Cihan Tasdemir 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Merhaba, bu gece aracı kullandıktan tam 8 saat sonra yağ çubuğuna bakmak istedim. Yağ gerçekten azdı, 1 litre falan koymam lazımdı. Sonra bir abi geldi, bak dedi uzun zaman geçmiş kartele inmiştir hepsi, sürdükten 30 dakika sonra bak, asıl doğrusu o dur dedi. Ee zaten mantık olarak aynı hesap değil mi diyemedim. Şimdi ben yanlış mı ölçtüm? Yoksa çok yağmı koydum, illa 1 saat mi geçmeli ? sabah kalkınca bakılsa olmuyor mu ? Doğru yağ ölçümü nasıl yapılır bilgi verirseniz çok teşekkür ederim şimdiden Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Ustalar daha iyi cevap verir ama en önemli faktör düz zeminde olmak. Çalışıyorsa stop eder etmez bakmak yanıltabilir. Soğukken ki süzülmüşlüğün etkisini sıcakken ısıdan dolayı olan genleşme ve akışkanlık artışı aşağı yukarı kapatıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Sabah aracı çalıştırmadan yani soğukken düz zeminde bakmalısın. Bu arada 1 lt eklediysen aracın yağ yakıyor olabilir mi? Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 16 Kasım 2023 Yazar Paylaş 16 Kasım 2023 Abi aracı düz zeminde ölçtüm kesinlikle, burada benim kafamı karıştıran adamında dediği; uzun süre bekledin yağ çöktü, sür sonra bi yarım saat sonra bak demesi böyle bir şey var mı gerçekten yoksa 3 gün yatan aracın ki ölçülsede olur mu ? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Çöksün diye beklenen yağı cokeli çok oldu diyip tekrar sürüp beklemek alkolle olacak kafa değil. Ben sabah bakarım geceden çöken yağ en güzel süzülmüş yag 1 Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 16 Kasım 2023 Yazar Paylaş 16 Kasım 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Çöksün diye beklenen yağı cokeli çok oldu diyip tekrar sürüp beklemek alkolle olacak kafa değil. Ben sabah bakarım geceden çöken yağ en güzel süzülmüş yag hay Allah razı olsun abi hani bende diyorum, 8 saat bekledik güzelce bi bakalım durumu nedir, adam çıktı geldi böyle olmaz dedi, kafam çok karıştı, bu tarz bi konu bulamayınca açmak istedim, fazla koymaktan iyidir, öğrenmiş oldum Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Zaten karterdeki yağ seviyesi ölçülmüyor mu? Yağ çubuğu karterde ne kadar yağ olduğunu ölçmek için kartere kadar iniyor. Dolayısıyla motorun içinde kalan tüm yağ kartere inmesi lazım ki ölçüm doğru olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Cihan Tasdemir yazdı: Merhaba, bu gece aracı kullandıktan tam 8 saat sonra yağ çubuğuna bakmak istedim. Yağ gerçekten azdı, 1 litre falan koymam lazımdı. Sonra bir abi geldi, bak dedi uzun zaman geçmiş kartele inmiştir hepsi, sürdükten 30 dakika sonra bak, asıl doğrusu o dur dedi. Ee zaten mantık olarak aynı hesap değil mi diyemedim. Şimdi ben yanlış mı ölçtüm? Yoksa çok yağmı koydum, illa 1 saat mi geçmeli ? sabah kalkınca bakılsa olmuyor mu ? Doğru yağ ölçümü nasıl yapılır bilgi verirseniz çok teşekkür ederim şimdiden Abi saçmalamış. önemli olan düz zeminde dinlenmiş araçta ölçmek. Yeni araçlarda çok yağ tehlikelidir. (eskilerde de tehlikelidir ama daha az) Sabah bakılsa olur. 1 saat geçince genelde yeterlidir. kısaca soğuk motor. Cihan Tasdemir yazdı: Abi aracı düz zeminde ölçtüm kesinlikle, burada benim kafamı karıştıran adamında dediği; uzun süre bekledin yağ çöktü, sür sonra bi yarım saat sonra bak demesi böyle bir şey var mı gerçekten yoksa 3 gün yatan aracın ki ölçülsede olur mu ? illa bişey der türk "abileri". tamamen yanlış demiş. 1 Yorum bağlantısı
Görkem Küçükyılmaz 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 benim Volvo'da sıkıntı bu iş araba 5 saatte zor soğuyor, o yüzden sabah bakarım ben her zaman. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Cihan Tasdemir yazdı: Yağ gerçekten azdı, 1 litre falan koymam lazımdı. çubukta yağ nerede idi? 1 lt koydunktan sonra nerde? çubukta? Cihan Tasdemir yazdı: Sonra bir abi geldi, bak dedi uzun zaman geçmiş kartele inmiştir hepsi, sürdükten 30 dakika sonra bak, asıl doğrusu o dur dedi. gagıldan gelnelre not, yok böyle saçma birşey. Yorum bağlantısı
Cihan Tasdemir 16 Kasım 2023 Yazar Paylaş 16 Kasım 2023 Mehmet Göktürk yazdı: Abi saçmalamış. önemli olan düz zeminde dinlenmiş araçta ölçmek. Yeni araçlarda çok yağ tehlikelidir. (eskilerde de tehlikelidir ama daha az) Sabah bakılsa olur. 1 saat geçince genelde yeterlidir. kısaca soğuk motor. illa bişey der türk "abileri". tamamen yanlış demiş. Abi bence adam Türk değildi Çağlar Bayur yazdı: çubukta yağ nerede idi? 1 lt koydunktan sonra nerde? çubukta? gagıldan gelnelre not, yok böyle saçma birşey. Bir de dipte çıkıntı var, sonra çizgiler var uzun olan orta bölümde, sonrada max yazısı var o da biraz çıkıntılı bende ki 8 saat sonra ölçtüm, dipteki çıkıntının en başındaydı, yani 1 litre desek çizgiye, 250 ml kadardı, ve ben 1 litre değilde 200 ml ekledim, o adam öyle dedikten sonra, fazla eklemeyelim önce sürelim dedim ama valla şuan nerde bilmiyorum yağ yine ölçücem kısmetse, ama sürüp bakacaktım, şimdi bu yorumlardan sonra bi kaç gün beklemede gidip bakabilirim direkt heralde, o yüzden sorun değil sürmeye önceden gerek yoksa Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 çubuktaki min-max arası genelde 400-500 ml dir çubuğun herhangi yerine yağ değmişse 1lt aşırı fazla gelir %90 ihtimal, Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: çubuktaki min-max arası genelde 400-500 ml dir çubuğun herhangi yerine yağ değmişse 1lt aşırı fazla gelir %90 ihtimal, Maç min 1 den fazla olabilir araç Mercedes ise, bide araçta seviye içerden mi çubuktan mi. İçerden kaç litre koyacağıni da söylüyor bazı modeller kendi ölçüp Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Motor ısınıp stop ettikten 5dk sonra ölçülür. Düz terazi bir zeminde Yorum bağlantısı
Murat Sahın 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Motor ısınıp stop ettikten 5dk sonra ölçülür. Düz terazi bir zeminde 15 dk sonra ölçsek olmaz mı Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Motor ısınıp stop ettikten 5dk sonra ölçülür. Düz terazi bir zeminde Yağ 5 dakika geçtiğini nasıl anlıyor? 1 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Benim eski Fiesta mi Focus muydu kitapçığında yazardı araç ısınıp stop ettikten 10 dk sonra yağ seviyesi ölçülür diye hatırladığım kadarıyla 🤔 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Renoda da öyle yazıyordu. Min 2 dk durmalı diyordu stop sonrası. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Bizim Manuelde motoru stop ettirdikten uzun süre sonra bakılmalı diye yuvarlak konuşmuş Kartele süzülmesini bekleyelim diye olmalı.Ne kadar uzun süre ? Mevsim bile farkeder. Yağ hiçbir şekilde Max seviyeyi aşmamalı buradada not düşmüş. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Tolgahan Doğru yazdı: Benim eski Fiesta mi Focus muydu kitapçığında yazardı araç ısınıp stop ettikten 10 dk sonra yağ seviyesi ölçülür diye hatırladığım kadarıyla 🤔 Motor soğukken veya stop ettikten 10 dk sonra diyor, seviye min ve maks arasında olmalıdır diyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Murat Sahın yazdı: 15 dk sonra ölçsek olmaz mı Olmaz. Kurumlu olur 1 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Olmaz. Kurumlu olur Sende daha geç mi süzülüyor? Motor ısınmıyor ya akışkan olmaz diye dedim 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Olmaz. Kurumlu olur Benimki hep kurumlu 1 Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Motor soğukken veya stop ettikten 10 dk sonra diyor, seviye min ve maks arasında olmalıdır diyor. Doğrudur benzer bir cümle hatırlıyorum bende👍 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Kasım 2023 Paylaş 16 Kasım 2023 Oğuzkan Erışık yazdı: Sende daha geç mi süzülüyor? Motor ısınmıyor ya akışkan olmaz diye dedim 16 numara. Seninki harekete başladığında benimki varış noktasına geliyor. Ben sizin için söyledim canım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts