İçeriğe Yönlendir

CNG'li Araclar

Can Altin

Recommended Posts

Can Altin
(düzenlendi)

Herkese iyi akşamlar,

Bulunduğum ülkede Audi A3'un CNG'li (sıkıştırılmış doğalgaz) versiyonları satılmakta. Sanıyorum genel olarak bu model Audi'ler g-tron olarak geçiyor. Türkiye'de bulunduğum süreçte hiç bu tarz CNG'li araç görmemiştim.

İnternette bir araştırma yaptım ama bu tip araçların avantaj ve dezavantajlarına yönelik çok tutarlı ve sağlıklı bilgi alamadım. Bu sebeple sizlerin de yorumlarını merak ettim.

Teşekkürler.

tarihinde Can Altin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Otobüslerde vardı. Hatta balıkesirde 3 4 sene oluyor otobüs devrilmiş tüplerden 2 tanesi sanırım yarılmış yerde akıyordu gaz. Buharlaşmaya fırsat bulamamış henüz dondurmuş etrafı buz gibi. Terminatör 2 final sahnesi gibiydi. Astala vista yöğrüm.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Buharlaşmaya fırsat bulamamış henüz dondurmuş etrafı buz gibi.

sen hiç kaçak yapan lpg tankı gördün mü yeğen

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

sen hiç kaçak yapan lpg tankı gördün mü yeğen

Şamandıra değişmek için söktü yarım depo gaz varmış. Gevşetirken belli etti ama artık sıkamadı geri. Söktü ve kaynamaya başladı lpg. O sırada 20 metre ilerden çaycı göründü. Eveet çaylarr (ağızda sigara)

27 kişi adamın üzerine atladı kalan 36 kişi diğer tarafa doğru saniyede 37 metre hızla koştuk. Hiç öyle eğlenmemiştim. Sene 2005

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Lpg 10-15 bar basınçla sıkıştırıp sıvı hale geçiyor.

cng 600 bar basınç ile sıkıştırılıp depolanıyor. 

Depolanması, güvenlik prosedürleri zor olduğu için pek yayılmadı. Halbuki vw’nin model gamında cng’li arabalar vardı. Şimdi hala var mı bilmiyorum. Tgi miydi neydi 

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Lpg 10-15 bar basınçla sıkıştırıp sıvı hale geçiyor.

cng 600 bar basınç ile sıkıştırılıp depolanıyor. 

Depolanması, güvenlik prosedürleri zor olduğu için pek yayılmadı. Halbuki vw’nin model gamında cng’li arabalar vardı. Şimdi hala var mı bilmiyorum. Tgi miydi neydi 

Yakıt gaz formunda olduğu için menzil kısa kalıyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hamit inan yazdı:

Yakıt gaz formunda olduğu için menzil kısa kalıyor 

golfün altına 3 adet tank koyuyordu vw. 24kg’lık tüp gibiydi. Menzili hatırlamıyorum ama. 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Bir hocamızda vardı c200 iki kapılı, düzce ve boluda belediye otobüslerin gaz aldığı yerden dolduruyordu, lpg den daha ekonomik diyordu. İstanbul ~Ankara güzergahında sıkıntı yaşamadım demişti.

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

golfün altına 3 adet tank koyuyordu vw. 24kg’lık tüp gibiydi. Menzili hatırlamıyorum ama. 

Bir ara sarmistim çok araştırmıştım. Şebeke 30mbar mi öyle birşey. Almanya'da pompa ile evlerinde dolum yapanlar falan vardı. Tr de uygulansa şehir içinde iş görür benzinden 4 kat falan ucuza geliyordu. 300 km götürür götürmez bir tankın ağırlığı 100 kg üzerinde çıkıyordu 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...