İçeriğe Yönlendir

Yolcu360 Rezilliği

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek

Bir iki ay önce rizeye gitmek için araç kiraladım, minibüs babama lazımdı corsa ile imkan yok yaylaya gitmeye, neyse

uygulamadam rezervasyonu yaptım parayı karttan aldılar haliyle, bu arada ücreti taksitli şekilde yaptım. havalimanına gittim arabayı alacağım, düğün sebebiyle bütün kredi kartları ateş gibi yanıyor, ödeme gecikme yok sadece kullanılabilir limit çok az vardı,

Konuya geleyim bunlar risk raporunuz araç almaya uygun değil dedi arabayı vermedi, tamam kardeşim dedim napacağız, Rezervasyonu iptal ediyorum para hesabınıza 1 hafta içinde geri gelir dedi, çıktım geldim.

Geçen hafta bi baktım kredi kartı ekstresinde yolcu360 ın araç kiralama taksidi ödenmiş, aradım müşteri hizmetlerini benim rezervasyonu iptal ettiniz, parayı geri vermeyi geç hala taksidi ödüyorum dedim, mail ile bilgilendireceğiz dedi.

Şimdi ben bunlara 2795 lira araç ücreti yatırdım, bana atılan mailde 1947 lira fatura düzenleyin diyor, bende cevap yazdım ben size 2500 lira ödedim neden 1947 geri alıyorum diyorum, sonradan meblağın doğrusunu yazıp tekrar mail atıyorlar.

Benim işim gücüm yok faturayı çıktı alacağım üstüne el yazısı ile bilgileri yazıp telefondan taratıp geri göndereceğim ? Neden ?

Ayağım kırıldı evde yatıyorum, 1 ay kadar daha alçıda kalacak. Şuanda bununla uğraşacak durumum yok. 

Müşteri hizmetlerini geri aradım ben bunlarla niye uğraşıyorum paramı geri almak için niye bunları yapmama ihtiyaç var diyorum, şirket prensiplerimiz böyle diyor. 

İyi de kardeşim ben alışveriş sitelerinden başka yerlerden çok defa iade işlemi yaptım hiçbirinde böyle bir saçmalıkla uğraşmadım, 

Paramı bana bi tuşa basıp gönderebilecekken neden bunlarla uğraşmak zorundayım.

Şimdi 1 ay daha iyileşmeyi bekleyeceğim, evde yazıcı yok. 

Bitane evrak çıkarıp kalemle yazıp atacaksın ne tatava yapıyorsun diyenler olacak, hadi diyelim ki ben dikkat etmedim 7 tane kredi kartım var ekstrelerine bakmadım her ay 500 küsür lirayı kartımdan taksit olarak alıyorsun, dikkat etmesem binmediğim arabanın parasını cebimden alacaksın. Ben Ekstreye bakmak zorunda değilim sen paranızı iade ettik diyosan paramı bana vereceksin. 

Bana şubede rez. iptal ettik paranız 1 hafta içinde hesabınıza geçecek diyip sonra birsürü saçmalıkla uğraştırıyorlar, isteseler anında paramı geri verirler. 

Sürekli araç kiralıyordum burdan ama bidaha asla. Çok sinirim bozuldu. 

FDC5396F-4496-4F2F-9F25-3E8FBDECEE48.jpeg

5A2F2E2C-B4CA-4F44-8C1E-9DAEB06B3018.jpeg

0588EF2C-2F26-46F4-A7D6-7D51A9093FD7.jpeg

96216EEE-FC75-44CD-82B1-B486707E411C.jpeg

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Kiralamalarda çalıştığınız bir seyahat acentası varsa onun üzerinden yaparsanız prosedürler çok hızlı işliyor. Kimliği gösterip iki imza atıp aracı alıyorsunuz. Onun dışında bilinen firmalarla çalılmakta fayda var. Biraz yüksek oluyor fiyat ama sorun çıkmıyor. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kiralamayı firma adına mı yaptın. 

Yok abi şahsi kendi adıma kiraladım, sixt firmasından

Erhan Doruk yazdı:

Kiralamalarda çalıştığınız bir seyahat acentası varsa onun üzerinden yaparsanız prosedürler çok hızlı işliyor. Kimliği gösterip iki imza atıp aracı alıyorsunuz. Onun dışında bilinen firmalarla çalılmakta fayda var. Biraz yüksek oluyor fiyat ama sorun çıkmıyor. 

Yolcu360 üzerinden sixt firmasından aracı kiraladım, normalde de öyle yapıyorsunuz, rezervasyon numarası kimlik ehliyet verip aracın yanına gidiyorum. Garenta Avis Sixt firmalarından araç alıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ebrar Tüfek yazdı:

Yok abi şahsi kendi adıma kiraladım, sixt firmasından

Fatura nasıl keseceksin ya ?

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Fatura nasıl keseceksin ya ?

Abi işin saçmalığı orda zaten

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Erdem Doğan yazdı:

İade fatura kesmek mi?

image.jpeg.fa934b1d2b80492fef8c175d46d2d45d.jpeg

Ciddi soruyorum ben bunları nereye şikayet edebilirim, parayı alırken bişey yok, verirken 100 tane iş çıkarıyorlar 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi işin saçmalığı orda zaten

Bireysel kullanıcı olduğunu fatura kesme şansının olmadığın söyleyeceksin. 

Kiralamayı şirket adına yapsaydın haklılardı. iade faturası gerekirdi. Bireysel kullanımlarda iade faturası olmaz. Teknik olarak olamaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çıldırmamakişten değil sinir bir durum, okurken stres oldum, aklıma gelen: ilçede kaymakamlık falan bakmıyor mu bu işlere? eksik meblap olsun, geri fatura kes demek olsun, şirket prensibimiz lafına hele zirve düzeyinde kılım, benzerini flo yapmıştı bana, kargo 1 sene gelmese kayıp prsedürü yokmuş , diğer aklıma gelen twitter a yaz? etkisi oluyor

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bireysel kullanıcı olduğunu fatura kesme şansının olmadığın söyleyeceksin. 

Kiralamayı şirket adına yapsaydın haklılardı. iade faturası gerekirdi. Bireysel kullanımlarda iade faturası olmaz. Teknik olarak olamaz. 

Adamların attığı maile bu şekilde cevap verdim.

45E17810-F717-448E-81F0-6F8ADB5192D5.png.20d8769a49c814e9eff008d48a80cfdc.png

Çağlar Bayur yazdı:

çıldırmamakişten değil sinir bir durum, okurken stres oldum, aklıma gelen: ilçede kaymakamlık falan bakmıyor mu bu işlere? eksik meblap olsun, geri fatura kes demek olsun, şirket prensibimiz lafına hele zirve düzeyinde kılım, benzerini flo yapmıştı bana, kargo 1 sene gelmese kayıp prsedürü yokmuş , diğer aklıma gelen twitter a yaz? etkisi oluyor

Yok bu işin peşini bırakmayacağım, aleme ibret olsun bu konu üzerinden sürekli güncel bilgi paylaşacağım. İşimi gücümü bırakıp uğraşacağım, yarın sabah cimere yazıyorum. 

Memleket iyice at çiftliğine döndü.

Parayı vermezseniz mahkemeye vereceğim dedim bakalım ne diyecekler. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gagıl yorumlara da yıpğılabilir, kiralama yerinin gaglını yazsana yağalım

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

gagıl yorumlara da yıpğılabilir, kiralama yerinin gaglını yazsana yağalım

Abi iş yolcu360 da, sixt şubesi o anda rezervasyonu iptal etti, paranız gelecek dedi, parayı yolcu360 a verdim, onlar bana geri vermiyor. Rent a car cının suçu yok, yolcu360 ile muhattap oluyorum ben. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Twitter.. 

Benim hesabım yok bitane açsam takipçi falan bişeyim olmayacak, kim nerden görecek ki abi yazdığım şeyi

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Neden sixt in kendisinden kiralamadiniz da araci program kullandınız? 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Sani Gerşon yazdı:

Neden sixt in kendisinden kiralamadiniz da araci program kullandınız? 

Askerden terhis olunca araç kiralayıp eve öyle döndüm, bulunduğum bölgede ne olur ne olmaz en azından karşımda bilindik firma ile muhattap olayım sorun yaşamam diye aracı ordan kiraladım, sonra telefondan silmedim ne zaman lazım olsa ordan aldım, şimdi ilk defa böyle bişeyle karşılaştım. Ayarımı bozdular ama bu kadar olmaz 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kendime not: Yolcu360'a bulaşma.

Not alındı.

Hakem heyeti çözer senin işi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bankana harcama itirazındq bulun, bankan incelesin iade etsin. 

Senin olayında taksitli işlemin taksitli ödenecekse bile iade peşin iade olabilir. Veya taksitli iade ile kaç taksit ise o kadar ay boyunca hem tahsilat hem iade olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

kim nerden görecek ki a

firma görüyor ve dakikka sürmeden geri aranıyorsun

Ebrar Tüfek yazdı:

Rent a car cının suçu yok, yolcu360 ile muhattap oluyorum ben. 

onu bunu bilmem çok kibar olunmamamlı onu bilirim geri iadedeki eksik tutar rentacar ın olabilir? vs.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ebrar Tüfek yazdı:

Benim hesabım yok bitane açsam takipçi falan bişeyim olmayacak, kim nerden görecek ki abi yazdığım şeyi

Senin takipçin olması önemli değil. 
Hesabını herkese açık yapıp 

Onları etiketleyerek yazacaksın. 
Onların takipçileri göreceği için sana dönüş yapacaklar. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bankana harcama itirazındq bulun, bankan incelesin iade etsin. 

Senin olayında taksitli işlemin taksitli ödenecekse bile iade peşin iade olabilir. Veya taksitli iade ile kaç taksit ise o kadar ay boyunca hem tahsilat hem iade olabilir.

Pazartesi günü bankayı arayım ozaman

Çağlar Bayur yazdı:

firma görüyor ve dakikka sürmeden geri aranıyorsun

onu bunu bilmem çok kibar olunmamamlı onu bilirim geri iadedeki eksik tutar rentacar ın olabilir? vs.

yok ne kibarı, maillere cevap veren kimse artık mahkeme falan dedim ters konusursa küfür dağarcığımın mahzenine ineceğim.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Senin takipçin olması önemli değil. 
Hesabını herkese açık yapıp 

Onları etiketleyerek yazacaksın. 
Onların takipçileri göreceği için sana dönüş yapacaklar. 

Yarın ilk işim twitter hesabı açıp bunları etiketlemek, foruma yazdığımın aynısını yazacağım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

foruma yazdığımın aynısını yazacağım. 

eks te yenisin sanırım, tek cümle 5 kelimeyi geçerse anlamı yok kimse okumaz, yolcu 360 pişmanlıktır, paramı ger ver yazacan sonra firmaları menşınlıcan

Ebrar Tüfek yazdı:

artık mahkeme falan dedim

kibarlık işte.... 5 sene sonra para iadesi yapabilirsiniz demekle aynı şey bu :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

eks te yenisin sanırım, tek cümle 5 kelimeyi geçerse anlamı yok kimse okumaz, yolcu 360 pişmanlıktır, paramı ger ver yazacan sonra firmaları menşınlıcan

kibarlık işte.... 5 sene sonra para iadesi yapabilirsiniz demekle aynı şey bu :)

Anlaşıldı, dediğin gibi yapacağım abi. Twitterda kısa ve öz. :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi iş yolcu360 da, sixt şubesi o anda rezervasyonu iptal etti, paranız gelecek dedi, parayı yolcu360 a verdim, onlar bana geri vermiyor. Rent a car cının suçu yok, yolcu360 ile muhattap oluyorum ben. 

Erbay geçmiş olsun. 

faturayı senden değilde şubeden bekliyor olabilir mi sonuçta aracı sen kiraladin ancak onlar şubeye fatura ediyor. Iptal faturasi gelmez ise şube alacaklı olur. Şubede ki kişiler birşeyleri eksik yapmış olabilir. Şubeyi de karıştır biraz onlarda payına düşeni alsın 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...