Eyüp Çetin 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Akaryakıt alırken yün kıyafetteki elektrik sebebiyle araç alev almış. Akaryakıt alırken dikkatli olalım arkadaşlar. 1 2 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Statik Elektrik çok tehlikelidir Yanıcı Patlayıcı Maddeden kwsinlikle uzak tutulmalıdır.Pompada topraklama varmıydı merak ettim. Burada olmaz ama biz işyerinde bunların büyüğünü kullanıyoruz Statiği almak için Elektroda KV. Uyguluyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Adam hemen hanıma koşuyor, takdir ettim valla. 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 3 Aralık 2023 Yazar Paylaş 3 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: Adam hemen hanıma koşuyor, takdir ettim valla. Belki kızıdır 🤔 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Eyüp Çetin yazdı: Belki kızıdır 🤔 Mantıklı Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Aslında her dolumda Çok dikkat edilmeli. - arabaya in bin yapılmamalı - pompa tabancasına yaklaşılmamalı. Ucuna dokunulmamalı. - Telefon kullanılmamalı. mesela arabadan indik. Hemen aracın kaportasın dokunup üstümüzdeki statik elektriği boşaltırsak ve tekrar kapıyı aç kapa yapmazsak epey fayda sağlamış oluyor. 3 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: Adam hemen hanıma koşuyor, takdir ettim valla. Belki kayınvalidesidir 4 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Belki kayınvalidesidir O zaman kaçması lazımdı 1 2 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Belki kayınvalidesidir Kaynana olsaydı pompaya çakmakla koşardı 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: Kaynana olsaydı pompaya çakmakla koşardı Arabanın içine sıkardı falan Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 İşi uzmanından dinleyelim @Hasan Karabekiroglu 1 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Eyüp Çetin yazdı: Belki kızıdır 🤔 Kızı dedi haberlerde Yani normalde ne işi var ki orada Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Statik elektrik ile benzinin alev alacağını zannetmiyorum. Başka bir dalga var sağ eliyle arabaya dokununca alev aldı. Araba tutuşunca da pompacıyla anlaşıp böyle bir dümen tutmuşlar arabanın masrafı elde patlamasın diye. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 3 Aralık 2023 Yazar Paylaş 3 Aralık 2023 Furkan Bakırel yazdı: Statik elektrik ile benzinin alev alacağını zannetmiyorum. Başka bir dalga var sağ eliyle arabaya dokununca alev aldı. Araba tutuşunca da pompacıyla anlaşıp böyle bir dümen tutmuşlar arabanın masrafı elde patlamasın diye. Sigara mı mesela? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Furkan Bakırel yazdı: Statik elektrik ile benzinin alev alacağını zannetmiyorum. Başka bir dalga var sağ eliyle arabaya dokununca alev aldı. Araba tutuşunca da pompacıyla anlaşıp böyle bir dümen tutmuşlar arabanın masrafı elde patlamasın diye. elinden statik atlamıştır. olur. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Furkan Bakırel yazdı: Statik elektrik ile benzinin alev alacağını zannetmiyorum. Başka bir dalga var sağ eliyle arabaya dokununca alev aldı. Araba tutuşunca da pompacıyla anlaşıp böyle bir dümen tutmuşlar arabanın masrafı elde patlamasın diye. bunun arıştırması bile var. özellikle kadınlar benzin dolarken in bin çok yapıyorlar. ayakkabıları yüksek yalıtımlı. benzin buharının yayıldığı anda kaportaya dokununca bum 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 İyide dostlar, pompaların tamamında topraklama yok muydu? Mesela lpg pompalarında yok, onlarda da topraklama ayrı. Böyle alev alacaksa statik elektrik yükü ile, neyi topraklıyoruz? Gugıldan gelecekler için; motosiklet kullanıyorsanız asla motorun üzerinde otururken yakıt doldurmayın. Motordan inin, depo kapağını öyle açın ki olası yangında kaçabilesiniz. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Ebrar Tüfek yazdı: Adam hemen hanıma koşuyor, takdir ettim valla. Evlilik yaramış 2 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Murat Sahın yazdı: İyide dostlar, pompaların tamamında topraklama yok muydu? Mesela lpg pompalarında yok, onlarda da topraklama ayrı. Böyle alev alacaksa statik elektrik yükü ile, neyi topraklıyoruz? Gugıldan gelecekler için; motosiklet kullanıyorsanız asla motorun üzerinde otururken yakıt doldurmayın. Motordan inin, depo kapağını öyle açın ki olası yangında kaçabilesiniz. Pompanın topraklaması var da adamın topraklaması yok pompa ne yapsın 1 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Statik elektrik olayı çok basit bişey değil mi çoğumuz araçlardan inip biniyoruz öyle olsaydı eğer hergün bu haberlerden görüyor olurduk bazı arkadaşların dediği gibi başka bi olay var topraklama burda işe yaramıyacaksa nerde yarayacak merak ettim doğrusu Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 3 Aralık 2023 Paylaş 3 Aralık 2023 Alptuğ Özcan yazdı: Evlilik yaramış isterse yaramasın, bekarken delikanlılık çok güzeldi, bizden geçti artık. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 İlkay Başaran yazdı: Belki kayınvalidesidir O zaman kapıyı kilitlemesi gerekirdi, adam anahtara hiç hamle yapmadı ben gördüm 1 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 (düzenlendi) İş güvenliği uzmanları çok kötüymüş hiç eğitim falan vermemiş mi?Uzaktan bakıyorlar öyle.Ben şahsen alışkanlık haline getirdim yakıt alırken araçtan ineceğimde kontak demirine dokunuyorum.Anahtarsız çalıştırma olan aracımda da kaportaya dokunmadan yanaşmıyorum pompaya vs. 4 Aralık 2023 tarihinde Ferhat Yavuz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 Ferhat Yavuz yazdı: İş güvenliği uzmanları çok kötüymüş hiç eğitim falan vermemiş mi?Uzaktan bakıyorlar öyle. Eğitim verildi diye imza attırmışlardır. 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 4 Aralık 2023 Paylaş 4 Aralık 2023 Sani Gerşon yazdı: İşi uzmanından dinleyelim @Hasan Karabekiroglu Müşterilerin aslında depoya müdahele etmemesi gerekirdi. Elbisesinden aracın koltuk kumaşından vücudundaki statik elektrik benzin dolumu sırasında atlama yapıp alev almış. Aynı şey cep telefonu kullandığında da olabilirdi. Niye kullanıcı dokununca olduğunun cevabı bu. Peki pompacılar da bu iş hiç olmuyor mu ? Hayır olmuyor çünkü pompacıların ayakkabıları antistatik olur. Ayakkabılar topraklama görevi yapıp statik elektriği boşaltırlar. Antistatik ayakkabı olmadan dolum yapılmaz. Yaz günlerin terlik ile dolum yapan personelin iş akdini sonlandırmıştık zamanında. Pompaların kendine ait topraklamaları olur ve belirli aralıklarla ölçüm yapılır. Video da faciadan dönüldü, daha büyük bir patlama ve yangın oluşabilirdi aracın yarısı parçalanabilirdi.. Statik elektrik atlama yapıp alev aldığında sadece tabanca ucundaki ve dolum ağzının etrafındaki benzin alevlendi. Dolum ağzının içindeki küçük kapakçık kapandı, kapanmayıp arızalı olsaydı ve oluşan alev depo içine doğru ilerleseydi, yakıt deposu komple infilak edecekti. Vesile ile özellikle lpg ve benzin dolumlarında, dolum esnasında etrafa dokunmayın. Telefonla konuşmayın. İllaki dokunmanız gerekiyorsa, depo kapağının plastik kısmından tutun. Üzerinizde statik elektrik olduğunu düşünüyorsanız, dolum alanından uzakdaki bir metale dokunun. Normal günlük kullanımda da antistatik özellikli ayakkabı tercih etmek bu tür işlerden sizi koruyacaktır. Oluşan yangında pompacının elbisesi de alev alıyor. Diğer personel onu söndürürken, bir diğer personel de araca müdahele ediyor. Diğerlerinin de deyim yerindeyse aval aval bakması şok halinden kaynaklanıyor. Bu her insanda olur, şok halinden çıkması ve sağlıklı düşünüp karar vermesi vakit alır. Bir kaç saniye sonra diğer pompacı gelip tüple müdahele ediyor. Allah korumuş. 7 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts