Tansu Kalafatoğlu 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: imar da müteahhit etkisini gözlemledik te hayal gücü nasıl Cambaza bak oyunu. Cambaz müteahhit 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 26 Aralık 2023 Paylaş 26 Aralık 2023 Saygın Can Oğuz yazdı: Yönetmelik 26-c: c) İmar planlarına göre gabarileri farklı olan parsellerin birleştirilmesine izin verilmez. Ancak, bu yönetmeliğin 24. maddesinde belirtilen asgari parsel cephe ve derinlik ölçülerini geçmemek kaydıyla parsellerin birleştirilmelerine izin verilir. Bu durumda, teknik komisyon tarafından imar adası bütününde yapılacak çalışma sonucu belirlenecek ada ayırım çizgisine göre uygulama yapılır Uygulama imar planının plan notlarına bakılmalı. Plan notlarında tevhit etmenin önünü açacak hüküm bulunabilir. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 26 Aralık 2023 Yazar Paylaş 26 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Parselleri birleştirmek encümen kararına bağlı. Plan notlarına bakmak lazım. Encümen plan notlarına aykırı birleştirme yapmayı tercih etmez. mesela buradaki 8 parsel birleşse 2000m2 olsa, kademeli plan artışı vardır belki. 10 kat verebilir. Farzımisal birleştirdiniz. Yarın bir gün toplaşıp gittiniz belediyeye. Belediye size bu parseli ayırmak zorundayız da diyebilir. Ve ayırmak birleştirmekten daha zordur. plan notları önemli. Daha detaylı da çalışılabilir ama plan notu lazım abi. Bunu açık açık belediye imar durumundaki memurla da konuşabilirsiniz yanlış değilsem 3m fark varsa birleşir. Daha fazlası birleşmez. Çünkü bi cephesi 4 diğer cephesi 3 katlı binalar yapıyoruz. Kademeli Plan notunu ekliyorum, gördüğün gibi bomboş. Belediyeyi aradım, planlama diye bir bölüme aktardılar. Birleştirmeyi sordum şu an birşey yapamazsınız bakanlık onayında bekliyor. Kat yüksekliği 6, emsal 1.75, 7 metre görünen ara sokak 12 metre olacak dedip kapattı telefonu. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2023 Paylaş 27 Aralık 2023 Ekrandaki basit imar durum. Orada yazmayabilir. Buraya bugün ruhsat çıkarmak istediğinizde size vermek zorundalar. Bazı belediyeler şifayen söylemiyor. Belediyeye harcını yatırıp çalışılmış imar durum da alabilirsiniz. Bakanlık onayını bekleyen ne acaba. Plan mı değişiyormuş 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 27 Aralık 2023 Paylaş 27 Aralık 2023 Nihat Palolu yazdı: Plan notunu ekliyorum, gördüğün gibi bomboş. Belediyeyi aradım, planlama diye bir bölüme aktardılar. Birleştirmeyi sordum şu an birşey yapamazsınız bakanlık onayında bekliyor. Kat yüksekliği 6, emsal 1.75, 7 metre görünen ara sokak 12 metre olacak dedip kapattı telefonu. Ya plan tadilatı var yada yeni plan çalışıyorlar. Belediyeden aldığınız bilgiye göre yeni planda daha fazla yapılaşma hakkı verecekler. Yeni plan yürürlüğe girene kadar beklemelisiniz. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Aralık 2023 Yazar Paylaş 27 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ekrandaki basit imar durum. Orada yazmayabilir. Buraya bugün ruhsat çıkarmak istediğinizde size vermek zorundalar. Bazı belediyeler şifayen söylemiyor. Belediyeye harcını yatırıp çalışılmış imar durum da alabilirsiniz. Bakanlık onayını bekleyen ne acaba. Plan mı değişiyormuş Bugün yine aradım. Bu defa da kat yüksekliği 6'dan 5'e emsal 1,75'den 1.50'ye düşebilir. Askıya çıkınca bakarsınız dedi kapattı telefonu İmar'ı bağlatıyorum. Mahalleyi söyleyince biz bilmiyoruz deyip planlamaya aktarıyorlar. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 27 Aralık 2023 Yazar Paylaş 27 Aralık 2023 Serkan Karadağ yazdı: Ya plan tadilatı var yada yeni plan çalışıyorlar. Belediyeden aldığınız bilgiye göre yeni planda daha fazla yapılaşma hakkı verecekler. Yeni plan yürürlüğe girene kadar beklemelisiniz. Muhtemelen öyle, çünkü aradığımda planlamaya aktarıyorlar. Askıya çıkana kadar bekleyeceğim mecburen. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 27 Aralık 2023 Paylaş 27 Aralık 2023 Nihat Palolu yazdı: Bugün yine aradım. Bu defa da kat yüksekliği 6'dan 5'e emsal 1,75'den 1.50'ye düşebilir. Askıya çıkınca bakarsınız dedi kapattı telefonu İmar'ı bağlatıyorum. Mahalleyi söyleyince biz bilmiyoruz deyip planlamaya aktarıyorlar. belediye müthişmiş birleştirmek işe yarayabilir de zarar oluşturabilirde. Ada bazlı arsa sahipleri birleşirse çok daha güzel sonuçlar çıkabilir ama zor tabi. Ayrıca siz birleştiniz diyelim, sizin sırtınızdaki 2 parsel birleşmedi, L şeklinde caddedeki arsalarla birleşebilir ama güzel bir şey çıkar mı bilemem bu arada mahalle adı geçiyorsa yapı kontrole bağlıyorlar. Ki onların konuyla gerçekten alakaları yok. Bu işten planlama ve imar durum sorumlu 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts