Tansu Kalafatoğlu 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 (düzenlendi) Çok şükür yaşadığım yerde sokak köpekleriyle karşılaşmıyorum. Bunları sokakta besleyen tiplere bakınca da psikolojik sorunları olduğunu hissediyorum, görüyorum. düzeltme: düşününce hepimizde psikolojik sorunlar olabilir aslında. Şimdi bu şekilde ayrım yapmayayım. Ama sokak köpeklerini besleyenler de garip yani. 13 Aralık 2023 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Belediyeler sokak köpeklerini toplamalı, barınakta üç ay bakmalı, bu arada sahiplendirmeye çalışacak, sahiplenilmeyen köpek uyutulmalı. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: Ben çözümü öncelikle sahiplenme kısmında aramamız gerektiğini düşünüyorum Çok doğru tespit uzun vadede en uygun çözüm bu.Kısa vadede ise çok zor bir süreç Ben yaralı sokak kedisini evimde besledim tedavi ettirdim yaralı Martıyı tedavi ettirdim götürdüğüm sahipsiz hayvanlari Belediye barınakta tedavi etti köpek kuş besledim. Ancak hiçbir Canlı yaralanmış olan evladımizdan hiç bir Çocuktan daha değerli değil olamaz.Fotoğraflar beni çok üzdü yaraları çok derin. Hayvan Doğası gereği davranır Doğal olmayan onların sokakta olması. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Aralık 2023 Yazar Paylaş 13 Aralık 2023 Mesele aslında hayvanları sevmek değil. Benimle aynı mahallede oturan bir iş arkadaşım var. Mahalledeki köpekleri zehirlemeyi düşünüyordu, vazgeçirdim vebal deyip, ceza deyip. Basit mantıkla arkadaş suçlu görünüyor bu niyetinden ötürü. Ama işin derinine inmek gerekiyor. Mahallede çokça bulunan köpeklerin güçlü bir sürüsü arkadaşın evinin önünde yer alan bir parkı mesken tutmuş. Önünden arabayla geçiyorum parkın sabahları, aşırı bölgeci davranıyorlar. Orada yürüyemezdim. Arkadaşın iki tane çocuğu var, biri anaokuluna gidiyor diğeri ilk okula. Arkadaşın eşi de eski çalışma arkadaşım, teraziye çıksa 60 kilo gelmez kadın. Bir sabah çocukları okula götürürken saldırmışlar, şans eseri servis bekleyenler müdahale edip kurtarmışlar. Bir gün okuldan almış çocukları, eve gidiyor, benim binanın önünden geçerken saldırdılar, bana denk geldi ben kurtardım. Yakın zamanda kendi evine gidemediği için annesine gitmek zorunda kalmış. Arkadaş işyerinde izin rica etti eşini ve çocuklarını alıp eve götürmek için. Çok yakın zamanda arkadaşın kendisine saldırmışlar sabah, işe gelmek için arabaya bindim, çalışmadı, durağa yürüyordum dolmuşa binmek için, saldırdılar, baktım çok ciddiler, yüksek bir arabanın üzerine attım kendimi dedi. Bunu söyleyen adam 180'den uzun, 100 kilodan ağır. Çocuklarım, karım tehlikede, bütün ülkenin sokak hayvanları benim için benim iki çocuğumla mukayese bile edilemez, en sonunda seni de dinlemeyip zehirleyeceğim diyor. Neden bu kadar gaddar bir çözüm? Belediyeye defalarca şikayet ettik, alıp götürüp küpe takıp geri getirdiler, köpeklerin aşıları tam diyor belediye, iyi de ben köpeklerin sağlığı için kaygılanmıyorum ki, ailemin güvenliği için kaygılanıyorum diyor. Belediyeler çözüm üretmezse vatandaş kendi çözümünü üretecek. Bu her çözümden daha kötü sonuçlanır bence. Bu anlattığım arkadaş kedi besler, kuş besler, işyerinde çöpe gidecek yiyecekleri kedilere verir falan. Artniyetli bir arkadaş değil yani, çocukları için haklı bir endişeye sahip bu kadar. 5 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Hafta sonu köye gittim. Hava çok güzeldi eşimle biraz yürüyüşe çıktık. Köyün biraz dışında küçük bir köpek ile karşılaştım. Bir komşunun köpeği imiş. Hiç ses çıkarmadan yolun yan tarafında dolaşıyordu. Eşim ile gördük köpeği hiç bi tepki göstermedik. Eşimin korktuğunu anladı galiba direk eşime saldırmaya çalıştı. Önüne geçtim durdu. Sonra diğer taraftan dolaşıp eşime tekrar saldırmaya çalıştı. Ben de onun üzerine yürüyünce direk kaçtı. Ben orada olmasaydım ne yapardı bilmiyorum. Başıboş köpek sahipli de olsa her zaman tehlikelidir. Bazı türler daha çok tehlikelidir. Pitbull tarzı köpek besleyen insanların da akıl sağlıklarının normal olduğuna inanmıyorum. Çünkü medeni bazı ülkelerde bu türleri beslemek yasak. Çok çetrefilli çözümü çok zor bir konu. İnşallah yöneticiler en makul çözümü bulurlar. Kısırlaştırma çözüm olmaktan çıkmış gibi görünüyor. Çünkü hayvanlar o kadar çok ki kısırlaştırdığının 4 katı tekrar sokaklarda doğuyor. Hayvanlar için de onların saldırdığı çocuklar ve insanlar için de üzülüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Balıkçılık merakım var. At çek yaparım. Maalesef bu sorun, sabah suyu dediğimiz balığın en çok avlandığı saatlarde meraya gitmeme engel oluyor. Defalarca saldırıya uğradım. Köpeklerden korkmam ama sürü psikolojisi değişik birşey. Beslediğin köpek bile raydan çıkıyor. Balığa giderken yanımda sürekli şok cihazı taşıyorum. Faydasını gördüm, tavsiye ederim. Çıkarttığı ses dağılıp gitmelerini sağlıyor. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Her zaman her şeyden önce insan, ÖNCE İNSAN. 5 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Bakın bu videodaki olay Brezilya'da geçiyor. Özellikle yayaları ve motorsikletlileri gasp eden çetelerle hükümet baş edemeyince halk kendi cezasını kesmeye başlıyor. Köpek sorunu da bu yola doğru gidiyor. Gelişmiş ülkelerde sokakta köpek olmaz, biz gelişmiş ülke değiliz. Bu işi ya o bir şey demeden kimsenin bir şey yapmadığı kişi çözecek ya da halk kendi çözüm bulmaya çalışacak. Şimdi o çocuk benim çocuğum olacak, çocuğuma zarar veren hayvana bir şey yapınca da hayvan severler bana saldıracak. Kimse kusura bakmasın, ben ona hayvan diye değil çocuğumu korumak için zarar verdim. Köpekler korumacıysa ben de çocuğumu korurum. Yukarıda Murat yazmış, arkadaşı köpekleri zehirleyecekti diye, kimin çocuğu aynı duruma düşerse herkes aynısını yapar. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Hayvanları çok severim.. Çocuklarım benden daha çok sever.. Ancak son durumdaki hayvan hakları ile ilgili düzenlemeler aşırı abartı durumda. Adam belediyeyi arayıp, sabah namaza giderken köpekler önüme çıkıyor diyor.. Belediye personeli, efendim korkmayın biz onları kısırlaştırdık diyor. Yada bakımını yaptık diyor. Adam diyor ki, oğlum beni ısıracak. Kısırlaştırmak çözüm değil.. Şikayette bulunduğunda gelip alıp bakımını yapıp, aldıkları yere geri bırakıyorlar. Yasaları böyleymiş. Bir de düzmece olarak bu işten rant elde edenler var.. Belediyenin birinde yıllar boyu barınak olmamasına rağmen, yine yıllar boyu köpek toplama ve barındırma işi ihalesi alanlar var.. Ancak bu ayrı sorun tabi ki. Özetle, eziyet etmeden, canını yakmadan, canına kıymadan bir canlı olduğu unutulmadan bir çözüm bulunmalı. 6 2 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Yazın bi ara evin önündeki parkta koşayım dedim sabah 06:30 gibi baktım 3-5 köpek sürü halinde geziyor. 1 gün koştum daha da koşmadım. Daha 2 hafta önce kayınpederimi ısırdı köpek. Adam 70 yaşında iğne yemekten iflah oldu. Köpekse hala yerinde her gidip geldiğinde kayınpederime bakıyor. Köpek ısırdığı adamı unutmazmış. 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Adam diyor ki, oğlum beni ısıracak. Çok güzel bir dille yazmışsın. Bunu ben de yazacaktım ama düşündüm düşündüm yazamadım 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Bu konu o kadar önemli ki kimse hayvanlara gaddarca şeyler yapılsın istemiyor. Küçükken evde keklik beslerdik. Ağustos sıcağında evin yakınındaki tarlada çekirge yakalar kekliğe getirirdim. Siz hiç çekirge yakaladınız mı? Bahçeli evim olsa kedi, köpek beslerim. Ama boy boy apartmanların arasında köşe başında ya da çocuk parkında köpek olmaz. 1998 yılında Maçka parkında 100 tane köpeğin arasından geçtiğimi bilirim ama gündüz geçebilirdim, gece giremezdim. Bu sorun yeni de değil yani. Zamanla artıyor. Tabi kimilerinin de işine geliyor. Artık her sokakta veteriner var, pet shop var. Bunların beslenmesi için mama satanlar. Aşısı var. Hepsi ayrı lobi, kimse diş geçiremiyor. Bu arada et için dana satılıyor da köpek eti yiyenlere bunları niye satmıyoruz? Para deyince aklıma geldi, devlet dese ki kim kısırlaştırılmamış köpek getirirse ona para vereceğim, kısırlaştırma işini de tabana yaysa, her veteriner yapsa bu işi. Para için veteriner önünde sıraya girer millet. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Buraya ilgilenenler için kanunu da bırakayım, yorumsuz olarak iki maddeden notlar ekliyorum ayrıca. https://www.tarimorman.gov.tr/DKMP/Belgeler/MEVZUAT/5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu/1)Hayvanları Koruma Kanunu.pdf Burada madde 4, g bendi kısmında şu var: "Hayvanların korunması ve rahat yaşamalarının sağlanmasında; insanlarla diğer hayvanların hijyen, sağlık ve güvenlikleri de dikkate alınmalıdır" 6. maddede de şu ibare var "...Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır..." 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Bir karikatür koyacağım ama, yönetim gaddar . Yorum bağlantısı
Murat Sahın 13 Aralık 2023 Yazar Paylaş 13 Aralık 2023 Gökhan Tuna yazdı: Buraya ilgilenenler için kanunu da bırakayım, yorumsuz olarak iki maddeden notlar ekliyorum ayrıca. https://www.tarimorman.gov.tr/DKMP/Belgeler/MEVZUAT/5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu/1)Hayvanları Koruma Kanunu.pdf Burada madde 4, g bendi kısmında şu var: "Hayvanların korunması ve rahat yaşamalarının sağlanmasında; insanlarla diğer hayvanların hijyen, sağlık ve güvenlikleri de dikkate alınmalıdır" 6. maddede de şu ibare var "...Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır..." 6. maddeden kaynaklı zaten her şey. Şikayet ediyorsun saldırgan diye, aşı yapıp küpe takıp getirip gene kapının önüne koyuyorlar. Mahmut Yıldız yazdı: Bu arada et için dana satılıyor da köpek eti yiyenlere bunları niye satmıyoruz? Hayvanseveriz çünkü. Yediğimiz pastırmalar sucuklar köfteler pirzolalar falan ağaçta yetişiyor... Mehmet Ozyurek yazdı: Özetle, eziyet etmeden, canını yakmadan, canına kıymadan bir canlı olduğu unutulmadan bir çözüm bulunmalı. Vatandaş kendini, aile fertlerini korumak için kendi tedbirini kendi almak zorunda kalırsa bulunan çözüm hiç böyle olmaz abi maalesef. Zehirden ağzından salyalar akarak yerde kıvranan ya da, vurulmuş, yaralı, kan revan içinde hayvanlar görürüz. Böyle olmaması için birilerinin bir şeyler yapması gerekiyor. O birileri de bizleri sadece sandık zamanı hatırladığı için (siyasi değil söylemim, hangi partiden olduğu fark etmeksizin hemen her belediyede durum aynı) çözüm noktasından çok uzağız. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 6-7 ay evvel, evde beslediğim köpeğini alıp annemlere gittim ziyarete, gittiğimde annem evin önündeki kapalı pazar yerindeymiş. Yardım ederim diye köpeği de aldım gittim pazarın önünde bekliyoruz. 15-20 metre ötede de sarı renkli bir sokak köpeği yatıyordu ,45-50 kg vardır en az.. Pazardan çıkanlar benim köpekle ilgilenmeye başladı, çok şirinmiş , çok tatlıymış vs seviyorlar vs. Derken o insan kalabalığı arasında bizim yerde yatan sokak köpeğini gördüm, pusarak geliyordu benim köpeğe doğru, dişlerini açmış ısıracak belli. Ben gelen köpeği farketmemle benim köpeği kucakladım yerden alayım da ısıramasın dedim.. Yüz hizama kaldırdım.. Diğer Köpek koşarak geldi, sıçradı benim köpeğe hamle yaptı, ben köpeği iyice yukarı, kafamın üstüne kaldırdım, sokak köpeği burnumun ucuna kadar sıçradı ve kapamayınca o hırsa inişi esnasında benim bacağı kaptı.. Kuduz aşısı vs derken epey sancılı bir süreç yaşadım.. Yurt dışındaki modern ülkelerde kuş hariç sahipsiz hayvan yok.. Ne kedi, ne köpek... Hayvanları severiz,elimizden geleni yaparız ama sokakta hayvan beslemek onlar için iyilik midir kötülük müdür tartışılır.. 7 1 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: 6. maddeden kaynaklı zaten her şey. Şikayet ediyorsun saldırgan diye, aşı yapıp küpe takıp getirip gene kapının önüne koyuyorlar. Aslinda tam da bu yuzden yazdim, 4/g bendi de acik, bu madde de isletilirse alindigi yere birakilmamasi gerekiyor. Ancak yanlis anlasilmasin, elbette ki cozum hayvan dostlarimizi itlaf etmek degil, burada siz de dahil pek cok forumdasim en guzel cozumleri yazdilar. "...insanlarla diğer hayvanların hijyen, sağlık ve güvenlikleri de dikkate alınmalıdır" 3 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Suç bizde. Sevinsin diye sevgilimize, çocuğumuza, eşe dosta canlı hayvan hediye edersek, olacağı bu. 2 ay önce bir kedi sahiplendim. Sahiplendiğim kediyi 2 aylıkken bir dünya para vererek almışlar. Seçereli bir kedi. Ancak, evin çocuğunun alerjisi varmış. Küçük bir odaya kapatmışlar, çocuğun elinde bir sopa. Dokunmak yok, sevmek yok 4 ay boyunca o kapalı odada bu şekilde yaşamış. E haliyle tam bir vahşi hayvan haline gelmiş. Ki zaten doğası da bu. Safkan, Norvegian. Isırıyor, saldırıyor diye sokağa atılacakmış, sanki kedi suçlu. Öğrendim aldım kediyi. 2 aydır kendi kendime rehabilite etmeye çalışıyorum. İlk günlerine göre çok çok iyi durumda. Artık birlikte uyuyoruz vs vs. Bunun gibi nice kedi, köpekler sokaklarda cirit atıyor. Sonra ürüyorlar, türüyorlar. 6 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 https://www.google.com/amp/s/www.ensonhaber.com/amp/3-sayfa/yuzlerce-can-aldi-sokak-kopekleri-bu-kez-park-halindeki-otomobilleri-parcaladi Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Eyüp Çetin yazdı: https://www.google.com/amp/s/www.ensonhaber.com/amp/3-sayfa/yuzlerce-can-aldi-sokak-kopekleri-bu-kez-park-halindeki-otomobilleri-parcaladi tıklayıp bunlara hit vermek istemezdim ama toyota olduğundan emin olmak için mecbur tıkladım ve emin oldum park halindeki toyotaları diye girmeleri lazım artık bu haberleri 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Toyota'nın tamponunu parçalamışlarsa ne olmuş, çocuklar parçalanıyor, kuduz oluyor. 4 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Sze şimdi bi durum anlatayım, Bi komşu kangal bakıyor.Onun yanına bi dişi köpek te yanaştı.Adamın 2 dönüm arazisi var ve cevresi tel cevrili.Ama köpek dışarda sürekli.Gecen hafta 8 yaşında oğluma saldırdı it.(Hangisi siz kara verin)Bir sürü kavga ettim adamla bu arada bana da saldırıyor ve adam köpeği tutmuyor bile.Diyorum al şunu ,neymiş köpeğin özgürlüğü varmış hapsedemezmiş,onu evladı gibi seviyormuş vs vs Şimdi bu iti ben bi şekil halletsem sahibini napacaz.Sahibini de halletmek lazım. Anlayış ve ahlak yoksa yol alamayız 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Ben bazen fırına ekmek almaya gidiyorum. 2-3 km yürümem gerekiyor. İki cadde boyunca sürekli karşıdan karşıya geçiyorum. Kalleşler çapraz şekilde bölge yapmışlar. Akşamları o caddede sürekli besleme yapanlar var, bagajlar ağzına kadar mama dolu. Bir gün evsiz kılığında bana iskender ısmarlamalarını isteyeceğim, bakalım nolacak ? 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Üzücü. Gördüğüm kadarıyla barışçıl çözüm içinde olanımız çok az. Herkes "öldürün, öldürürüm" kafasında. Çözümü basit ama herkes hızlıca olsun istiyor. Unutmayın ki, onlar da düşünebilen, sevebilen canlar. Barışçıl çözüm varken diğer yönlere yönelmek gerçekten üzücü... 2 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 13 Aralık 2023 Paylaş 13 Aralık 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Toyota'nın tamponunu parçalamışlarsa ne olmuş, çocuklar parçalanıyor, kuduz oluyor. kuduz herşeye rağmen oldukça nadir görülen bir hastalık, her yer için genelleme yapmak doğru olmaz ve endişe verici olur. örneğin Ankara Çayyolunda kuduz görülme olasılığı 0 a yakınken 25 km ötede tilki tavşan vs nin olduğu Temelli bölgesinde kuduz görülme olasılığı daha yüksek; ama Van'ın mezrasına göre yok denecek kadar az. Yorum bağlantısı
Recommended Posts