Mehmet Göktürk 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Katılmıyorum işte hocam. Ben zaten en başından beri köpeklerin kısırlaştırılması, barınakların yaşanabilir hale getirildikten sonra gerekirse toplatılmasını söylüyorum. Karşıt duyduğum şey ise, biri saldırıyorsa, etrafta ne kadarı varsa öldürülsün. Öldürmek çare olsaydı, dünya düzeninde savaşlar olmazdı. Akılcı çözümden bahsediyorum. NEyi dediğimizi anlamadığın için öldürmeyi savunmanı istediğimizi sanıyorsun. O değil mesele. Keza altta verdiğin örnek de yanlış. Öldürmek çaredir. Bu nedenle savaşlar hep olup duruyor. Temizliyorsun bitiyor. Amerikada kızılderili kalmış mı? Uzaktan bi örnek vereyim yani. iki camabaz ir ipte oynamaz misali etnik ve dini unsurlar aynı türden olan insanı bile birbirini öldürür hale getiriyor. ve diğer taraf için çözüm oluyor. Çözülüyor. Bu şekilde değişmedi mi kavimlerin yerleri? Değişti. Demek ki çözüm. gerekçesi ne? Kaynakların paylaşılamaması. Bu başka bir konu. Köpek konusunda öldürme içeren bir çözüm çözüm olarak uygulanamaz. Çözüm müdür evet çözümdür. Ama uygulanamaz. Bu nedenle yoğun bir kısırlaştırma seferberliği bu işi çözecektir. Emin ol köpekler çok yaşamıyor. birkaç senede vadeleri ile aramızdan ayrılıyorlar zaten. 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Evet, ama doğada tavuğun sürekli yumurtladığını zannetmiyorum https://arastirma.tarimorman.gov.tr/tavukculuk/Belgeler/web English Doc/journal (Dergimiz)/Dergimiz Cilt 2 Sayi 1/Cilt 2 Sayi 1 Makale 8 Kanatlılarda Döllenme ve Ovulasyon.pdf evcil tavuklarda normal döngü yaklaşık öyleymiş. aydınlık karanlık ile ilgiliymiş. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Aralık 2023 Yazar Paylaş 14 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: EK: Sani hala neyi anlamadığını anlamamış. Kadınlarda annelik duygusu doğuştan var ama erkekler baba olmayı baba olunca öğreniyor hocam. Motosiklet kullanıyordum, gece yarılarına kadar arkadaşlarla takılıyorduk falan. Evin sokağa giriyorum, babamın odasında lamba açık. Bahçe girişine durup kapıyı açıyorum, motorun sesi duyulunca ışık sönerdi. Yaşım 27-28 falan. Merak ederdim bu adam niye halen ben eve girmeden uyumuyor diye. 35 yaşında oğlumu ve kızımı getirip kucağıma verdiklerinde anladım. Yani baba olmadan bunun nasıl bir duygu olduğunu anlamak zor. 5 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Hâlâ kısırlaştırma çözümdür diyen sorunun vehametinin farkında değildir. Çözüm toplu olarak uyutmak ve sokak hayvanlarını beslemeyi yasaklamaktır 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Hâlâ kısırlaştırma çözümdür diyen sorunun vehametinin farkında değildir. Çözüm toplu olarak uyutmak ve sokak hayvanlarını beslemeyi yasaklamaktır duyguyu bırak, teknik olarak da mümkün değil bence. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Hâlâ kısırlaştırma çözümdür diyen sorunun vehametinin farkında değildir. Çözüm toplu olarak uyutmak ve sokak hayvanlarını beslemeyi yasaklamaktır Hocam onu yapamazsın. Yapabiliyorsan yap buyur. kısırlaştırmaya mecburuz. Onla olmaz diye bekleyemeyiz. Bu iş daha önce de söyledim cam filmi gibi cumhurbaşkanında biter. Ancak ona ne söyleyecekler çevresindekiler ne anlatacak önemli. Yoksa ülkede kimse hiçbir konuda adım atmıyor. Roma imparatorluğu gibi merkeziyetçiyiz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Mehmet Göktürk yazdı: EK: Sani hala neyi anlamadığını anlamamış. Ben anladım da, çözümü başka yere çekmeye çalışıyorsunuz. Murat Sahın yazdı: Agresif hayvan zaten belli ediyor agresif olduğunu. Saldıracağının işaretlerini veriyor. Bunları kısırlaştırmak çözüm olmayacak. Barınakların durumu da ortada. Bunun için bir çözüm bulunmalı. Zaten anlatmak istediğim bu. Önce barınaklar düzeltilecek. Bu sırada kısırlaştırma da yapılacak. Öldürmeye ilk çare olarak bakmak doğru değil. Başka yollar biter, o zaman düşünürüz. Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Hâlâ kısırlaştırma çözümdür diyen sorunun vehametinin farkında değildir. Çözüm toplu olarak uyutmak ve sokak hayvanlarını beslemeyi yasaklamaktır Bu zihniyet etrafımızda olduğu sürece, bırakın sokak hayvanlarını, insanları bile bu zihniyetten korumak gerekir. 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Bu hayvan hakları savunucuları nedense sadece köpekleri koruyor.. Nevşehir'de bir tane dağ keçisi kalmıştı, avcılar onu da vurdu.. Nevşehir'de ben 30 yıl boyunca keklik görmedim. Başta benim dedem olmak üzere hepsini vurdular.. 3-4 yıl önce sesini duydum.. şaşırdım.. sesine gittim. bir tane gördüm. Sonradan araştırdım ki, tarım bakanlığı araziye bir kaç keklik bırakmış ona da ben denk gelmişim. Arazide tavşan da bırakmadılar. Benim bağda yaşayan bir tane vardı. her gittiğimde görürdüm. son yıllarda onu da görmez olmuştum. Onu da vurdular. 9 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu hayvan hakları savunucuları nedense sadece köpekleri koruyor.. Nevşehir'de bir tane dağ keçisi kalmıştı, avcılar onu da vurdu.. Nevşehir'de ben 30 yıl boyunca keklik görmedim. Başta benim dedem olmak üzere hepsini vurdular.. 3-4 yıl önce sesini duydum.. şaşırdım.. sesine gittim. bir tane gördüm. Sonradan araştırdım ki, tarım bakanlığı araziye bir kaç keklik bırakmış ona da ben denk gelmişim. Arazide tavşan da bırakmadılar. Benim bağda yaşayan bir tane vardı. her gittiğimde görürdüm. son yıllarda onu da görmez olmuştum. Onu da vurdular. Spor adı altında avlanmaya mesela kesinlikle karşıyım. Karşında hiç bir şeyden haberi olmayan, doğal olarak mermiden de hızlı koşamayan hayvanı sen silahınla öldürüyorsun tek vuruşta. Nereden baksan saçmalık. 2 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Şirin şey ▶️ Bu Reels videosunu izle https://www.facebook.com/share/r/KcAWqZESz1GZgAiz/?mibextid=q8x1r0 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu hayvan hakları savunucuları nedense sadece köpekleri koruyor.. Nevşehir'de bir tane dağ keçisi kalmıştı, avcılar onu da vurdu.. Nevşehir'de ben 30 yıl boyunca keklik görmedim. Başta benim dedem olmak üzere hepsini vurdular.. 3-4 yıl önce sesini duydum.. şaşırdım.. sesine gittim. bir tane gördüm. Sonradan araştırdım ki, tarım bakanlığı araziye bir kaç keklik bırakmış ona da ben denk gelmişim. Arazide tavşan da bırakmadılar. Benim bağda yaşayan bir tane vardı. her gittiğimde görürdüm. son yıllarda onu da görmez olmuştum. Onu da vurdular. keklik ne sülün vardı diyorum. https://www.wikiwand.com/tr/Sülün Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: keklik ne sülün vardı diyorum. https://www.wikiwand.com/tr/Sülün Ne sülünü.. Ben kekliği bile 45 yaşından sonra gördüm.. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Konuları birbirine fazla karıştırmamak gerekiyor. Ayrım ve analizleri yapmak çok basit bence ve en büyük sorunların başında, sosyal medyanın hayatımızın büyük bir bölümünü ele geçirmesi. Bu da algılarımızı ve yaşam biçimlerimizi büyük ölçüde değiştiriyor. Sosyal medyanın zararları da ayrıca ele alınacak bir konudur. Hayvan mı beslenilecek yoksa, oraya buraya videolar atılıp, duyar kasılarak şov mu yapılacak? Bizlerin burada ne yapılabilirliğini bilmemiz gerekli. Kimseyi rahatsız etmeden bir hayvan besleyebiliyorsak ne ala. Evet, onlar bize muhtaç. Ancak, bir apartman dairesinde koca bir köpeğin gecenin bir vaktinde havlaması doğru değil. Neden başkalarına rahatsızlık verilsin? Diğer bir komşu da yüksek sesle müzik dinlesin. Zaten o köpek, o evde mutlu değil. Küçük köpek beslenir, kedi ya da akvaryum canlısı. İlla büyük bir hayvan beslemek isteniyorsa, o hayvanın sağlıklı, mutlu ve huzurlu olabileceği ve kimseyi rahatsız etmeyecek, tehlikeye sokmayacak bir ortamın olması gerekli. Sorun buradan başlıyor. Bakımı üstlenilemeyecek hayvan bir çok farklı nedenle alınıyor ya da hediye ediliyor. Sonra hoooop sokağa. Sokakta da üremelerine ve/veya kendi yaşam alanlarını yaratmaya mecbur bırakıyoruz. Her ne kadar evcil olsa da, bu hayvanların hepsi özünde vahşi canlılar. Ve kendi yaşam alanlarını da, içgüdüsel olarak koruma eğilimindeler. Ayrıca bir çok türün kırması haline gelmişler ve dolayısıyla nerede ne yapacakları belli olmuyor. 8-10 tanesi de bir araya gelince bu sefer de, bir üst kademe olan ve ne büyük tehlike kendi av alanları oluşmuş oluyor. Bunun gibi birçok neden gibi, şehir planlamasından, biyolojiden, zoolojiden ve botanikten anlamayan yönetim ve kadroların elinde olan tüm yaşayan canlılara oluyor. Konu sahibinin ise, tamam sokaktaki hayvanı besle ama neden benim kapımın önünde besliyorsun serzenişi. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Bu zihniyet etrafımızda olduğu sürece, bırakın sokak hayvanlarını, insanları bile bu zihniyetten korumak gerekir. Senin zihniyetinden daha çok insan tarafında olduğum kesin. Önceliğim insan. Senden korumak lazım insanları. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Senin zihniyetinden daha çok insan tarafında olduğum kesin. Önceliğim insan. Senden korumak lazım insanları. Daha insanca düşünemiyorsunuz, insanları mı düşüneceksiniz Bırakın bu ayakları lütfen. Size güç verilse Allah bilir daha neler yaparsınız. 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Ne sülünü.. Ben kekliği bile 45 yaşından sonra gördüm.. müthiş güzel renkli kanatları olan irice bir yabani kuş. hayatımda bir kere gördüm onu da ankara da gördüm oturduğum yere yakın bir tarlada. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Aralık 2023 Yazar Paylaş 14 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: müthiş güzel renkli kanatları olan irice bir yabani kuş. hayatımda bir kere gördüm onu da ankara da gördüm oturduğum yere yakın bir tarlada. Sülün mü? Ben onu brittanica ansiklopedisindeki fotoğrafından görmüştüm. Sülün bırakmışlar mı ki? Yanlışlıkla kalmışsa bir kaç tane, konum belli etmeyin, gelir hemen vururlar. Piknik tüpü ile suyu zehirleyip balıkları sarhoş edip file ile toplamayı hobi sayan insanlarla yaşıyoruz malum. Sani Gerşon yazdı: Daha insanca düşünemiyorsunuz, insanları mı düşüneceksiniz Bırakın bu ayakları lütfen. Size güç verilse Allah bilir daha neler yaparsınız. Bende diyorum neyi alıntılamış, ben neden göremiyorum. Sonra fark ettim ki forumun ignore özelliği varmış ve ben baya önce bunu kullanmışım. Böylece görmüyorum, canım sıkılmıyor. Naçizane tavsiyemdir. Herkesi her şeyi görmek zorunda değiliz. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Sonra fark ettim ki forumun ignore özelliği varmış ve ben baya önce bunu kullanmışım. Demek ki kendisi mimliymiş... Şükür, ben anormal değilim 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu hayvan hakları savunucuları nedense sadece köpekleri koruyor.. PetShop mafyası organize ediyor. Şaka değildir ancak, kanıtlanabilmiş de değildir. Köpeklerin ihtiyaçları daha fazladır ve daha fazla göz önündedir. Kedi bir köşede yatar bekler. Ayrıca köpekler, kedilere göre hayatı idame ettirmede daha başarısızdır. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Tamer Topaç yazdı: PetShop mafyası organize ediyor. Şaka değildir ancak, kanıtlanabilmiş de değildir. bu, arada dile getirilen epey de ilginç birşey 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 14 Aralık 2023 Yazar Paylaş 14 Aralık 2023 Doğan Arşiray yazdı: bu, arada dile getirilen epey de ilginç birşey Bu mama falan işleri bana da tuhaf geliyor. Birden türediler, her köşede her markette reyon sahibi oldular. TV'lerde radyolarda falan reklamları dönüyor patili dostlarınız diye. Ne kadar denetim var? Aşırı karlı bir ticarete dönüşebilir. 10 tane irice köpeği mesela, bütünce kıyma makinesine atsak endüstriyel boyutta, çöpten çıkan bazı organikleri de eklesek, mama diye işleyip satsak kim bilecek? Daha biz ne yediğimizi bilmiyorken bu sektörde denetim olduğunu hiç sanmıyorum. Denetim olmayan her alanda karlılık yüksektir, bu da tekelleşme, mafyalaşma doğurur. 4 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Orta kalite diye bilinen 100 gr. bir adet paket yaş mama, 1 ay içerisinde 9,5 TL' den, 3 defa zamlanarak 19,95 TL' ye yükseldi. Bu mama, kuru mama hariç, bir kedinin ortalama 1 günlük öğününü karşılıyor. Gerisini siz düşünün. Yakın zamanda etrafınızda yeni açılan veteriner ve petshop lara dikkat ettiniz mi? 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 @Sani Gerşon senin, Spaniel' e bayılıyorum. Duruyor mu? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: Spor adı altında avlanmaya mesela kesinlikle karşıyım. Karşında hiç bir şeyden haberi olmayan, doğal olarak mermiden de hızlı koşamayan hayvanı sen silahınla öldürüyorsun tek vuruşta. Nereden baksan saçmalık. 20x20 cm kafeslerde gün ışığı görmeden büyüyen tavuklar veya çamurun kendi pisliğinin içinde annesinden 3 aylık buzağı iken ayrılan sonra özgürce koşup gezemeyen danaları yiyoruz, avcı hayatını doğanın göbeğinde yaşayıp suyun en güzelini otun en tazesini yiyen geyiği vurunca vahşet öyle mi ? Bir daha seni kanat ızgara yerken görürsem elinden alırım çocuk.. Sokak köpekleri problemdir, kaç sayfa ileti yazdınız hala çözemediniz. Ne yapıyorsanız bir an önce yapın, benim evin orada doğal yaşam tüm hızıyla sürüyor. Bolca sokak köpeği, kerkenez kuşu zaten güvercin kadar çok, muhtelif sayılarda tilki, garip sesler çıkaran keklikler vs. bolca var. Geçen arabaya mazot alırken yüksekçe bir kayanın üstünden keklikler bana bakıyordu, yazık la 38 liradan mazot alıyor diye.. Avlanmalarına ben de kesinlikle karşıyım. Bizim kampüsün içinde de kaplumbağa, keklik, tilki popülasyonu da epeyce var. Karşıdan karşıya falan geçiririm kaplumbağaya denk gelirsem.. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 14 Aralık 2023 Paylaş 14 Aralık 2023 Serkan Toker yazdı: 20x20 cm kafeslerde gün ışığı görmeden büyüyen tavuklar veya çamurun kendi pisliğinin içinde annesinden 3 aylık buzağı iken ayrılan sonra özgürce koşup gezemeyen danaları yiyoruz, avcı hayatını doğanın göbeğinde yaşayıp suyun en güzelini otun en tazesini yiyen geyiği vurunca vahşet öyle mi ? .. Vahşet başka bişey. Avcılıkta asimetrik bi durum var ve beslenme kaygısı yok. Ayrıca vurulan hayvanların nesli tükeniyor. Doğal denge bozuluyor. Keklikleri vuruyorsun kene artıyor vb. İnekleri biz "üretiyoruz" dolayısı ile nesli tükenme doğal denge bozulma vb yok. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts