Hasan Karabekiroglu 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Malumunuz aracımdaki lastikleri @Servet Aydın ın yoğun istek ve şiddetli tavsiyeleri sonrası BFG Urban Terrain ler ile değiştirmiştim. Değiştirmişken hem yol tutuşu vs işleri için 215/65/16 olan ebadı 235/60/16 ile değiştirdim. Yol tutuşu arttı filan filan neyse. Bir ay kadar önce lastikçime gidip hem balansları yenilemek hem de ön arka değişim yapmak için ziyarette bulundum. Amacım hem lastik yerlerini değiştirmek hem de 90 larda olan titremeyi gidermekti Lastikler söküldü çay filan derken, sağ arka tekerim bir türlü balans tutmuyordu, gram gram yapıştırılan kurşunlar fayda etmiyordu. Baktık ki Jant gereğinden balanslı ve yamukluk var. Niye yamulduğunu hatırlamıyorum açıkcası. Lastikler jandan ayrıldı, lastikçinin araba bindik doğru tornacının dükkanına. Bakıldı edildi yamuk kısım ısıtılarak düzeldi. Taktık lastiği çıktık teste ohooo şahane. Aradan biraz zaman geçtikten sonra, titreme geri geldi iyi mi. Baktık aynı jant yüzünden. Sonra tanıdığımız bir metalürji mühendisi dedi ki yanlış yapmışsınız, Niye ? Alüminyum alaşımlı metaller ısındığı zaman rijit yapısı deforme olur. Nasıl yani ? Türkçesi metalin direnci bozulur yani. Hee tamam o zaman dedik Yeni jantın siparişini verdik bugün yarın gelir değişimi yapacağım. Özetle jant metallerinin tamamı aynı metal ve malzemeden oluşmadığı için. Isıtılarak düzeltilmesi sırasında metalin yüksek ısıya ne tepki vereceğini bilemiyoruz, ilk zamanda düzelmiş gibi görünse de ileriki zamanlarda yine sorun çıkarıyor. 12 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Yani sıcak işlemle düzeltilmemeli diyebilir. Çekiç balyoz serbest mi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yani sıcak işlemle düzeltilmemeli diyebilir. Çekiç balyoz serbest mi ısıtmadan denemesin zaten ilk darbede çıtlar veya çatlak oluşur kırılır. düzeltme saç jantlarda kurtarıcı olabilir ama alaşımlı jantlarda 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Hasan Karabekiroglu yazdı: Sonra tanıdığımız bir metaluji mühendisi dediki yanlış yapmışsınız, ısıl işlemde gazı bol verirse malzeme sünekleşir Hasan Karabekiroglu yazdı: Yeni jantın siparişini verdik bugün yarın gelir değişimi yapacağım. tek jant bulması da zordur iyiymiş 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Ben de mondeoda düzeltme ile uğraşmıştım. Tam çözemedim. En son bacanak aldı arabayı, birine götürdü. Adam bakmış, bu göbekten eğri demiş ve plastik çekiçle iki tane geçirmiş janta. Ondan sonra sorun yaşamadım. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Yeni gelen de yamuk fotodan belli 2 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Peki çıkma niye alınmadı? Yenisi ne kadara alındı? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Kasım 2023 Yazar Paylaş 23 Kasım 2023 İlkay Başaran yazdı: Yeni gelen de yamuk fotodan belli Yok daha neler. Sani Gerşon yazdı: Peki çıkma niye alınmadı? Yenisi ne kadara alındı? Bu jantı Elazığ'da bir lastikçide tek adet buldum ve bana gittisi geldisi 2000 e geldi Çıkmalar için başka projem var biliyorsun süprüz... 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Benim 19 ları da düzeltmiştik, çöp mü şimdi? Sıfır 4 tane alayım desem 200.000 tutar herhalde az daha üstüne koyar modeli yükseltirim Replika olmayıp kaliteli jant markası ne var ki? 3 2 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Hasan Karabekiroglu yazdı: Bu jantı Elazığ'da bir lastikçide tek adet buldum ve bana gittisi geldisi 2000 e geldi Güzel rakammış. Renault mu CMS mi? Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Hasan Karabekiroglu yazdı: Yok daha neler. Bu jantı Elazığ'da bir lastikçide tek adet buldum ve bana gittisi geldisi 2000 e geldi Çıkmalar için başka projem var biliyorsun süprüz... 1 tane eksik almışsın Furkan Avcı yazdı: Benim 19 ları da düzeltmiştik, çöp mü şimdi? Sıfır 4 tane alayım desem 200.000 tutar herhalde az daha üstüne koyar modeli yükseltirim Replika olmayıp kaliteli jant markası ne var ki? 500de düzeltip kullandım sorun olmamıştı 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Kasım 2023 Yazar Paylaş 23 Kasım 2023 Furkan Avcı yazdı: Benim 19 ları da düzeltmiştik, çöp mü şimdi? Sıfır 4 tane alayım desem 200.000 tutar herhalde az daha üstüne koyar modeli yükseltirim Replika olmayıp kaliteli jant markası ne var ki? Jant da yerli milli markalarımız var baya iyiyiz o konuda aynı cam gibi. 1 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Furkan Avcı yazdı: Replika olmayıp kaliteli jant markası ne var ki? CMS Renault'un OEM'i. CMS alınabilir. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Hasan Karabekiroglu yazdı: Jant da yerli milli markalarımız var baya iyiyiz o konuda aynı cam gibi. Benim ebat ve ET değerinde var mıdır acaba, CMS mi ? Selçuk Bakış yazdı: 1 tane eksik almışsın 500de düzeltip kullandım sorun olmamıştı bende de henüz sorun olmadı ama kurt düşürdü şimdi bu konu Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Kasım 2023 Yazar Paylaş 23 Kasım 2023 Sani Gerşon yazdı: Güzel rakammış. Renault mu CMS mi? Bilemiyom, orjinal kutulu ürün gelince bakarız. Furkan Avcı yazdı: CMS mi ? Oto cam sektöründe yerli ürünlerimizin kalitesi çok yüksek ona binaen jant ürünlerinde de iyiyiz demek istedim. 3 Yorum bağlantısı
Hamit inan 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Her bükülmeye jant değişsek adamlara çalışırız. Düzelten elemanda önemli salamayi dayayıp kor gibi kizartirsa leş eder. Baştan yan sanayi v.s. jant takmamak lazım. orjinal kadar olmasada düzeltilir binilir. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Cms taş gibi marka, ben 4 tane 18" aldım, kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Hamit inan yazdı: Her bükülmeye jant değişsek adamlara çalışırız. Düzelten elemanda önemli salamayi dayayıp kor gibi kizartirsa leş eder. Baştan yan sanayi v.s. jant takmamak lazım. orjinal kadar olmasada düzeltilir binilir. kor gibi yapmadı, çok uğraştı ince ince ama. CMS de bize uyan yok 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Kasım 2023 Yazar Paylaş 23 Kasım 2023 Furkan Avcı yazdı: CMS de bize uyan yok Biraz daha arayacaksın gibi Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Furkan Avcı yazdı: kor gibi yapmadı, çok uğraştı ince ince ama. CMS de bize uyan yok Ölçü nedir, merak ettim. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Furkan Avcı yazdı: Benim ebat ve ET değerinde var mıdır acaba, CMS mi ? bende de henüz sorun olmadı ama kurt düşürdü şimdi bu konu Adam para harcayacak yer arıyor, boşver takılma. Ben astra g de düzelttirdim hiç de sorun olmadı Konu sayibisine gelsin 1 4 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 23 Kasım 2023 Yazar Paylaş 23 Kasım 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Adam para harcayacak yer arıyor, boşver takılma. Ben astra g de düzelttirdim hiç de sorun olmadı Konu sayibisine gelsin Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 (düzenlendi) Düzcede fusion aracımın alaşım jantını hidrolik pres ve plastik tokmakla düzeltmişlerdi bir daha sorun olmamıştı. 23 Kasım 2023 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 23 Kasım 2023 Paylaş 23 Kasım 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Adam para harcayacak yer arıyor, boşver takılma. Ben astra g de düzelttirdim hiç de sorun olmadı Konu sayibisine gelsin Yok yok bakmıyorum, sorun yok şimdilik çok ayarı kaçarsa bakarız Mahmut Yıldız yazdı: Ölçü nedir, merak ettim. 19Jx8.5 ET43 Hasan Karabekiroglu yazdı: Biraz daha arayacaksın gibi Aramıyorum şimdilik, ben satarsam alan arasın 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts