Çağlar Bayur 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Aytac Sakal yazdı: Bizim Manuelde motoru stop ettirdikten uzun süre sonra bakılmalı diye yuvarlak konuşmuş Kartele süzülmesini bekleyelim diye olmalı.Ne kadar uzun süre ? Mevsim bile farkeder. Yağ hiçbir şekilde Max seviyeyi aşmamalı buradada not düşmüş. sade teknik değil hukiki de düşünmeli , yağı alıp aline koluna sürüp vay ben yandım, uyarı da yoktu diye dava açılan bazı coğrafya ülkelerinde ciddi tazminata hak kazanırlar. yağ sıcaktır yakar. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Benzin aldıktan sonra kontrol edilebilir. Zemin düz, yakıt alana kadar da yağ süzülür. Ayda bir lastik kontrolü ve yağ kontrolü iyi olur. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: sade teknik değil hukiki de düşünmeli , yağı alıp aline koluna sürüp vay ben yandım, uyarı da yoktu diye dava açılan bazı coğrafya ülkelerinde ciddi tazminata hak kazanırlar. yağ sıcaktır yakar. Yağdaki kimyasal maddelere toksinlere temas ettim daha kısa yaşayacağım bile derler. 1 Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 16 Kasım 2023 Yazar Paylaş 16 Kasım 2023 Abi kafam yine karıştı, sanırım en doğrusu aracı sürelim 1 saat sonra bakalım çünkü farklı yorumlarda var Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 Cihan Tasdemir yazdı: Abi kafam yine karıştı, sanırım en doğrusu aracı sürelim 1 saat sonra bakalım çünkü farklı yorumlarda var Araç Manuelinde ne yazıyorsa o uygulanmalı.Aracı tasarlayıp üreten testlerini yapan en doğrusunu bilir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 (düzenlendi) Cihan Tasdemir yazdı: Abi kafam yine karıştı, sanırım en doğrusu aracı sürelim 1 saat sonra bakalım çünkü farklı yorumlarda var kardeş yok öyle birşey, motoru kapat, 5 dk. bekle, düz yerde çek çubuğu kontrol et, al sana sonuç, hatta birde motoru kapat yavaş hareketlerle kaputu aç sakince ölç, bak bakalım ne farkecek sıcak yağ zaten hemen iner aşşağı bekleme süresi kısa olur. bunu bir dene, birde sabah aracın başına tam soğukken ölç bak bakalım ne fark göreceksin seviyede.... cevap: fark çok az olur öyle aman aman farklar iş makinalarında olur, minik arabada değil, zaten min-maks arasında ortada olması yeterlidir aslında, o yüzden arabayı kapatıp kaputu açıp ölçene dek zaten yağ iner aşşağı, kamyonmu bu yahu, iş makinasında bile o kadar beklemeyiz.... 17 Kasım 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: kardeş yok öyle birşey, motoru kapat, 5 dk. bekle, düz yerde çek çubuğu kontrol et, al sana sonuç, hatta birde motoru kapat yavaş hareketlerle kaputu aç sakince ölç, bak bakalım ne farkecek sıcak yağ zaten hemen iner aşşağı bekleme süresi kısa olur. bunu bir dene, birde sabah aracın başına tam soğukken ölç bak bakalım ne fark göreceksin seviyede.... cevap: fark çok az olur öyle aman aman farklar iş makinalarında olur, minik arabada değil, zaten min-maks arasında ortada olması yeterlidir aslında, o yüzden arabayı kapatıp kaputu açıp ölçene dek zaten yağ iner aşşağı, kamyonmu bu yahu, iş makinasında bile o kadar beklemeyiz.... 3340 mb 35 litre motor yağı alıyor. 7 litreye kadar eksilmesine izin veriyor sonrasında motoru durdurun uyarısı geliyor. Ekrandan bakıyorsun her sabah genelde 2 litre eksik dediğinde tamamlatıyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 İlkay Başaran yazdı: her sabah genelde 2 litre eksik dediğinde tamamlatıyoruz. otomatik motor yağı tamamlayıcı sistem yok tabi bize satılanlarda varilller ne güzel kaybolur garajdan 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: 3340 mb 35 litre motor yağı alıyor. 7 litreye kadar eksilmesine izin veriyor sonrasında motoru durdurun uyarısı geliyor. Ekrandan bakıyorsun her sabah genelde 2 litre eksik dediğinde tamamlatıyoruz. onlar öyle, o yükte çalışsam ben bile yağ eksiltirim zaten bekodakini hatırlamıyorum, dozerde d7-8 falan, çubukta 2 seviye olurdu hani, soğuk ve sıcakken ayrı bakma çizgileri olur hani,, tabii o makinada 5 lt. yağ yok koy varili stayla olunca genleşmede çok oluyordur.... haa arabada sanırım tork konvertörlü şanzımanlarda bakılıyordu sıcak ve soğuk iken, onlarında çubuk böyledi 17 Kasım 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Kasım 2023 Paylaş 17 Kasım 2023 Ali Cihangiroğlu yazdı: onlar öyle, o yükte çalışsam ben bile yağ eksiltirim zaten bekodakini hatırlamıyorum, dozerde d7-8 falan, çubukta 2 seviye olurdu hani, soğuk ve sıcakken ayrı bakma çizgileri olur hani,, tabii o makinada 5 lt. yağ yok koy varili stayla olunca genleşmede çok oluyordur.... haa arabada sanırım tork konvertörlü şanzımanlarda bakılıyordu sıcak ve soğuk iken, onlarında çubuk böyledi Yükleyicinin de öyle. Şanzıman yağı sıcakken ya da soğukken bakacaksan ona göre çizgiler var. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 18 Kasım 2023 Paylaş 18 Kasım 2023 İlkay Başaran yazdı: Yükleyicinin de öyle. Şanzıman yağı sıcakken ya da soğukken bakacaksan ona göre çizgiler var. dozerde motor yağı içinde vardı... Yorum bağlantısı
Recommended Posts