Serkan Aktay 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Şubat ayı gibi Ankara'daydım. Facebook'ta Chery'nin reklamları geçiyor. Daha önce bildiğim, pek iyi olmadığını tahmin ettiğim bir araçtı. Baktım tipi hoşuma gitti, biraz araştırayım dedim. Yurt dışı sitelerine baktım YouTube'a baktım gayet güzel duruyor. Anne sana bu arabayı alayım mı dedim, baktı hoşuna gitti al dedi. Sonra ön sipariş açıldı, sırayla ben eşim ve annem adına yazıldım artık kime çıkarsa. Ben yine Ankara'da değilken Hazirana ayı gibi araç teslim edildi. Daha önce hiç araç tanıtımı yapmadığım için nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum. Araç d sınıfı bir suv. Oldukça büyük, geniş ve gırtlak dolu denebilecek kadar dolu. 183 bg 275 nm torkla oldukca kuvvetli. Önce herkesin sorduğu yakıt tüketiminden bahsedeyim. Ankara'yı bilenler bu bölgeyi bilir. Forum Ankara'nın oradaki yüksek binalardan birinde oturuyoruz. Gelirken yokuş, giderken inişli. Annem hiç az yaksın, çok yaksın demeden kullanarak 10.5 lt/100 km de idi. Bundan önceki RAV4 13lt/100 km civarı idi aynı kullanımda. Uzun yolda daha 2 gün önce Antalya'dan döndüm. 5 kişi tıka basa dolu bagaj, 130-150 civarı ortalama 7,8 lt/100 kk yaktı. Yazın aynı dolulukta Ankara urla 8.2 idi ama klima hep açıktı. Araç donanım olarak bayağı dolu. Adaptif hız sabitleme, çarpışma önleme, şerit takip, arkadan hızlı gelen aracı uyarma, arka kapılarda araç gelirken uyarı, oldukça iyi çözünürlükte 360 kamera, cam tavan, deri koltuk, elektrikli bagaj, kablosuz şarj, sogutmali kolçak içi, ambians aydınlatma, daha bir sürü birşeyler var. Ön arka kapı döşemeleri, Konsolun üstü dahil heryer yumuşak deri. Getrac 7 dct çift kavrama otomatik vites çok uyumlu çalışıyor. Bir kere bile kararsız kalmadı. Ben babamın opel crosland x deki at şanzımanıda çok beğeniyorum fakat cheryninki daha iyi. Aracın kötü yanlarida var. Ses sistemi kötü. Radyoda RDS yok. Bu kötü ses sisteminin olduğu ekran kalitesi çok iyi, android oto çok iyi çalışıyor ama ses malesef kötü. Aracın birçok ayarı buradan yapılıyor. Uzun kısa far asistanı iyi çalışmıyor. Araçta sis farı yok. LED farlar var. Ben farları kötü sanıyordum, meğerse en yüksek pozisyonda imiş. Aşağı indirince düzeldi. Yine de muhteşem değil. Normal. On iki koltukta elekrikli, şoför koltuğu ve aynalar hafızalı, ön koltuklarda soğutma ve ısıtma var. Soğutma çok hoşuma gitti. Koltuk minderi varken bile etkili. Dev gibi bir bagajı var. Arkada 3. sıra koltuk da var. Unutmadan lastikler kötü. Virajlarda zorlamalar dahil bir sıkıntı yok fakat kalkışta sürekli patinaja tutuluyor buda insanı tedirgin ediyor. Cooper marka lastikleri var. Araç yola iyi basıyor. 1745 mm yüksekliğe, 4722 mm uzunluğa ve 1860 mm genişliğe sahip olduğunu düşünürsek sedan bir araç kadar yol tutuş beklememek lazım. Sert rüzgarlardan etkileniyor. Sert rüzgarlarda araç yolda 120 km den sonra biraz geziyor. 3 sürüş modu var. Eko- normal-sport. Hayalet ekran var fakat sadece modları değişince değişiyor. Sadece 3 renk. Hızlanma, kalkış, gidiş oldukça seri. Son sürat 208 gibi kesiyor. 208 e kadar hiç zorlanmadan çıkıyor. Tam dolu ikinde 208 e çıkıyor. Sanırım hız kesici var. Sonuçta memnun muyuz? Evet kesinlikle. Eksikleri ve fazlalari var. En büyük avantajı seleflerinden fiyat farkı ve doluluğu. 27 Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Çok beğendiğim bir SUV otomobil. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Yakıt tüketimi normal geldi bana. Bir problem daha belki benim için park problemi olabilirdi. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Daha acaba mı sürecindeyken baslayan sürekli fikir alısverisi güzel sonuclandı.. Cok güzel makina.. Daha mıncıklamak nasip olmadı eli kulağında İnsallah.. Test videosunu da ben cekerim belki 😂 Tekrardan hayırlı olsun 🧿 Lastikleri daha önce dediğim gibi degistirmen lazım..Bak ozmaan tadından yinmez.. Ses sistemine ufak dokunuslar gerekiyor.. Olmayacak kısım yok 😉 1 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Hayırlı olsun. Chery lerin görünümü güzel elektrikli havası var. 1 Yorum bağlantısı
Erkam Elma 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Hayırlı olsun Serkan bey artı eksi yönlerini tam olarak anlatmışsınız ben de geçen hafta 7 pro teslim aldım çok beğendim araç henüz 500 km yaptık yakıt ortalaması 8.2.Gitmeyen 1.4 egea crosstan inince bu araç bana elektrik gibi geldi en beğendiğim yönü ise koltukları müthiş rahat. 2 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Bu araçtaki motorun ar-ge'si cherry'e mi ait yoksa başka markadan mı alıyorlar? Şanzıman almansa motor da dış kaynak sanırım. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Alpay Sumer yazdı: Daha acaba mı sürecindeyken baslayan sürekli fikir alısverisi güzel sonuclandı.. Cok güzel makina.. Daha mıncıklamak nasip olmadı eli kulağında İnsallah.. Test videosunu da ben cekerim belki 😂 Tekrardan hayırlı olsun 🧿 Lastikleri daha önce dediğim gibi degistirmen lazım..Bak ozmaan tadından yinmez.. Ses sistemine ufak dokunuslar gerekiyor.. Olmayacak kısım yok 😉 almandan çine uzanan muhteşem dönüş. Ümmet yetişemiyor ya hu yavaş hayırlı olsun hocam @Serkan Aktay 2 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 12 Kasım 2023 Yazar Paylaş 12 Kasım 2023 Alpay Sumer yazdı: Daha acaba mı sürecindeyken baslayan sürekli fikir alısverisi güzel sonuclandı.. Cok güzel makina.. Daha mıncıklamak nasip olmadı eli kulağında İnsallah.. Test videosunu da ben cekerim belki 😂 Tekrardan hayırlı olsun 🧿 Lastikleri daha önce dediğim gibi degistirmen lazım..Bak ozmaan tadından yinmez.. Ses sistemine ufak dokunuslar gerekiyor.. Olmayacak kısım yok 😉 Aklımda 2024 de gelecek olan jaecoo 7 4*4 var. Yada Türkiyeye getirirlerse hybrit 8. Sanada alacaktık o zaman. Zafer Bakar yazdı: Çok beğendiğim bir SUV otomobil. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin. Yakıt tüketimi normal geldi bana. Bir problem daha belki benim için park problemi olabilirdi. Biraz uzun olunca dönüş çapıda fazla. Park etmek biraz sıkıntılı ve geniş yer istiyor Süleyman Can yazdı: Bu araçtaki motorun ar-ge'si cherry'e mi ait yoksa başka markadan mı alıyorlar? Şanzıman almansa motor da dış kaynak sanırım. Tgdi olarak geçiyor. Hyundai ile aynı motor değil . İsim benzerliği imiş. Arteco diye Chery'nin motor firması uretiyormus. 3 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Kasım 2023 Paylaş 12 Kasım 2023 Hayırlı olsun aracınız. Patronumun babasında Omada var. Çok fazla yazılımsal sorunla karşılaşıyor maalesef. Bir kaç kere yorgunluk tespit sistemi, sonrasında park sensörü, şimdi de apple car play sorun çıkardı. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 12 Kasım 2023 Yazar Paylaş 12 Kasım 2023 Sani Gerşon yazdı: Hayırlı olsun aracınız. Patronumun babasında Omada var. Çok fazla yazılımsal sorunla karşılaşıyor maalesef. Bir kaç kere yorgunluk tespit sistemi, sonrasında park sensörü, şimdi de apple car play sorun çıkardı. Teşekkür ederim. Aslında ne kadar yazılım o kadar sorun diye bakıyorum. Tiggo 8 excellentte 12 tane adas dedikleri güvenlik sistemi var. https://egirisim.com/2022/10/28/adas-teknolojisine-sahip-chery-tiggo-8-pro-guvenligi-on-planda-tutuyor/ Bizde tek sıkıntı start stop ta dik yokuşta aşağı inerken durunca bazen marş boşa döner gibi yapıp arabayı geç calistiriyordu. 5000 kontrol bakımında söyledim duzelttiler. Zaten start stopu kullanmıyorum. Diğer arabalar gibi start stopu her zaman biniste kapatmaniza gerek yok. Bir kere kapatıyorsunuz, avans kadar kapalı. Anneme soruyorum, nasıl memnun musun diye, çok oyuncaklı diyor . Omada aslında daha yeni teknoloji. Yazmayı unuttuğum diğer konu ara sıra klima açıyor. İçerinin havasınin kalitesini ölçen bir filtre sistemi varmış. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: almandan çine uzanan muhteşem dönüş. Ümmet yetişemiyor ya hu yavaş hayırlı olsun hocam @Serkan Aktay Fikir yeni degil ya.. daha makina gelmeden alsakmı diye dusunuyorduk.. Denk gelse 7 nin dolusu olabilir.. Modelde Net degilim çünkü. 1 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Donanım Fiyat Sınıf orantısında diğer araçlara göre avantajlı olması nedeni ile benim çevremde çok ilgi çeken insanlarin aklına giren araçlar. Yazınızı Merakla okudum fikir sahibi oldum teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Çok güzel anlatmışsınız. Açıkcası araç baya ilgimizi çekti. 1 Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Açık ve net bir anlatım, teşekkürler.Aracınızı güle güle kullanın. Facebook'ta chery gruplarını takip ediyorum fikir toplamak amacı.Gördüğüm kadarı ile sadece yakıttan şikayet ediliyor ancak bana normal geldi tüketim değerleri. Fiyatı çok çok iyi gözüküyor, sanırım aynı paraya VW Troc bile alınamıyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Hayırlı olsun. Oldukça yüksek satış rakamı yakalamışlar yollarda baya var. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Serkan hayırlı olsun. Donanım sevenlerin gözdesi bir araç İlgi odağı. Güle güle kullanın, maşallah. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Chery’nin kafamızda oturmuş “ kalitesiz” algısını yıkacak araç. izmir’e giderken gördüm sanırım ilk kez mayıs-haziran gibi. Yanımdan epey hızlı geçti. Ben 160 km ile gidiyordum bu esnada:) tanıyamadım aracı haliyle. Servis ağı yaygın mıdır acaba? Parça sorunu vs olmaz ise 3-4 seneye kalmadan vag grupla yarışır hale gelecektir. Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.. 1 Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Hayırlı uğurlu olsun yakın çevremde bayağı alanlar oldu ... 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Hayırlı olsun, burada da çok fazla Chery var 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Hayırlı olsun. Tipi güzel, bol oyuncaklı, oturaklı bir araç. Maşallah. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin bütçeye göre güzel SUV 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 13 Kasım 2023 Paylaş 13 Kasım 2023 Hayırlı olsun. Chery Land Rover ve jaguara mı ortakmış eee onlardan kalite bulaşmıştır diye düşünüyorum. Araçlar hiç eskisi gibi değil omoda5 bana land rover evoque u anımsatıyor özellikle gri kırmızı renklisini beğeniyorum 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts