İçeriğe Yönlendir

Motor İçi Su Püskürtme

Fatih Karaa
Çözüme git Mehmet Göktürk tarafından,

Recommended Posts

Fatih Karaa

Merhaba geçen günlerde bir video izledim motor içine su püskürtme kitleri varmış hem motor ömrünü uzatıp hem performansa etkisi varmış kullanan var mı aramızda? 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık

Radyatöredir o. Motorun içine su püskürtürse hiç hoşlanmayacağınız durumlar olur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Motorun içine su püskürtenler, yakıt borusuna mıknatıs takıp yakıt tasarrufu yapanlar, basit bir düzenekle sudan hidrojen gazı üretip silindire gönderenler, yağa birşeyler katıp yakıt tüketimini acayip azaltanlar,  dizel motora lpg bağlayanlar bunlar her 5 senede bir devirdaim ederler. Tam öldü dersiniz hop yeniden canlanırlar.  Benimde aklıma acayip bi fikir geldi . Şimdi dizel motora bi tane buji koysak. Tam sıkışmanin zirvesinde benzinli motor gibi ateşlesek  :vreka: 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Erkan yazdı:

Tam sıkışmanin zirvesinde benzinli motor gibi ateşlesek  :vreka: 

Peki dizel motora daha ucuz olan benzin koysak? Bujiyi de koymuştuk, işe yaramaz mı? :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Peki dizel motora daha ucuz olan benzin koysak? Bujiyi de koymuştuk, işe yaramaz mı? :D

Pistonun karşısına bir piston daha koysak ters boksör motor gibi çalışsa? Üsttekini önlere alttakini de arka tekerlere bağlasak ? :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Murat Sahın yazdı:

Karbüratörü tıkayabilir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Defransiyele de at kuyruğu at 3 tel.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sıfır 4 kapı lada niva gelecek, yeniden tofaşk doğan imalata başlayacak, ötv indirimine az kaldı vs. gibi bu da zaman zaman gündeme gelir, esası şudru:

1970 model V8 Hemi döküm blok amerikan canavalardaki eksik oksijeni tamamlamak içindir, tornado emiş sistemi ile birlikte kullanılır, motorun da canına okur, sonra nitroO2 gündem oldu tokyo filmleri çıkınca

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

sıfır 4 kapı lada niva gelecek, yeniden tofaşk doğan imalata başlayacak, ötv indirimine az kaldı vs. gibi bu da zaman zaman gündeme gelir, esası şudru:

1970 model V8 Hemi döküm blok amerikan canavalardaki eksik oksijeni tamamlamak içindir, tornado emiş sistemi ile birlikte kullanılır, motorun da canına okur, sonra nitroO2 gündem oldu tokyo filmleri çıkınca

4 kapı lada niva geldi abi. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-lada-kusursuz-full-aksesuarli-lada-1130891132/detay 2019'a kadar gelmiş, satamayınca vaxzgeçtiler demek ki :D 

Not: hala eskisi kadar ilkel...

Oğuzkan Erışık yazdı:

Pistonun karşısına bir piston daha koysak ters boksör motor gibi çalışsa? 

Yaptılar 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fatih Karaa
(düzenlendi)

Bu linkteki ürün detaylı anlatmışlar ama aramızda kullanan var mı diye merak ettim kullanıcı yorumuda önemli en aşağı 10bin liralık bir ürün için. 

tarihinde Fatih Karaa tarafından düzenlendi
Harf hatası
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mehmet Göktürk
Fatih Karaa yazdı:

Merhaba geçen günlerde bir video izledim motor içine su püskürtme kitleri varmış hem motor ömrünü uzatıp hem performansa etkisi varmış kullanan var mı aramızda? 

Bu sistem doğru. Ancak silindir ve manifolt tarafında korozyonu artırır. Kitleri var tabi illa. 1930 lardan beri mevcuttur. Performansı ve yakıtı iyileştiren tek gerçek tekniktir böyle kendin yap türünde. Ama eskimeyi artırdığı için fabrikalar koymaz. Eskiden koyuyormuş..

ayrıca avansı ileri alıp ping noktasına getirmek lazım.

lean burn olayı oluyor. Emisyona faydalı derler ama ben tersini okumuştum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
(düzenlendi)

M4 GTS' de var bu sistem. 

tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Erkan yazdı:

Motorun içine su püskürtenler, yakıt borusuna mıknatıs takıp yakıt tasarrufu yapanlar, basit bir düzenekle sudan hidrojen gazı üretip silindire gönderenler, yağa birşeyler katıp yakıt tüketimini acayip azaltanlar,  dizel motora lpg bağlayanlar bunlar her 5 senede bir devirdaim ederler. Tam öldü dersiniz hop yeniden canlanırlar.  Benimde aklıma acayip bi fikir geldi . Şimdi dizel motora bi tane buji koysak. Tam sıkışmanin zirvesinde benzinli motor gibi ateşlesek  :vreka: 

dizel motora LPG taksak peki? * dikkat hileli soru.

Mustafa Erkan yazdı:

https://en.wikipedia.org/wiki/Water_injection_(engine)

ikinci dünya savaşı sıraları. konu almanlar.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

dizel motora LPG taksak peki? * dikkat hileli soru.

Selim Bilgin yazdı:

Karbüratörü tıkayabilir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

ilaç niyetine 3 5 adet geldi, bi milyon falan diyorlardı bunlara :)

Bir tane Çukurambar tarafında görüp hemen ilanlarda aramıştım almak için. Fiyatını görünce vazgeçmiştim... Hem hala ikinci dünya savaşı teknolojisine sahip araba üreteceksin, hem pahalı olacak :) 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ben de şunlara bakıyorum bu aralar. Depremde Rusya'dan gelen ekip bununla gelmişti (uçağa koyup tabi ki) müthiş teçhizatlı bir arabaydı. Eski sanmıştım meğer adamlar halen aynı tasarımla üretiyormuş.

Atmosferik benzinli 4x4

UAZ Buhanka

1200x795.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Parça bulamazsın usta bulamazsın neapıcan… global araç defender al. Üstelik global parçalar bile yerli.

Eski landroverla uğraştım sıkıntı yok sadece ustalar kaçıyor arabayı ucuz skoda dolmuş sanıyor. Kendin yapmak zorundasın. Defender da daha iyi ama yine de bilgi ilgi orantısızlığı var. Onda da kendin yapman ağırlıklı.

Parça sorunu yok. Global araç.

Yenisi gelse belki ama motor hacmi vergiyi uçurur

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Ben de şunlara bakıyorum bu aralar. Depremde Rusya'dan gelen ekip bununla gelmişti (uçağa koyup tabi ki) müthiş teçhizatlı bir arabaydı. Eski sanmıştım meğer adamlar halen aynı tasarımla üretiyormuş.

Atmosferik benzinli 4x4

UAZ Buhanka

1200x795.jpg

bayılıyorum bunlara.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

bayılıyorum bunlara.

Niye bunları halen üretiyorlar diyen varsa kuzey doğu rusya belgesellerini izlesin, o yollarda başka arabayla yola gidilmez zaten. Land Cruiser vs. belki ama ona da kimsenin parası yetmez zaten. Geçen bir yolculuk izledim, adamlar cephane taşıyor arabada, yolda ayı kurt vs. saldırısından haydutların yol kesmesine kadar her şey var. Yol da lafın gelişi zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ruslar yollar bozuldukça daha büyük lastikli daha yüksek araç yapıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

klima varmı acaba?

odun sobalı vardı fotolarda coğrafik ihtiyaçlar değişik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...