Çağlar Bayur 1 Haziran Paylaş 1 Haziran daha okullar da kapanmadan, müfredatta, ilan edilen tarihtren önce.... yok bu konu gündemde değil, çocuklara bu günleri anlatırken veterinere sor çocuum deriz artık 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Bugünden bir haber https://haberoptimum.com/haber/20358049/sivasta-sokak-kopekleri-13-yasinda-cocuga-saldirdi?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAabZmMkCHcm3zvxlfwPM-oN4OBqeO2DrHTwGwyL19oEt2ag6RxcAain6QNs_aem_AU6Kgp3a5ns4_3oPAFSDDIwhVOOaBtfe65SP7umuy0KwqcnYm5Zt4_nstwuUBr7Wd0PfcX2D2uo7U19m7zs2F_9- Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Bu hayvanlar da etrafta buldukları yiyecek miktarına göre nüfus planlaması yapıyorlar. Yani etrafta mama dağıtan insanlar oldukça sonraki seneye daha çok ürüyorlar ve daha çok yiyeceğe ihtiyaç oluyor. Yani bu hayvanların ayarını yine biz insanlar bozuyoruz. Konuya daha önce yazdım sanıyordum ama sanırım bazı mesajlar uçmuş. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Emre Şimşek yazdı: Bu hayvanlar da etrafta buldukları yiyecek miktarına göre nüfus planlaması yapıyorlar. Yani etrafta mama dağıtan insanlar oldukça sonraki seneye daha çok ürüyorlar ve daha çok yiyeceğe ihtiyaç oluyor. Yani bu hayvanların ayarını yine biz insanlar bozuyoruz. Konuya daha önce yazdım sanıyordum ama sanırım bazı mesajlar uçmuş. Doğaza köpek yok o yüzden derim hep. ormanda boş arazide steplerde köpek yoktur. Biz geldik onların dünyasını işgal ettik yoktur. Kuş, ördek, balık kurbağa, kaplumbağa, yılani kirpi tamam. işgal ettik. Köpek..kedi... hayır.. 3 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 Haziran Yazar Paylaş 1 Haziran Ekseriyet mahlukat ne yaparsanız yapın yine döner dolaşır tabiatınca davranır. Bu köpek dediğimiz türün yeryüzünde temelde bilinen iki görevi var. Av ve koruma. Aç kalınca avlanacak, bölgesini koruyacak. Kendinden küçük, görece zayıf, kaçması da az muhtemel yani en kolay av çocuklar. Bölgeleri ise parklar ve sokaklar. Bu kadar. Bunu değiştiremezsiniz. Kısırlaştırma falan bunu değiştirmez. Kısırlaştırma üremeyi engelleyeceği için 10 yıl sonra popülasyonun yok olmasını sağlar. 10 yıl beklenebilecek bir konu değil bu, daha acil ve daha hassas. Öte yandan da hepsini öldürmek de doğru değil. Daha önce de yazmıştım, daha hızlı sonuç alınabilecek ancak vicdanları sızlatmayacak bir çözüm bulunmalı. Bu nedir diye soracak olursanız bilmiyorum, onu bulmak, bilmek benim işim değil. O kadar akademisyen var bu alanda, görüşleri alınsın mesela. Elbet bir önerileri olacaktır. Bir diğer konu da şu; had bilmek iyidir ancak bilmeyenlerimiz var. Klavye başından her şey yazılabilir olunca tabi birileri had bilmiyor. Mantık basit, insanın yüzüne söyleyemeyeceğiniz şeyi klavyeden de yazmamak iyidir. Emre Şimşek yazdı: Bu hayvanlar da etrafta buldukları yiyecek miktarına göre nüfus planlaması yapıyorlar. Yani etrafta mama dağıtan insanlar oldukça sonraki seneye daha çok ürüyorlar ve daha çok yiyeceğe ihtiyaç oluyor. Yani bu hayvanların ayarını yine biz insanlar bozuyoruz. Konuya daha önce yazdım sanıyordum ama sanırım bazı mesajlar uçmuş. Kesinlikle sorunun temeli bu. Biz beslemesek doğa işini yapacaktır. 3 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Konuya yazmadım yazmadım ama en sonunda dayanamadım 😊. Aklıma Tavşanlı belediyesini arayan yaşlı amcanın feryadı geldi. Burada link paylaşmadım, merak edenler YouTube 'a "Tavşanlı belediyesi yaşlı amca" yazıp aratabilirler. Şu anki durum tam olarak o yaşlı amcanın anlattığı gibi. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Klavye şovenisti çok. Kampanya yapalım dedim bir kişi dahil oldu özelden. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Çağlar Bayur yazdı: acaba afrikada durum nedir şimdi bu sokak hayvanları konusnda, bi ruandaya bakıp gelsem mi acaba Gitmene gerek yok yahu 2 aya heryerde ruhandalıya rastlarsın zaten sorarız anlatırlar🤣 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 1 Haziran Paylaş 1 Haziran Servet Aydın yazdı: Konu içinde sahiplenmek isteyen varsa verem Koltuğu mu? ben alıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Madem herşey sahipleniliyor bende yaşadığı daireyi sahiplenebilirim, garajdakiler sana kalsın. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Servet Aydın yazdı: Beni de sahiplenin bari Seni nikah masasında sahiplenecekler diye biliyorum. 1 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Servet Aydın yazdı: Beni de sahiplenin bari Fal baktım.28 Temmuzda isteğin olacak 1 1 5 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Dün evrim ağacının videosu üzerine yorum yapan Jahrein videosunu izledim Dikkat çeken konu şu Yaklaşık 30 a yakın veterinerlik fakültesi var buradaki öğretim görevlileri ne yapıyor ? Diğer konu bu kadar veteriner ne kadar ev hayvanına bakıyor ne kadar sokak hayvanı üzerinden para kazanıyor ? Bim gibi her sokakta veteriner var memlekette 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Ali Gülmez yazdı: Dün evrim ağacının videosu üzerine yorum yapan Jahrein videosunu izledim Dikkat çeken konu şu Yaklaşık 30 a yakın veterinerlik fakültesi var buradaki öğretim görevlileri ne yapıyor ? Diğer konu bu kadar veteriner ne kadar ev hayvanına bakıyor ne kadar sokak hayvanı üzerinden para kazanıyor ? Bim gibi her sokakta veteriner var memlekette Profesörlük için kertenkelelerde görülen paraziti çalışıyor çoğu.. Standart işler avam. Bizde de öyledir yazılım geliştiren hoca göremezsin. El atmaz kimse. Sonra herşey çöp… 2 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Ali Gülmez yazdı: Dün evrim ağacının videosu üzerine yorum yapan Jahrein videosunu izledim Dikkat çeken konu şu Yaklaşık 30 a yakın veterinerlik fakültesi var buradaki öğretim görevlileri ne yapıyor ? Diğer konu bu kadar veteriner ne kadar ev hayvanına bakıyor ne kadar sokak hayvanı üzerinden para kazanıyor ? Bim gibi her sokakta veteriner var memlekette Bizde bir hoca sokak köpeğini orta Anadolu bulunan bir veteriner fakültesinde ameliyat ettirmiş kırık işin takılan pilatinler bir kaç hafta sonra deriyi delip çıkmış sonra ikinci bir ameliyat vs, maliyet 100k yaklaşmış. Veteriner fakültesi hikayesi bu kadar. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Ali Gülmez yazdı: Jahrein videosunu izledim herhangi bir konuda fikir yürütebilme yetisini nerden edinmiş? 1 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Çağlar Bayur yazdı: herhangi bir konuda fikir yürütebilme yetisini nerden edinmiş? Jahrein videosunu izlemen lazım abi adamın evinde 3 köpeği var hepsi barınaklardan sahiplenmiş ve yıllarca stklarda hayvanlar için gönüllü çalışmış birisi Ayrıca evindeki köpeklerden 1 tanesinin 2 arka ayağı yok ve köpeğinin günde 4 5 kere tuvaletini kendi elleri ile masaj yaparak yaptırıyor hayvanın kasları çalışmadığı için böyle bir durumu var dakika 9.20 Ali Gülmez yazdı: Dün evrim ağacının videosu üzerine yorum yapan Jahrein videosunu izledim Dikkat çeken konu şu Yaklaşık 30 a yakın veterinerlik fakültesi var buradaki öğretim görevlileri ne yapıyor ? Diğer konu bu kadar veteriner ne kadar ev hayvanına bakıyor ne kadar sokak hayvanı üzerinden para kazanıyor ? Bim gibi her sokakta veteriner var memlekette Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 2 Haziran Paylaş 2 Haziran Mehmet Göktürk yazdı: Profesörlük için kertenkelelerde görülen paraziti çalışıyor çoğu.. Standart işler avam. Bizde de öyledir yazılım geliştiren hoca göremezsin. El atmaz kimse. Sonra herşey çöp… Valla bizim profesörde başka bir öğrencinin derste aldığı notları senelerdir öğrencilere fotokopi olarak satıyordu Satın almak zorunlu idi çünki almayanları bırakıyordu sonra vefat etti duyduk ki hayırsız oğlu hayattayken senelerce parasını çatır çatır yemiş böyle adamlara da böyle evlatlara sahip olur Yorum bağlantısı
Koray Demir 19 Haziran Paylaş 19 Haziran https://www.instagram.com/reel/C8ZdJYfCHXUUYJy2-c9csFuX1ovbqKVhEu-lLU0/?igsh=MTJqNXlpbW01dDFoZg== Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Haziran Paylaş 19 Haziran Koray Demir yazdı: https://www.instagram.com/reel/C8ZdJYfCHXUUYJy2-c9csFuX1ovbqKVhEu-lLU0/?igsh=MTJqNXlpbW01dDFoZg== O saldıran köpeklerin hepsini gidip vurmayacak bir baba var mı içinizde söyleyin? 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Haziran Paylaş 19 Haziran Servet Aydın yazdı: Korku geçmez. Genetik. Yorum bağlantısı
Recommended Posts