İçeriğe Yönlendir

Mpv mi Otomobil Ruhsatlı Minibüs mu?

Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1199177.html

5.6 imiş uzun ortalamam.

Yeni kasası 1 litre daha az yakıyor gözüküyor teknik veride

Yakıta ilaveten aracın minibüs temelli olmasını da gözardı etmemek gerek. Bizde jumpy vardı, manevrası, parkı falan srun oluyordu. Yakıt olarak ta 120-130 bandında gidilirse bildiğin 7 litre yakıyordu. 80-90 bandında gidinde otomobillere yaklaşıyordu yakıtı ama yine arada 1 litre fark oluyordu. Fakat hatırladığım en büyük handikapı yüksek süratlerde boş ise aracın kıçının geziyor olmasıydı. 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Arkası kabinli bir pickup düşünülmez mi ? 4x4 olup arta kalan zamanlarda dağa bayıra kara sürmelik 

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Galaxy otomatik de olsa sizin bahsettiğiniz ticarilerin hepsinden az yakar hem şehir içi hem şehir dışı, ama egr ve dpf iptal ettireceksin, aisin şanzıman varsa yağ değişmemiş de mutlaka değişecek.

https://shbd.io/s/hGGpQAI5

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Eski multivanlarda 

2004 model 1.5 yılda 40 bin km yaptım, Şehir içi dur kalk trafik 14 lt, şehir dışı 110 120 sabit 9.5 lt ortalama. 300 k km lerde enjektör tekleme sorunu, ustası çorumda. Yıldızdan sonra 130 hp o ağırlıkta zevk vermez, yazılım yaptım 3 bin km sonra turbo ötmeye başladı. Dijital 4 bölge klima zamanla sağa sola hava veren kapaklar arıza yapar, parçalar gürcüde anca bulunur. Bagajda sağda hvac sistemi var, arka tarafın sıcaklık ayarı bazılarında takılı kalıyor, kaloriferi önden en sıcağa alsan da arkada yerden ısıtma bölümünden soğuk hava veriyor, samsunda ustasını bulamadım, ankarada babamın kuzeni bi ustaya yaptırmıştı. Aynı motor transporter 2 boy vurup geçiyor, ağırlık fazla. Ben C tipi lastik ile biniyordum nolur nolmaz diye. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Yavuz

Dizelden başka şansım yok diyorsanız yazıyorum yorumu. Ben 4 yıldır Zafira Tourer kullanıcısıyım. 70 bin de almıştım. 95 bin de baskı balatanın bittiğini anlamadığım için volanı da değiştirmek zorunda kalana kadar üzmedi beni. Geçenler de de bir adblue problemi yaşadım, ama 10 yıldır adblue da da sorun yaşatmayan Opel üretimi... (Adblue da PSA grubuna da benzeyen bir araç değil) Tek sıkıntısı bu araç ile kolay kolay pişti olamazsınız. Yıkamacıya gidersin, adam bakar bakar "450 tl abi senin araba" der.... Bakıma gidersin Astra, Insignia' da da olan B16DTH motorun aynısı vardır, ama "senin bakım +400 abi. Zafira bu..." gibi saçma sapan durumlar. En kötüsü de sedancı orta yaş grubu ile hatchbackci genç çocuksuz, bagaj yerleştirmenin sillesini yememiş gruptaki insanlar senin arabayı arabadan saymazlar. :) Çünkü piyasası yoktur, içini donanımlarını, güvenlik özelliklerini merak bile etmezler. 2013 model Opel' de bir araçta otomatik far ve uzun hüzmenin olduğuna inanmazlar. Arka camlar orjinal karartmalı ve perdeli mi diye şaşırırlar eğer dikkatli bakarlarsa... skylı packli 4-5 hoparlörü olan arkadaşların 7 hoparlör ses sistemi olduğuna şaşırırlar falan. 

Ama kullanan binen bilir. Ecoflex şasi ile yazın sıcağında 120-140 km full klima açık 5 lt yakıt ile iyi bir ekonomik özelliğe sahip bu araçlar. Şehir içinde ise 7-8 lt... Ağır araba. 136 beygir ile 1.6 gibi değil de bence 2.0 motordan farksızdır. Yeter ki devrini yakalasın. Alt devirlerde de öyle dizel gibi değildir pek.  Ama en önemlisi bir ingiliz otomobil programında MPV test ettikleri bölümünde dedikleri gibi "bir MPV 'nin bence en büyük özelliği güvenliği"dir. Hepimizin ailesi önemlidir. Ve trafik her gün yüzlerce apaçi ile dolup taşıyor. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. Keşke ekonomik durumlar el verse de herkes ticarileri yerine bu MPV kasa gibi güvenli geniş arabaları kullansa. Kullansa da bizler de trafikte diğer araç sürücülerinin uzaylı görmüş gibi bakışlarına şahit olmasak. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Zafiraniz kaç model

Onlara da baktım ama  evet çok az var sanırım 

Yorum bağlantısı
Recep Yavuz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Zafiraniz kaç model

Onlara da baktım ama  evet çok az var sanırım 

2013 model. Ama 2014 Mayısta trafiğe çıkmış. 1.5 yıl araba showroom' da garip garip beklemiş. O dönemlerde hatırlarsınız müthiş ötv indirimleri vardı. Bolluk bereket. O sırada kim bakar Zafiraya tabi... Önceki sahibi 0 km almış İstanbul ATM' den. O da aslında Insignia' ya için gitmiş. Ama orda bi bakıyor ki köşede duruyor öylece. Ailece biniyorlar falan diyorlar bu araba tam bizlik... Öylelikle çıkabilmiş Showroom' dan. Bu kasa 2016' ya kadar üretildi. Sonrasında Zafira D' ler vardı ama Türkiye' ye hiç gelmedi. Sadece ön far kısımlarında birkaç değişiklik yaptı Opel o dönem. Zaten 2019' da bu kasa tamamen PSA' nın acımasızlığı ile bitirildi. Zafira C 'lerin 2014 ortalarına kadar olanların hepsi Bochum fabrikasında üretilmiş. Bu fabrika araştırmalarıma göre en disiplinli eski opel fabrikalarından biriymiş. Tam otomasyonun olmadığı bir fabrika diye biliyorum. Sonra o fabrikada kapatılmış falan. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

5 yıl 2017 Vito'ya binmiş birisi olarak, (taraflısın diyebilirsin) Otomobili bilmem ancak, konfor üzerine yanına yaklaşacak minibüs yok. Senin açından değl, kendi açımdan bakıyorum. Tek seçenek vito olurdu. Vito yakıt konusunda da fazlaca iyi.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Manuel bakacaksın sanırım, tam otomatikler +2 lt oynatır(benim s max ş.içi 10, uzun yolu 8 lt idi).

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Köksal Yılmaz yazdı:

Manuel bakacaksın sanırım, tam otomatikler +2 lt oynatır(benim s max ş.içi 10, uzun yolu 8 lt idi).

Hepsi otomatik. Manuel Vito tourer var mı ki 

Ahmet Ekici yazdı:

5 yıl 2017 Vito'ya binmiş birisi olarak, (taraflısın diyebilirsin) Otomobili bilmem ancak, konfor üzerine yanına yaklaşacak minibüs yok. Senin açından değl, kendi açımdan bakıyorum. Tek seçenek vito olurdu. Vito yakıt konusunda da fazlaca iyi.

Hangi donanım motor yıl tercih edilmeli

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Hepsi otomatik. Manuel Vito tourer var mı ki 

S max de manuel bulursun, yeterli gelir mi bilmem. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

S max de manuel bulursun, yeterli gelir mi bilmem. 

Smax zaten manuel alınır

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Çağlar Bayur yazdı:

Smax zaten manuel alınır

S max convers+ dan başlar :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Ticari kullanım dışında temiz bulabilir misiniz bilmiyorum ancak, park sorunum yok, param limitli derseniz, 114 cdı 136 ps olan işinizi fazlasıyla görür. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Ahmet Ekici yazdı:

Ticari kullanım dışında temiz bulabilir misiniz bilmiyorum ancak, park sorunum yok, param limitli derseniz, 114 cdı 136 ps olan işinizi fazlasıyla görür. 

Vip yapılmamış Orjinal koltuk ve trimli bı kaç tane var da 114 dediğiniz hangi motor? Örnek ilan var mıdır paylaşırım diyebileceğiniz

Çağlar Bayur yazdı:

Smax zaten manuel alınır

S Max için evet manuel alınır :P

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

S max convers+ dan başlar :crazy:

oyuncak ettiler canım arabayı

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Vip yapılmamış Orjinal koltuk ve trimli bı kaç tane var da 114 dediğiniz hangi motor? Örnek ilan var mıdır paylaşırım diyebileceğiniz

S Max için evet manuel alınır :P

1136925255 km konusu irdelenmeli.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Bir de kia carnival olması lazım minibüs gibi araçlar var. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Emre Şimşek yazdı:

Mpv’den büyüğü israf gibime geliyor. Psa az yakar hemi.

Mpv var mpv var, minibüs kadar olan Galaxy vs yerine otomobil ruhsatlı minibüs düşünebilir, 

Zamanında geyigini yapmıştim  birine sonra dediğime gelmişti ama Caravelle almıştı.

Bendeki Picasso da uzunluk olarak çok uzun değildi ama iç hacmi hem geniş hem ferahti.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

picasso bence dıştan da içten de şehir içi için de ideal yol için de

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...