İçeriğe Yönlendir

Sokak Hayvanları Üzerine

Murat Sahın

Recommended Posts

Umut Taşlı
İlkay Başaran yazdı:

Erzincandaki madenin çed raporunu veren arkadaş daha cenazeler kayıpken ki yarısı hala yok, ist belediye başkan adayıydı. Gevrek gevrek geziyordu gülerek.

öyle abi, bu rezil sistemde öyle. 

bu arada sorumlular derken direkt iktidarı kastetmiyorum, 2004'ten beri sorumlu belediyelerin bazıları da başka partilerdeydi, seçimler boyu el değiştirenler oldu vs ama son günlerde yapılan kara propagandanın kaynağı, seçim döneminde yapılanla aynı maalesef. kutuplaştırılmış şekilde devam ediyoruz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Evet, diğer konu güzeldi. Ülkemizin onlarca sorunu varken köpekleri öldürmeyi bellemişler vardı. Tam da aradıkları cevaplar geliyordu, konu kapandı :)

Bugün mesela en bilimsel çalışma ile konunun 1 yılda nasıl İNSANCA çözüleceği şöyle anlatılmış.

Düşünsenize, 1 yıl evvel dahi başlanmış olsaydı, şu anda konuştuğumuzun yarısını konuşmayacaktık.

GO7palAXkAEBzrT?format=jpg&name=large

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Koray Demir yazdı:

Bunlarda bilinç yok ne desen bir şey bulurlar, tamamen efsunlanmışlar.

Verdikleri cevapların altları boş. Memleketin o kadar sorunu varken köpekler mi gündemmiş mesela.

Nasıl mantık ama. Bunu cahil denen adam söylemez. Söyleyen kendi de inanmıyor da neyse.

Bu mantığa dönüyoruz artık. Sokaklarda tek tecavüzcü ve uyuştutucu satıcısı kalmayana kadar yollardaki çukurlar, su kesintileri falan el atılmayacak. Tecavüzcü varken sokakta, suyu ne yapacaksınız ya dimi. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu yolları tüketince bu kez sizin şahsınızla ilgili olumsuz şeyler söylemeye başlayıp söylediğiniz lafın değerini düşürmeye çalışırlar. ( mehmet barlas taktiği)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

O kanun çıktığından bu yana bir kesim (Bende dahilim buna) sürdürülemez dedi. Hayvanseverler karşı çıktı.

Çıkmadık deyin.

Besleme yapmayın dedik, canlar ölsün mü dendi.

Demedik deyin.

Sonu kötüye gidiyor hergün bir ısırılma vakası, özellikle köpek populasyonu artıyor, kazalar oluyor dedik, onlarında yaşam hakkı var diye slogan attılar.

Atmadık deyin.

Çocuklar parklarda oynamaz hale geldi dedik, çocukların orada ne işi var diye twt da linç ettiler,

Etmedik diyin.

Taşrada işler daha kötü, insanlar besi/kümes hayvanlarını duışarı çıkartamaz oldu dedik, orası taşra dikkat edecekler dendi.

Demedik deyin.

Şimdi çizgiyi geçtikten sonra vicdana oynamayalım. Bazı sert kararlar alınması lazım ki nesiller güvenle büyüsün.

• Beğen 12
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)

Eğer çıkacak kanuna (çıkıp çıkmayacağıda meçhulde) muhalefent edenler ki ülke 2 ye bölünmüş vaziyette, hayvansever dernekleri, araçları ile besleme yapan tayfa, bu başıboş sokak köpeklerinin sorumluluğunu alacakları bir uygulama/kanun/kimlik artık neyse alsınlar, hayvanların verdiği zararlardan sorumlu tutulacak bir yöntem bulsunlar, hayvanlar kalsın sokakta. Hiçbir mahsuru yok.

Bakalım kaç kişi "evet ben bu sürünün sorumlusuyum ve bunlar birşey yaparsa sorumlusu ben olurum" diyecek.

Tekrar yazıyorum, ciddi bir devlette başıboş bir şey olamaz.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok şükür, ülkede akıllı, ahlaklı geçinen kesimin, vicdan sahibi olduğunu düşündüğümüz kesimin gerçek yüzünü görüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bunu söyleyen iktidar 3 gün sonra "yoo ben böyle bir şey şey söylemedim" deyip dönecek ve konu kapanacak. Ama bu kesim söylediği ile kalacak. Sonra başıboş gezen tavuklara tecavüz edilip, köpeklerden korktuğunuz yeni nesile yeltendiklerinde o zaman jeton düşecektir. Ama olsun, biz o gün de koruruz yeni nesli, o kesim vicdanını ararken. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Sani Gerşon yazdı:

Çok şükür, ülkede akıllı, ahlaklı geçinen kesimin, vicdan sahibi olduğunu düşündüğümüz kesimin gerçek yüzünü görüyoruz. Hepimiz biliyoruz ki bunu söyleyen iktidar 3 gün sonra "yoo ben böyle bir şey şey söylemedim" deyip dönecek ve konu kapanacak. Ama bu kesim söylediği ile kalacak. Sonra başıboş gezen tavuklara tecavüz edilip, köpeklerden korktuğunuz yeni nesile yeltendiklerinde o zaman jeton düşecektir. Ama olsun, biz o gün de koruruz yeni nesli, o kesim vicdanını ararken. 

Siz mi koruyacaksınız yeni nesili? Neyden pardon? Yine konu oraya gelecek bak ama yazmazsam duramam, haksızlığa karşı susamam. Vatandaşı olduğun ülke 37 bin kadın ve çocuğu sığınma kamplarında katlederken tek bir lafın yok gelmişsin burada milletin çocuğunun hayatını tehlikeye atan sokak köpeklerini savunmaya kalkıyorsun. Yazdığın şeylerin altı hep boş. 

Rica ediyorum silinmesin konu lütfen. Konuşuyoruz işte medenice.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Köpek konusunu çok konuştuk. 
Bu konuda ortada bir sorun olduğu belli. Nasıl çözüleceğini izleyip göreceğiz.
Boşa bir birinizi alıntılayarak fikir değiştirmeye yada haklı çıkmaya çalışmayın. 
Ulaşacağınız tek nokta bir birinizi kırmak olur. 

Ülkemizde daha önemli gündemler var. Onları kaçırıyorsunuz  

İlkay Başaran yazdı:

Siz mi koruyacaksınız yeni nesili? Neyden pardon? Yine konu oraya gelecek bak ama yazmazsam duramam, haksızlığa karşı susamam. Vatandaşı olduğun ülke 37 bin kadın ve çocuğu sığınma kamplarında katlederken tek bir lafın yok gelmişsin burada milletin çocuğunun hayatını tehlikeye atan sokak köpeklerini savunmaya kalkıyorsun. Yazdığın şeylerin altı hep boş. 

Medenice konuşuyorsun ama konuyu saptırıyorsun. 
Sonra konu mersindeki tavuk tecavüzcüsüne kadar gidiyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Köpek konusunu çok konuştuk. 
Bu konuda ortada bir sorun olduğu belli. Nasıl çözüleceğini izleyip göreceğiz.
Boşa bir birinizi alıntılayarak fikir değiştirmeye yada haklı çıkmaya çalışmayın. 
Ulaşacağınız tek nokta bir birinizi kırmak olur. 

Ülkemizde daha önemli gündemler var. Onları kaçırıyorsunuz  

Medenice konuşuyorsun ama konuyu saptırıyorsun. 
Sonra konu mersindeki tavuk tecavüzcüsüne kadar gidiyor.  

Konuyu saptıran ben değilim. Çocuklar ölüyor sokak köpeklerinden diyoruz. Tavuklara tecavüz ediliyor deniyor. Ben mi saptırıyorum?

Ülkede kadınlar öldürülürken sokak köpeği mi konu şimdi deniyor. Saptıran ben miyim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlkay Başaran yazdı:

İlk olarak medenice konuşmuyorsunuz, herkeste bulunan bi yerden sallıyorsunuz. Benim kastettiginiz İsrail vatandaşlığım yok. Bilip bilmeden sallarsaniz böyle komik duruma düşersiniz. 

Ikinci olarak, yine cahilliginize veriyorum, iç meseleler ile dış meseleleri karıştırıyorsunuz. Dünyanın her yerinde savaş var ve ben de masumlarin ölümlerine en az sizin kadar üzülüyorum. 

Son olarak, söylediklerinizde bir parça vicdan sahibi olsaniz, Dogu Türkistan, Afrika, Ukrayna gibi devletlerdeki savaş ve ic çatışmalarda öldürülen masumlari da burada konu edinirdiniz. 

Konuyu her defasinda sabit bir biçimde siz saptiriyorsunuz, bunu da cahillikle yapiyorsunuz. Yapmayin, komik oluyor. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İlkay Başaran yazdı:

Konuyu saptıran ben değilim. Çocuklar ölüyor sokak köpeklerinden diyoruz. Tavuklara tecavüz ediliyor deniyor. Ben mi saptırıyorum?

Ülkede kadınlar öldürülürken sokak köpeği mi konu şimdi deniyor. Saptıran ben miyim. 

Çoğul yazdım bak. 
Ben de dahil. 
Medenice diyoruz ama. 
Medeni bir konuşmada ortada köpek sorunu varsa sadece köpek konuşulur, çözümler önerilir, herkes fikrini yazar çekilir.  
Bir fikre itiraz varsa sebebi izah edilir. 
Sonucu gösterilmeye çalışılır. 

Konular sürekli sapıtılıp bazıları da hedef haline getiriliyorsa konu kapanmaya mahkumdur.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Sani Gerşon yazdı:

İlk olarak medenice konuşmuyorsunuz, herkeste bulunan bi yerden sallıyorsunuz. Benim kastettiginiz İsrail vatandaşlığım yok. Bilip bilmeden sallarsaniz böyle komik duruma düşersiniz. 

Ikinci olarak, yine cahilliginize veriyorum, iç meseleler ile dış meseleleri karıştırıyorsunuz. Dünyanın her yerinde savaş var ve ben de masumlarin ölümlerine en az sizin kadar üzülüyorum. 

Son olarak, söylediklerinizde bir parça vicdan sahibi olsaniz, Dogu Türkistan, Afrika, Ukrayna gibi devletlerdeki savaş ve ic çatışmalarda öldürülen masumlari da burada konu edinirdiniz. 

Konuyu her defasinda sabit bir biçimde siz saptiriyorsunuz, bunu da cahillikle yapiyorsunuz. Yapmayin, komik oluyor. 

Gayet medenice konuşuyorum. Sokakta ölen çocuklar var köpeklere çözüm bulunmalı denince alakasız konulardan örnek verip köpeğe gelene kadar ohoo diyen sizsiniz. Sizin tarz bu olunca bende o zaman daha büyük insanlık sorunları var diyorum. Tabi işine gelmeyince bu cahillik oluyor. 
O siyahla işaretlediğim yer hiç hoş olmadı. Bak bende daha güzel laflar var haberin olsun. Gün yüzü görmemiş cümleler kurarım iş oraya gelirse şaşırma uyarıyorum.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Sani Gerşon yazdı:

Sonra başıboş gezen tavuklara tecavüz edilip,

Sani ciddi soruyorum, yaftalamak yada yermek vb durumlar için değil, anlamak için.

Başıboş sokak köpeği problemi ile bunun ne alakası var ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Köpek konusu çok fazla konuşuldu. 
Burası Türkiye. 
Burada bir gündem bu kadar uzun konuşulursa diğer gündemler atlanır.  
Amacın da bu olduğunu düşünüyorum. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlkay Başaran yazdı:

Gayet medenice konuşuyorum. Sokakta ölen çocuklar var köpeklere çözüm bulunmalı denince alakasız konulardan örnek verip köpeğe gelene kadar ohoo diyen sizsiniz. Sizin tarz bu olunca bende o zaman daha büyük insanlık sorunları var diyorum. Tabi işine gelmeyince bu cahillik oluyor. 
O siyahla işaretlediğim yer hiç hoş olmadı. Bak bende daha güzel laflar var haberin olsun. Gün yüzü görmemiş cümleler kurarım iş oraya gelirse şaşırma uyarıyorum.

Muhittin Kaplan yazdı:

Sani ciddi soruyorum, yaftalamak yada yermek vb durumlar için değil, anlamak için.

Başıboş sokak köpeği problemi ile bunun ne alakası var ?

Bu ülkede çocuklar sokakta sadece köpeklerden ölmüyor. Ulkenin çocukları korumak için cok daha buyuk onlemlere ihtiyacı var. Sozde tarikatlarda cocuklara tecavuz ediliyor. Gelen göçmenler otobüslerde, sokakta çocuklara halleniyor. Anneleri, babalari gecinemiyor diye acliktan olen cocuklar var. Ama kopekleri katletmek en kolayi diye gundem buraya çekiliyor. 

Amac yeni nesli korumaksa, bugun tavuğa tecavüz eden, yarin o yeni nesle yürüyecek. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Oyuna gelmeyin. Bir birinizi üzmeyin. Kapatıyorum :) 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Sani Gerşon yazdı:

Bu ülkede çocuklar sokakta sadece köpeklerden ölmüyor. Ulkenin çocukları korumak için cok daha buyuk onlemlere ihtiyacı var. Sozde tarikatlarda cocuklara tecavuz ediliyor. Gelen göçmenler otobüslerde, sokakta çocuklara halleniyor. Anneleri, babalari gecinemiyor diye acliktan olen cocuklar var. Ama kopekleri katletmek en kolayi diye gundem buraya çekiliyor.

Tamam var bunlar. Haklılık payın var. Bunlar var diye şu an sorun olan başıboş çeteleşmiş sokak köpeği problemini görmezden mi gelelim ?

Mehmet Ozyurek yazdı:

Oyuna gelmeyin. Bir birinizi üzmeyin. Kapatıyorum :) 

Abi kapatma lütfen zira konu dağılmazsa, yaftalanıp, adHominem yapılmazsa konuşulur.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Muhittin Kaplan yazdı:

Tamam var bunlar. Haklılık payın var. Bunlar var diye şu an sorun olan başıboş çeteleşmiş sokak köpeği problemini görmezden mi gelelim ?

Asla. Ben de görmezden gelmiyorum ki. Sorunun var olduğunu bir cok defa yazdim. Çözümün noktasinda katletmek olmadigini anlatmaya çalışıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Muhittin Kaplan yazdı:

iyi de herkes fikrinde sabit.  :) 

Bak ben bile sorunu kabullendim. 
Sorunun acilen bir şekilde çözülmesi taraftarıyım artık. 
Ama kedilere dokunmasınlar. Kedilere dokunana kendimi siper ederim.  

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Muhittin Kaplan yazdı:

bi kapatma lütfen zira konu dağılmazsa, yaftalanıp, adHominem yapılmazsa konuşulur.

Konuyu gereksiz yere ve de bilip bilmeden hedef gostererek benim ustume ceviren bir uye var. Konusmayi beceremiyoruz maalesef. 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

Asla. Ben de görmezden gelmiyorum ki. Sorunun var olduğunu bir cok defa yazdim. Çözümün noktasinda katletmek olmadigini anlatmaya çalışıyorum. 

Tamam, çözüm öldürmekte değilse sana göre nedir ?

Nasıl çıkalım bu cendereden ?

Ben öldürülmeden çıkmanın, hayvanseverlerin bu hayvanları sahiplenmesi (ki sahiplenirlerse öldürülmeyecekler) ile olacağını düşünüyorum.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

amac kopeklerden kurtulmak olsa, zaten 10 senedir surekli kisirlastirma yapılıyor ve agresif hayvanlar barinaga konuyor olurdu. bunun sonucunda 6 7 sene icinde sayi azalacakti. omurleri o kadar cunku sokakta. şimdi ise tum bu fikir ayriligi bence birseyler icin harika maskeleme gorevi goruyor, bu bir gundem. teknigi ile kopek oldurmenin maliyeti, kısırlastirmanin maliyetinden daha fazla belediyeye bu noktada. yada zehirleyip yada tabancayla vuracaksaniz bu suc zaten. cam filmi gibi olur bu is, biraz toplarlar, sonra ugrasmayi birakirlar. her 5 senede bir ayni terane. 

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Evet, diğer konu güzeldi. Ülkemizin onlarca sorunu varken köpekleri öldürmeyi bellemişler vardı. Tam da aradıkları cevaplar geliyordu, konu kapandı :)

Bugün mesela en bilimsel çalışma ile konunun 1 yılda nasıl İNSANCA çözüleceği şöyle anlatılmış.

Düşünsenize, 1 yıl evvel dahi başlanmış olsaydı, şu anda konuştuğumuzun yarısını konuşmayacaktık.

GO7palAXkAEBzrT?format=jpg&name=large

Kısırlaştırma devam ederken üreme de devam ediyor. İntegrali alındığında 1 senede 4 milyon köpeği kısırlaştırınca popülasyonu etkilemeyebilir. Hesaplamadım. Eniklemenin önünde bir sayı olmalı

ayrıca bunların bir de yaşam süreleri var. Kısırlaştırmadan sonra 5 sene yaşayacaklar. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ben diyeyim. Hayvan hakları dendiği zaman insan sağlığına yaşamına doğaya zararı olmayanı kapsar. Aynı insan hakları gibi. Nasıl ki ülkemiz içinde kaba hesapla 20milyon insan soyunun kuruması ilerlememiz için gerekiyor ise yine hayvanlar içinde aynısı geçerli. Bugün kuş gribi sebebiyle kanatlıların nasıl ki canı alınıyor ve kimse iplemiyor ise köpek gribi ile köpeklerin canının alınmasına kimse laf söz edemez. Eğer konu can ise tavuk pırasa mı cansız olsun? Katliam diyen siz üyeler, neden insana zarar veren hastalık nedeniyle kafaları kesilen koyuna keçiye karşı durmadınız? İnsan sağlığı için. Bugün köpek denen hayvan insana zarar veriyor. Kısırlaştırma ile veya itlaf yoluyla yapılır. 

Bunun da sorunlusu iktidar değil, sağa sola yem atarak aklı sıra hayvan sevgisini gösterendir. Kışın kaçınız sokakta kalanı evine alıp gerçek hayvan sevgisini gösterdi? Kaçınız yolda gördüğü leşi bağırsaklarını karnına sokup kenarda defin etti? 

Sokak hayvanına hayvan yaşamına uygun davranış olmalı diyen beyler, hadi başlayalım. Parasız değiliz. Kaç tane köpek kısıtlaştıracaksınız görelim. Ben 20 tane için hayvan başı 1500 tl veriyorum. Çıkaralım listeyi

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...