İlkay Başaran 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: her aşıda barkod okutuyor mu vet? Beni hatırla yı işaretleyince gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: her aşıda barkod okutuyor mu vet? Heyvanı tanıdıkları içün gerenk yoh. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Çağlar Bayur yazdı: her aşıda barkod okutuyor mu vet? Barkod tabii ki okunuyor. O anda okumazsa Önder abi'nin dediği gibi, sen gittikten sonra okutuyordur. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Türkiye'de başıboş sokak hayvanları yüzünden 21 ayda 40’ı çocuk 92 kişi hayatını kaybetti. Böylesi vahim bir tablo varken bunu bile siyasi ranta çevirdiler maalesef.. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Aralık 2023 Yazar Paylaş 15 Aralık 2023 Az önce eks'de bir videoya denk geldim. Yaşlı kadına saldırıyorlar durup dururken. Kadının üstünü başını parçalamışlar, çekiştirip yerlerde sürüklemişler. Kocaman kocaman köpekler. Yok yani şimdi kısırlaştıralım desek yıllar sürer, sonra yaşlanıp ölecekler diye beklesek yine yıllar sürer. Bu popülasyonu kontrol altına almak gerek bir şekilde. Bunu bir kaç yıl içinde de değil, acilen yapmalıyız. 5 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 (düzenlendi) köpekler de şu durum var köpekler tek ise kolay kolay bir şey yapmaz , sürü ile geziyor ise saldırıyorlar yaşlı bir teyzeye saldırdıkları görüntüyü gördüm resmen canım acıdı, o çocuğa başına gelen malum içimiz yandı. ya bunlar barınaklara gönderilecek yada maalesef itlaf edilecekler kimse kusura bakmasın her şeyden önce İNSAN gelir, Allah korusun benim çocuğuma saldırsa o köpeği bin parçaya bölerim sahipli köpek ise sahibi ile beraber bölerim , köpeğin var ise sahip çıkacaksın. Hiç bir gelişmiş ülkede sokaklarda mafya şeklinde gezen sokak köpekleri yok . Bende köpek baktım kangal alman kurdu rot , bahçesi dışında kimseye hırlamasına bile izin vermedim. 15 Aralık 2023 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Aralık 2023 Yazar Paylaş 15 Aralık 2023 Fikri Keleş yazdı: https://twitter.com/Distastemoment/status/1735227384356302939?t=0apkCWouyrzFUn8sVgJ40g&s=19 Mantıklı, en azından turist çeker. Eyüp Çetin yazdı: Abovv şahane olmaz mıydı? 😊 Eyüp Çetin yazdı: Okuduğum makale ve izlediğim belgeseller ışığında, Marmarada bir zamanlar (Cumhuriyet öncesi) tuzlu su timsahı ve büyük beyaz köpekbalığı popülasyonu olduğuna dair ciddi bilgi ve belgeler var. Sona bu popülasyonları yok etmişiz. Ancak doğal habitata baktığımızda Marmara bir tuzlu su timsahının evi olmak için ekolojk olarak uygun değil, muhtemelen bir yerlerden getirilmiş ve bir şekilde yaşamışlardır diye düşünüyorum. Malum timsah göçebe değil. Kış şartlarında ne yapacak, serengetide yaşamadığımıza göre, ne yiyecek falan, aklımda deli sorular. Öte yandan büyük beyazlarla ilgili Osmanlı döneminde kayıtlar varmış. Mevsimsel olarak geliyorlarmış eskiden. Tabi 5-6 metre olanların geldiğini pek zannetmiyorum, öyle olsa herkes bilirdi. Ama büyük beyaz büyük beyazdır. Bunun bile ciddi bir turizm geliri var. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Az önce eks'de bir videoya denk geldim. Yaşlı kadına saldırıyorlar durup dururken. Kadının üstünü başını parçalamışlar, çekiştirip yerlerde sürüklemişler. Kocaman kocaman köpekler. Yok yani şimdi kısırlaştıralım desek yıllar sürer, sonra yaşlanıp ölecekler diye beklesek yine yıllar sürer. Bu popülasyonu kontrol altına almak gerek bir şekilde. Bunu bir kaç yıl içinde de değil, acilen yapmalıyız. Biz öldürmeye karar verene kadar asıl yıllar geçer. 5-6 sene çok çabuk geçer Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Aralık 2023 Yazar Paylaş 15 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Biz öldürmeye karar verene kadar asıl yıllar geçer. 5-6 sene çok çabuk geçer Öldürmek değil kastettiğim hocam En azından sadece saldırgan olanlar için barınak mesela? Yahut bunların meskun mahal dışında belirlenecek bir alana salıverilmesi ve belediyeler vasıtası ile mamalarının sularının sağlanması da çözüm olabilir. Ankara-Bolu arasında yerleşimden uzak bir alan seçilemez mi bu iş için? Sonuçta nerede olursa olsunlar biz besleyeceksek orada da besleyebiliriz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Öldürmek değil kastettiğim hocam En azından sadece saldırgan olanlar için barınak mesela? Yahut bunların meskun mahal dışında belirlenecek bir alana salıverilmesi ve belediyeler vasıtası ile mamalarının sularının sağlanması da çözüm olabilir. Ankara-Bolu arasında yerleşimden uzak bir alan seçilemez mi bu iş için? Sonuçta nerede olursa olsunlar biz besleyeceksek orada da besleyebiliriz diye düşünüyorum. durmazlar. erkekleri trakyaya dişileri anadoluya almak çözüm olabilir osmanlı döneminde çanakkalede uygulanmış (hatta uygulayan ünlü biriydi yazar şair vb veteriner, mehmet akif diyeceğim geliyor ama değil galiba) ama yasada köpeğin yerini de değiştiremezsin diye yazdırmış köpek severler. zor bir konu bu. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Aralık 2023 Yazar Paylaş 15 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: durmazlar. erkekleri trakyaya dişileri anadoluya almak çözüm olabilir osmanlı döneminde çanakkalede uygulanmış (hatta uygulayan ünlü biriydi yazar şair vb veteriner, mehmet akif diyeceğim geliyor ama değil galiba) ama yasada köpeğin yerini de değiştiremezsin diye yazdırmış köpek severler. zor bir konu bu. Abi yasa zaten yanlış. Bir şeyin yasal olması onu doğru yapmıyor Kimseyi üzmeden, hayvanları öldürmeden bu işin çözümü bu olabilir gibi görünüyor. Yoksa kısırlaştırma ve sonrasında yaşam sürelerini suni şekilde bitirmelerini beklersek 10 yıl sürer totalde. Sonuç olarak hepsini bir günde kısırlaştıramayız. Her gün yüzlercesi dünyaya gelen bir popülasyon. Doğal seçilimi de bertaraf ettik. Bence bizim kısırlaştırabilme hızımızdan daha yüksek bir hızda üreyebiliyorlar. Çabiden ödünç vesile ile, timsah fikrini beğendim. Hayatımda hiç gelmediğim İstanbul'a gelip izlerim Marmara'da tuzlu su timsahı olursa. Keşke olsa... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Saldırgan köpeklerden 100 kadarını meclis bahçesine bırakacaksın, belki çözüm bulmada hızlanırlar. 3 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 https://www.instagram.com/reel/C01sidYCjpk/?igshid=ZWI2YzEzYmMxYg== Hollandanın sorunu nasıl çözdüğün dair kısa bir video. Sokak köpeklerinin ülkemizde 10 yıl içinde sayılarının 50 milyonu bulacağı ifade ediliyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: durmazlar. erkekleri trakyaya dişileri anadoluya almak çözüm olabilir osmanlı döneminde çanakkalede uygulanmış (hatta uygulayan ünlü biriydi yazar şair vb veteriner, mehmet akif diyeceğim geliyor ama değil galiba) ama yasada köpeğin yerini de değiştiremezsin diye yazdırmış köpek severler. zor bir konu bu. Biri de kalkar onların da aşk yapma hakkı var der. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Biri de kalkar onların da aşk yapma hakkı var der. var tabi ki 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Eyüp Çetin yazdı: Hollandanın sorunu nasıl çözdüğün dair kısa bir video. Hollandalıymışım ben demek ki Adamlar da topla, kısırlaştır, aşıla, geri bırak diyor. Demek oluyormuş. 2 1 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 https://www.instagram.com/reel/C01fnAoMyg-/?igshid=MzRlODBiNWFlZA== 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Hollandalıymışım ben demek ki Adamlar da topla, kısırlaştır, aşıla, geri bırak diyor. Demek oluyormuş. İlla ki bir çözüm bulunur ama herşey de olduğu gibi çok keskin düşüncelere sahibiz. Önceliğin insan hayatı olduğu ve köpeklerin de zarar görmeyeceği yahut minimum zararla atlatacağı bir çözüm bu bulunabilir. Hollanda yapmış işte. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Aralık 2023 Yazar Paylaş 15 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Hollandalıymışım ben demek ki Adamlar da topla, kısırlaştır, aşıla, geri bırak diyor. Demek oluyormuş. Ama onlar bu uygulamaya geçtiklerinde sokaklarında 10 milyon köpek olduğunu zannetmiyorum. Popülasyonun sayısı büyük etken. 10 milyon hayvanın 3-4 milyonu erkek olsa ve sadece erkeklerini kısırlaştırsak bile yıllar sürecek bir çalışma olur. Almanya'nın mantığı daha hızlı sonuç verir de, barınağa götürülen köpek ne oluyor onu merak ettim şimdi. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Az önce radyoda duydum. Biraz önce Ankara'da yine köpek saldırısı yaşanmış. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Ama onlar bu uygulamaya geçtiklerinde sokaklarında 10 milyon köpek olduğunu zannetmiyorum. Popülasyonun sayısı büyük etken. 10 milyon hayvanın 3-4 milyonu erkek olsa ve sadece erkeklerini kısırlaştırsak bile yıllar sürecek bir çalışma olur. Almanya'nın mantığı daha hızlı sonuç verir de, barınağa götürülen köpek ne oluyor onu merak ettim şimdi. Burada hangi ülkeden nasıl bir uygulama var hepsini yazmış. Hoşuma gidenlerden İspanya kısaca alın kendiniz besleyin denmiş. Ülkede özerk yönetimler ve belediyelerin sorumluluğundaki sahipsiz hayvanlar için gönüllülerin desteğiyle profesyonel maaşlı personel çalışıyor. Bizde de böyle olabilir. İlk yapılması gereken sokaklardan toplanması. Sonra bunlar gönüllülerin desteği ile açılan barınaklarda bakılır ve kısırlaştırılması yapılır. Bu arada Britanya gibi 2 haftada sahibi gelmeyen köpeği uyutmaya da gerek yok. Saldırgan olanlar ve yasaklı ırklar uyutulabilir sadece. Ancak ne olursa olsun sokakta başı boş köpek gezemez. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 https://www.ensonhaber.com/gundem/beylikduzunde-pitbull-dehseti-evdeki-cocuklara-saldirdi-binayi-birbirine-katti Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Mahmut Yıldız yazdı: belediyelerin sorumluluğundaki sahipsiz hayvanlar için gönüllülerin desteğiyle profesyonel maaşlı personel çalışıyor. Ankara'da da Mansur başkan aynı öneri ile geldi. Desteklenecek bir uygulama. Hem gönüllülerin bir geliri de olur ekstradan. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Aralık 2023 Paylaş 15 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Ankara'da da Mansur başkan aynı öneri ile geldi. Desteklenecek bir uygulama. Hem gönüllülerin bir geliri de olur ekstradan. Ben maaşı gönüllüler alacak diye değil de çalışanların maaşını gönüllüler ödüyor diye anladım. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 15 Aralık 2023 Yazar Paylaş 15 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Ankara'da da Mansur başkan aynı öneri ile geldi. Desteklenecek bir uygulama. Hem gönüllülerin bir geliri de olur ekstradan. Belediye meclisinden karar çıkması gerekiyorsa o iş olmaz maalesef. İşi Mansur başkanın bütün tekliflerine "hayır" oyu kullanmak olanlar çoğunlukta... Çok neyin oylandığını bile bilmiyor... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts