İçeriğe Yönlendir

Sokak Hayvanları Üzerine

Murat Sahın

Recommended Posts

Sani Gerşon
Muhittin Kaplan yazdı:

Tamam, çözüm öldürmekte değilse sana göre nedir ?

Nasıl çıkalım bu cendereden ?

Ben öldürülmeden çıkmanın, hayvanseverlerin bu hayvanları sahiplenmesi (ki sahiplenirlerse öldürülmeyecekler) taraftarıyım.

Tekrardan yazayim, bir önceki konuda silinen mesajlarda olabilir. 

Çok acilinden barinaklar yasanabilir konuma getirilmeli. Su an barinaklari ziyaret etseniz, mideniz kaldirmaz. 

Barinaklardan sonra kopekler toplatilmali ve kisirlastirilmali. Cok hizlica yapılmalı. Devlet ozel veterinerliklerden de cozum uretebilir. Ihale çıkılıp kisirlastirmalar yapılabilir. 

Sahiplendirmeler arttirilmali, şartlar saglanmali. Gerekirse mama desteği, saglik desteği gibi. 

Son çare, bir köpek tum bunlara ragmen saldırganligini yitirmiyorsa, o zaman o köpek nezdinde otenazi düşünülebilir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çoğu hayvan sever. Hayvanların hepsini seviyor. 
Çoğunun evinde bir hayvanı var. 
Bu sebeple yeni sahiplenme olmayacaktır. 
Ben de hayvanları çok severim. Ancak asla evimde, sorumluluğum altında bir hayvan istemem. 
Konu açılınca ilk mesaj olarak öldürmeyin dedim. Ancak sorunun büyüklüğünü görünce, artık bir şekilde çözülmeli fikrindeyim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Sani Gerşon yazdı:

Çok acilinden barinaklar yasanabilir konuma getirilmeli. Su an barinaklari ziyaret etseniz, mideniz kaldirmaz. 

Barinaklardan sonra kopekler toplatilmali ve kisirlastirilmali. Cok hizlica yapılmalı. Devlet ozel veterinerliklerden de cozum uretebilir. Ihale çıkılıp kisirlastirmalar yapılabilir. 

Sahiplendirmeler arttirilmali, şartlar saglanmali. Gerekirse mama desteği, saglik desteği gibi. 

Son çare, bir köpek tum bunlara ragmen saldırganligini yitirmiyorsa, o zaman o köpek nezdinde otenazi düşünülebilir. 

O zaman devam edeyim, pawguards vb gibi mama yayını yapanlar "özel barınak yayını yapsınlar" gönüllülük esas olacak şekilde barınaklarda çalışıp belkide "özel" barınaklar açsınlar.  Neden yapılmıyor, yasal engel mi var ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Sani sayıları 100 ü geçmeyen sma hastalarına çözüm bulamadık. İnsanlar sokaklarda dileniyor. 
5 milyon köpeğin kontrol altına alınacağını düşünmek hata. 
Hangi belediyede para var. Kimde buna yetecek bütçe var. 
Kozaklı belediyesinin makam aracı dün haczedilmiş.  
Hadi desene ona barınak yap diye. 
İşçi maaşlarını ödeyemiyorlar. 
Bir kısırlaştırma işlemi en az 5-10 bin lira tutar.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Muhittin Kaplan yazdı:

yasal engel mi var

Evet maalesef. Hatta bu girişimleri yapanlar kirsal kesimde olsa dahi kanuna uymuyor diye bolgeden atılıyorlar.

Bir de tabi suistimal edenler de var. Parayi toplayıp dolandırıcılik yapanlar. 

Devlet elinde ve kontrolünde olmali. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Paraları görelim konuyu dağıtmayın

Görsel medyanın da ilgisini çekeceğim bir kaç yer ile görüşüp

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Sorun zaten sokakta ona buna saldıran hayvanlar. Bu hayvanı kim sahiplenip alacak evine. Ben bu sokaktaki başıboş hayvanlar için yeni barınaklar yapılmasına, gerekirse maaşımdan para kesilmesine razıyım. KAfa derisi koparışmış bir çocuğun ve ailesinin yaşadıklarının bedelini hiçbir şey ödeyemez. 
Acıma duygusu temas sağladığımız hayvanlarla sınırlı bu da insan psikolojisi. Temas etmediğimiz şeyle bağ kuramıyoruz. Bu yüzden kimse ineğe danaya koyuna tavuğa laf etmiyor. Çoğu insan büyüttüğü kuzuyu misafir gelince kesmez, kasaptan köfteyi alır ama.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sani sayıları 100 ü geçmeyen sma hastalarına çözüm bulamadık. İnsanlar sokaklarda dileniyor. 
5 milyon köpeğin kontrol altına alınacağını düşünmek hata. 
Hangi belediyede para var. Kimde buna yetecek bütçe var. 
Kozaklı belediyesinin makam aracı dün haczedilmiş.  
Hadi desene ona barınak yap diye. 
İşçi maaşlarını ödeyemiyorlar. 
Bir kısırlaştırma işlemi en az 5-10 bin lira tutar.  

Kisirlastirmanin maliyeti, otenaziden daha ucuz. Ama para yok, asil konu burada. O sebeple katletmeyi tercih ediyorlar. Maliyet daha ucuzken katletmeyi tercih ediyorsa, söylendiği gibi yumusutularak uyutulmayacaklarini düşünebiliyor olmaliyiz. 

Bir de dusunun, ülkeyi yoneten bir partinin lideri uyutulma kelimesinin manasını dahi bilmiyor. Oglen zaten uyurlar diyor. O zihniyet mi bunu "nazikçe" yapacak... 

Koca forumda bu konuyu bir tek ben savunuyormusum gibi tum uyelere cevap verebilmem zor. Zaten koca forumda da bi tek bensem gerçekten, vay ulkenin haline, kimlerin eline kaldik. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Servet Aydın: 30bin

.

.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

Paraları görelim konuyu dağıtmayın

Görsel medyanın da ilgisini çekeceğim bir kaç yer ile görüşüp

Abi hadi sana da yazayim, yerin ayridir bende :)

Bu zamana kadar cokca yardim yapmışımdir. Cocuklar için sanirim ki 100 e yakin bilgisayari okullara kütüphanelere yollamisimdir. Bu bilgisayarlari toplamak için yaptigim maliyeti yazsam sasirirsiniz.  Düşünmedigimi sandığınız o cocuklara, hic tanımadığım insanlara belki de hepinizden cok yardim etmişimdir. Insallah yardimlarimizi kapistiririz da, ihtiyaç sahipleri nemalanir bundan. 

Sokak hayvanlarina da ben belli bir miktar yardimimi yapıyorum. Nezdimde çözüme ortak oluyorum. Ama illa bir para toparlanacaksa forumca, ben yine katilirim. 

Yedikule hayvan barinaginin bagis linkini birakabilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Olmaz Sani. Para yok. :) 

Olmaz arkadaşlar ne hükümet ne belediyeler buna bütçe ayıramaz. 
Barınak yapılsa yetmez. Mamasına güç yetiremeyiz. 
Emekliye maaş veremeyen köpek mi besleyecek. 
Bu sebeple olması mümkün işlere bakalım 

Tamam tepkimizi gösterdik. Ancak çözüm için yapacak bir şey yok. 
Yukarıda da söyledim. Ben çok severim ama sahiplenmem. 
Akşam da oğlum bi yere giderken, ben götüreyim önüne köpek falan çıkar diyorsam. 
Bu sorun patırtısız kütürtüsüz çözülmeli. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sani Gerşon yazdı:

Bu zamana kadar cokca yardim yapmışımdir. Cocuklar için sanirim ki 100 e yakin bilgisayari okullara kütüphanelere yollamisimdir. Bu bilgisayarlari toplamak için yaptigim maliyeti yazsam sasirirsiniz.  Düşünmedigimi sandığınız o cocuklara, hic tanımadığım insanlara belki de hepinizden cok yardim etmişimdir. Insallah yardimlarimizi kapistiririz da, ihtiyaç sahipleri nemalanir bundan. 

Sokak hayvanlarina da ben belli bir miktar yardimimi yapıyorum. Nezdimde çözüme ortak oluyorum. Ama illa bir para toparlanacaksa forumca, ben yine katilirim. 

Yedikule hayvan barinaginin bagis linkini birakabilirim. 

Senin gizli kapaklı işlerini bilirim ama bu başka

Mehmet Ozyurek yazdı:

Olmaz Sani. Para yok. :) 

Barınak yapılsa yetmez. Mamasına güç yetiremeyiz. 
Emekliye maaş veremeyen köpek mi besleyecek. 
Bu sebeple olması mümkün işlere bakalım 

Tamam tepkimizi gösterdik. Ancak çözüm için yapacak bir şey yok. 
Yukarıda da söyledim. Ben çok severim ama sahiplenmem. 
Akşam da oğlum bi yere giderken, ben götüreyim önüne köpek falan çıkar diyorsam. 
Bu sorun patırtısız kütürtüsüz çözülmeli. 

Hadi görmedim daha bağışını. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Sani Gerşon yazdı:

Bu zamana kadar cokca yardim yapmışımdir. Cocuklar için sanirim ki 100 e yakin bilgisayari okullara kütüphanelere yollamisimdir. Bu bilgisayarlari toplamak için yaptigim maliyeti yazsam sasirirsiniz.  Düşünmedigimi sandığınız o cocuklara, hic tanımadığım insanlara belki de hepinizden cok yardim etmişimdir.

Şahitim. 
Geçenlerde Ali Eren ile görüşürken konu sana geldi.  
Bizim okula bilgisayar göndermişti dedi.  

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bekara karı boşamak kolay

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servet Aydın yazdı:

Hadi görmedim daha bağışını. 

Neye bağışlıyoruz. ? 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kısıtlaştırma için para toplayacağız. 100 tane köpek için

Yazdım okudun niye bilmemezliğe yatıyon 🍆

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

gizli kapaklı işlerini

Boyle zorlayınca gizliligi kalmiyor. Sanki yapmıyormuşum gibi hissediliyor. 

Butcemin yettigi, ihtiyaç olan her yere zaten yardimimi yapıyorum. Rakam ifade etmek hoşuma gitmiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Servet Aydın yazdı:

Kısıtlaştırma için para toplayacağız. 100 tane köpek için

Daha önemli sorunlarım var benim 

Bu işler tuzu kuruların işleri. 
Benim geleceğini düşündüğüm iki çocuğum var. 
Ne zaman ki onların geleceğinden kaygım kalmaz. O zaman bu konulara inerim. 
Şu an yapacağım şey sitedeki kedileri beslemekten öteye geçemez. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tamam şimdi forum olarak toplanacak para. Görelim bakalım 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha önemli sorunlarım var benim 

Bu işler tuzu kuruların işleri. 
Benim geleceğini düşündüğüm iki çocuğum var. 
Ne zaman ki onların geleceğinden kaygım kalmaz. O zaman bu konulara inerim. 
Şu an yapacağım şey sitedeki kedileri beslemekten öteye geçemez. 

1500 tl çocuklarının geleceğini sekteye uğratmaz. Kedi maması olmuş 1000tl

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

onu diyorum zaten, disi kopekleri kisirlastirsak, zararli olan dengesiz kopegi alsak, sessiz sedasiz yapsak zaten sorun kamayacak. kimsed sormaz. iye goturdun bu kopegi diye. neden kursuden ifade edilip gundeme donusuyor onu merak ediyorum? diyelimki asvalt bozuk tamiri yapilacak diye duzgun calisan bekediyeden politik soylem gorulmelimidir? hizmet bu sonucta. mamadan bagistan para kazanlar bir tarafta,siyasi bazi vaziyetler diger tarafta bence. yani sadece mavi sacli teyzeler buna sebep oluyor olamaz. hangi akli basinda belediye bu kadar yapilmasi zor, personel gerektiren, ekipman gerektiren yani pahali bir itlaf isini kaldirabilir? kaldirabilecek olsa o paraya barinak yapilirdi, barinak yaptiran gercek gonullulerin isine comak sokulmazdi. 

İlkay Başaran yazdı:

Sorun zaten sokakta ona buna saldıran hayvanlar. Bu hayvanı kim sahiplenip alacak evine. Ben bu sokaktaki başıboş hayvanlar için yeni barınaklar yapılmasına, gerekirse maaşımdan para kesilmesine razıyım. KAfa derisi koparışmış bir çocuğun ve ailesinin yaşadıklarının bedelini hiçbir şey ödeyemez. 
Acıma duygusu temas sağladığımız hayvanlarla sınırlı bu da insan psikolojisi. Temas etmediğimiz şeyle bağ kuramıyoruz. Bu yüzden kimse ineğe danaya koyuna tavuğa laf etmiyor. Çoğu insan büyüttüğü kuzuyu misafir gelince kesmez, kasaptan köfteyi alır ama.

hepsi oyle degil kopeklerin ama. sorun da bu aslinda. dengesiz kopegi topla, disileri kısırlastir cozum bu. ucuz olan da bu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Şuraya ve tarihe not düşeyim, eğer bu haliyle bile (itlaf/öldürmek/uyutmak) çözülemezse olacak olan aşağıdaki gibidir. Konu bu hale gelir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Sani Gerşon yazdı:

Konuyu gereksiz yere ve de bilip bilmeden hedef gostererek benim ustume ceviren bir uye var. Konusmayi beceremiyoruz maalesef. 

Hedef göstermek yok. Ben çocuğumu sabah 15 tane köpeğin arasından kendim geçiriyorum. Bunu da ifade ettim kaç kere ama tavuğa tecavüz edilirken ohoo deniliyor. Tavuk tecavüze uğruyor diye bizi de köpekler mi yesin? Tavuk da tecavüze uğramasın. Kimin vicdanına sığar.  Neyse seni hedef göstermek gibi bir amacım yok, o konuda yanlış anlaşılmak istemem. İşte bunları yazınca da bir kesim hayvan düşmanı zannediyor. 4 tane köpeğim oldu. Kedilerim yaralı ağaçkakanım. Evimde 7 tane kırlangıç yuvası var Servet abi geldiğinde gördü. Apartman boyanırken yönetimle kavga edip benim katı boyatmadım yavrular var yuvaları yıkacaklar diye. Aynı sizin yaptığınız yardımları yazmadığınız gibi (ki doğrusu bu) bende öyleyim emin olun. Kırmak istemem kişiliğinizle bir derdim yok. Yazışıyoruz işte bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Sürçü lisan olduysa kusura bakma.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Muhittin Kaplan yazdı:

Şuraya ve tarihe not düşeyim, eğer bu haliyle bile (itlaf/öldürmek/uyutmak) çözülemezse olacak olan aşağıdaki gibidir. Konu bu hale gelir.

bu daha ucuz, hızlı, ama yasal degil. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Çok zor değil aslında. 
Elektirik su ve telefon faturalarına 5 er tl eklense ve bu amaç uğrunda harcansa barınak sorunuda olmaz köpek sorunuda kalmaz. Rakam temsili değişebilir. Kimseye de yük olmaz ciddi paralar toplanır. 

Ayrıca sadece erkekler kısırlaştırışsa yetmezmi. Hem daha az maliyetli hemde daha hızlı olur diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Ersen Tapan yazdı:

Elektirik su ve telefon faturalarına 5 er tl eklense ve bu amaç uğrunda harcansa barınak sorunuda olmaz köpek sorunuda kalmaz. 

Devletin bu şekilde yaptığı uygulamaların hiç biri amaçlanan hedeflerine ulaşmadı. Örnek çok konut edindirme yardımı, işsizlik fonundan başlayan liste uzar gider.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...