İçeriğe Yönlendir

LiFePo4 Piller

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Ve meraklandım gaza geldim 12V 24Ah orta boy bir LifePo4 aldım üzerinde BMS mevcut. 

Kargodan daha gelmedi bakalım gelince biraz kullanır ölçer biçer yorum yaparım. 

Açıklamada şöyle yazıyor: 

LiFePO4 bataryalar, anot malzemesi olarak lityum demir fosfat içeren yeni bir tür lityum-iyon pil çeşitidir. 240 Wh/kg enerji yoğunluğu ile kurşun-asit bataryalara göre 6 kat daha fazla enerji yoğununa sahiptir. 6000 Life Cycle (25°C, %90 DoD) ile uzun şarj, deşarj döngüsü sağlamaktadır. Aynı kapasiteli kurşun-asit bataryalara göre 3 kat daha hafif ağırlığa sahip iken 2,4 kat daha hızlı şarj olabilmektedir. Batarya içerisinde yer alan LiFePO4 hücrelerinin dengeli şarj ve deşarj olmasını sağlayan batarya yönetim sistemi (BMS) sayesinde güvenli kullanım imkanı sağlamaktadır. 

image.png.8cb65dbf033cab6258e844eaf8ffbf18.png

image.png.86274ef1930338a5431dfdc71b3d0826.png

ürün linki:   https://www.n11.com/urun/solar-aku-12v-24ah-lifepo4-batarya-paketi-42720137

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bundan 3 adet seri bağlarsak benim pisikletin menzilini 45 den 120 ye rahat çıkartırım da pisikiletin komplesine daha az ödemiştim

veya paynır ses sistmenini 4 saat gibi çalışıtrması lazım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

120km nereye gideceksin ki? Ama güzel bi deprem zaruret çantası yapılır. markalıları 20k ya satıyorlar. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

120km nereye gideceksin ki? Ama güzel bi deprem zaruret çantası yapılır. markalıları 20k ya satıyorlar. 

yok yani 120 km de bir şarja bağlamak konfor şeysi, depremde spor ayakkkabı candır

pisikleti çalarlar zaten

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Youtube'ta test videolarını izledim. Güvenlik, ömür, kapasite, ağırlık... Her açıdan öndeler. 2 tanesini paralel bağlasak araç çalıştırır ve ömürlük olur.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Görevi kıyamet aracında mı olacak hocam

Çağlar Bayur yazdı:

veya paynır ses sistmenini 4 saat gibi çalışıtrması lazım

Böyle bir akü olan araçta cengiz abimiz canlı söyler. Şahandakiler dinlesin paynırdan

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hocam tam olarak ne amaçla kullanmayı planlıyorsunuz ve BMS bu işin neresinde ne şekilde olacak kafamda senaryo oluşturamadım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Görevi kıyamet aracında mı olacak hocam

Böyle bir akü olan araçta cengiz abimiz canlı söyler. Şahandakiler dinlesin paynırdan

Evet ya yeni teknoloji yapayım dedim biraz merak aslında. Kıyamet aracı şasi koruma  boyasında. Ardından montajlara girişiyorum.

Emrah Altun yazdı:

Hocam tam olarak ne amaçla kullanmayı planlıyorsunuz ve BMS bu işin neresinde ne şekilde olacak kafamda senaryo oluşturamadım.

Bunlar 18650 değil ama onun gibi. Akü dolunca ya da boşalınca süzdürmeyle devam edemediği için balans yapan devreyle kullanılması gerekiyor. O olmazsa bozuluyor. Bakalım göreceğiz.

Kullanım amacı kamp aracında akıllı röle ile aksesuar aküsü.

image.png.4117510eab6ccf00c527b57d6850d07b.png

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

image.png.4117510eab6ccf00c527b57d6850d07b.png

Bunu yaptın mı, proje mi ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bunu yaptın mı, proje mi ? 

kadıköy tarafına inersen incelenebilir canavar

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

Şu an maslakta. uğrayan olursa görebilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Şu an böyle.

Mutfak düşünseydik bi kenara :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

hemen bir atraksiyonlu lüks şeyler..... taş çemberinde odun ateşi neyine yetmiyor

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Nurgaz var seyyar..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Güneş panellerimde kullanıyorum 1 yıldır. Ömrü uzun olur diye tercih etmiştim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Nurgaz var seyyar..

yemeseptinden kurye ile getirtsek?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Lityum Titanat batarya şu anda en iyisi olabilir. Güç yetiyorsa çok mantıklı bir batarya türü. Çok hızlı şarj ve çok uzun pil ömrü var. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Kadıköy kırmızı çizgimiz. :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kadıköy kırmızı çizgimiz. :)

bjk ya da gelme buralar ürkütücü

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

bjk ya da gelme buralar ürkütücü

Geleyim valeye çekeyim astoryada

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Geleyim valeye çekeyim astoryada

astorya şişlide uygundur yalnız tavanı sığmaz gibi 1,90 otopark, genişlik olarak da fcs kapısı zor açılıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

astorya şişlide uygundur yalnız tavanı sığmaz gibi 1,90 otopark, genişlik olarak da fcs kapısı zor açılıyor

kapalıya girmez hiçbir yerde. Bizim fakültenin altına soktum floresan lambalara denk getirmeden sürmen gerekiyor yangın borularına bazılarına değiyor değdi hatta birine çok az. bi daha sokmadım. yazın bi sokmuştum güneş almasın diye.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...