onların hepsi zamanla öğrenilecek işler bakalım.

4x4 konusu sıkıntı. Hanım o konuda sınırlarımı çok daralttı. kendisi kullanacağı için modelli olmasını istiyor. haliyle hem yüksek model hem 4x4 hem de bütçe dostu vitara harici aklıma bir şey gelmiyor. 

şimdilik 2025 şubata kadar ertelendi zaten. gezdirirsen hayıır demem ama.

teşekkürler.

fiyat konusu ben de karışık kafa karıştırmamak adına paylaşmadım. 

motorun sıfırı 260bin, teknenin sıfırı 180bin.

ilk mesajda bahsettiğim anlaşamadığımız 30hp lik olan 260bine veririm en son dedi. balık bulucuyu sökerim 250ye de vermem diyince vaz geçtik.

Bu teknenin park edildiği firmada marin boat 4.60 vardı 30lum mercury motorlu (71saatte motoru) vardı bir tane. römork ile birlikte 230a bırakmıştı. bunu almasak onu alacaktık ama fazla para verelim büyük ve güçlü olsun istedik. 

Bizimki gibi bir set için; sıfırı 260 2el temiz 200. tekne de 130 desek 330 civarı yapar gibi. 300-350 arası alınır. 

alınma niyeti varsa son 1 ay sonrası belirsiz, sezon da yaklaşıyor malum artış göstermesi olası.

Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Şu an için alınma fikri var sadece. Alınması için gereken nakdi şartlar henüz oluşmadı. Bakalım ilerleyen zamanlarda nasip kısmet. Ama dediğiniz rakamlar tam aklımdan geçen rakamlar. Alacak olsam o civarda meblağ ayirirdim zaten. Size rast gelsin. İgneniz keskin olsun. Tuttuğunuz balıkları burada paylaşabilirsiniz sevinirim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ankara'da deniz yok maalesef, anca fotolara bakıyoruz. Hayırlı olsun kaptan, vira bismillah.. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güle güle kullan Onur.  
süpermiş. 
Bakımı kolaydır.  2 kilo boya bir rulo.  :) 

Adını ne koyacaksın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Heves balık mı tekne mi :) çapariler hazır mı :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demir yazdı:

ilk mesajda bahsettiğim anlaşamadığımız 30hp lik olan 260bine

hayal dünyası pek geniş miş

Mehmet Ozyurek yazdı:

Bakımı kolaydır.  2 kilo boya bir rulo

yekk yaaağğğ.... karaya çekip bi ters çeviriversene

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Mehmet Ozyurek yazdı:

Güle güle kullan Onur.  
süpermiş. 
Bakımı kolaydır.  2 kilo boya bir rulo.  :) 

Adını ne koyacaksın :)

Sağol abi. İsim değişir mi nasıl olur uğraşır mıyız bilmem. Açıkçası sen diyene kadar hiç aklıma gelmemişti. Bakımı kolay olacağını sanmıyorum. Tuzlu su üstünde nede olsa uğraştırması muhtemel. Abim askeriye ağır bakımda elektirik bakım onarım işleri yapıyor o uğraşır durur ben balık tutar içerim 🤣

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Heves balık mı tekne mi :) çapariler hazır mı :) 

Jetski kullanmayı çok severdim eskiden de çok kullanırdım. Yıllar sonra bu yaz oğlanla bindik yine. Oradan bi gaza gelip araştırmış sonra rafa kaldırmıştım konuyu. Bu daha mantıklı bir yatırım gibi geldi giriştik. Balık işini de çok severim ayrıca. Çaparı işi kolay çok var ama Sahte takımlarımı bulamıyorum ortada yoklar. Koca kutu kayıp 😓

Serkan Toker yazdı:

Ankara'da deniz yok maalesef, anca fotolara bakıyoruz. Hayırlı olsun kaptan, vira bismillah.. :) 

Eyvallah 🙏

Bakalım bizimkinin suya inme ve kullanma tahminimiz gibi olacak mı yoksa aldığımızla mı kalacağız.

Umarım istediğimiz verimi alırız (zaman ve heves anlamında)

Serdar Göktaş yazdı:

Teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Şu an için alınma fikri var sadece. Alınması için gereken nakdi şartlar henüz oluşmadı. Bakalım ilerleyen zamanlarda nasip kısmet. Ama dediğiniz rakamlar tam aklımdan geçen rakamlar. Alacak olsam o civarda meblağ ayirirdim zaten. Size rast gelsin. İgneniz keskin olsun. Tuttuğunuz balıkları burada paylaşabilirsiniz sevinirim 

Çok iddialı değilim balık konusunda. Paylaşımlarımın içeriği genelde sıvı tüketim ürünleri üzerine olur 🤣

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Hayırlı olsun Onur :nazar:

En iyi tekne arkadaşının teknesidir hala benim gözümde :biggrin:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Onur Demir yazdı:

İsim değişir mi nasıl olur uğraşır mıyız bilmem.

o kadar bağlanma, bağlama kütüğü felan zor iş ismi ne ki bunun

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Hayırlı olsun. Kullanmadığım marin telsiz var. Almak isterseniz veririm gemileri dinlersiniz limanla marinayla konuşabilirziniz. Gerçi telefon var her yerde bunla gidilecek yer uzak olamaz benzinli....

Güvenlik önemli. Havaya dikkat edin her zaman hava durumuna dikkat edin. Bu tekneler kötü havayı sevmez. Can yeleği, içme suyu, yağmurluk, az bi bisküvi hep olsun kutuda.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı olsun Onur, tente olması avantaj yanmazsınız 🌞😎

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alparslan Coban

Hayırlı olsun imkan varsa hayalleri, hevesleri ertelememek gerek güzel günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Hayırlı olsun, satış İçin umurbey vatandaşlık portalından e devlet ile satıcı giriş yapıp tekne fotoğraflarını ve sizin bilgileri yükleyip randevu oluşturacak burda önemli olan motor no ile ruhsatta yazan aynı olmak zorunda, satışı yaptıktan sonra ruhsatı bastırmadan umurbey den tekrar giriş yapıp ismini değiştirebilirsiniz, eğer isim değişikliği yapılacaksa başta dilekçede belirtiniz, ortaklı olarak satışı alabilirsiniz eğer böyle bi durum varsa ilk satış başvurusunu oluştururken alıcı kısmına eklenmesi gerekli, gereken evraklar ruhsatname aslı alıcı satıcı birer adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi ve Aslı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Bağlama limanı farkı bi yerse bulunduğunuz en yakın LİMAN başkanlığına nakil alabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Artık tekne toplantısı yapalım zamanı gelmişti. Ben içecekleri alır gelirim. Hayırlı olsun Onur:)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...