İçeriğe Yönlendir

2021 Üretimli Yağ Kullanılmalı mı?

Mert Emre ŞAMCI

Recommended Posts

Mert Emre ŞAMCI

Merhabalar,

2015 i20 1.2mpi style aracım için yağ arayışındaydım. Standartları karşılayan yağ olarak tam sentetik Petrol Ofisi Maxima Fm 5W-30 Motor Yağını tercih ettim. Orjinalliğinde sorun yok. Orjinal ürün ancak üretim tarihi 2021. Yaklaşık 2 ay sonra yağ bakımını yapacağım Yağ bakımını yaptığım sırada yağ tam 2.5 sene önce üretilmiş oluyor. Sizce yağı değiştirip farklı bir marka almalı mıyım yoksa sorun etmeye gerek yok mu?

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Yağ öyle eskiyen bir şey değil. Eskiyebilmesi için basınç ve sıcaklık gerekir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Hüseyin Sönmez yazdı:

Yağ öyle eskiyen bir şey değil. Eskiyebilmesi için basınç ve sıcaklık gerekir.

Tahta, pardon hava ile temasta da bozulur mu?

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

PO motor yağlarının kullanım ömrü 10 yıl.

Kendi aracımda 2022 üretimi kullandım gözüm arkada kalmaz.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Eğer 2021 üretimi yağ kullanılamasaydı muhtemelen şuan piyasada çok az yağ olurdu. O kadar kısa ömür mümkün değil. 

Tek koşul var uygun saklama koşulu(çok ekstrem sıcak ve soğuk görmesin yeter) ve ağzı açılmamış ürün. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Kapağı açılmış şişeyi bile 1 yıl içinde zaman zaman kullandığım oluyor. Bir sorun olacağını düşünmüyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

66 milyon senede birşey olmadıysa 2 seneden de birşey olmaz.

Celal Aydın yazdı:

Lastiklerde de çok takılmam bu konuya. Ömürleri uzun. 

kauçuğun oksidasyonu yağa göre çok daha hızlı oluyor ama. o nedenle eskide olsa ambalajlı değilse, o lastikleri ucuz olmadığı takdirde almazdım.

Erdem Doğan yazdı:

O motora aycicek yagi bile koysan olur, devamke

yüksek ısı yoksa kısa süre için hiç olmamasından iyidir. ama turbo varsa hele DPF pek akıllıca olmazdı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Doğan Arşiray yazdı:

yüksek ısı yoksa kısa süre için hiç olmamasından iyidir. ama turbo varsa hele DPF pek akıllıca olmazdı.

turbo ve dpf olmadığı için ayçiçek yağı olur dedim, yoksa zeytinyağı önerirdim ;)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Celal Aydın yazdı:

Lastiklerde de çok takılmam bu konuya. Ömürleri uzun. 

Lastiklerde farkediyor bence. Önceki aracıma 2020'de 2019 tarihli lastik almıştım çok çabuk aşınmışlardı. Gerçi lastik markasına göre de fark etmiş olabilir ama iyi bilinen bir markaydı. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erdem Doğan yazdı:

turbo ve dpf olmadığı için ayçiçek yağı olur dedim, yoksa zeytinyağı önerirdim ;)

işte şimdi aynı dili konuşuyoruz 

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Eyüp Çetin yazdı:

Lastiklerde farkediyor bence. Önceki aracıma 2020'de 2019 tarihli lastik almıştım çok çabuk aşınmışlardı. Gerçi lastik markasına göre de fark etmiş olabilir ama iyi bilinen bir markaydı. 

1 yıllık lastikle, aynı yılın içindeki lastik fiyatları çok farketmiyor, dolayısıyla yeni üretim almak daha mantıklı oluyor kullanıcı için. Sirkülasyonu fazla olan bir lastikçide 1 yıllık lastik bulmak bile zorlaşıyor, genelde hep yeni üretim oluyor ellerinde. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...