İçeriğe Yönlendir

Focus 1 Esp Sensör Arızası C1281 Arıza Kodu

VAHİT YALÇINKAYA

Recommended Posts

VAHİT YALÇINKAYA
Servet Aydın yazdı:

Araç içinde konumu toz tutacak şekilde değil. İyi elektronik bilgisi olmayan anlayamaz zaten

Yarın Forscan ile bağlanıp teker teker sensörleri kontrol edip direksiyon açısına bakıp herşeyin kalibrasyonunu yapıp tamamen sensörden olduğuna kanaat getirince sensörü sipariş etcem 

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Uk da araştırdım adam 50 tane st170 parçalamış totalde sadece birinde esp varmış :) parçayı uk da gören bilen yok.  Ebayde çıkmaları vs 200 300£ o paraya zaten esp li dökük bi focus alıp parçayı söküp hurdaya vermek lazım (300£ hurdası ) anca mk2 focus yada başka bir ford modeli uydurulabilir mi  ona bakmak lazım 15 20£  a fordun yaw sensörleri var 

https://www.ebay.co.uk/itm/314974762304?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=vCgT9WSsRhu&sssrc=4429486&ssuid=aCc-OFDATu-&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Sezgin Yılmaz yazdı:

Uk da araştırdım adam 50 tane st170 parçalamış totalde sadece birinde esp varmış :) parçayı uk da gören bilen yok.  Ebayde çıkmaları vs 200 300£ o paraya zaten esp li dökük bi focus alıp parçayı söküp hurdaya vermek lazım (300£ hurdası ) anca mk2 focus yada başka bir ford modeli uydurulabilir mi  ona bakmak lazım 15 20£  a fordun yaw sensörleri var 

https://www.ebay.co.uk/itm/314974762304?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=vCgT9WSsRhu&sssrc=4429486&ssuid=aCc-OFDATu-&var=&widget_ver=artemis&media=COPY

Aynen doğru diyorsunuz Focus 2-2.5 kasanın ganimet gibi yaw sensörü var çıkmacilarda hatta birine gittim adam kovanın içine doldurmuş adam için o derece önemsiz lakin buna uyum sağlamayacağıda garanti  tesisat farklı esp abs beyni direksiyon açı sensörü vs. bununla uyum sağlar mı garantisi yok sizin baktığınızdan haberim var arkadaşlar söylemişti artık denk getirirsek Türkiye'de bulmaya çalışacağız ama çözücem bu sıkıntıyı kafaya koydum😀

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
VAHİT YALÇINKAYA

Arkadaşlar merhaba Esp kendi kendine çalışmaya başladı lambası sürekli yanıyordu artık gözüm alışmıştı dün seyir halinde bir baktım lambası yanmıyor sönmüş ampül patlamıştır dedim denedim aktif devreye giriyor çalışıyor fakat arada bir tekrar yanıyor istop edip çalıştırınca sönüyor anlam veremedim gerçekten kafayı bozdurdu bana😀

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Aklıma kablo tesisatı geliyor ama emin değilim yani. Benim 2006 model Ghia Focus 2 de tam sattığım gün bir tümsekten geçerken Esp sistem arızası vermişti. Sattığım arkadaşıma açık çek verdim o zamanlar araç 32 bin lirayken 1 lira yemişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak
VAHİT YALÇINKAYA yazdı:

Arkadaşlar merhaba Esp kendi kendine çalışmaya başladı lambası sürekli yanıyordu artık gözüm alışmıştı dün seyir halinde bir baktım lambası yanmıyor sönmüş ampül patlamıştır dedim denedim aktif devreye giriyor çalışıyor fakat arada bir tekrar yanıyor istop edip çalıştırınca sönüyor anlam veremedim gerçekten kafayı bozdurdu bana😀

Bendeki soğuk havalarda çalışıyordu. Sizdekinde de aynı sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mehmet Taner Kadak yazdı:

Havalar şuan biraz soğudu bizim burda yağmur falan yağıyor birkaç gündür havalar soğumaya başladığından beri sürekli yanmaya başladı şuan lamba hiç sönmüyor neyden kaynaklı olabilirki 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
VAHİT YALÇINKAYA
Mehmet Taner Kadak yazdı:

Neden kaynaklıydı peki çözmüşmüydünüz

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mustafa Tüfekçi
Sezgin Yılmaz yazdı:

7ordqey.jpeg

Bakacazz

Cikmacinin bile haberi yoktu parçadan 

Boş kupayı görünce üstünden sokturdum 

Ne sattığını bilmeden sattı ama fiyat tabi Fix :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

Parçayı taktım

mv0mjo1.jpeg

670dmkb.jpeg

cgogvyd.jpeg

qh9uodg.png

ABS ESP tcs arızamiz kalmadı 

Bu da Bonus resim 

sce9o43.jpeg

Kolçak subliminali verelim

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

espli kupa nerden düşmüş hurdaya :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Mustafa hocam elinize sağlık güle güle kullanın. 

Bizim cmaxlerde de espli olanı var ama bizim araçta yok yapma şansımız var mı? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Çağlar Bayur yazdı:

espli kupa nerden düşmüş hurdaya :nazar:

Valla hasarlı değildiler ama 3 4 tane sedan hb focus parçalamışlar.

Hatta biri 2.0 hb idi avrupa kurcalamadim :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Yeter yazdı:

Teoride evet pratikte zor.

Bizimki olan donanımın arızasıni gidermekti. Yeniden ESP takılmadı zaten

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hatta biri 2.0 hb idi avrupa kurcalamadim :)

Ondan ne parçalar çıkardı kim bilir, navigasyonlu Audio, ısıtmalı koltuk, çeki demiri vs.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Metin Uzunoğlu yazdı:

Ondan ne parçalar çıkardı kim bilir, navigasyonlu Audio, ısıtmalı koltuk, çeki demiri vs.

Jantları farklıydı bı. içi çok kalmamıştı.

Aralarında değişik focus diyorlardi da Focus 1 de dolusu olsa hissederdim :P

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Orayı bir keşfe çıkmalı.

Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Parçayı taktım

mv0mjo1.jpeg

670dmkb.jpeg

cgogvyd.jpeg

qh9uodg.png

ABS ESP tcs arızamiz kalmadı 

Bu da Bonus resim 

sce9o43.jpeg

Kolçak subliminali verelim

Vatana millete hayırlı uğurlu olsun birtanede ben bulursam senin gibi şansa kadere nerde buldun bu arada birde fiyat ne çektiler?İnsan birtanede bana bakardı😀

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

İlanlarda 

Önce şu ilanı gördüm 

https://shbd.io/s/oS8x3f7v

Tcs tuşunu görünce dedim espli Focus parçalamış

Sonra şu ilanı gördüm 

https://shbd.io/s/usWH3lEI

Aha dedim kupa duruyor.

Şansımi denemek için gittim işte araç üstünde mi sensör diye. Yatıyordu kuzu gibi parça yerinde.

Parçacı aradığım parçanın ne olduğunu bilmiyordu. Fiyatı o yüzden kestiremedi. 5 bin felan lafı etti de 2 bine aldık işte. Ama çalışıp çalışmama riski vardı. Çalıştı.

Ankara'da tek kapi Focus kupaları vardır illa Ostim de.

Çoğu ESP tcsliydi onların 

Onların birinin üstünde bulunabilir.

Genelde sorulan bı parca olmadığı için kupa üstüne duruyor parça seti.

Senin araba yakın olsa bendeki çıkan parça ile test ederdik. Çünkü en başta da dedim senin hata kodu yaw sensörü değil gibi diğer küçük beyaz sensör ile alakalı 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Şu kodlu parça da olabilir problem 

98AG-3C190-AA

images?q=tbn:ANd9GcQhi3fQgfuglnUvC-ijovo

Sensörlerini test edip voltaj değerine baktircaksin

Ankara'da uyguna çıkma makyajlı sedan arka tampon bulsam o tarafa gelirim gelince de arızani denerim aslında :P

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu arada Laguna 2 de de aynı üretici üretmiş sensöru ama ate numaraları farklı. Sağlıklı çalışır mı denemek lazım 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA
Mustafa Tüfekçi yazdı:

İlanlarda 

Önce şu ilanı gördüm 

https://shbd.io/s/oS8x3f7v

Tcs tuşunu görünce dedim espli Focus parçalamış

Sonra şu ilanı gördüm 

https://shbd.io/s/usWH3lEI

Aha dedim kupa duruyor.

Şansımi denemek için gittim işte araç üstünde mi sensör diye. Yatıyordu kuzu gibi parça yerinde.

Parçacı aradığım parçanın ne olduğunu bilmiyordu. Fiyatı o yüzden kestiremedi. 5 bin felan lafı etti de 2 bine aldık işte. Ama çalışıp çalışmama riski vardı. Çalıştı.

Ankara'da tek kapi Focus kupaları vardır illa Ostim de.

Çoğu ESP tcsliydi onların 

Onların birinin üstünde bulunabilir.

Genelde sorulan bı parca olmadığı için kupa üstüne duruyor parça seti.

Senin araba yakın olsa bendeki çıkan parça ile test ederdik. Çünkü en başta da dedim senin hata kodu yaw sensörü değil gibi diğer küçük beyaz sensör ile alakalı 

Ya  Ostim  bakmadığım yer kalmadı 4-5 ay önce aradım çatılara bile çıktık adamlarla dediğin gibi çoğunun parçadan haberi yok çoğu kupayı kesip öyle satmış yine bi bakmak lazım bulunmaz birşey değil eğer makyajlı kasa arka tampon lazımsa bulunur her türlü burda yardımcı olurum sana 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Mehmet Yeter yazdı:

Yapan vardı ama parça bulunmadığını için yapmıyorum yazmış yorumlarda.

ABS beyni 

Yaw sensörü 

Direksiyon açı sensörü 

Bu parçalar gerekiyor, ABS beynine gelen kablolar işlem görüyor ve yazılımla işlem yapılıyor diye biliyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
VAHİT YALÇINKAYA
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bu arada Laguna 2 de de aynı üretici üretmiş sensöru ama ate numaraları farklı. Sağlıklı çalışır mı denemek lazım 

Şükür bende kurtuldum diyebilirim artık artık yanan bir esp lambam yok!!

Bugün altına üstüne bakarken direksiyon basınç müşürünün soketinin ve tesisatının olmadığını gördüm ararken fanın üzerinden radyatörün önüne doğru atmışlar neyse tesisatı soketi toparladım düzelttim taktım  denemek için aracı çalıştırdım esp lambası sönmüş tekrar stop ettim bastım  baktım yine yanmıyor 10-15 defa denedim iyice emin oluyum diye hiç birinde yanmadı şuan için kurtuldum sanırım 😀

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...