İçeriğe Yönlendir

Manuel mi Otomatik mi?

Eyüp Çetin

Manuel mi Otomatik mi?   

75 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ali Gök

otomatik ama essahlı otomatik

kafa sallayan tipteki yarı otomatik robotik vs gibi tabir edilenler değil

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Yarı otomatik - tam otomatik nedir? Mesela bizdeki powershift 6 ileri olan şanzıman tam otomatik mi?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Eyüp Çetin yazdı:

Abi senin hanım ileri düzey sürüş uzmanı olmuş. Bizim hanıma da diyorum otomatik alalım diye o da sürebilir miyim ki zor olmaz mı diyor 😊 Ama hakkını vereyim manueli iyi kullanıyor. 

500den sonra bizim hanımda maneul istedi, zorla otomatik aldırdım, şimdi manuele binmek istemiyor. pugu ver bir kaç gün kullansın, sonra arabandan olursan karışmam :crazy:

Ali Gök yazdı:

kafa sallayan tipteki yarı otomatik robotik vs gibi tabir edilenler değil

en fazla 3 ay, sonra, sonra alışıyorsun :crazy:

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Selçuk Bakış yazdı:

500den sonra bizim hanımda maneul istedi, zorla otomatik aldırdım, şimdi manuele binmek istemiyor. pugu ver bir kaç gün kullansın, sonra arabandan olursan karışmam :crazy: :crazy:

Kullanmak istiyor ama hep erteliyorum. Başıma gelecekleri hissediyorum merak etme. 😊

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Atmosferik otomatik uzun yolda bildiğin zulüm..Şöyle vitesi çat diye beşten dörde çekip kara duman attırmanın keyfi nede var ?

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Metin Mankal yazdı:

Atmosferik otomatik uzun yolda bildiğin zulüm..Şöyle vitesi çat diye beşten dörde çekip kara duman attırmanın keyfi nede var ?

Atmosferik eğer yüksek bir motora sahip değilse bence manuel olarak da zulüm. 

Ahmet Ekici yazdı:

Yarı otomatik - tam otomatik nedir? Mesela bizdeki powershift 6 ileri olan şanzıman tam otomatik mi?

Debriyaj kullanmadan vites değiştirilebilen arabalar yarı otomatiktir. Otomatik arabalardan istediğin zaman vites değiştirmeye yarayan sistemleri olanlar var onlar da yarı otomatik sayılabilir. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

4x4 ü hariç 

4x3 diyeceğim ben artık :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Eyüp Çetin yazdı:

Abi senin hanım ileri düzey sürüş uzmanı olmuş. Bizim hanıma da diyorum otomatik alalım diye o da sürebilir miyim ki zor olmaz mı diyor 😊 Ama hakkını vereyim manueli iyi kullanıyor. 

beterin beteri var.. Hic konusmiim 😄 :f1: 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selçuk Bakış yazdı:

500den sonra bizim hanımda maneul istedi, zorla otomatik aldırdım, şimdi manuele binmek istemiyor. pugu ver bir kaç gün kullansın, sonra arabandan olursan karışmam :crazy:

en fazla 3 ay, sonra, sonra alışıyorsun :crazy:

maksimum kötü bir şöför araba sürüyor hissi verebilir :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Eyüp Çetin yazdı:

Atmosferik eğer yüksek bir motora sahip değilse bence manuel olarak da zulüm. 

Kesinlikle katılmıyorum 1,25 benzinli fiesta ile bolu dağı, kabalak rampalarında 1,6 motorlu bütün dizel ve benzinli araçlarla baş başa giderdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

basık bir tofaşk mesela?

Sahinle iki günde 1700km yol yapınca 2-3 sol ayağımla topal gibi geziyordum:)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Metin Uzunoğlu yazdı:

Kesinlikle katılmıyorum 1,25 benzinli fiesta ile bolu dağı, kabalak rampalarında 1,6 motorlu bütün dizel ve benzinli araçlarla baş başa giderdim. 

1.6 115'lik Astra ile de ben neler çektiğimi bilirim. Nurdağı, Bolu Dağı, Bozdağ... VS 😊

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Zaman içinde otomatik hepsi olacaktır. Tercih etmek olanaksız olacak. Klasik ve hobi araçları manuel kalabilir.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hamit inan yazdı:

fabrikasyon özellik o fiyata dahil

Ahmet Ekici yazdı:

kitaba göre yarı otomatik 1970 lerde kalan bir şey, piyasa pazarlamacılarının lisanı ayrı tabii.

Mehmet Ozyurek yazdı:

4x3 diyeceğim ben artık :)

kar bastırınca yine gidelim mangal için aynı yere

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Hamit inan yazdı:

Direksiyonu çevirirken de kol kası yapılıyordu. 😂

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Metin Uzunoğlu yazdı:

Arabayı ben mi kullanıyorum omu dedi ve manuel aldı.

Eyüp Çetin yazdı:

sürebilir miyim ki zor olmaz mı diyor

Hayatta bu kadar şanslı olmak... Nasip olur mu dedik gece gece...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Eğer fiziki bir engeliniz yoksa tabi ki manuel, yoksa yolda giderken sebepsizce yüzbinlik olabilirsiniz ve yüzbin sadece bir başlangıç olur çünkü o şanzıman asla düzen tutmaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Kesinlikle otomatik ve özellikle dsg, hem otomatik hem düz kullandırıyor, düz olarak kullanırken de benden hızlı fites değiştiriyor.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Otomatik aracın motor ve aktarma organları daha az hırpalanıyor. Özellikle kullanan kişi acemi ise.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

İstanbul v.b. şehirlerde kesinlikle otomatik olmalı Manuel zulüm oluyor trafikte.  Yarı otomatik lerin kötü şöhreti de korkutuyor imkan varsa zf tam otomatik yoksa Yarı otomatik büyük şehirlerde olmaz sa olmaz bence 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Eyüp Çetin yazdı:

Direksiyonu çevirirken de kol kası yapılıyordu. 😂

Hazır temeli almışken ordan vücut geliştirmeye gittim 😁

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...