İçeriğe Yönlendir

Bembeyaz

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Çok ayıp ettin. Niye haber etmiyon gelirken?

Aniden karar verdim, aslında bir arkadaşın bir işi için gittik, gitmişken müsait mi diye baktım, denk gelince hallettirdim. Yanımdaki arkadaşla sana gelsem olmazdı, arkadaşı bırakmak ta olmazdı :) 

• Beğenme 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kızdırma bujilerine de baktır, km az değil 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Rejenerasyondan 500 km sonra arıza ışığı tekrar yandı. Artık dpf'i iptal ettirmekten başka çare kalmıyor. Var mı Ankara'da bu iş için önerilecek yer @Oğuzkan Erışık

Hoca.. aracın beynine bir işlem yapılıyor. O işlem yapılınca o arıza çıkmıyor. bazı arabalarda kronik sürekli jenerasyon uyarısı çıkıyormuş. Beyin açtırıp içinden bir devre elemenında işlem yapıyorlar. Araba normal çalışıyor , kendi kendine rejenerasyon yapıyor ve add blue kullanıyor. Ama ekranan hiç bir zaman alarm vermiyor. Ne zaman araban çekişden düştü basınca gitmiyor o zamana kadar anlamıyorsun. Oda senin gibi bir sürücü için imkansızdır heralde. 

Şirket araclarımızın birinde böyle ir hastalık vardır. Sürekli arıza ışığı yakardı. Yetkilş servis sonunda o arıza yakan beyin modülünü bişey yaptı. Artık yanmadı. Galiba Otokoç İstinyedeki servis olması lazım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Hoca.. aracın beynine bir işlem yapılıyor. O işlem yapılınca o arıza çıkmıyor. bazı arabalarda kronik sürekli jenerasyon uyarısı çıkıyormuş. Beyin açtırıp içinden bir devre elemenında işlem yapıyorlar. Araba normal çalışıyor , kendi kendine rejenerasyon yapıyor ve add blue kullanıyor. Ama ekranan hiç bir zaman alarm vermiyor. Ne zaman araban çekişden düştü basınca gitmiyor o zamana kadar anlamıyorsun. Oda senin gibi bir sürücü için imkansızdır heralde. 

Şirket araclarımızın birinde böyle ir hastalık vardır. Sürekli arıza ışığı yakardı. Yetkilş servis sonunda o arıza yakan beyin modülünü bişey yaptı. Artık yanmadı. Galiba Otokoç İstinyedeki servis olması lazım. 

yani göstergedeki arıza lambasının üstünü bantlamak gibi

murat’ın sın dizel arabası olabilir :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

servisler her zaman ne yaptıklarını anlatmazlar her meslekte sırlar vardır , sonra bunlar döner dolaşır şehir efsanesi olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

murat’ın sın dizel arabası olabilir :) 

Tamir edilebilen arızalara pek takılmıyorum ama bir sorunu ortadan kaldırmak için bir şeyleri iptal etmekten de hoşlanmıyorum.

Aslında ilk uğraşım addblue'yi tekrar devreye almaktı ama olmadı. 

Çabiden ödünç vesile ile, turbosuz araba istemiyorum, dpfsi falan olan araba da istemiyorum. Bana hayırı işler... (param yeterse kibrite mındar demem :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Tamir edilebilen arızalara pek takılmıyorum ama bir sorunu ortadan kaldırmak için bir şeyleri iptal etmekten de hoşlanmıyorum.

Aslında ilk uğraşım addblue'yi tekrar devreye almaktı ama olmadı. 

Çabiden ödünç vesile ile, turbosuz araba istemiyorum, dpfsi falan olan araba da istemiyorum. Bana hayırı işler... (param yeterse kibrite mındar demem :D

çözüm basitki. 2-3 litrelik atmosferik benzinli. Gayet tatmin eder.  Lpg candır :) hem model yükseltip para bağlıyoruz. Hem sorunları oluyor falan. Ciddi gider kaybı aslında. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2010 model araba alacağına modelli araba almış oldu o paraya

Euro 4 sonra ne dizel alırsan al 100 bin. Ve üstü km de masrafı olacak.

Ha Euro 6 felan yeni benzinliklerde olsa 3 seneye bagacazzzz  kimin motoru daha sağlam :P

2.0 atmosferik arabalar öcüydü premium modeller dışında hep, premium olanlarda da zaten 2.0 istenmeyen tüy gibi :∆

1.3 mjet ülkemize dizeli sevdiren motor bakma sen, 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

en çok sevdiğim şey, sanayiye uğramamak :) 

Eskiden haftasonu hobimizdi işimiz olmasa da goygoya giderdik artık sanayi kurtlar sofrası bizi sevmiyor ustalar :P

yıllar önce az mı toplanti yapardik forumca maslakta

eskiler bizi antrikot arası köfte yememizle bilir

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kızdırma bujilerine de baktır, km az değil 

Çağlar Bayur yazdı:

servisler her zaman ne yaptıklarını anlatmazlar her meslekte sırlar vardır , sonra bunlar döner dolaşır şehir efsanesi olur

Şöyle bir durum farkettim, özellikle soğukken rölantide baya duman atıyor. Araç ısındıktan sonra kesiliyor. İşlemleri yapan firma kurumları yakıyor, kesecek ama bir süre mecburen duman atacak demişti. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

çözüm basitki. 2-3 litrelik atmosferik benzinli. Gayet tatmin eder.  Lpg candır :) hem model yükseltip para bağlıyoruz. Hem sorunları oluyor falan. Ciddi gider kaybı aslında. 

Olmuyor işte öyle. Yenileri çooooook pahalı. Eskileri çoooook masraflı. Yıldız haricinde parça ve usta sıkıntısı var. 

Bir sonraki araçta farklı bir şeyler bakacağım aslında. Egea alma sebebim çok basitti, finansmanda taşıt kredisi kullanmak. Aslında 1.4 astra J baktım ama finansmanda sıkıntı büyük oluyor model eski olunca. Aşırı beslemeli küçük hacimli bir şey alıp benzinli benzinli binmek niyetindeyim bir sonrakine yani 6 ay falan sonra :crazy: TSİ-TCE aklıma yatan motorlar. Halen astra J'nin otomatik 1.4 T olanı aklımın bir yanında duruyor. Alabilirsem e170 corolla yada fb7 civic bakacağım otomatik atmosferik ama çok overrated arabalar işte bu caponlar. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Olmuyor işte öyle. Yenileri çooooook pahalı. Eskileri çoooook masraflı. Yıldız haricinde parça ve usta sıkıntısı var. 

Bir sonraki araçta farklı bir şeyler bakacağım aslında. Egea alma sebebim çok basitti, finansmanda taşıt kredisi kullanmak. Aslında 1.4 astra J baktım ama finansmanda sıkıntı büyük oluyor model eski olunca. Aşırı beslemeli küçük hacimli bir şey alıp benzinli benzinli binmek niyetindeyim bir sonrakine yani 6 ay falan sonra :crazy: TSİ-TCE aklıma yatan motorlar. Halen astra J'nin otomatik 1.4 T olanı aklımın bir yanında duruyor. Alabilirsem e170 corolla yada fb7 civic bakacağım otomatik atmosferik ama çok overrated arabalar işte bu caponlar. 

Kibrit al kibrit

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kibrit al kibrit

Param yok, olsa alırdım. Kullanım olarak benim beklentilerimi karşılıyor :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Murat Sahın

Arıza ışığı ve duman işi uğraştırdı ama halloldu. Yaklaşık 7 gün fiilen uğraştılar :) 

Sorun şu imiş, araç sürekli rejenrasyon yapıyormuş. İptal ettiğimiz dpfyi temizlemek için zengin karışım yolluyor, yanamayan yakıt duman olarak çıkıyor. Neticede hallettiler. Çekiş biraz iyileşti, yakıt pcye göre belirgin azaldı. Rejenerasyon sebebiyle fazla yakıyormuşuz. 

Çalışması normale döndü özetle. Bundan sonra benzinli araç alacağım. Sebebi arıza değil, bu kış farkettim ki ameliyat bölgem soğukta ağrı yapıyor. Daha hızlı ısınacak bir araç tercih edeceğim zaruriyetten. Dizeller bu konuda handikaplı. Yaşlandığımı da kabullendim, manuel buraya kadar. Artık otomatiğe geçme vaktidir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ya benzinli ya ptc li araç alacaksın o zaman Ve koltuk ısıtma

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Murat Sahın yazdı:

Arıza ışığı ve duman işi uğraştırdı ama halloldu. Yaklaşık 7 gün fiilen uğraştılar :) 

Sorun şu imiş, araç sürekli rejenrasyon yapıyormuş. İptal ettiğimiz dpfyi temizlemek için zengin karışım yolluyor, yanamayan yakıt duman olarak çıkıyor. Neticede hallettiler. Çekiş biraz iyileşti, yakıt pcye göre belirgin azaldı. Rejenerasyon sebebiyle fazla yakıyormuşuz. 

Çalışması normale döndü özetle. Bundan sonra benzinli araç alacağım. Sebebi arıza değil, bu kış farkettim ki ameliyat bölgem soğukta ağrı yapıyor. Daha hızlı ısınacak bir araç tercih edeceğim zaruriyetten. Dizeller bu konuda handikaplı. Yaşlandığımı da kabullendim, manuel buraya kadar. Artık otomatiğe geçme vaktidir. 

Kırmızı bir coupe al hocam, ruhumuz yaşlanmasın. :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Ya benzinli ya ptc li araç alacaksın o zaman Ve koltuk ısıtma

Abi ptc makul görünüyor ama işte aklıma yatan araçlarda yok genel olarak. W211 alıp webasto takmak var ama arabaya param yetmiyor :D 

Evren Erakçora yazdı:

Kırmızı bir coupe al hocam, ruhumuz yaşlanmasın. :) 

Abi 2 çocuk var, yoksa ne işim var aile aracı ile :D 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

geçmişe göre en sıcak kışı geçirdik önmüz yaz

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

geçmişe göre en sıcak kışı geçirdik önmüz yaz

Evet ama o yazın arkası gene kış abi, bu kış bile rahatsız etti, ciddi manada yaşam kalitemi düşürdü sabahları. Gerçek bir kış olsa nasıl olurdu bilemiyorum yani. 

Benzinli araç + uzaktan çalıştırma aklıma yatıyor. Camdan basar düğmeye çalıştırırım. Akşamdan kaloriferi doğru ayarda bırakırsam işimi görür diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Basit düşün. Sıcak su torbası al yanına. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Basit düşün. Sıcak su torbası al yanına. 

Zor, koltuk ısıtma tak desen tamamda sıcak su torbası ile olur gibime gelmiyor. 

Hakikaten, koltuk ısıtma işini araştırayım :) 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Murat Sahın yazdı:

Daha hızlı ısınacak bir araç tercih edeceğim zaruriyetten. Dizeller bu konuda handikaplı. Yaşlandığımı da kabullendim, manuel buraya kadar. Artık otomatiğe geçme vaktidir. 

Megane dci edc kombinasyonu. Misler gibi.

Koltuk ısıtmalı araç bakmak lazım. Bunca sene değerlim boşuna üşümüş sabahları.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ankara soğuğu nasıl olur bilmem de 211 de ptc olmadan 1 dk da sıcak üflüyor :P o bı dk da da zaten koltuk ısıtmasi yetiyor gibi :P webasto genelde dizellerde var :) @Önder Özcan kızan kızdırmaları daha da ofkelendirnek için mi kullanıyorlar webasto acaba

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

egealarda kronik mi 5 derece ve altında çalışmama.Bizimkilere mi denk geldi 2 ayrı araç aynı sorun??

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...