İçeriğe Yönlendir

Arabam - Nissan Qashqai Skypack 4x4 1.3 Dig-T

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Onur Demir

Abi gözümden kaçmış kusura bakma. 

Hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Çok güzel bir tercih yaptınız. :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Onur Demir yazdı:

Abi gözümden kaçmış kusura bakma. 

Hayırlı olsun güzel günlerde kullan. Çok güzel bir tercih yaptınız. :nazar:

Estağfurullah.. Canın sağ olsun.. Teşekkür ederim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Hayırlı olsun abi.Kazasız belasız kullan inşaallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

3000 e komple aluminyum yaptırırım arabayı

matchbox?

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
(düzenlendi)

Bugün bayiye gidip alıcı gözle bir baktım.

Skypack şu an Türkiyedeki en dolu paket. Daha üst paket getirmek mümkündür belki ama şu aralar elimizdeki en iyi paket bu dedi.

Bana 1700 dedi önce. Baktı pazarlık atmıyorum, 1650’ye şu aracı bırakabilirim o Kasım’da gelmişti dedi. Baktı yine heyecan yok, basamak, boya koruma vs hediye ederiz dedi..

Max 300 bin kredi alabiliyoruz 1 yıllık dedi.

Bir hafta önce de Corolla Cross’a bakmıştık. Bence iç ortam kalitesi Qq’de Cross’a göre daha iyiydi. Ebatları gerçekte nedir bilmiyorum ama qq bana daha ferah geldi. 4x4 olması da bir avantaj. Öte yandan Cross’un hibrit yakıt tüketimi de beni cezbeden bir şey. Mild hibrite göre bence avantajlı. Fakat bu farkı sanırım vergi dezavantajı ile kaybediyor. 1.3 motorun bu seneki 6 aylık mtv’si 1500₺ iken 1.8 motorun 6 aylık mtv’si 3500₺ diyor internette. Bu doğru mu? :shok:

Yani bu yıl 1.8 motorlu bir araca toplam 14000₺ mtv mi ödendi?? :shok:

not:rakamlar düzenlenmiştir

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
Mtv
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre Şimşek yazdı:

1.8 motorlu bir araca toplam 14000₺ mtv mi ödend

aynen öyle ödendi, 2024 her ay ödenebilir destek için mesela

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Emre Şimşek yazdı:

qq bana daha ferah geldi. 4x4 olması da bir avantaj.

Onlar 4x4 değil 4x1 cross da 2x1 ikisininde bir tekeri çekiyor sonuçta şartlar eşit, yakıtta cross avantajlı....

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Onlar 4x4 değil 4x1 cross da 2x1 ikisininde bir tekeri çekiyor sonuçta şartlar eşit, yakıtta cross avantajlı....

Roller testi yüzünden mi böyle konuşuyorsun abi? ☺️

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Uzunoğlu yazdı:

Hiç de bile.. 4x3 bizimki

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Bugün bayiye gidip alıcı gözle bir baktım.

Skypack şu an Türkiyedeki en dolu paket. Daha üst paket getirmek mümkündür belki ama şu aralar elimizdeki en iyi paket bu dedi.

Bana 1700 dedi önce. Baktı pazarlık atmıyorum, 1650’ye şu aracı bırakabilirim o Kasım’da gelmişti dedi. Baktı yine heyecan yok, basamak, boya koruma vs hediye ederiz dedi..

Max 300 bin kredi alabiliyoruz 1 yıllık dedi.

Bir hafta önce de Corolla Cross’a bakmıştık. Bence iç ortam kalitesi Qq’de Cross’a göre daha iyiydi. Ebatları gerçekte nedir bilmiyorum ama qq bana daha ferah geldi. 4x4 olması da bir avantaj. Öte yandan Cross’un hibrit yakıt tüketimi de beni cezbeden bir şey. Mild hibrite göre bence avantajlı. Fakat bu farkı sanırım vergi dezavantajı ile kaybediyor. 1.3 motorun bu seneki 6 aylık mtv’si 1500₺ iken 1.8 motorun 6 aylık mtv’si 3500₺ diyor internette. Bu doğru mu? :shok:

Yani bu yıl 1.8 motorlu bir araca toplam 14000₺ mtv mi ödendi?? :shok:

not:rakamlar düzenlenmiştir

qq ile 10 yakıyorsun. Cross ile 5 yakarsın. 10 bin km’de 500 lt benzin. 17bin tl cepte kafadan. 

her ay mtv alınmıyor tabi :) mtv dezavantajı yok yani. Cross seçmemek için iç tasarım, malzeme hissiyatı, güç etken ama mekanik, total masrafsızlık anlamında da cross önde. Bugün 2014 model yaris hibrit kullanan biriyle karşılaştım. Hiç balata değiştirmemiş. İstanbulda hem de. Araba 200 bin km’de. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

qq ile 10 yakıyorsun. Cross ile 5 yakarsın. 10 bin km’de 500 lt benzin. 17bin tl cepte kafadan. 

Full şehir içi için doğru hesap.. 

Uzun yolda Cross tüketimi artacak, QQ düşecek. Fark kapanacak. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

cross yine aynı yakar. Qq düşer abi. Aynı hızlarda sürdükçe cross tüketimi qq’dan fazla olmaz. Otobanda kiralık hibritlerle tapa gaz gidenler 8’i geçemiyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Emre Şimşek yazdı:

Roller testi yüzünden mi böyle konuşuyorsun abi? ☺️

Aynen bütün 4x4 ler madara oldu.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Hiç de bile.. 4x3 bizimki

pardon bakış açısı önemli 4 tekerden 3'ü çekmiyor biri çekiyor.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Normal bir vatandaş kullanımının %80 şehir içi, %20 şehir dışı. forum ahalisine bakarsak hatta forum gediklilerini dahil etsek bile durum bu, belki YSB ve bir kaç kişiyi bu durum dışında tutabiliriz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

cross yine aynı yakar. Qq düşer abi. Aynı hızlarda sürdükçe cross tüketimi qq’dan fazla olmaz. Otobanda kiralık hibritlerle tapa gaz gidenler 8’i geçemiyor

İyi de her şey yakıt değil bizim dünyamızda :)

4x4 bu. altta 2 metre şaft, arkada karpuz kadar diferansiyel var. gerçek bir tork konvertörü var.. Kocaman. Çok keyifli bir de şanzımanı var.. 100 km hıza kadar 1400 devirde gidiyor. sıfır ses.. 

Bu arada ısıtıyor, soğutuyor. Gazı kökleyince, fırlıyor. sıkışınca kaldırımdan geçiyor, yol tıkanırsa şarampolden gidiyor. 

E biraz da yaksın. :)

• Beğen 4
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İsa Acar
Mehmet Ozyurek yazdı:

4x4 bu. altta 2 metre şaft, arkada karpuz kadar diferansiyel var. gerçek bir tork konvertörü var.. Kocaman. Çok keyifli bir de şanzımanı var.. 100 km hıza kadar 1400 devirde gidiyor. sıfır ses.. 

Bu arada ısıtıyor, soğutuyor. Gazı kökleyince, fırlıyor. sıkışınca kaldırımdan geçiyor, yol tıkanırsa şarampolden gidiyor. 

Canımı istettin :biggrin:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
İsa Acar yazdı:

Canımı istettin :biggrin:

Al al.. güzel araba :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Gazı kökleyince,

yazma öyle şeyler gideni var gidemeyeni var

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Al al.. güzel araba :)

İçimde kalan bir araba oldu Mehmet abi. Çok arabaya baktım Pejo ile kaşkay arasında kaldım. Tabi tercihimiz pejo oldu ama kaşkay da güzel araba Allah için. Tekrardan tekerine taş değmesin güle güle kullan diyeyim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Eyüp Çetin yazdı:

İçimde kalan bir araba oldu Mehmet abi. Çok arabaya baktım Pejo ile kaşkay arasında kaldım. Tabi tercihimiz pejo oldu ama kaşkay da güzel araba Allah için. Tekrardan tekerine taş değmesin güle güle kullan diyeyim. 

Sağol Hocam.. seninki de güzel araba daha sevimli. Qashqai daha çok bir dost gibi. Zor durumda senin için çabalayan bir arkadaş. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yahu ne de güzel avutuyor insan kendini :D

Cross uzun yolda da şehir içinde de NEREDEYSE aynı yakıyor. Yarım litre falan oynuyor.

İstatiski bakmak lazım, ömrümüzün kaçını şehiriçi trafiğinde geçiriyoruz.

QQ'de tork konvertörü olduğuna emin misin? CVT çünkü alet?

Isıtma - soğutmaya takılmıyorum. Bizimki de ısıtıp soğutuyor. Hatta soğuturken sendeki gibi gücünü motordan da çalmıyor.

Gazı kökleyince benim alet patinaja düşüyor. Kaldırıma 18 jantla çıkmaya yemiyor ama, Duster olaydı 16 jantla her yere giriyordum :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...