İçeriğe Yönlendir

Sokak Hayvanları Üzerine

Murat Sahın

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Sani Gerşon yazdı:

Çok şükür, ülkede akıllı, ahlaklı geçinen kesimin, vicdan sahibi olduğunu düşündüğümüz kesimin gerçek yüzünü görüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bunu söyleyen iktidar 3 gün sonra "yoo ben böyle bir şey şey söylemedim" deyip dönecek ve konu kapanacak. Ama bu kesim söylediği ile kalacak. Sonra başıboş gezen tavuklara tecavüz edilip, köpeklerden korktuğunuz yeni nesile yeltendiklerinde o zaman jeton düşecektir. Ama olsun, biz o gün de koruruz yeni nesli, o kesim vicdanını ararken. 

Yanlış birşey söylemedik söylemiyoruz hep aynı şeyi söylüyoruz. Duygu sömürüsü yapıyorsun sanki.

Metin Uzunoğlu yazdı:

Devletin bu şekilde yaptığı uygulamalar hiç biri amaçlanan hedeflerine ulaşmadı. Örbek çok konut edindirme yardımı, işsizlik fonundan başlayan liste uzar gider.

Köpek mamalarına %10 ötv

Metin Uzunoğlu yazdı:

Devletin bu şekilde yaptığı uygulamalar hiç biri amaçlanan hedeflerine ulaşmadı. Örbek çok konut edindirme yardımı, işsizlik fonundan başlayan liste uzar gider.

Köpek mamalarına %10 ö

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Doğan Arşiray yazdı:

bu daha ucuz, hızlı, ama yasal degil. 

Yasa mı ? :)

Bir günde bir hafta boyunca "serbest", göz yumulur, o arada olur olan herşey.

Ersen Tapan yazdı:

Elektirik su ve telefon faturalarına 5 er tl eklense ve bu amaç uğrunda harcansa barınak sorunuda olmaz köpek sorunuda kalmaz.

İyi de ben evde telefisyon seyrediyorum. Zaten bağırdığımıznokta bu değil mi, "geçmediğim köprüye ben neden para aktarıyorum, kaçak elektiriği ben neden ödüyorum" değil mi ?

Yapılması gereken @Servet Aydın dediği gibi gönüllülerden para toplanıp, özel barınaklar yapılması.

Yiğidi meydanda görelim.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servet Aydın yazdı:

1500 tl çocuklarının geleceğini sekteye uğratmaz. Kedi maması olmuş 1000tl

Kedi maması alıyorum ben o paraya.. Köpek için bütçe ayıramam. Kızım sırt çantasında çeşit çeşit mamalarla dolaşır hep. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kimse kusura bakmasın, bir çok üye katılmayacak buna biliyorum. Ben kendi kapımın önünü bilirim. Kendi sokağımı, kendi mahallemi bilirim. Dünyanın bilmem neresinde savaş varmış. Hep vardı. Hep olacak. Tamam insanların ölmesi, öldürülmesi kötü. Üzülüyoruz. O ayrı. Ne yapayım şimdi? Filistin'de Ukrayna'da savaş var insanlar ölüyor diye benim de çocuğumu sokak köpekleri mi yesin? Bunlar farklı konular. Savaş ayrı bir başlık ayrı bir tartışma konusu. Biz kapımızın önündeki sorundan bahsediyoruz.

@Sani Gerşon üstat vatandaşlığın yada dinin beni ilgilendirmez. Ben üslubunu beğeniyorum. Ancak Nasrettin hoca der ki eşekten düşenin halini eşekten düşen bilir. Çocuğun olsa bizi anlarsın inan. Birde bu tarikat cemaat bilmem ne işine hiç girmeyelim. 21. Yüzyılda herkes oralarda neler döndüğünü biliyor. Bile bile gönderiyorlar. Vahim. Ama her ebeveyn kendi çocuğunu korur öncelikli olarak. Sonra başka çocuklar gelir. Ben çocuğumu hiç bir cemaat tarikat bilmem ne halta ait bir yere göndermem. Dolayısı ile oradaki sorun öncelikli değil benim için. 

Toplumsal konularda vurdumduymaz diyebilirsiniz belki. Her gün şu ya da bu şekilde binlerce insan ölüyor. Hiç biri kendi yakınımızdan biri öldüğünde olduğu kadar etkilemez bizi. İnsan psikolojisi budur. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Kedi maması alıyorum ben o paraya.. Köpek için bütçe ayıramam. Kızım sırt çantasında çeşit çeşit mamalarla dolaşır hep. 

Mesela ben o bütçeyi ayırmayı tercih etmem. Bence kısırlaştırma çözüm değil. Hadi çözüm olacak desek bile halen sokaklarda olacaklar. Halen ısıracaklar, saldıracaklar, öldürecekler. Benim sorunum bunların saldırması, çiftleşmesi değil. Sorun devam etsin 10 yıl sonra azalsın diye neden bütçe ayırayım ki?

• Beğen 6
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

kedinin mamasını köpek yemiyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Problemin varolduğu ve çözülmesi gerektiği en önce kabul edilmeli.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kedinin mamasını köpek yemiyor mu?

Köpek girmiyor siteye.. bulursa yer muhtemelen .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Aferim devam et. Her yere bırak o mamalardan. 5 sene sonra da artan kedi popülasyonundan nasıl kurtulacağız diye tartışalım. Kedi dediğin binlerce yıldır var, mama verenler 10 yıl mama vermeseler mesela, nesli tükenir mi bu kedinin? Minyon yıldır tükendi mi? Besleyin ama abartmayın, sahipleniyorsanız alın onu besleyin, sokaktakiler başlarının çaresine bakar. Bakamayanın da bakamaması gerekiyordur.

Kediye balık verdim yemedi biliyor musun? Kuru mamaya alışmış hepsi, balığı beğenmedi.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Önder Özcan yazdı:

Aferim devam et. Her yere bırak o mamalardan. 5 sene sonra da artan kedi popülasyonundan nasıl kurtulacağız diye tartışalım. Kedi dediğin binlerce yıldır var, mama verenler 10 yıl mama vermeseler mesela, nesli tükenir mi bu kedinin? Minyon yıldır tükendi mi? Besleyin ama abartmayın, sahipleniyorsanız alın onu besleyin, sokaktakiler başlarının çaresine bakar. Bakamayanın da bakamaması gerekiyordur.

Kediye balık verdim yemedi biliyor musun? Kuru mamaya alışmış hepsi, balığı beğenmedi.

Evrimleşip Anadolu parsına yada Bengal kaplanına dönüşmeyeceklerse köpek kadar problem teşkil etmezler bence abi. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Benden önceki alıştırmış.. acıktığı zaman gelip kapıyı çalıyor.. yapacak bir şey yok artık.. 

Yok ya.. kediler aşırı üremiyor. Yıllardır bizim sitedeki kedi sayısı beşi geçmedi.. Muhtemelen köpekler öldürüyor kedileri. 

Ve köpek gibi değil. sokak kedisi 4 tane doğursa ikisi ancak yaşıyor. 

Çoğu da kısır zaten. bize gelen kısır, bizim sitedeki dişilerin ikisi kısır. Bir komşu var. o götürüp bakımlarını yaptırıyor. Belediyenin veterineri bu konuda destek oluyormuş. 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Abi kedide de problem var. Sadece farkeden az. Sincap, kirpi, kertengele gibi hayvanları görüyormusunuz hiç etrafınızda ?

Benim çocukluğumda her ağaçta sincap olurdu, sokakta kablumbağa, çatıda kertenkele.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Muhittin Kaplan yazdı:

Abi kedide de problem var. Sadece farkeden az. Sincap, kirpi, kertengele gibi hayvanları görüyormusunuz hiç etrafınızda ?

Benim çocukluğumda her ağaçta sincap olurdu, sokakta kablumbağa, çatıda kertenkele.

Kedi iş yapıyor. Ne kadar mamaya alışık olsa da fare sorunu kontrol ediyor.

Ben canlı sincap hiç görmedim.. Orman olmayınca olmazdı bizim oralarda. Kertenkele şehirde yok maalesef. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Evrimleşip Anadolu parsına yada Bengal kaplanına dönüşmeyeceklerse köpek kadar problem teşkil etmezler bence abi. 

2 yıl önce aynı gün hem eşime hem küçük oğluma kedi saldırdı. durupdururken hemde. 1 hafta hastaneye taşındık kuduz aşıları vs. Belki de yere saçılan mamasını korumak istedi kedi. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Kedi iş yapıyor. Ne kadar mamaya alışık olsa da fare sorunu kontrol ediyor.

Ben canlı sincap hiç görmedim.. Orman olmayınca olmazdı bizim oralarda. Kertenkele şehirde yok maalesef. 

Kedi karnı tok olduğu ve ergen olmadığı sürece fareye dönüp bakmaz bile.

Ergen olanda da enerji var ve delibozuk olduğundan hareket eden ne varsa saldırır. Lazer dahil.

Kedileri de çok severim annemin evinde 5 6 tane vardı. Isırarak severim, beraber uyurum ama sokakta olmamalılar.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Murat Sahın yazdı:

Ben kendi kapımın önünü bilirim. Kendi sokağımı, kendi mahallemi bilirim.

Murat Sahın yazdı:

Benim için sorun vahşiliği değil. Yan binada kedilere bakan bir abla var, evde kendisi her akşam ev maması hazırlayıp, 12 tane kediyi bizim binanın bahçesinde-otopark girişinde besliyor. 2 adımda bir kaşık kaşık ev yapımı bişeyler koyuyor, duvar boyunca. Islak yapış yapış yemek. Kediler bir kısmını yiyor, kalanlar? Önce sinek, sonra koku, sonra bakteri vs... Sıkıntı burada. Mikrop oluşuyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yani bu kadar fazla olmamalılar onlar da sorun çıkartacak 5 10 sene sonra.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Konuya rasyonel yaklaşmak gerkirken yine ülkedeki tartışma irrasynel şekilde oluyor. Ne zaman kurtulacağız bu huyumuzdan bilemiyorum.

Öncelikle sorunun varlığını kabul etmek gerekiyor. Ülkedeki önemli bir kesim köpek nüfusunun bir sıkıntıya sebep olmadı görüşünde. Bu noktada çözüm üretmek çok kolay değil.

Sorunu kabul ettiğimizi var sayarsak çözümleri düşünmek gerekir.

Evet öldürmek bir çözüm olabilir ama toplum vicdanını yaralayacak bir uygulama düşünülemez.

Ülkenin içinde bulunduğu kötü durum zaten toplum vicdanında kabul görmeyecek insani olmayan (yolsuzluk, hırsızlık, adam kayırma vs) davranış şekillerinin bir sonucu değil mi? 

Dolayısı ile her kesimin kabul edeceği veya makul sayılabilecek bir çözüm noktası gerekiyor. 

Ancak mevcut konjonktürde yöneticilerin bırakın sorunu çözmeyi anlayabileceği konusunda bile ciddi endişelerim var. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Kedileri de çok severim annemin evinde 5 6 tane vardı. Isırarak severim, beraber uyurum ama sokakta olmamalılar.

Her şeyi eve tıktınız siz de.. 

Ben de evde karşıyım. apartman dairesinde bir kedi olduğunu düşünsene.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Her şeyi eve tıktınız siz de.. 

Ben de evde karşıyım. apartman dairesinde bir kedi olduğunu düşünsene.. 

Bahçeli evdi ama.

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Ben itlaf yolunu destekliyorum, şu anki model gayet güzel umarım geri adım atılmaz. En mantıklı ve diğer ülkelerce kullanılan yol da bu. Bu vakitten sonra kısırlaştırma barınak bütçelerine ne yetirecek para var ne de böyle seferberliği kaldıracak hall psikolojisi ne de barınak bir çözüm… 

• Beğen 1
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Muhittin Kaplan yazdı:

Kuşları da yokediyorlar kediler.

İlkay Başaran yazdı:

Yani bu kadar fazla olmamalılar onlar da sorun çıkartacak 5 10 sene sonra.

Sokakta hiç olmamalılar. Yoksa sabah bisiklete binemeyiz koşamayız. Az olunca sorun çözülmüş olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ama bendeki beğenmiyor. Söyle kaliteyi arttırsın

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servet Aydın yazdı:

Ama bendeki beğenmiyor. Söyle kaliteyi arttırsın

O manyak, sokak kedilerinin çılgınca yediği ödül mamasını bile yemedi. zorla ağzına soktuk tükürdü :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Servet Aydın yazdı:

Bunun da sorunlusu iktidar değil, sağa sola yem atarak aklı sıra hayvan sevgisini gösterendir. 

sorumlu bizzat iktidar ve yerel yönetimler abi, işin kötüsü işlerini yapmadıklarında sorun katlanarak büyüdü, büyümeye devam edecek böyle giderse. yıllardır bizzat kısırlaştırma ve tedavi yapıyoruz belediyeyle, her belediye böyle olsa bugün böyle bir sorun yoktu ama barınakları ölüm kampı gibi olan, en basit tedavileri yapmaktan aciz belediyeler de var ve çoğunluktalar. nerede, nasıl besleme yapıp yapmayacağını bilmeyen bilinçsiz hayvanseverler anca istisnai örnekleri oluşturur.

bunun dışında konuda inatla, bu bilinçsiz tipler ve birkaç sorunlu dernek üzerinden hedef gösterme var, genelleyerek insanlara hakaret var ama sorsak aklı başında insanların olduğu bir forumuz. böyle bayağı sorun çözeriz, aynen devam. mavi saçlı, dernekli, slogan atan, sokakta hayvan besleyen hayali bir düşman yaratmışsınız, sorumlular yerine bundan helva yapmış onu yiyorsunuz, şaka gibisiniz. zamanında faiz lobisi falan vardı, yenip inanılmaz refaha kavuşmuştuk, şimdi de aynı kişilerin ardında mama lobisini yenip sokaklarda huzura kavuşuruz kesin bu kafayla. bugüne kadar yapılması gerekenlerin %10'u bile yapılmadığı için katlanarak bugüne gelmiş sorun için ''kısırlaştırmayla olmamış, öldürelim'' diyen var, ''alın, evinizde besleyin'' diyen var, kısırlaştırma vb maliyetler için fal açan var .d bu üstün akıllarla mülteci sorununu falan nasıl çözemedik, hayret.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

alakasız bi resim atayım

image.png.f61787516d78453bd3a3ca3fedf825c5.png

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

itperest ifadesi içeren bir mesajı kaldırdım arkadaşlar. 

Ben de hayvanları seviyorum ama tapmıyor.. Bu sebeple maksadını aştığını düşünüyorum..

• Beğen 3
  • Teşekkür 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...