İçeriğe Yönlendir

Troy Ödeme Sistemi

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Sosyal medyada Troy ödeme sistemine geçmek , visa-mastercard sistemine komisyon vermemek adına paylaşımlar var. Troy a geçmek gerçekten bunu sağlar mı? Yoksa yine aynı altyapıyı mı kullanıyor?
Troy yurtdışında geçerli mi? tecrübe eden oldu mu ? 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Banka için avantajlı, şuan teşvik edici şeyler var

Yeni troy alana puan vs

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bankaya talepte mi bulunacağız. Kartlar nasıl değişecek 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Evet bankaya talepte bulunmak gerekiyormuş. Maaş bankam Yapı Kredi Troy kullanıyor. Diğer kartlarımı da Troy talep edeceğim ilk fırsatta.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Troy da yurtdışı alışverişinde sıkıntı yaşayan çokmuş bu arada. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Visa yada Master card yerine kendi ödeme sistemimizi kullanmak banada mantıklı geliyor. Neden emekle kazandığım parayı harcarken elin Amerikalısı yattığı yerden kazansın. Bana uyar. Alıştığımız kredi kart konforunu sunduktan sonra gönderin imzalıyayım . 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Discover özelliği aktif edilirse yurtdışında da kullanılabilir, diye yorumlar okudum.

Behlül Baş yazdı:

Troy yurtdışında olmaz diye biliyorum 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Ben de başvurdum Garanti mobilde direk seçenek vardı. Yurtdışı için yapacak bri şey yok ama en azından TR içinde kullanırım diye düşndüm.

Ancak düşündüğüm şey şu; tüm altyapı MC ve Visa'nın diye biliyorum. Troy ile TR içinde örneğin espressolab'dan kahve aldım, altyapıdan dolayı MC-Visa her neyse onlara bir komisyon gidiyor mu yine? Yoksa transaction tamamen içeride olduğu için gitmiyor mu?

Bence bu yüklü geçişle birlikte Troy'un (ya da BKM'nin) bu işi ciddiye alıp teşvik etmesi ve geliştirmesi lazım, pek bir şey yapmıyorlar gibi geldi bana.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ
Selim Bilgin yazdı:

Ben de başvurdum Garanti mobilde direk seçenek vardı. Yurtdışı için yapacak bri şey yok ama en azından TR içinde kullanırım diye düşndüm.

Ancak düşündüğüm şey şu; tüm altyapı MC ve Visa'nın diye biliyorum. Troy ile TR içinde örneğin espressolab'dan kahve aldım, altyapıdan dolayı MC-Visa her neyse onlara bir komisyon gidiyor mu yine? Yoksa transaction tamamen içeride olduğu için gitmiyor mu?

Bence bu yüklü geçişle birlikte Troy'un (ya da BKM'nin) bu işi ciddiye alıp teşvik etmesi ve geliştirmesi lazım, pek bir şey yapmıyorlar gibi geldi bana.

Hocam biz Troy’a geçerek bu gelişim işini tetikleyelim. Aksama ve sorunlarla karşılaşacağımıza eminim. Bunları görüp pes etmeyelim bahane yapıp Visalara dönmeyelim.

Bugün öğlen lokantada Sırma su vardı mesela. Aman başka su yokmuş deyip içmedim. Çıkınca bakkaldan Buzdağı alıp içtim. 15 dakika sonra su içmek beni öldürmedi. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Madem bununla ülke kazanıyor o zaman bankalar TROY sistemli kartlarından aidat almasa yada az alsa bunları yaygınlaştırsa fena olmaz. Ancak bankalar tarafında bunu teşvik edici bir aksiyon göremiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Yapikredi ye geçti maaş hesabımız, banka kartı Troy muş zaten, kredi kartı verdikleri de Troy, bendeki eskiden kalma olduğu için visa ama süresi doluyor, yenilenmeyi otomatik yapar şimdi bunlar, nasıl deriz yeniyi troy gönderin diye, eşime verdikleri gibi direk Troy olarak mi gelir acaba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bildiğim kadarıyla, bankacılık sisteminde her eylemden alınan işlem ücreti vs mutlaka gitmesi gereken yere gidiyor. Kart değişimi olsa dahi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Banka için avantajlı, şuan teşvik edici şeyler var

Yeni troy alana puan vs

Bizim troy puan yüklendi mi.. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bizim troy puan yüklendi mi.. 

Yüklemedi mi

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

troy & visa veya troy & master gibi secenekler yokmu? mesela banka yurt ici odemelerde troy u yurt disi odemelerde visa veya master i kullanabilir 

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Robotu bir geçip bir insana ulaşabilsem visayı troy yapacam da 

geçemiyorum :kafa:

İş bankasında başaran varsa nasıl yaptığını anlatsın. İşcepde öyle bir seçenek yok.

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Visa, Mastercard, American Express veya Troy altyapıların kendine has numara grubu vardır.

Mevcut Visa kart Troy olarak gelmez. Troy için yeni kart başvurusu gerekir. Yeni bir kart numarası ile gelir.

Otomatik ödemesi vs olanlar bu hususa dikkat etmeli.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

QNB (Enpara) troy yok bizde dedi. Bende kart limitini minimuma düşürdüm. Taksitlerim bitince kartı kapatacağım dedim.

Durumu yönetim ekibine bildireceğiz dediler. 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

İş bankası düz Troy vermiyor bu arada. Discover özellikli veriyor. Israrla düz Troy istedim ama nafile.

Vakıf Bank ve KuveytTürk 'ten düz Troy aldım.

Kart no 6 ile başlıyorsa Discover 9 ile başlıyorsa düz Troy diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltebiliriz bilgiyi.

İlaveten, AliExpress, YouTube, Google Play, App Store, Netflix vb ödemeleri olanlar düz Troy kullanamazlar büyük ihtimalle. Bu da bilgi olarak bulunsun burada.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
(düzenlendi)

Bu furya nereden çıktı, sebebi ne? Savaş mı? Boykot mu?

Konuyu baştan beri okuyorum anlamadım

tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin

Master ve visanin Yahudi menşeli olduğu iddiasından dolayı Türk ürünü olan Troya geçiyor insanlar onunla alakalı olmalı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
İbrahim Arslan yazdı:

Robotu bir geçip bir insana ulaşabilsem visayı troy yapacam da 

geçemiyorum :kafa:

İş bankasında başaran varsa nasıl yaptığını anlatsın. İşcepde öyle bir seçenek yok.

Kendi şubemizden kartları iptal edip yeni kart başvurusu yapabilirsiniz. Kredi kartı için iscepten yeni kart başvurusu yapıp yeni kartınizi troy alabilirsiniz..

Fakat eski kartıniz borcu yeni karta aktarılamiyor şu aşamada 

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

İşcepten yeni troy kart başvurusunda bulundum.

Kabul edildi ve olusturuldu. İşcepte görebiliyorum yeni kartı.

Elime ulaşınca eskisini kapatacağım. Bu kadar zor olmamalıydı. Banka kolaylaştırmıyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bundan bı tık kolayı leb demeden leblebicinin evinize gelmesi :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...