İçeriğe Yönlendir

Yaz Saati Uygulaması

Eyüp Çetin

Yaz Saati Uygulaması Hakkında   

64 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Selçuk Keleş

Bütün mesele sabah kalkınca gün ağarmış görmekse mesai ve eğitim saatlerini buna ayarlamak daha doğru. Mesaiyi değiştirmek zor ama okul saatleri ayarlanabilir trafik sorunu da azalır. Sabah yakmadığın lambayı akşam yakıcaksın zaten. 

Kararın ideolojik olduğunu düşünmüyorum. Algıda seçicilik bu . Bilmem ne şirketinin bilmem nereye taşınmış olması sonucu değiştirmiyor onunla öyle de çalışıyosun böyle de. 

Tam da mesai bitimine doğru Polonya vb çalışanlardan gelen maillere sinir oluyorum ama ertesi gün cevap veriyorum. :) 

Uygulama bu şekilde kalabilir, 2 aya kalmaz normale döner.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Mehmet Göktürk yazdı:

Bunun temel nedeni sabah namazını kıldıktan sonra yeniden yatmadan kahvaltıyı yapıp işe gitme durumudur. Odadaki fili hiç kimse görmüyor. 

Hocam bu dediğiniz sadece kış aylarinda oluyor. Yaz aylarında çok ters bi saate denk geliyor sabah namazı.

Ben namazını kilan biri olarak söylüyorum. Yaz aylarında namaza kalktıktan sonra aradaki 1 buçuk saati uyuyamıyorum. Uykusuz kaldığım ekstra 1.5 saatim oluyor.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Yaz saatinide evirip çevirip getirip dine bağladınız ya hocam @Mehmet Göktürk :stop:
Saatleri geri alıncada bir grup çıkıp derse ki;  bunu sabah namazına millet kalkamasın diye yaptılar demekle aynı bence
İşin arkasında siyasi bir sebep yatabilir, bilemem.  Kalbinden namaz kılanların saat umrunda değildir emin olun, riyakar olanlara bakmayın siz.

Ondan öncede ben hatırlıyorum, arakdaş bu nedir zırt pırt saatler değişiyor bunu bir sabitleseler diyenler vardı.

Vesile ile tasarruf kısmını bilemem ama karanlık olan sabah mı daha çok elektrik tüketiliyor yoksa erken gelen akşam saatlerinde mi ona bakmak lazım.

Olmadı GMT+2.5 yokmu ortayı bulsak :) 

• Beğen 8
  • Teşekkür 8
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Saat değişimlerini kaçırıp da işe geç kalanlar yüzünden oluşan iş gücü kaybı vardı. Ve bu kayıp her 6 ayda bir tekrarlaniyordu.

Okulunu kaçıran öğrenci, mesai saatini kaçıran işçi, servis şoförü vs. vs.

Bence de oynayıp durmaktan iyidir sabit kalması.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

İnşallah bu uygulama sabah namazı rahat kılınsın ve Avrupa’dan ayrışalım diye yapılmıştır. 
Yarın İngiltere de benzer uygulamaya geçince -ki bu konuda beyanları olmuştu- onlar da bu sebeplerden geçmiş deriz. Zaten Brexit ile EU’dan koptular. 
🙃😉😀

Mehmet Göktürk yazdı:

Bunun temel nedeni sabah namazını kıldıktan sonra yeniden yatmadan kahvaltıyı yapıp işe gitme durumudur. Odadaki fili hiç kimse görmüyor.

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Mesai saatleri kısalacaktı hani ordan tasarruf ederiz :P

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
(düzenlendi)

Konunun sabah namazı ile alakası yok. 

gözü namazda olan kişi her ne olursa olsun her daim namazını kılar. devlet mi millette saat ayarı yapıp namaz kıldıracakmış!

olsa olsa milletin sağlığını düşünüp erken kalkın diyordur :)

tarihinde Serhat Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tasarruf yok. Bu kanıtlandı.

konu namaz falan da değil. Çarpıtmayın. Dünden beri aynı şey yazılıyor. Kanıt ispat nerede? 

Kaldı ki namaz olsun. Ülkede namaz kılan çok büyük bir kesim varken bunu da yok sayamazsınız. Namaz kılmaya kolaylık sağlıyor olabilir. Başka konu. 

ülkenin nüfus popülasyon ortası ankara civarında. Ankaranın doğusunda yaşayan insanı da yok sayamazsınız. 

olması gereken ya doğu batı arasından bir saat farklı zaman dilimi. Ya da mesai saatlerinin değişimi. 

benim de çocuklarım zor uyanıyor. Konudan muzdaribiz. Okul ve iş saatinin değişmesini istiyoruz. 

Okul ve iş saati değişirse şehirler arası iş senkronizasyonu bozulabilir. Sadece okula baksan o zaman da çocukları okula bırakıp işe gitmek sıkıntı yapar. Ankara Türkiyenin batısında bir şehir. bunu unutmamak lazım. Doğusunu unutalım demiyoruz ama şu an batı unutulmuş durumda. Kaldı ki doğu unutulmuş olmuyor orası aydınlanmış oluyor daha iyi bir durumda oluyor. öyle değil mi?

Mehmet Ozyurek yazdı:

Amaç bence avrupadan ayrışmaya çalışmak. 

kesinlike budur. başka nedeni yoktur. NAS dır. 

Öner Kurukuz yazdı:

Saat değişimlerini kaçırıp da işe geç kalanlar yüzünden oluşan iş gücü kaybı vardı. Ve bu kayıp her 6 ayda bir tekrarlaniyordu.

Okulunu kaçıran öğrenci, mesai saatini kaçıran işçi, servis şoförü vs. vs.

Bence de oynayıp durmaktan iyidir sabit kalması.

O zaman GMT+2 de sabit kalsın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)

Tüm dünya akılsız bir tek bizim ülke akıllı zaten , çoluk çocuk karanlıkta okula gidiyor . Tasarruf diyorlar bir de :) arkadaş bu nasıl tasarruf ? karanlıkta kalkıyoruz daha çok elektrik kullanıyoruz. Bunu yapan bakan da ortalıkta yok zaten saçma sapan bir şey uyguladı , gelenlerinde vatandaş ile ülke ile alakaları olmadığı için ilgilenmiyorlar

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

ben memnunum çünkü aydınlıkta evden çıkabiliyorum... ancak günlük yaşamın çok erken başlamış olması bence burada asıl tartışılması gereken. tabi bu benim tarflı fikrim sadece. anketi de bu şekilde cevapladım. ( 3 gündür normalde kalktığımdan çok daha erken kalkıp sabahın köründe buz kazıyıp, karanlıkta işe giden birisi olarak yazdım bu arada, bilmiyor değilim şikayetlerin nedenini) diğer taraftan gelin mesaileri okulları 30 dk ileri alalım bu iş tatlılıkla çözülsün.(sendika pazarlıkları gibin-çözülemedi)

şaka bir tarafa, karanlıkta kalkıp mesaiye gidip ama kışın bile aydınlıkta çıkmayı ( mesela 16:00 gibi), tam tersine(18:00 18:30 gibi) tercih ederim çünkü diğer türlü hayata zaman kalmamış oluyor. modern avrupalı yanılıyor olamaz bence. ikinci olarak geceden kıstığımız elektriğin sabahtan yanıyor olması beni ilk okul 1. sınıftan beri hayrete sürüklemiştir nasıl fark olacak acaba diye(olamadı)

Furkan Avcı yazdı:

Olmadı GMT+2.5 yokmu ortayı bulsak :) 

budur.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Amaç bence avrupadan ayrışmaya çalışmak. 

daha çok ortadoğuya yaklaşmak desek?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

parayı takip et demişler, %90 tüketim olan yere sabah ne zaman güneş doğuyor ona bakarım

Yorum bağlantısı
Murat Öngür
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

ben memnunum çünkü aydınlıkta evden çıkabiliyorum... ancak günlük yaşamın çok erken başlamış olması bence burada asıl tartışılması gereken. tabi bu benim tarflı fikrim sadece. anketi de bu şekilde cevapladım. ( 3 gündür normalde kalktığımdan çok daha erken kalkıp sabahın köründe buz kazıyıp, karanlıkta işe giden birisi olarak yazdım bu arada, bilmiyor değilim şikayetlerin nedenini) diğer taraftan gelin mesaileri okulları 30 dk ileri alalım bu iş tatlılıkla çözülsün.(sendika pazarlıkları gibin-çözülemedi)

şaka bir tarafa, karanlıkta kalkıp mesaiye gidip ama kışın bile aydınlıkta çıkmayı ( mesela 16:00 gibi), tam tersine(18:00 18:30 gibi) tercih ederim çünkü diğer türlü hayata zaman kalmamış oluyor. modern avrupalı yanılıyor olamaz bence. ikinci olarak geceden kıstığımız elektriğin sabahtan yanıyor olması beni ilk okul 1. sınıftan beri hayrete sürüklemiştir nasıl fark olacak acaba diye(olamadı)

budur.

daha çok ortadoğuya yaklaşmak desek?

aydınlıkta değil karanlıkta asıl saat ileri alınsa idi aydınlıkta çıkacaktık

tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Ben böyle saçma bir uygulama görmedim. Çocuklar okula gitmeden önce bu durum bizim için kabul edilebilir durumdaydı. 

Şu anda çocuğu sabah 7:20 de ben evden çıkarken kaldırıyorum daha sabah olmadı baba güneş doğmamış uyuyacağım daha diyor :( Ben bile yataktan güneşin doğmadan kalktığımda geceymiş gibi muamele yapıyorsam çocuğun böyle olmasını gayet normal karşılıyorum. 

Biran önce bu uygulamanın değişmesi gerektiği taraftarıyım.

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Büyükşehirlerde okulların ekseriyeti ikili öğretim olduğu için öğleden sonra öğrenciler okuldan ki özellikle ilkokul öğrencileri çok geç saatlerde çıkmak zorunda kalabiliyor. Akşam karanlıkta eve dönmektense sabah karanlıkta okula gitmeleri daha uygun görülüyor demek ki. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Murat Öngür yazdı:

Bunu yapan bakan da ortalıkta yok zaten saçma sapan bir şey uyguladı , 

Uyguladı da.. kendi kafasından mı uyguladı sanki :) 

Kimin yaptığı önemsiz 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Murat Öngür yazdı:

Tüm dünya akılsız bir tek bizim ülke akıllı zaten ,

akıllı akılsız kendini belli ediyor zaten.

avrupa parlementosu saatleri sabit hale getirmek için taslağı onaylamıştı. Pandemide kaldı bu iş. Avrupada bürokrasinin yavaş olduğunu biliyoruz. Kısa zamanda tek saate geçecekler.

Avrupa birliğinde yaşayanların %80’i tek saat uygulaması istiyor. Tüm araştırmalar saatlerle oynamanın insan sağlığına kötü etkisi olduğunu da kanıtlıyor. 

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56566431.amp

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ben kış saati uygulamasına karşıyım.  Sürekli değişimi geçtim kısa bir süre için yaygara koparmanın anlamı yok. Neymiş sabah karanlıkta gidiliyormuş. E gece işe giden nasıl gidiyor o zaman. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

akıllı akılsız kendini belli ediyor zaten.

avrupa parlementosu saatleri sabit hale getirmek için taslağı onaylamıştı. Pandemide kaldı bu iş. Avrupada bürokrasinin yavaş olduğunu biliyoruz. Kısa zamanda tek saate geçecekler.

Avrupa birliğinde yaşayanların %80’i tek saat uygulaması istiyor. Tüm araştırmalar saatlerle oynamanın insan sağlığına kötü etkisi olduğunu da kanıtlıyor. 

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56566431.amp

valla koskoca avrupada bir tek bizim ülke akıllı o zaman , küçücük çozuklar karanlıkta okula gidiyor, genç kızlar kadınlar karanlıkta işe gitmekten korkuyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Öngür yazdı:

valla koskoca avrupada bir tek bizim ülke akıllı o zaman , küçücük çozuklar karanlıkta okula gidiyor, genç kızlar kadınlar karanlıkta işe gitmekten korkuyor.

herkes işe gittiği için o saatlerde yeteri kadar kalabalık oluşuyor. Aynı kişiler akşam hiç mi dışarı çıkmıyor, sadece gündüz mü ev dışına çıkıyor. 

yani eskiden gün aydınlandığındaki kalabalığın aynısı şimdi gün ağrımadan oluşuyor. Aynı şey

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Murat Öngür yazdı:

Yalnız Avrupa'daki ülkeler karanlıktan dolayı yapmıyor. Zaten kışın hep karanlık oralar. Yazında gece yollarda tek başına bisikletine binmiş gezen çok kadın görebilirsiniz. Bizim durum ülkenin güvensizliğiyle ilgili karanlıktan ziyade. Yoksa hava aydınlık olunca da sorunsuz gün yok. Hatta evin içinde bile güvende olmayan kadınlarımız var. Bugün okuduğum haberde Norveç'in en güvenli, Afganistan'ın da en güvensiz ülke olduğu yazıyordu. Malum biz de Afganları çok severiz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kısa zamanda tek saate geçecekler.

tek çift triple ayrı konu, hangi saat dilimine geçerler? bizim şu andakine mi mesela? mühendisler ne hesaplamış görelim?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yeteri kadar kalabalık oluşuyor.

hadise bizim medyanın köpürttüğü esasa değil, bilimsel emisyon artışının hesabına bağlı yalnız. ilim bilim felan

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

tek çift triple ayrı konu, hangi saat dilimine geçerler? bizim şu andakine mi mesela? mühendisler ne hesaplamış görelim?

hadise bizim medyanın köpürttüğü esasa değil, bilimsel emisyon artışının hesabına bağlı yalnız. ilim bilim felan

güncel yaşamda saatleri ileri geri almak  %0,3 tasarruf yaptırıyormuş. Bilimsel olarak böyle. Yani tasarruf amacı zaten yok. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...