VAHİT YALÇINKAYA 18 Ocak Yazar Paylaş 18 Ocak Servet Aydın yazdı: Araç içinde konumu toz tutacak şekilde değil. İyi elektronik bilgisi olmayan anlayamaz zaten Yarın Forscan ile bağlanıp teker teker sensörleri kontrol edip direksiyon açısına bakıp herşeyin kalibrasyonunu yapıp tamamen sensörden olduğuna kanaat getirince sensörü sipariş etcem Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 18 Ocak Paylaş 18 Ocak Uk da araştırdım adam 50 tane st170 parçalamış totalde sadece birinde esp varmış parçayı uk da gören bilen yok. Ebayde çıkmaları vs 200 300£ o paraya zaten esp li dökük bi focus alıp parçayı söküp hurdaya vermek lazım (300£ hurdası ) anca mk2 focus yada başka bir ford modeli uydurulabilir mi ona bakmak lazım 15 20£ a fordun yaw sensörleri var https://www.ebay.co.uk/itm/314974762304?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=vCgT9WSsRhu&sssrc=4429486&ssuid=aCc-OFDATu-&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 19 Ocak Yazar Paylaş 19 Ocak Sezgin Yılmaz yazdı: Uk da araştırdım adam 50 tane st170 parçalamış totalde sadece birinde esp varmış parçayı uk da gören bilen yok. Ebayde çıkmaları vs 200 300£ o paraya zaten esp li dökük bi focus alıp parçayı söküp hurdaya vermek lazım (300£ hurdası ) anca mk2 focus yada başka bir ford modeli uydurulabilir mi ona bakmak lazım 15 20£ a fordun yaw sensörleri var https://www.ebay.co.uk/itm/314974762304?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=vCgT9WSsRhu&sssrc=4429486&ssuid=aCc-OFDATu-&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Aynen doğru diyorsunuz Focus 2-2.5 kasanın ganimet gibi yaw sensörü var çıkmacilarda hatta birine gittim adam kovanın içine doldurmuş adam için o derece önemsiz lakin buna uyum sağlamayacağıda garanti tesisat farklı esp abs beyni direksiyon açı sensörü vs. bununla uyum sağlar mı garantisi yok sizin baktığınızdan haberim var arkadaşlar söylemişti artık denk getirirsek Türkiye'de bulmaya çalışacağız ama çözücem bu sıkıntıyı kafaya koydum😀 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 27 Şubat Yazar Paylaş 27 Şubat Arkadaşlar merhaba Esp kendi kendine çalışmaya başladı lambası sürekli yanıyordu artık gözüm alışmıştı dün seyir halinde bir baktım lambası yanmıyor sönmüş ampül patlamıştır dedim denedim aktif devreye giriyor çalışıyor fakat arada bir tekrar yanıyor istop edip çalıştırınca sönüyor anlam veremedim gerçekten kafayı bozdurdu bana😀 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 28 Şubat Paylaş 28 Şubat Aklıma kablo tesisatı geliyor ama emin değilim yani. Benim 2006 model Ghia Focus 2 de tam sattığım gün bir tümsekten geçerken Esp sistem arızası vermişti. Sattığım arkadaşıma açık çek verdim o zamanlar araç 32 bin lirayken 1 lira yemişti. Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 6 Mart Paylaş 6 Mart VAHİT YALÇINKAYA yazdı: Arkadaşlar merhaba Esp kendi kendine çalışmaya başladı lambası sürekli yanıyordu artık gözüm alışmıştı dün seyir halinde bir baktım lambası yanmıyor sönmüş ampül patlamıştır dedim denedim aktif devreye giriyor çalışıyor fakat arada bir tekrar yanıyor istop edip çalıştırınca sönüyor anlam veremedim gerçekten kafayı bozdurdu bana😀 Bendeki soğuk havalarda çalışıyordu. Sizdekinde de aynı sorun olabilir. Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 10 Mart Yazar Paylaş 10 Mart Mehmet Taner Kadak yazdı: Bendeki soğuk havalarda çalışıyordu. Sizdekinde de aynı sorun olabilir. Havalar şuan biraz soğudu bizim burda yağmur falan yağıyor birkaç gündür havalar soğumaya başladığından beri sürekli yanmaya başladı şuan lamba hiç sönmüyor neyden kaynaklı olabilirki Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 19 Mart Yazar Paylaş 19 Mart Mehmet Taner Kadak yazdı: Bendeki soğuk havalarda çalışıyordu. Sizdekinde de aynı sorun olabilir. Neden kaynaklıydı peki çözmüşmüydünüz Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz Sezgin Yılmaz yazdı: Uk da araştırdım adam 50 tane st170 parçalamış totalde sadece birinde esp varmış parçayı uk da gören bilen yok. Ebayde çıkmaları vs 200 300£ o paraya zaten esp li dökük bi focus alıp parçayı söküp hurdaya vermek lazım (300£ hurdası ) anca mk2 focus yada başka bir ford modeli uydurulabilir mi ona bakmak lazım 15 20£ a fordun yaw sensörleri var https://www.ebay.co.uk/itm/314974762304?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=vCgT9WSsRhu&sssrc=4429486&ssuid=aCc-OFDATu-&var=&widget_ver=artemis&media=COPY Bakacazz Cikmacinin bile haberi yoktu parçadan Boş kupayı görünce üstünden sokturdum Ne sattığını bilmeden sattı ama fiyat tabi Fix 3 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz (düzenlendi) Parçayı taktım ABS ESP tcs arızamiz kalmadı Bu da Bonus resim Kolçak subliminali verelim 27 Temmuz tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 3 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz Mustafa hocam elinize sağlık güle güle kullanın. Bizim cmaxlerde de espli olanı var ama bizim araçta yok yapma şansımız var mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz Çağlar Bayur yazdı: espli kupa nerden düşmüş hurdaya Valla hasarlı değildiler ama 3 4 tane sedan hb focus parçalamışlar. Hatta biri 2.0 hb idi avrupa kurcalamadim 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz Mehmet Yeter yazdı: Mustafa hocam elinize sağlık güle güle kullanın. Bizim cmaxlerde de espli olanı var ama bizim araçta yok yapma şansımız var mı? Teoride evet pratikte zor. Bizimki olan donanımın arızasıni gidermekti. Yeniden ESP takılmadı zaten 1 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz Mustafa Tüfekçi yazdı: Hatta biri 2.0 hb idi avrupa kurcalamadim Ondan ne parçalar çıkardı kim bilir, navigasyonlu Audio, ısıtmalı koltuk, çeki demiri vs. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Temmuz Paylaş 27 Temmuz Metin Uzunoğlu yazdı: Ondan ne parçalar çıkardı kim bilir, navigasyonlu Audio, ısıtmalı koltuk, çeki demiri vs. Jantları farklıydı bı. içi çok kalmamıştı. Aralarında değişik focus diyorlardi da Focus 1 de dolusu olsa hissederdim :P Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 29 Temmuz Yazar Paylaş 29 Temmuz Mustafa Tüfekçi yazdı: Parçayı taktım ABS ESP tcs arızamiz kalmadı Bu da Bonus resim Kolçak subliminali verelim Vatana millete hayırlı uğurlu olsun birtanede ben bulursam senin gibi şansa kadere nerde buldun bu arada birde fiyat ne çektiler?İnsan birtanede bana bakardı😀 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz İlanlarda Önce şu ilanı gördüm https://shbd.io/s/oS8x3f7v Tcs tuşunu görünce dedim espli Focus parçalamış Sonra şu ilanı gördüm https://shbd.io/s/usWH3lEI Aha dedim kupa duruyor. Şansımi denemek için gittim işte araç üstünde mi sensör diye. Yatıyordu kuzu gibi parça yerinde. Parçacı aradığım parçanın ne olduğunu bilmiyordu. Fiyatı o yüzden kestiremedi. 5 bin felan lafı etti de 2 bine aldık işte. Ama çalışıp çalışmama riski vardı. Çalıştı. Ankara'da tek kapi Focus kupaları vardır illa Ostim de. Çoğu ESP tcsliydi onların Onların birinin üstünde bulunabilir. Genelde sorulan bı parca olmadığı için kupa üstüne duruyor parça seti. Senin araba yakın olsa bendeki çıkan parça ile test ederdik. Çünkü en başta da dedim senin hata kodu yaw sensörü değil gibi diğer küçük beyaz sensör ile alakalı Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz Şu kodlu parça da olabilir problem 98AG-3C190-AA Sensörlerini test edip voltaj değerine baktircaksin Ankara'da uyguna çıkma makyajlı sedan arka tampon bulsam o tarafa gelirim gelince de arızani denerim aslında :P 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Temmuz Paylaş 29 Temmuz Bu arada Laguna 2 de de aynı üretici üretmiş sensöru ama ate numaraları farklı. Sağlıklı çalışır mı denemek lazım 3 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 30 Temmuz Yazar Paylaş 30 Temmuz Mustafa Tüfekçi yazdı: İlanlarda Önce şu ilanı gördüm https://shbd.io/s/oS8x3f7v Tcs tuşunu görünce dedim espli Focus parçalamış Sonra şu ilanı gördüm https://shbd.io/s/usWH3lEI Aha dedim kupa duruyor. Şansımi denemek için gittim işte araç üstünde mi sensör diye. Yatıyordu kuzu gibi parça yerinde. Parçacı aradığım parçanın ne olduğunu bilmiyordu. Fiyatı o yüzden kestiremedi. 5 bin felan lafı etti de 2 bine aldık işte. Ama çalışıp çalışmama riski vardı. Çalıştı. Ankara'da tek kapi Focus kupaları vardır illa Ostim de. Çoğu ESP tcsliydi onların Onların birinin üstünde bulunabilir. Genelde sorulan bı parca olmadığı için kupa üstüne duruyor parça seti. Senin araba yakın olsa bendeki çıkan parça ile test ederdik. Çünkü en başta da dedim senin hata kodu yaw sensörü değil gibi diğer küçük beyaz sensör ile alakalı Ya Ostim bakmadığım yer kalmadı 4-5 ay önce aradım çatılara bile çıktık adamlarla dediğin gibi çoğunun parçadan haberi yok çoğu kupayı kesip öyle satmış yine bi bakmak lazım bulunmaz birşey değil eğer makyajlı kasa arka tampon lazımsa bulunur her türlü burda yardımcı olurum sana Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Temmuz Paylaş 30 Temmuz Mehmet Yeter yazdı: Mustafa hocam elinize sağlık güle güle kullanın. Bizim cmaxlerde de espli olanı var ama bizim araçta yok yapma şansımız var mı? Yapan vardı ama parça bulunmadığını için yapmıyorum yazmış yorumlarda. ABS beyni Yaw sensörü Direksiyon açı sensörü Bu parçalar gerekiyor, ABS beynine gelen kablolar işlem görüyor ve yazılımla işlem yapılıyor diye biliyorum. 1 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 21 Ağustos Yazar Paylaş 21 Ağustos Mustafa Tüfekçi yazdı: Bu arada Laguna 2 de de aynı üretici üretmiş sensöru ama ate numaraları farklı. Sağlıklı çalışır mı denemek lazım Şükür bende kurtuldum diyebilirim artık artık yanan bir esp lambam yok!! Bugün altına üstüne bakarken direksiyon basınç müşürünün soketinin ve tesisatının olmadığını gördüm ararken fanın üzerinden radyatörün önüne doğru atmışlar neyse tesisatı soketi toparladım düzelttim taktım denemek için aracı çalıştırdım esp lambası sönmüş tekrar stop ettim bastım baktım yine yanmıyor 10-15 defa denedim iyice emin oluyum diye hiç birinde yanmadı şuan için kurtuldum sanırım 😀 3 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts