İçeriğe Yönlendir

Yaz Saati Uygulaması

Eyüp Çetin

Yaz Saati Uygulaması Hakkında   

64 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

güncel yaşamda saatleri ileri geri almak  %0,3 tasarruf yaptırıyormuş. Bilimsel olarak böyle. Yani tasarruf amacı zaten yok. 

zamnında bi hocamla hesaplamak istemiştim gagıl yoktu biz beceremedik içimde kalmış nerde bu hesap

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

güncel yaşamda saatleri ileri geri almak  %0,3 tasarruf yaptırıyormuş.

Yaz saatini sabitleyerek %0,3 kaybetmişiz demek bu.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Eyüp Çetin yazdı:

Büyükşehirlerde okulların ekseriyeti ikili öğretim olduğu için öğleden sonra öğrenciler okuldan ki özellikle ilkokul öğrencileri çok geç saatlerde çıkmak zorunda kalabiliyor. Akşam karanlıkta eve dönmektense sabah karanlıkta okula gitmeleri daha uygun görülüyor demek ki. 

İkili öğretim çok değil. Çıkışta etraf kalabalık. En azından köpek yok.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

akıllı akılsız kendini belli ediyor zaten.

avrupa parlementosu saatleri sabit hale getirmek için taslağı onaylamıştı. Pandemide kaldı bu iş. Avrupada bürokrasinin yavaş olduğunu biliyoruz. Kısa zamanda tek saate geçecekler.

Avrupa birliğinde yaşayanların %80’i tek saat uygulaması istiyor. Tüm araştırmalar saatlerle oynamanın insan sağlığına kötü etkisi olduğunu da kanıtlıyor. 

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56566431.amp

Tansu ne tarafa oynadığın mesele gmt+2 makuldü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Eskiden saatleri geri aldığımız gün 25 saat yaşardık, uykumuzu alır, okula mutlu giderdik. Aksi saatleri ileri alınınca sıkıntı olurdu tabi ama birkaç güne alışırdık. Bence enerji tasarrufu işin düzenlenmeli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Bence işler hiç bizim tartıştığımız gibi olmadı.Bunlar bir akşam oturmuş ejder meyveli smoti ikramlarını yudumlarken birisi tüm cesaretini toplayarak ortaya bir fikir attı..Diğer birisi destekledi..Asıl birisinin hoşuna gitti..Hemen uygulamaya geçildi. Yıllardır uygulanan bu yanlışı asıl birisine söyleyecek okkalı birisi olmadığı için minicik bebeler tam teçhizat operasyon tatbikatı yapıyor her sabah..

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Metin Mankal yazdı:

Bence işler hiç bizim tartıştığımız gibi olmadı.Bunlar bir akşam oturmuş ejder meyveli smoti ikramlarını yudumlarken birisi tüm cesaretini toplayarak ortaya bir fikir attı..Diğer birisi destekledi..Asıl birisinin hoşuna gitti..Hemen uygulamaya geçildi. Yıllardır uygulanan bu yanlışı asıl birisine söyleyecek okkalı birisi olmadığı için minicik bebeler tam teçhizat operasyon tatbikatı yapıyor her sabah..

yardımcı doçentliği de öyle kaldırdılar. herşey karman çorman oldu. 

sonra sormuş "niye karşı çıkmadınız" diye. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Göktürk yazdı:

image.png.3276400d35cf8b06e36117905e9e6d52.png

İlk defa görüyorum böyle bir harita 😂

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Göktürk yazdı:

İkinci sebebi de suudi arabistan saat dilimine entegrasyondur. Bu karar sonrası türkiyedeki birçok teknoloji şirketinin bağlı olduğu genel müdürlükler irlandadan dubaiye değiştirilmiştir. Dolayısı ile policy uygulaması ve kampanyalar avrupa için olanlar değil araplar için olanlara dönüşmüştür. (microsoft vs vs)

Sabah cayır cayır elektrik yakıyoruz hiçbir farkı yok. diğer durumda da akşam yakacağız. 

Enerji tasarrufu yapılacaksa "daylight savings time"  sene içine eskisi gibi değiştirilirse olur.  Değiştirme sebebi oydu. Sabitlediğin zaman tasarruf olmuyor zaten  olamaz da. Adaptif olursan tasaruf olur.  

meselenin enerji ile ilgisi yok. "daylight savings time" dendiğinde "savings.."  yani tasarruf...  yılda iki kez saatler alınır..

Eğer bu yapılmayacak ise o zaman avrupaya yaklaşılması daha doğru olur. İhracat ve ithalatımızın çoook büyük kısmı avrupayadır. 

Bu işten kesinlikle birinin yada birilerinin menfeati var ama dahaca çözemedim 

Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Benim için güneş ne kadar erken doğarsa iyidir,sabah 8de güneş yoksa ne zaman doğacak öğlen 12demi? akşam 5te güneş olmasada olur....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Sıkmayın canınızı, gündüz süresi Ocak' ta 45 dak. Şubat'ta 1:10 uzuyor. :) 

Şu site çocukların ilgisini çekebilir :) 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
(düzenlendi)

Benim için değişen birşey yok gece 3.45 de kalkıp işe gidiyorum, her türlü karanlık oluyor :) 

tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

saatlerin bir ileri bir geri alınması insan ruh ve beden sağlığını olumsuz etkilediğini düşünüyorum.(en azından bende öyle).

olması gereken, yaz ve kışa göre mesai saatlerinin ayarlanması. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

GMT+2 daha makul olabilir. Ama oynak olması bence de doğru değil.

Bu arada karanlıkta işe gitmekten şikayet etmek de lüks bence, millet olarak çok geç kalkıp işe çok geç başlıyoruz. Müthiş bir verimsizlik söz konusu.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

gunes-saati-tarihcantasi.jpg

mısırlılar kadar teknolocimiz yok şu an

Basit bazen daha etkilidir. 

Bir sabun üreticisi, sabunları küçük kutulara kayup kolilerle satıyor ancak kolinin içinden çıkan kutuların boş olduğundan şikayet gelmeye başlıyor. Mühendisler bakıyor, bir sürü para harcayarak üretim bandının sonuna bir terazi koyuyor, banttan çıkan her sabun kutusunu tartıyor ve tartım sonucunda kutunun boş olduğuna karar verirse bunu koliye koymayacak şekilde bir geliştirme yapıyorlar. Bir süre sonra boş kutu şikayeti azalıyor, mühendisler yaptıkları geliştirmenin sonucunu almaktan memnunlar. Sonra bu üretim bandına kimse bakmıyor, nasılsa sorun çözüldü. Aradan biraz zaman geçince boş kutu şikayetleri sıfıra iniyor. Mühendisler de geliştirdikleri sistemin nasıl çalıştığını görmek için üretim bandına gidiyorlar ama ne görsünler, çalışanlar bunların yaptığı sistemi iptal etmiş. Bandın sonuna bir tane fan koymuşlar, fanın oluşturduğu hava akımı dolu kutuları etkilemiyor ama boş kutular uçup yere düşüyor. Anlıyorlar ki çok daha ucuza çok daha etkilisi yapılabilirmiş. 

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

kesin çinlidir o fanı koyan

Bence Türktür ama alman değildir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...