İçeriğe Yönlendir

Aileye Yeni Üye 2023 C4

Süleyman Kaya

Recommended Posts

Süleyman Kaya

2006 yılı Mart ayından beri bizimle olan mk2 dizel Focusumuz ile artık yolları ayırma zamanımız geldi, bizimle beraber 278000 km devirmiş.. Bir süredir araç değişikliği yapmayı düşünüyorduk, herne kadar Focus bir çok ihtiyacımıza cevap veriyor olsa da, Esp yoksunluğu, eski teknoloji aydınlatma grubu gibi vb eksileri yüzünden çoktan değişim zamanı gelmişti. Biraz telaş biraz gerginlik ile aramalarımız sırasında Citroen bayiinde araç bulabildik ve yeni aracımız 2023 model citroen C4 1.2 Puretech 8 eat inci beyazı oldu.. uzun zamandır ertelediğim bir çok şeyi ise duygusal durumum elverdikçe yapmaya çalışıyorum, beş yıl binme planımız var, sonrası kısmet.. Arabayı yaz başında aldık ama şimdiden 11000 km oldu. Hiç aklımda yokken Citroen kullanmak, hala şaşkınım açıkçası, aklımdan geçen hep yeniden yeni bir Focus ile yola devam etmekti. 

IMG_9142.jpeg

IMG_9143.jpeg

IMG_9144.jpeg

• Beğen 20
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

İlk yaptığım değişiklik jant almak oldu. Üzerinde 17” lik yazlık Brigstone var. Kış için 16” jant ve ona uygun Lauffen lastik aldım.

Jantları temizledikten sonra araca ve jantlara mavi detay vermek istedim.

IMG_8445.jpeg

IMG_8464.jpeg

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Muharrem Karagülle

Hayırlı olsun ,Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
(düzenlendi)

Ardından ön kapılardaki detaylara ve sis çerçevelerine de aynı folyodan uyguladım.

IMG_8642.jpeg.b54f9abb36cf7aca0c8614d34adec3eb.jpeg

IMG_8865.jpeg

Kadran ve multimedyaya tpu koruma filmi çektim, ürünler online sitelerde mevcuttu, telefon ekranı gibi kolayca takılıyor

IMG_7879.jpeg

IMG_8816.jpeg

tarihinde Süleyman Kaya tarafından düzenlendi
imla
  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Çocuklu ailelerin olmazsa olmazı, basitte olsa koltuk kılıfı acilen yapıldı. Anahtar koruma, eşik bandı da ilk yapılanlardan

IMG_8765.jpeg

IMG_8764.jpeg

IMG_8761.jpeg

IMG_8762.jpeg

IMG_8763.jpeg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Bir kaç detay daha mevcut, cam filmi, kaput filmi araç alınırken yapıldı ben sonradan ön farlara da taş sıçramasına karşı film çektirdim.. bu arada servisin ve çalıştıkları firmanın çok kötü bir işçiliği mevcut, araç servise gittiğinde gösterdim cam filmlerini, heryeri özellikle arka cam boncuk boncuk, biraz mırın kırın ettiler ama üsteleyince tamam değişelim dediler. Bagajda ayar sorunları vardı menteşe değişimi yapıldı ancak servisten memnun kalamadım, aracı teslim aldıktan sonra farkettim ki, sigortanın kapağı yarım kapatılmış içindeki cımbız düşmüş, bagajda da vida eksik

IMG_9085.jpeg

• Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Bu arada, araç ile ilgili en büyük sıkıntım hiç kaynak olmaması, ayrıca kullanıcı kitapçığında bir sürü yazı var tek özelliği bu. Ne lastik basınçları ne yağ spesifikasyonu mevcut değil, sıfır bilgi ile kitapçık yayınlamışlar. Focusum o konuda çok öndeydi, eskide olsa kaç litre yağ alır sigortalat nerede şeması nasıl vs birçok bilgi içinde mevcuttu, ayrıca aracı tanıdığımdan bir çok işini kendim yapabiliyordum

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
(düzenlendi)
Muharrem Karagülle yazdı:

Hayırlı olsun ,Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

Teşekkür ederim, herkesin gönlüne göre almak nasip olsun

Macit Aliyev yazdı:

Hayırlı olsun yeni aracınız.

Teşekkürler, darısı hepimize

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

direksiyon hissayatı hariç çok güzel, bundan bakmıştım alacakken döndük geçen dönem :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

direksiyon hissayatı hariç çok güzel, bundan bakmıştım alacakken döndük geçen dönem :nazar:

Evet gerçekten öyle, araç benim tercihim değildi, aklımda bile yoktu ama şartlar ve bütçenin yönlendirmesi.. Güzel araç, artısıda eksisi de var.. Siz neden almak istediniz? Neden almadınız?

Jant vs demişken, eksozlar elden geçmeli idi..

IMG_8872.jpeg

Otomatik birleştirme
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Talha Bilgi yazdı:

Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin

Allah razı olsun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
İsa Acar yazdı:

Güzel günlerde kullanılsın :flowers:

Teşekkürler İsa bey

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Mavi detaylar çok kararında çok güzel yerlerde olmuş :nazar: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Süleyman Kaya yazdı:

Siz neden almak istediniz? Neden almadınız?

görünüşü iç mekan hissi gayet güzel gelmişti test sürüşü de olumlu idi, listemde ev de vardı ev aldım buna meblağ kalmamıştı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Hayırlı olsun, motorun tepkileri nasıl, düşük devirde iyi kaçıyor mu :)

1.2 puretech uzun yıllardır kullanılan bir motor, sorunsuz ancak tepkiler zayıf olarak youmlar okumuştum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...