İçeriğe Yönlendir

Bembeyaz

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın

Rejenerasyondan 500 km sonra arıza ışığı tekrar yandı. Artık dpf'i iptal ettirmekten başka çare kalmıyor. Var mı Ankara'da bu iş için önerilecek yer @Oğuzkan Erışık

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Rejenerasyondan 500 km sonra arıza ışığı tekrar yandı. Artık dpf'i iptal ettirmekten başka çare kalmıyor. Var mı Ankara'da bu iş için önerilecek yer @Oğuzkan Erışık

Ostim volkan egsoz

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ostim volkan egsoz

Burası instagramda sürekli reklamı çıkan yer değil mi?

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Alptuğ Özcan yazdı:

Burası instagramda sürekli reklamı çıkan yer değil mi?

Bilmem sürekli instagramda gezmiyorum :crazy:

Reklam vermiş olabilirler.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ostim volkan egsoz

Tanıdık mı? 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neyse bişe demiyorum :) 

Ya scuterdan takviye yapıp bişe deme zaten bence de :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Tanıdık mı? 

Birhan tanıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

Partikül iptal edilecek, 4 firma ile görüştüm. 

1. Firma arkadaş yönlendirmesi ile gidildi, partikülü usta söksün, biz içine delik açalım, partikülü usta tekrar taksın, bizim yazılımcıya it, o seni başka yazılımcıya götürecek, o halledecek dedi. Sadece yazılımdan iptal edilmesine 6 bin istedi. Peki bir kontrol edelim filtrenin içi boş olabilir mi dedim, kaputu açtı, sağa sola baktı, bunun üzerinde ısı kalkanı var, sökülmeden bilemem dedi.

2. Firma kendi arkadaşım, normalde euro 6'lara ellemiyorum ama seninkine denerim dedi, denerim dediği için eledim :) 

3. Firma netten bulduğum bir firma, hallederiz yea dedi. Araç bizde 1 gün duru belki 2 gün olabilir dedi. Aklıma yatmadı. 3 bin istedi.

4. Firma ecumasters Ankara şubesi. "Aracı teslim alırız, 3 saat içinde her şeyi yapılmış olarak teslim ederiz. Euro 6 1.3 multijet araç için lisanslı yazılımımız var. Hatta geçen hata pttnin 76 tane euro 6 aracında yaptık işlemi. Hem addblue iptali hem dpf iptali tekrar kodlanır, o arada dpf içi boşaltılır. Dediğim gibi, maksimmum 3 saatte teslim ederiz" dedi. 2500 olur filtreden çıkan malzeme bizde kalır dedi.

@Çağlar Bayurne yapmak lazım? Ecumasters bana mantıklı geldi. 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Birhan tanıyor

Gitme dyor.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Neyse bişe demiyorum :) 

Şirkete aldığım kibrit istanbulda. Aracı kullanan arkadaş hiç memnun değil, çok yakıyormuş ve 180'den sonra gitmiyormuş :D 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yeni değil miydi zaten Egea, çok erken değil mi iptal için?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Partikül iptal edilecek, 4 firma ile görüştüm. 

1. Firma arkadaş yönlendirmesi ile gidildi, partikülü usta söksün, biz içine delik açalım, partikülü usta tekrar taksın, bizim yazılımcıya it, o seni başka yazılımcıya götürecek, o halledecek dedi. Sadece yazılımdan iptal edilmesine 6 bin istedi. Peki bir kontrol edelim filtrenin içi boş olabilir mi dedim, kaputu açtı, sağa sola baktı, bunun üzerinde ısı kalkanı var, sökülmeden bilemem dedi.

2. Firma kendi arkadaşım, normalde euro 6'lara ellemiyorum ama seninkine denerim dedi, denerim dediği için eledim :) 

3. Firma netten bulduğum bir firma, hallederiz yea dedi. Araç bizde 1 gün duru belki 2 gün olabilir dedi. Aklıma yatmadı. 3 bin istedi.

4. Firma ecumasters Ankara şubesi. "Aracı teslim alırız, 3 saat içinde her şeyi yapılmış olarak teslim ederiz. Euro 6 1.3 multijet araç için lisanslı yazılımımız var. Hatta geçen hata pttnin 76 tane euro 6 aracında yaptık işlemi. Hem addblue iptali hem dpf iptali tekrar kodlanır, o arada dpf içi boşaltılır. Dediğim gibi, maksimmum 3 saatte teslim ederiz" dedi. 2500 olur filtreden çıkan malzeme bizde kalır dedi.

@Çağlar Bayurne yapmak lazım? Ecumasters bana mantıklı geldi. 

Gitme dyor.

Şirkete aldığım kibrit istanbulda. Aracı kullanan arkadaş hiç memnun değil, çok yakıyormuş ve 180'den sonra gitmiyormuş :D 

Clio 4 al

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Evren Erakçora yazdı:

Yeni değil miydi zaten Egea, çok erken değil mi iptal için?

KM 170 bin :) 

Selim Bilgin yazdı:

Çevre katliamı (bende hiç yok) 

Sayarsak sıra bize gelmez :) 

İlkay Başaran yazdı:

Clio 4 al

Alamam, taşıt kredisi çektim, zaten bana sedan araç lazım. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

ne yapmak lazım?

lpg candır , ben yazılımcıya bırakır işi bitnce alırdım rakam bilmem de

Murat Sahın yazdı:

Sadece yazılımdan iptal edilmesine 6 bin istedi.

notere gidip ruhsatı da verseydin, yemek ısmarlamayı ve depoyu tam dolu teslim etmeyi de unutma, yazın da l tatile götür bari

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Beni de boş geçmiyor paçağuna sıçtuğum :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

lpg candır , ben yazılımcıya bırakır işi bitnce alırdım rakam bilmem de

LPG candır kabul de yüksek modelli ve istediğim performansta lpg uyumlu araçlar çok pahalı... Aslında 1.6 etork motorlu tam otomatik egea istiyordum mesela, ama fiyatları uçtu... Hatta her ne kadar Tansu'ya çok takılsamda kibrit te alınabilir benim için, ama o da bütçenin çok üzerine çıktı...

Abi ben süreci sorunca hemen fiyat söylüyorlar :D 

Aslında öğrenmek istediğim dpf sökülmesi içinin boşaltılması işlemleri de onlar tarafından mı yapılacak...

Ecumastersta karar kıldım.

Çağlar Bayur yazdı:

notere gidip ruhsatı da verseydin, yemek ısmarlamayı ve depoyu tam dolu teslim etmeyi de unutma, yazın da l tatile götür bari

1 gün kesin, duruma göre 2 gün kalabilir deyince şaşırdım :D Bu arabanın üretimi o kadar sürmedi. 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

İşlemi yaptırdım. Ecu masters Ankara şubesinde yazılımı hallettik, addblue, dpf ve egr iptal edildi. Partikülün içi boşaltıldı. Toplamda 4,5 saat gibi sürdü. Bunun yaklaşık 2,5 saati yazılımı okutma/yeni yazılımı bekleme/yükleme aşamalarına gitti. 

@Çağlar Bayur abi beyaz duman başladı, işletmeye tekrar döndüm, kontrol ettiler, normal, biraz kullanınca kesecek dediler. Çok inandırıcı bulmadım kendi kendine düzelmesi, o tarafta tanıdık bir ekspertiz vardı, onun mekanik ustası ile görüştüm, oda aynını söyledi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

olur demişse olabilir bu tip işlemler sonrası egzosda kalan atıkları yakıyordur

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kat yok dpf yok biraz duman olur, ilk marşta yapıp kesiyor mu ısınınca 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

egzozu komple çıkaraydın. supaplardan dışarıya atardı dumanı :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kat yok dpf yok biraz duman olur, ilk marşta yapıp kesiyor mu ısınınca 

Dükkandan çıktım, trafik ışığına durdum, arkaya sis bombası atmışım gibi her yan bembeyaz oldu. Yazılımcıya döndüm, kapının önünde duman atıyordu yine, biraz turlayıp döndük, kesildi. Kesecek bir süre yapar ama dedi. Sanırım egzoz sistemi soğuyunca yağıyor, ısınınca kesiliyor. Biraz uzun çalışınca kesiliyor, soğuduktan sonra tekrar çalıştırınca ısınana kadar devam ediyor. Bakalım, kesilmezse tekrar giderim...

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

egzozu komple çıkaraydın. supaplardan dışarıya atardı dumanı :) 

Dükkanda kahve içerken 2016 model 120 bin km'de 1.4 4d4 corolla geldi. DPF sorunları ile baş edemiyorum, kaç kere rejenerasyon yaptırdım, en son söktürüp dışarıda temizlttim, yine olmadı, iptal için yönlendirdiler diye anlatıyordu işletme çalışanına... Hani toyota bozulmuyordu dedim, euro 5 ve sonrası her dizel eninde sonunda gelecek dedi :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

sanırım hibrite dizel motor koyun mis gibi olsun demezsiniz artık :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

İşlemi yaptırdım. Ecu masters Ankara şubesinde yazılımı hallettik, addblue, dpf ve egr iptal edildi. Partikülün içi boşaltıldı. Toplamda 4,5 saat gibi sürdü. Bunun yaklaşık 2,5 saati yazılımı okutma/yeni yazılımı bekleme/yükleme aşamalarına gitti. 

@Çağlar Bayur abi beyaz duman başladı, işletmeye tekrar döndüm, kontrol ettiler, normal, biraz kullanınca kesecek dediler. Çok inandırıcı bulmadım kendi kendine düzelmesi, o tarafta tanıdık bir ekspertiz vardı, onun mekanik ustası ile görüştüm, oda aynını söyledi. 

Çok ayıp ettin. Niye haber etmiyon gelirken?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sanırım hibrite dizel motor koyun mis gibi olsun demezsiniz artık :) 

Hibrite lpg takın mis gibi olsun. 

Hatta bi şahinin arkasından gidince tanktan da yakmaz. Hava filtresinden aldığıyla gidiyor. Ayarsız karadüzen mikserli olacak ama öndeki.

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...