Muhammet Ergün 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 arkadaşlar merhaba kafa karıştıran bir soru, ülkemizde 3 şeritli yollarda sıklıkla kullanılan bu yol çizgilerinde ortadaki motorcu sağdaki motorcuyu geçtikden sonra tekrar sağa geçebilir mi, geçebilir ise sağındaki çizgi neden düz çizgi. yoksa ülkemizde yanlış mı uygulanıyor. 2 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Orta şerit sollama şeridi değil mi zaten. Yani ortadaki motorcu sağdaki motoru geçtikten sonra sağa geçmek zorunda diye biliyorum. Isparta-Antalya arasında böyle 3 şerit oldukça fazla. Sollama hakkı benim şeridimde olsa da çok temkinli yaklaşıyorum. Karşıdan gelenler hak falan umursamıyorlar. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Muhammet Ergün yazdı: sağındaki çizgi neden düz çizgi. o çizgi krokideki kırmızı araba için devam eden geçmeme çizgisi, ortadki çift çizgiyi ihlal ederse diye bir çizgi daha var diye düşünün 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Mevcut duruma göre ortadaki motor sollama bitince sağa geçebilir. Mantıken ortadaki kesikli düz çizginin sadece kesik olması lazım veya üsteki çift çizginin kesikli düz çizgi olması lazım. Mekece iznik arası dediğim gibi çift şerit tırmanış tek şerit iniş müsait durumlarda inişteki araç sollama yapabiliyor. Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Yukarıdaki yol gibi düşünürsek kesik çizginin olduğu taraftaki araca sollama hakki veriyor. Sollama bitince tekrar sağ şeride geçmelidir. 3 şeritli yollarda orta şerit bazı yerlerde gelenlere bazı yerlerde gidenlerin sollama yapabilmesi için veriliyor. Bu durumda orta şeridi kullanan sollama bitince kendi şeridine dönmelidin bence. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 İki şeritli yoldan daha tehlikeli bunlar bence. Yasak olduğu hâlde karşıdan sollayarak gelen çok. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Sadece sol tarafında kalan çizgiye dikkat edersek sorun kalmıyor sanırım. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 o referans çizgisi..........*** motorcu arkadaş, hızını kesikli çizgiler düz görünene kadar arttırabilir manasında diye biliyorum... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 İkinci şeride hatalı geçtin bari 3. şeride girme demek herhâlde. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Teknik olarak böyle bir yol olmaz arkadaşlar. Bu örneği nerede gördünüz. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 En güzel yol tipi. Herşey sürücü insiyatifinde. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: insanlar nerede? Zombi virüsü sonrası mençistır kırsalı 1 Yorum bağlantısı
Müşteba Güneş 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Çağlar Bayur yazdı: insanlar nerede? Müşteba Güneş yazdı: İlahi Çağlar bey, insanlar ilerde görünen ağacın altında piknikteler ya... 😀 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Teknik olarak böyle bir yol olmaz arkadaşlar. Bu örneği nerede gördünüz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Emin Önal yazdı: Bu olur. ilk resimdeki olmaz. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Orta şerit 3. Şeride sollamaya çıkmasın diyedir:) Orta şerit paylaşımli değil yani Çift çizgi karşı şerit için orta şeridin sollama için paylaşımli olmadığı manasında Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Üçüncü şeride çıkanı da gördük , ne kasaplar var. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Evren Erakçora yazdı: Üçüncü şeride çıkanı da gördük , ne kasaplar var. İşte o çizgi kasaplar için çizilmiş 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Mustafa Tüfekçi yazdı: Orta şerit 3. Şeride sollamaya çıkmasın diyedir:) Orta şerit paylaşımli değil yani Çift çizgi karşı şerit için orta şeridin sollama için paylaşımli olmadığı manasında Bu görseldekilerin hepsi mümkün ve mantıklı. ilk resimdeki olmaz. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Zorunlu olmadıkça orta şeridi boş bırakın diyor. Motor, diğer motoru geçince tekrar en sağ şeride girmeli. Arabanın şeridi kesinlikle sollamaya kapalı ben hala bazı yolların üstüne çizilmiş onbaşı veya çavuş rütbe işaretini anlamadım. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Zorunlu olmadıkça orta şeridi boş bırakın diyor. Motor, diğer motoru geçince tekrar en sağ şeride girmeli. Arabanın şeridi kesinlikle sollamaya kapalı ben hala bazı yolların üstüne çizilmiş onbaşı veya çavuş rütbe işaretini anlamadım. Kar buz ile alakalı olabilir. Bolu dağında var Galiba bide turistik dağ yollarında Yorum bağlantısı
Emin Önal 5 Kasım 2023 Paylaş 5 Kasım 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu olur. ilk resimdeki olmaz. İlk resim ile benim attığım aynısı aslında fotodan belli olmuyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts