Mustafa Önsoy 22 Ekim 2023 Paylaş 22 Ekim 2023 Herkese merhabalar fotoğrafta işaretledim motorun üzerindeki bobinden çıkıp buji kablolarının girdiği yerlerden stop edince farkettiğim bariz bir hava sesi geliyor.Araç 1-2 dk soğuyana kadar ses devam ediyor.Araca geçenlerde triger devirdaim değişimi yapıldı sonrasında böyle oldu.Aracı almaya gittiğimde ustanın yanında marşa bastım hararet en tepede görünüyordu.Ama araç soğuktu.Isınmasını bekledik termostat ve fan açtı.Herhalde ısı müşürü bozuk yeni müşür alır takarım diyip umursamadım.Bugün evin önünde çalıştırdım yine hararet çok çabuk yükseldi geri stop edip kaputu açtım hava sesini duydum çıkardım o tıpaları içerisi su doluydu birşey anlayamadım geri kapatıp evin önüne bıraktım arabayı.Sorun nedir bilgisi olan var mı bir kurtulamadım arızalardan.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim 2023 Paylaş 22 Ekim 2023 soğtuma suyu havası alınamamış olabilir Yorum bağlantısı
Mustafa Önsoy 22 Ekim 2023 Yazar Paylaş 22 Ekim 2023 Bujilerin üstünde şişeyle su dökmüş kadar su olması da bu havadan mıdır abi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim 2023 Paylaş 22 Ekim 2023 hayır nem başka da su dökülümüş kadarı başka Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Ekim 2023 Paylaş 22 Ekim 2023 Cam fıskiyesinin hortumlarını kontrol edin motor üzerindeki ıslaklık için. Delik ya da sızdırma varsa motorun üzerine su basar. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Önsoy 23 Ekim 2023 Yazar Paylaş 23 Ekim 2023 tam anlamıyla öyle olmuş suyu temizledim şimdi,hava sesi felanda gelmedi.Aracın altına üstüne bakarken radyatörün delik olduğunu gördüm,bu delik yüzünden araç soğukken bile sürekli hava yapıp hararet göstergesini en tepeye çıkartır mı yoksa başka yerde mi aramalıyım arızayı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ekim 2023 Paylaş 23 Ekim 2023 radyatörde delik varsa o motor uzun süre dayanmaz 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Önsoy 23 Ekim 2023 Yazar Paylaş 23 Ekim 2023 Zaten sanayiden eve kadar biniyorum abi 5 dk anca Aman iyi olsun diye triger,devirdaim,hortumlar,yedek su deposu,kapağı,fan müşürü,termostat,ısı müşürü her şeyi yeniledim.Araç marşa basınca 3-5 dk sürmüyo hararet en üst seviyeye çıkıyo bidahada düşmüyor.Bir de radyatörü değiştiriyim bari bi o kalmıştı.. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 23 Ekim 2023 Paylaş 23 Ekim 2023 Mustafa Önsoy yazdı: Zaten sanayiden eve kadar biniyorum abi 5 dk anca Aman iyi olsun diye triger,devirdaim,hortumlar,yedek su deposu,kapağı,fan müşürü,termostat,ısı müşürü her şeyi yeniledim.Araç marşa basınca 3-5 dk sürmüyo hararet en üst seviyeye çıkıyo bidahada düşmüyor.Bir de radyatörü değiştiriyim bari bi o kalmıştı.. Bunca yapılan işlem sonrası delik radyatör çarpmadaki sıfır etkisi yapar. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Önsoy 24 Ekim 2023 Yazar Paylaş 24 Ekim 2023 Radyatörde kaçak var oradan su eksiliyor görüyorum,farkedene kadar da baya bi akmıştır ordan ama araç yedek su deposundan suyu hiç eksiltmiyor.Bu neden olur acaba? Yorum bağlantısı
Recommended Posts