İçeriğe Yönlendir

Kış Lastiği Alıyoruz

Selim Bilgin

Recommended Posts

Selim Bilgin

2021 Ekim'de 4 tane Nokian Snowproof kış lastiği almıştım.

Malum deprem zamanı sol arkayı yarınca yolda alel acele o ebatta (245-45-18) ancak Funtoma marka buldum ve arkalara onları taktım. Petlas'ın yan ürünüymüş desen olarak da benim Nokian'lara benziyor.

Pek sorun yaşamadım ama arkaların daha az tuttuğu özellikle yağmurda belli oluyordu, azıcık da ses farkı var.

Şimdi kış geliyor, benim Nokian'ların aynı serisi yok ama çok hafif güncellenmiş olanları stokta var. Yine ön Nokian, arka Funtoma olarak mı taksam yoksa iki tane yeni Nokian alıp Funtoma'ları atsam mı, yoksa 4 tane mi yeni alsam kararsızım. Mantık fantomoları tak diyor tabi. Ne dersiniz?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Ben olsam takarım funtomaları ama 2.el nokian kovalamak ta ihtimal dahilinde olabilir 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

4 çeker araban, var iki yeni iki eski tak geç. hangileri iyi tutuyorsa öne tak.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

Ön Nokian arka funtoma işte, o hesap.

Metin Baloğlu yazdı:

Nokianları kaç sene daha kullanmayı planlanıyorsun?

2021 üretimi, araba kalırsa bu seneden sonra bir kış daha kullanırım sanırım.

Bu koşullarda şu an yeni lastik almak israf olacak gibi.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Frenleme mi daha önemli yoksa gazlama mı? Araba gitsin istersen Nokianları arkaya takardım. Ha Quattro için Funtoma ların arkada olması %50/50 demek olur 😅

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

tam tersi arkadan kayar araç

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Mehmet Göktürk yazdı:

Normlalde arabanın arkası fazla stabil, daha understeer odaklı tüm Audiler gibi. Ben bilerek arka demiştim biraz heyecan katmak için. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

Normlalde arabanın arkası fazla stabil, daha understeer odaklı tüm Audiler gibi. Ben bilerek arka demiştim biraz heyecan katmak için. 

bazen kar yağsa da yengeç yengeç gitsin istersin ya ... yıldızlara ulaşmak gibi

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir

2. el bir lastik asla almanı önermem hocam, neden dersen, ya o lastikte yamukluk varsa ? emin olmak zor bir önceki kişinin jantında sorun olabilir, en kötü ihtimal ucuz bir 4 mevsim düşünebilirsin, arabının durumu nedir ne kadar seviyorsun bilmiyorum ama, Audı A6 3,0 V6 Quattro bunu haketmiyor, Lütfen sıfır takmaya çalış 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Cihan Tasdemir yazdı:

2. el bir lastik asla almanı önermem hocam, neden dersen, ya o lastikte yamukluk varsa ? emin olmak zor bir önceki kişinin jantında sorun olabilir, en kötü ihtimal ucuz bir 4 mevsim düşünebilirsin, arabının durumu nedir ne kadar seviyorsun bilmiyorum ama, Audı A6 3,0 V6 Quattro bunu haketmiyor, Lütfen sıfır takmaya çalış 

2. el almaktan bahsetmedim ki hiç? Attığım link sıfır lastik. :) 

Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir
Selçuk Bakış yazdı:

Ben olsam takarım funtomaları ama 2.el nokian kovalamak ta ihtimal dahilinde olabilir 

Selcuk hocam ıcın demıstımö eğer aklına bu fikir yatarsa diye, 

Selim Bilgin yazdı:

Çok güzel lastik, fakat sanırım forum da paylaşmıştım, başıma saklama koşullarının kötülüğü yüzünden balans tutmama, 100 den sonra direksiyonda titreme problemleri gelmişti, güvenilir bir yer ise bu lastikler çok güzel duruyor, Güle güle kullanın 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Metin Uzunoğlu yazdı:

Bir çift alıp takıp geçerim. 

Öyle yapmaya karar verdim ben de, sabah arayacağım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Mehmet Göktürk yazdı:

Sulu karda çevre yolunda bayağı test etmiştim. Her daim arka kopuyor yoldan. Hele hele genel kanı vardır. Vitesle inin kaymaz diye. Kesinlikle çok tehlikeli bir hurafe. Araç arkadan çekiş ise bildiğin dans etmeye başlıyor 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bu hafta istanbul en soğuk 10 en sıcak 18. 

aralıkta takacağım kışlıkları

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Ben de olsam Nokian'ı alırdım

Dün sürpriz bir şekilde Ankara'ya kar yağdı(en azından bana sürpriz oldu).

Arabada yazlıklar var değiştiremedim çünkü kışlıklar Samsun'da. Getirmenin bir yolunu bulamadım

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Ben daha almadım kış lastiği bu hafta bakayım bakalım emmi ile bu kış bol bol gezeceğiz 4x4 olanı bekleriz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bu hafta istanbul en soğuk 10 en sıcak 18. 

aralıkta takacağım kışlıkları

Geç kalıyorsun demedi deme...

Hafta sonu fırtına vardı, deniz taştı 15 metre dalga oldu falan diyordu haberler. 15 metre dalga boyu oldu deyince kapattım hesap yapmayı bilmiyorlar diye. Sanırsın tsunami oldu :crazy:

Alptuğ Özcan yazdı:

Arabada yazlıklar var değiştiremedim çünkü kışlıklar Samsun'da. Getirmenin bir yolunu bulamadım

Kasımın sonuna geldik, süpriz olmamalı aslında. Çabiden ödün vesile ile, sabahları çok soğuk oluyor. Bu sabah camlarım buzlu, bilgi ekranım buzlanma tehlikesi uyarılı, egzozum dumanlı idi. Bere atkı eldiven ne varsa kuşanıp öyle çıktım evden. 1 derece gösteriyordu araba. Kesinlikle yağış beklemeden bu sıcaklıklarda kışlıklara geçilmeli.

Fatih Keskin yazdı:

Ben daha almadım kış lastiği bu hafta bakayım bakalım emmi ile bu kış bol bol gezeceğiz 4x4 olanı bekleriz

Emmi araba aldım dedi ama konusunu bile açmadı daha abi, şu işe bir el atsan? :) 

Selim Bilgin yazdı:

Öyle yapmaya karar verdim ben de, sabah arayacağım. 

Quattro ile uslu duramayacağını bildiğimden :)  bence de fazladan tutuş fazladan tutuştur. Almak çok mantıklı. 

Ali Gök yazdı:

yeni lastik aldığın an araba satılır :D 

Murphy kanunları daima çalışır :) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

tamam zaten amaç da o değilmi, kim kafadan kayan bir araç ister?

:) audi de olabilecek en iyi çekiş kontrol sistemlerinden birisi var. hiç bir problem olmaz.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Alptuğ Özcan yazdı:

Dolapta her lastik için ilan aç saksılık hurda lastik diye. Hepsini ayrı ayrı al. Ödemeleri ayrı ayrı yap yani. Öyle gelir ucuza.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

kim kafadan kayan bir araç ister?

Fernando Alonso :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...