Nihat Palolu 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 Bitişik 2 arsa düşünün 275 m2 + 275 m2 6 kat imarlı ama belediye biz 1000 m2 olacak şekilde birleştirme yaptıktan sonra diyor. Tahmin yürütüyorum birleştirme olursa arsanın biri farklı diğeri farklı arsalarla birleşecek görünüyor. Belediye yasal (zorunlu) birleşme yapacaksa 2 arsanın aynı 1000 m2 içinde olmasını istiyorum. Önlem için şimdiden gidip tek arsaya mı çevirmek lazım? Bahsettiğim arsalar işaretli olan ve solundaki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 parseller istek üzerine birleşmez diye biliyorum belediye onayı lazım 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 İki parsel size ait ise tapu kadastro lisanslı bir harita ofisi Tevhid işlemi yapabilir, belediye encümen onayına ihtiyacınız var. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: belediye encümen onayına i dejavu 2 gün önce bahsi geçti, memur arkadaş 1960 lardan beri öyle bir işlem buraya uğramadı dediydi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 (düzenlendi) Parseller park yeşil alan vs değilse, ayrıca Tevhid işlemi komşu parsellerde değer kaybı vs yol açmıyorsa engel olmamalı. Encümen bu işleri kontrol ediyor @Tansu Kalafatoğludaha net bilgi verebilir. 24 Aralık 2023 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Aralık 2023 Yazar Paylaş 24 Aralık 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Parseller park yeşil alan vs değilse, ayrıca Tevhid işlemi komşu parsellerde değer kaybı vs yol açmıyorsa engel olmamalı. Encümen bu işleri kontrol ediyor @Tansu Kalafatoğludaha net bilgi verebilir. 2 arsada bize ait. İşaretli olanın sağındaki 4 arsa ana yola cepheli, yol genişletilip 17 metre olacakmış. (3 ve 4 kat imara göre) 6 kat için ne olur bilmiyorum. Ana yol cepheli arsalar ortalama 250 m2 olsa 4 tanesi 1000 m2 yapıyor. Yarısı yola gitse 500 m2'ye düşer. Bizim ilk arsa ile sırtımızdakini birleştirip 500 yaptı bunu da yol cepheli 500 ile birleştirip 1000'i buldu. İkinci arsayı da sırtındaki, solundaki ve solunun sırtındaki ile birleştirdi yine 1000'i buldu. Bu durumda bizim iki arsa iki farklı yerde birleşmiş oluyor. Kötü olur sanki öyle olursa. Park veya yeşil alan değil. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 şehir değiştiresi geliyor insanın 1 Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 Benzer bir durumu işaretli parseller için yapmak aklımdan geçiyor. Konu için teşekkürler, takipteyim. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 18 uygulaması yapılmış mı önceden? 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 18 uygulaması yapılmış mı önceden? Parselasyona göre 18 uygulanmış gibi görünüyor. Şirketler psrselleri toplayıp Tevhid yaptırıp siyasi destekleri ile imar planında değişiklik dahi yaptırabiliyorlar. 3 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Aralık 2023 Yazar Paylaş 24 Aralık 2023 H.Cenk Bayrakçı yazdı: 18 uygulaması yapılmış mı önceden? 18 uygulaması nedir bilmiyorum, ilk defa duyuyorum doğrusu. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 Bir yerin imara açılması için tüm parselasyon işlerinin yapılması(harita ya da plan üzerinde) ilk 18 uygulaması ile yapılıyor. Eğer 18 uygulaması yapılmışsa tevhit ile arsaları birleştirebilirsiniz. Yapılmamış ise arsa konumları değişebiliyor. Belediyeden bu planları görebildiğinize göre 18 uygulaması yapılmış. ben sadece meraktan sordum, çünkü bazen imara açılmamış olup arsa şeklinde tapusu görülebilen araziler oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Aralık 2023 Yazar Paylaş 24 Aralık 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Parselasyona göre 18 uygulanmış gibi görünüyor. Şirketler psrselleri toplayıp Tevhid yaptırıp siyasi destekleri ile imar planında değişiklik dahi yaptırabiliyorlar. Uydu görüntüsü bu şekilde. Elimizdeki en eski evrak 1964 yılına ait. O zamanki hali ile şimdi hali aynı. Parsel numarası bile aynı. 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 24 Aralık 2023 Paylaş 24 Aralık 2023 Ha tamam evler var, ben her yeri arsa zannettim. 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Aralık 2023 Yazar Paylaş 24 Aralık 2023 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Ha tamam evler var, ben her yeri arsa zannettim. Tapularda arsa yazdığı için bende arsa dedim. Oysaki birinde tek kat ev var. Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Nihat Palolu yazdı: Uydu görüntüsü bu şekilde. Elimizdeki en eski evrak 1964 yılına ait. O zamanki hali ile şimdi hali aynı. Parsel numarası bile aynı. Nihat Abi, iki parseli tevhit etmek için öncelikle ilçe bulunan serbest harita ve kadastro mühendisine veya lisanslı harita kadastro mühendisine gitmelisiniz. Gittiğiniz harita firması ilçe belediyesi ile görüşecek, bu görüşme sonrası olur alırsa sizden vekalet alıp işlemlere devam edecek. Nihat Palolu yazdı: Bitişik 2 arsa düşünün 275 m2 + 275 m2 6 kat imarlı ama belediye biz 1000 m2 olacak şekilde birleştirme yaptıktan sonra diyor. Tahmin yürütüyorum birleştirme olursa arsanın biri farklı diğeri farklı arsalarla birleşecek görünüyor. Belediye yasal (zorunlu) birleşme yapacaksa 2 arsanın aynı 1000 m2 içinde olmasını istiyorum. Önlem için şimdiden gidip tek arsaya mı çevirmek lazım? Bahsettiğim arsalar işaretli olan ve solundaki Bu görüntüye göre işaretli parsel ve 1008 parsel ikiz nizam 3 kat, 6 kat imarlı olduğunu belediye mi söyledi? 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 25 Aralık 2023 Yazar Paylaş 25 Aralık 2023 Serkan Karadağ yazdı: Nihat Abi, iki parseli tevhit etmek için öncelikle ilçe bulunan serbest harita ve kadastro mühendisine veya lisanslı harita kadastro mühendisine gitmelisiniz. Gittiğiniz harita firması ilçe belediyesi ile görüşecek, bu görüşme sonrası olur alırsa sizden vekalet alıp işlemlere devam edecek. Bu görüntüye göre işaretli parsel ve 1008 parsel ikiz nizam 3 kat, 6 kat imarlı olduğunu belediye mi söyledi? Evet belediye söyledi. 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Kat sayısı farklı olan parseller birleştirilemez. Yol kenarı olanlar bir arada, arkada olanlar bir arada olacak. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Parselleri birleştirmek encümen kararına bağlı. Plan notlarına bakmak lazım. Encümen plan notlarına aykırı birleştirme yapmayı tercih etmez. mesela buradaki 8 parsel birleşse 2000m2 olsa, kademeli plan artışı vardır belki. 10 kat verebilir. Farzımisal birleştirdiniz. Yarın bir gün toplaşıp gittiniz belediyeye. Belediye size bu parseli ayırmak zorundayız da diyebilir. Ve ayırmak birleştirmekten daha zordur. plan notları önemli. Daha detaylı da çalışılabilir ama plan notu lazım abi. Bunu açık açık belediye imar durumundaki memurla da konuşabilirsiniz Saygın Can Oğuz yazdı: Kat sayısı farklı olan parseller birleştirilemez. Yol kenarı olanlar bir arada, arkada olanlar bir arada olacak. yanlış değilsem 3m fark varsa birleşir. Daha fazlası birleşmez. Çünkü bi cephesi 4 diğer cephesi 3 katlı binalar yapıyoruz. Kademeli 2 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Yönetmelik 26-c: c) İmar planlarına göre gabarileri farklı olan parsellerin birleştirilmesine izin verilmez. Ancak, bu yönetmeliğin 24. maddesinde belirtilen asgari parsel cephe ve derinlik ölçülerini geçmemek kaydıyla parsellerin birleştirilmelerine izin verilir. Bu durumda, teknik komisyon tarafından imar adası bütününde yapılacak çalışma sonucu belirlenecek ada ayırım çizgisine göre uygulama yapılır 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: encümen fransızca sevmem, alt kurul diyorum ben onlara. çok üstte görenlerin oluşturduğu bir yer gibi ama 1 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: plan notları önemli. Daha detaylı da çalışılabilir ama plan notu lazım abi. Bunu açık açık belediye imar durumundaki memurla da konuşabilirsiniz Saygın Can Oğuz yazdı: Bu durumda, teknik komisyon tarafından imar adası bütününde yapılacak çalışma sonucu belirlenecek ada ayırım çizgisine göre uygulama yapılır Belediyelerde siyaset tam bu noktada encümen kararları ile devreye giriyor. Başka bir deyişle alt kurul kararları.... Saygın Can Oğuz yazdı: Kat sayısı farklı olan parseller birleştirilemez. Yol kenarı olanlar bir arada, arkada olanlar bir arada olacak. Adamına göre, partidaşlğına göre, ilgili yerlere yapılan gönüllü zorunlu bağışlara göre çok ley değişir. Fazlasını yazamam Emmi devreye giriyor... 1 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Saygın Can Oğuz yazdı: Yönetmelik 26-c: c) İmar planlarına göre gabarileri farklı olan parsellerin birleştirilmesine izin verilmez. Ancak, bu yönetmeliğin 24. maddesinde belirtilen asgari parsel cephe ve derinlik ölçülerini geçmemek kaydıyla parsellerin birleştirilmelerine izin verilir. Bu durumda, teknik komisyon tarafından imar adası bütününde yapılacak çalışma sonucu belirlenecek ada ayırım çizgisine göre uygulama yapılır istanbul imar yönetmeliğinde kademe konusu var. Yani tevhit edilemez değil, uygulamalar değişebilir. Bazı şartlarda tevhit edilebilir yani. bu arada imar’da sınır olmadığını, hayal gücünün etkisini söylemiş miydik 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 imar da müteahhit etkisini gözlemledik te hayal gücü nasıl 3 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 25 Aralık 2023 Paylaş 25 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: imar da müteahhit etkisini gözlemledik te hayal gücü nasıl Hayal gücü müteahhitin amasız fakatsız bağışlayabildiğidir, sen ben bilemeyiz hayal dahi edemeyiz. Dask maliyeti 700000 tl olan dairenin 7000000 tl ye satılmasını anlayamadığımız gibi. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts