Servet Aydın 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Full set mi civatalariyla felan :P Vidasız set set sayılmaz 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 (düzenlendi) Bu arıza ile baya uğraşmışlığım var. Bu sistem basit olarak; Direksiyon açı sensörü, Gaz kelebek sensörü ve ya-w sensöründen oluşuyor. Hepsini kontrol edende ABS modülü. Bendeki durum; aracın direksiyon kutusu değişirken direksiyonu bir tur kaçık bağlamış usta. Bu hata ile ilk ozman karşılaştım. Direksiyon açı sensörü hatası veriyordu. Forscanla tanıştığımda SAS verisi -360 yazıyordu buradan çözdüm hatayı. Hatta bi dönem tedaviyi yurtdışında bulmayı bile denedim ama bilen çıkmadı. https://www.forscan.org/forum/viewtopic.php?t=17122 Direksiyon milini söküp bir tur çevirip sonra ids ile kalibrasyon yaptım ve herşey düzeldi taki yaz ayları gelene kadar. Bu seferde sıcak havalarda araç kendini tam tersi yönde gittiğini zannedip düz yolda fren yapmaya başladı. Bu da @Mustafa Tüfekçinin bahsettiği sorun. Bu problemi çözmeye nefesim yetmedi. Tanıdığım ve çözebileceğine inandığım tek insana malzemeyi teslim ettik. Şuan müşade altında. Sıcak bir havya dokunuşu bekliyor 🤪 17 Aralık 2023 tarihinde Mehmet Taner Kadak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 17 Aralık 2023 Yazar Paylaş 17 Aralık 2023 Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tane tane bildiklerinizi yazmışsınız ben şimdi ilk olarak ne ile başlayayım nereye bakıyım Sorun Esp'nin Devre Dışı olması ve Işığının Sürekli Yanması cihaza bağladığımızda C1281 hata kodunu vermesi yaw Sensörü devre hatası Abs de sorun yok arıza ışığı yanmıyor aktif çalışıyor devreye giriyor Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Mehmet Taner Kadak yazdı: Tanıdığım ve çözebileceğine inandığım tek insana malzemeyi teslim ettik. Şuan müşade altında. Sıcak bir havya dokunuşu bekliyor Bende tanıdığım ve hesabımı şenlendirecek tek insandan bol bol benjaminler bekliyorum . Sadece gönder tuşuna basacak 🍆 1 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 17 Aralık 2023 Yazar Paylaş 17 Aralık 2023 (düzenlendi) VAHİT YALÇINKAYA yazdı: Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim tane tane bildiklerinizi yazmışsınız ben şimdi ilk olarak ne ile başlayayım nereye bakıyım Sorun Esp'nin Devre Dışı olması ve Işığının Sürekli Yanması cihaza bağladığımızda C1281 hata kodunu vermesi yahu Sensörü devre hatası Abs de sorun yok arıza ışığı yanmıyor aktif çalışıyor devreye giriyor 17 Aralık 2023 tarihinde VAHİT YALÇINKAYA tarafından düzenlendi Y Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 sensörün soket ve tesaisat kontrolü ile başlardım bulunduğu itibarı ile zaman içinde sokette korozyon ve tesisatta erime olabiliyor 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Servet Aydın yazdı: Bende tanıdığım ve hesabımı şenlendirecek tek insandan bol bol benjaminler bekliyorum . Sadece gönder tuşuna basacak 🍆 Franklin kalmadı button versem olur mu? 🤪 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Servet Aydın yazdı: bol bol benjaminler bekliyorum az kaldı bir seneye domatesin rengini öğrenmek içni 1 avro verecen Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Mehmet Taner Kadak yazdı: Franklin kalmadı button versem olur mu? 🤪 Nefes alsın kafi Çağlar Bayur yazdı: az kaldı bir seneye domatesin rengini öğrenmek içni 1 avro verecen Bende bişey olacak sandım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Servet Aydın yazdı: bişey olacak sandım günde 100 kişi soracak ama lehim pasta kullanımı 5 avro, günde 1000 soru mesela ? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 VAHİT YALÇINKAYA yazdı: Sizin hatanız yok.. forum otomatik olarak düzeltiyordu onu. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: günde 100 kişi soracak ama lehim pasta kullanımı 5 avro, günde 1000 soru mesela ? Kişi başı 10öğro alsam üfff Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 17 Aralık 2023 Paylaş 17 Aralık 2023 Direksiyon açısını kontrol eden sensör ile alakalı bir sorun olabilir mi? Şu sayfadaki son mesaja bir bakın https://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=18259&start=10 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 17 Aralık 2023 Yazar Paylaş 17 Aralık 2023 Emre Şimşek yazdı: Direksiyon açısını kontrol eden sensör ile alakalı bir sorun olabilir mi? Şu sayfadaki son mesaja bir bakın https://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=18259&start=10 Yani bilemiyorum aldığımız hata ve kod yaw sensörü olarak gösteriyor direksiyon açı sensörüde hata vermişti silince düzeldi tekrar kaç sefer denedik arıza kodu vermedi her seferinde sadece yaw sensörü hata verdi C1281 kodu aldık varsa farklı bir tecrübeniz faydası olur tabikide Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Sistem çok ilkel aslında birkaç sensör ve elektrik bağlantılarından oluşuyor fakat bununla uğraşacak usta bulma şansınız çok az. Ben esp arızasını çözmek için bir çok yere gittim fakat sonuç alamadım. Hatta gittiğim biryerde bu arabada esp yok bu tuşuda sonradan eklenmişler diye beni inandırmaya çalışanlar oldu. Özetle; Öncelikle forscan ile araca bağlanıp direksiyon açısını kontrol edin. SAS ın doğru veri okuyabildiğinden emin olun. Problem yoksa sağ koltuğu sökün. YAW sensörü grubunun soketlerinde 12v/5v ve şase varmı onu kontrol edin. Sokete elektrik gelmiyorsa ABS modülü arızalıdır. Buraya kadar her şey yolundaysa yine forscandan TPS sensör voltajlarını kontrol edin. Rölantideyken 0,7-0,95 arası bir voltaj üretmesi gerekiyor. Bunların dışında bir değer varsa ESP devre dışı kalabiliyor. İDS ye bağlatın ve kalibrasyon yaptırın. Bunun için İDS si olan bi ustayı, bu ayarın İDS cihazında olduğuna ikna etmeniz gerek. Burası en zor kısmı. Ayarın var olduğuna önce kendiniz inanmanız gerekiyor yoksa sanayiden ikna edilmiş bir şekilde dönebilirsiniz. Tüm bunları denediniz ve problem çözülmediyse YAW ve lateral acceleration sensor grubuna yoğunlaşabilirsiniz. Çıkması yada sıfırını bulmak çok zor. Ben bulamamıştım. ESP bir güvenlik donanımı olarak bakıldığın faydalı bir özellik, bu işlere vakit ayırabiliyorsanız sistemi çalışır hale getirmekte yarar var. 3 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 18 Aralık 2023 Yazar Paylaş 18 Aralık 2023 Mehmet Taner Kadak yazdı: Sistem çok ilkel aslında birkaç sensör ve elektrik bağlantılarından oluşuyor fakat bununla uğraşacak usta bulma şansınız çok az. Ben esp arızasını çözmek için bir çok yere gittim fakat sonuç alamadım. Hatta gittiğim biryerde bu arabada esp yok bu tuşuda sonradan eklenmişler diye beni inandırmaya çalışanlar oldu. Özetle; Öncelikle forscan ile araca bağlanıp direksiyon açısını kontrol edin. SAS ın doğru veri okuyabildiğinden emin olun. Problem yoksa sağ koltuğu sökün. YAW sensörü grubunun soketlerinde 12v/5v ve şase varmı onu kontrol edin. Sokete elektrik gelmiyorsa ABS modülü arızalıdır. Buraya kadar her şey yolundaysa yine forscandan TPS sensör voltajlarını kontrol edin. Rölantideyken 0,7-0,95 arası bir voltaj üretmesi gerekiyor. Bunların dışında bir değer varsa ESP devre dışı kalabiliyor. İDS ye bağlatın ve kalibrasyon yaptırın. Bunun için İDS si olan bi ustayı, bu ayarın İDS cihazında olduğuna ikna etmeniz gerek. Burası en zor kısmı. Ayarın var olduğuna önce kendiniz inanmanız gerekiyor yoksa sanayiden ikna edilmiş bir şekilde dönebilirsiniz. Tüm bunları denediniz ve problem çözülmediyse YAW ve lateral acceleration sensor grubuna yoğunlaşabilirsiniz. Çıkması yada sıfırını bulmak çok zor. Ben bulamamıştım. ESP bir güvenlik donanımı olarak bakıldığın faydalı bir özellik, bu işlere vakit ayırabiliyorsanız sistemi çalışır hale getirmekte yarar var. Çok teşekkür ederim öncelikle dediğiniz gibi bunlarla uğraşacak usta bulmak lazım iyi kötü kendim tesisati kablolarını falan kontrol ederek başlıycam bu tps dediğiniz sensör boğaz kelebeği sensörü dimi? Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 VAHİT YALÇINKAYA yazdı: Çok teşekkür ederim öncelikle dediğiniz gibi bunlarla uğraşacak usta bulmak lazım iyi kötü kendim tesisati kablolarını falan kontrol ederek başlıycam bu tps dediğiniz sensör boğaz kelebeği sensörü dimi? Evet. obd programlarında TPS diye geçer. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Aralık 2023 Paylaş 18 Aralık 2023 Sizin kod için Focus C1281 Lateral Accelerometer Circuit Failure demişler bazı sitelerde yani 98AG-3C190-AA parça da hata olabilir Genelde takım şeklinde o sensör grubu. Bendeki siyah olan yaw sensörü arızası var. Servet abi tespiti yaptı. Parça yada kart üzerindeki devreyi bulursam sorunu çözücem. Olur da set bulursaniz siyah yaw sensörüne talip olabilirim uygun fiyatlı olursa 1 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 18 Aralık 2023 Yazar Paylaş 18 Aralık 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Sizin kod için Focus C1281 Lateral Accelerometer Circuit Failure demişler bazı sitelerde yani 98AG-3C190-AA parça da hata olabilir Genelde takım şeklinde o sensör grubu. Bendeki siyah olan yaw sensörü arızası var. Servet abi tespiti yaptı. Parça yada kart üzerindeki devreyi bulursam sorunu çözücem. Olur da set bulursaniz siyah yaw sensörüne talip olabilirim uygun fiyatlı olursa Aynen doğru diyorsun yanal ivme sensörü hatası yazıyor arıza kodunda tabi yaw sensörü olma ihtimalide yüksek ben bir bakıcam Ankara'dayım zaten ostim yıldız sanayiye bulursam yazarım size sizde bulursanız bana yazın lütfen Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Aralık 2023 Paylaş 19 Aralık 2023 Yaw sensörü emin olmamakla beraber Mercedeslerin sensoru ile aynı diye tahmin ediyoruz. Çıkması bol ama pahalı https://shbd.io/s/S0bLoGPo A0025422318 ve versiyonları var parçanın üretici aynı ate 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Aralık 2023 Paylaş 19 Aralık 2023 W203 w202 w163 gibi Mercedes modellerinde var diyorlar 1 Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 19 Aralık 2023 Yazar Paylaş 19 Aralık 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Yaw sensörü emin olmamakla beraber Mercedeslerin sensoru ile aynı diye tahmin ediyoruz. Çıkması bol ama pahalı https://shbd.io/s/S0bLoGPo A0025422318 ve versiyonları var parçanın üretici aynı ate Parça aynısı gibi soketi vida yerleri ama uyum sağlar mı işte garantisi yok bir kaç versiyonu var bide Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 28 Aralık 2023 Yazar Paylaş 28 Aralık 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Yaw sensörü emin olmamakla beraber Mercedeslerin sensoru ile aynı diye tahmin ediyoruz. Çıkması bol ama pahalı https://shbd.io/s/S0bLoGPo A0025422318 ve versiyonları var parçanın üretici aynı ate Parça aynısı gibi soketi vida yerleri ama uyum sağlar mı işte garantisi yok bir kaç versiyonu var bide Yorum bağlantısı
VAHİT YALÇINKAYA 28 Aralık 2023 Yazar Paylaş 28 Aralık 2023 Mehmet Taner Kadak yazdı: Sistem çok ilkel aslında birkaç sensör ve elektrik bağlantılarından oluşuyor fakat bununla uğraşacak usta bulma şansınız çok az. Ben esp arızasını çözmek için bir çok yere gittim fakat sonuç alamadım. Hatta gittiğim biryerde bu arabada esp yok bu tuşuda sonradan eklenmişler diye beni inandırmaya çalışanlar oldu. Özetle; Öncelikle forscan ile araca bağlanıp direksiyon açısını kontrol edin. SAS ın doğru veri okuyabildiğinden emin olun. Problem yoksa sağ koltuğu sökün. YAW sensörü grubunun soketlerinde 12v/5v ve şase varmı onu kontrol edin. Sokete elektrik gelmiyorsa ABS modülü arızalıdır. Buraya kadar her şey yolundaysa yine forscandan TPS sensör voltajlarını kontrol edin. Rölantideyken 0,7-0,95 arası bir voltaj üretmesi gerekiyor. Bunların dışında bir değer varsa ESP devre dışı kalabiliyor. İDS ye bağlatın ve kalibrasyon yaptırın. Bunun için İDS si olan bi ustayı, bu ayarın İDS cihazında olduğuna ikna etmeniz gerek. Burası en zor kısmı. Ayarın var olduğuna önce kendiniz inanmanız gerekiyor yoksa sanayiden ikna edilmiş bir şekilde dönebilirsiniz. Tüm bunları denediniz ve problem çözülmediyse YAW ve lateral acceleration sensor grubuna yoğunlaşabilirsiniz. Çıkması yada sıfırını bulmak çok zor. Ben bulamamıştım. ESP bir güvenlik donanımı olarak bakıldığın faydalı bir özellik, bu işlere vakit ayırabiliyorsanız sistemi çalışır hale getirmekte yarar var. Tekrardan merhaba Esp sensörünü söktüm soketlerini sprey temizleyicilerle temizledim tesisatını kablolarını kontrol ettim herhangi bir problem yok geri taktım Abs Beyninin Soketini Çıkardım onuda temizledim taktım Esp Işığı Söndü Bu seferde Abs ışığı yanmaya başladı Abs devre dışı kaldı cihaza bağlatamadım birkaç sert fren yaptım ama nafile lambası sönmüyor sürekli yanıyor sizce Abs beynimi arızalıdır konuya anlam veremedim uğraşacak ustada bulamadım kimse dinlemiyor bile boşver diyen çok oldu 😀 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Aralık 2023 Paylaş 28 Aralık 2023 VAHİT YALÇINKAYA yazdı: herhangi bir problem yok geri taktım henüz abs soketini sökmeden önce bu aşamada esp lambası hala yanıyor muydu baktınız mı? cevaba göre yazacağım Yorum bağlantısı
Recommended Posts