Evren Erakçora 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 205-60-16 : https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/winterreifen/205-60-r16/ Lassa üzdü. Kuru ve Islakta iyiyken karda ve buzda zayıfmış. 225-45-17: https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/winterreifen/225-45-r17-h/ Conti, Michelin lider. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 şok şok lm005 sonuncu ? detayları okuyalım Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 Ekim 2023 Yazar Paylaş 17 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: şok şok lm005 sonuncu ? detayları okuyalım Lassa gibi o da karda buzda zayıf. Islakta , kuruda iyi. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 Bu sene katılım baya az olmuş sanki. 50 ye kadar farklı marka model test edilirdi. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 17 Ekim 2023 Yazar Paylaş 17 Ekim 2023 Süleyman Can yazdı: Bu sene katılım baya az olmuş sanki. 50 ye kadar farklı marka model test edilirdi. Autobild testleri öyle. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 test detaylarına ulaşması zorlaşmış, sıkça kullanılacak zemin bilinirse liste de sıra değişiyor, mesela dayanım ses kriteri vs göz ardı edilirse sıralama değişir 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: test detaylarına ulaşması zorlaşmış, sıkça kullanılacak zemin bilinirse liste de sıra değişiyor, mesela dayanım ses kriteri vs göz ardı edilirse sıralama değişir Şimdi pazar günü drag yarışına gideceğim, hangisini alıyoruz özet geçin. Asfalt guru ve dişli Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 Evren Erakçora yazdı: 205-60-16 : https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/reifen/reifentest/winterreifen/205-60-r16/ Lassa üzdü. Kuru ve Islakta iyiyken karda ve buzda zayıfmış. başka bir başlıkta yazmıştım, taşlanmadığım kalmıştı.. lassa snowways 3 iyi lastik ama 4 yaramaz. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 17 Ekim 2023 Paylaş 17 Ekim 2023 Adac Türkiyedeki anket şirketlerine dönmüş gibi, ne bileyim parasını veren düdüğü çalıyor. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 hem yaz da hem kışta Continantel birinci oluyor . Yorum bağlantısı
Murat Sahın 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Doğan Arşiray yazdı: başka bir başlıkta yazmıştım, taşlanmadığım kalmıştı.. lassa snowways 3 iyi lastik ama 4 yaramaz. Kıyas noktası mühim ama Doğan hocam. Conti ile, michelin ile kıyaslanırsa kötü lastik, ama fiyat skalasında petlas ile daha yakın, öyle bakılınca türevlerinin içinde iyi. Tabi kesinlikle haklı olduğun nokta, petlastan iyi olması lastiği iyi yapmıyor. Para verilip yeni lastik alınacaksa enazından nokian falan bakılmalı bence 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 lassa snowways 4 harika bir 4 mevsim lastiği olur ama kış lastiği olamaz (dı). hamurunu değiştirdilerse ne iyi tabi. ben zaten michelin ile kıyaslamamıştım. ışıkta gidip çarpacak olmak yeterli geri bildirimi sunu. Murat Öngür yazdı: hem yaz da hem kışta Continantel birinci oluyor . yazlık oto lastikleri çok sert bence. ama AT lastikleri filan muhteşem oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Doğan Arşiray yazdı: lassa snowways 4 harika bir 4 mevsim lastiği olur ama kış lastiği olamaz (dı). hamurunu değiştirdilerse ne iyi tabi. ben zaten michelin ile kıyaslamamıştım. ışıkta gidip çarpacak olmak yeterli geri bildirimi sunu. yazlık oto lastikleri çok sert bence. ama AT lastikleri filan muhteşem oluyor. Ben bugüne kadar hep pirelli kullandım çok da memnunum son seferde conti. preimum contact 6 aldım oda çok iyi lastik gerçekten. ama aksine yumuşak lastik sert değil Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Metin Uzunoğlu yazdı: Adac Türkiyedeki anket şirketlerine dönmüş gibi, ne bileyim parasını veren düdüğü çalıyor. testlerin detaylarına ulaşınca rakamlar var orada, mesela ıslak zeminde fren testi gibi. tüike benzemiyor 2 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Murat Öngür yazdı: Ben bugüne kadar hep pirelli kullandım çok da memnunum son seferde conti. preimum contact 6 aldım oda çok iyi lastik gerçekten. ama aksine yumuşak lastik sert değil jeep de continental kullanıyorum. yol lastiği. çok feci sert yapısı. tekrar almam mesela. aynısının AT olanını alacaktım çok yumuşaktı sürüşü., başka arabada görmüştüm. belki diş yapısı ile ilgilidir sürüşteki sertlik hissi. yol lastikleri sonuçta dümdüz desensiz şeyler. Murat Öngür yazdı: Ben bugüne kadar hep pirelli kullandım kışlıklar çok iyiydi eskiden. şimdi nasıl bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: test detaylarına ulaşması zorlaşmış, sıkça kullanılacak zemin bilinirse liste de sıra değişiyor, mesela dayanım ses kriteri vs göz ardı edilirse sıralama değişir Karda buzda çok kullanmıyorum, ıslaktaki tutuş ve fren mesafesi iyi diye lm005 almıştım. Yine aynı başarıyı göstermiş. https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Winter-Tyre-Test-54-Set-Braking-Test.htm Burda da mesela, buzda frenleme kadar olan kısımlar bana uyuyor. Daha sonraki kriterler, kışın fazla araç kullanmadığım için çok etkili değil. Kışlık lastikle yılda en fazla 3-5 bin km yaparım. O yüzden aşınma, ses, tüketim ana kriter değil. O yüzden bana göre lm005 iyi lastik. https://www.tyrereviews.com/Article/2023-ADAC-16-Inch-Tyre-Test.htm 18 Ekim 2023 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 (düzenlendi) benim sınırlı deneyimime göre 4 çeşit kışlık lastik var. bu tespit nispeten maliyetle alakalı ama genelde desen çok etkili. 1- Hava sıcaklığından bağımsız ıslakta ve kışın buzda vasat kışlık lastikler. Bunlar hala yeni yağmış karda iyi iş yapıyorlar. Bunları 4 mevsim gibi görüp yazın da binmek mümkün. ( Kumho Petlas vs) 2- Karda ve buzda iyi iş yapan ama ıslakta yaz kış farketmeksizin tutunamayanlar. ( TV dizisi gibi, böyle bol bakışmalı ağlayan haykıran kriz geçiren kadınların ve zengin çapkın iş adamlarının yalıda oturduğu, dizinin yarısının, önceki bölüm olduğu ürünler) (Sava, Barum, Laufenn, Lassa vs) 3- Kışın her koşulda yol tutabilen ve sıcak havada ttunsabile çok kolay zarar gören, görece kaliteli ürünler. ( Hankook, Michelin, AT lastiklerde Bridgestone vs) 4- Sürpriz lastikler. Bunlar kışın ve yazın her koşulda süper iş yapan ama çabuk biten, orta pahalılıkta lastikler. Genelde sürümü olmuyor. ( Nexen, Windforce, Catchpower, Cratos, Sailun vs - hepsini ilk elden biliyorum) 18 Ekim 2023 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Doğan Arşiray yazdı: Sürpriz lastikler. viking Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Ekim 2024 Paylaş 14 Ekim 2024 İslakta yazlık lastikten iyi kar ve buzda yolda birakmicak fiyat performans lastiği ne alicaz ebat alengirli 225 50 17 Lassa snoways4 ve sava Eskimo buldum. Doğan abi ikisini de gömmüş :/ 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 14 Ekim 2024 Paylaş 14 Ekim 2024 (düzenlendi) Yazlık hankook ile geçen sene buzda karda Gerede de rampaları tırmanmış biriyim hatta yol kapandıydi çekişten yana sıkıntı yok da frenaj güven vermiyordu. Geneli kışı İzmit'te ılıman geçiyor ama Kartepe vs çıkmak inmek icap ettiğinde karda buzda güven verecek yağmurlu havalarda dert sahibi olunmayacak bişi lazım. Araç Mercedes Ug8 lerle güzel kışlar geçirdim daha önceki Mercedeste 15 Ekim 2024 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Ekim 2024 Paylaş 15 Ekim 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: İslakta yazlık lastikten iyi kar ve buzda yolda birakmicak fiyat performans lastiği ne alicaz ebat alengirli 225 50 17 Lassa snoways4 ve sava Eskimo buldum. Doğan abi ikisini de gömmüş :/ Bana savayi önerdi 😅 Emmi de kullandı. Yorum bağlantısı
Koray Demir 15 Ekim 2024 Paylaş 15 Ekim 2024 Mustafa Tüfekçi yazdı: İslakta yazlık lastikten iyi kar ve buzda yolda birakmicak fiyat performans lastiği ne alicaz ebat alengirli 225 50 17 Kormoran Snow düşünülebilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2024 Paylaş 15 Ekim 2024 Metin Akbal yazdı: Bana savayi önerdi 😅 Emmi de kullandı. ya bende muayyer lastik vardı, emmi istemişti, sava. jant yere değmesin kafi demişti bana da Mustafa Tüfekçi yazdı: ne alicaz ebat alengirli 225 50 17 225/45/17 olmaz mı 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 15 Ekim 2024 Paylaş 15 Ekim 2024 Çağlar Bayur yazdı: ya bende muayyer lastik vardı, emmi istemişti, sava. jant yere değmesin kafi demişti bana da 225/45/17 olmaz mı Orjinal ebat 245 45 17 aslında ama jantı değişmişler et değeri 38 den 48 e geçmiş. Et den dolayi da ebati bilerek mi bilmiyorum optimize etmişler süspansiyona surtmesin diye. Çünkü et 48 jantta 245 45 17 koyunca 20mm süspansiyona yanaşıyor. 225 50 17 ile 10mm ile sinirden kurtarıyor. 225 45 17 takılır belki de aracın değerleri iyice bozulmuş oluyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts