İçeriğe Yönlendir

Bembeyaz

Murat Sahın

Recommended Posts

Alptuğ Özcan
Murat Sahın yazdı:

5 litreye oturdu karma kullanım pompa verisi. PC 4,8 gösteriyordu. 0,2 litre / 100 km fark çıktı pompa ile pc verisi arasında. Daha az yakar diye düşünmüştüm ama 5 litre de iyidir :crazy:

Ben bu ara 6,4 Lt/100Km altına inemiyorum :onder2:

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Lpg candır :) 

Ekran görüntüsü aldım. Görürsün sen :seytan:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ekran görüntüsü aldım. Görürsün sen :seytan:

lpg izafidir :tongue:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Benim son depo dün doldurdum 4.5 çıktı. Senin 5 baya iyi bence

istanbul içi ort hız 30km. A noktasında. A noktasına

Sana göre 15bin km’de 200lt mazot tasarrufum var. 7000 lira eder. Bi de istanbul’da olsan, üffff :) 

IMG-0971.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

15bin km’de

15bin Tl daha az çıkar lpg linin cebinden

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sana göre 15bin km’de 200lt mazot tasarrufum var. 7000 lira eder. Bi de istanbul’da olsan, üffff :) 

IMG-0971.jpg

Sen burda olsan zarardasın demekki, üffff 🤣

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

15bin Tl daha az çıkar lpg linin cebinden

şimdi sedici 8-9 lt lpg yaksa, km’de 1,5tl yakıyor. Kibrit ne yaktı? 1,1lt.

Üffff :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Pil değişim zamanı aradaki farkı pil değişimine ödeyeceksin :) 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Lpg candır :) 

Kibrite takabilecek nitelikte ustamız mevcut, gelirsen bekleriz :crazy:

İlkay Başaran yazdı:

Benim son depo dün doldurdum 4.5 çıktı. Senin 5 baya iyi bence

Baya yakmışsın abi :) 

Ümit Türk yazdı:

Çağlar abi sen misin. 

Galiba Tansunun hesabı Çabi araklamış :spiteful:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ilk yatırım maliyetinden cepta kalan ile bugün 2 kibrit alır, bir de unutmadan kış kapıda kalırsan yolda çekelim sorunsuzca malum 4x4

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Elleme zaten gergin :crazy:

Murat Sahın yazdı:

Elleme zaten gergin :crazy:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

IMG-0971.jpg

1600 tl vergim var

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ilk yatırım maliyetinden cepta kalan ile bugün 2 kibrit alır, bir de unutmadan kış kapıda kalırsan yolda çekelim sorunsuzca malum 4x4

Yeni atasözü: "Her pilin sonu çöplük olacaktır." 

Pil bittiğinde ne olacağı bu hesaba dahil edilmeli bence. 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Yeni atasözü: "Her pilin sonu çöplük olacaktır." 

Pil bittiğinde ne olacağı bu hesaba dahil edilmeli bence. 

15 yıl 250 bin milden sonra pil değiştim diyelim. Km başına 10 kuruş daha eklerim senin için. 

ama hep unutuyorsunuz. Sizin 15 senede balata, disk, v kayış, gergi, rulman, marş motoru, alternatör, akü, westinghouse, turbo, enjrktör, pompa, lpg’de kapak supap, otomatik şanzıman, dpf gibi masraflar kibritin pil masrafını 5e katlar 

ha bir de araba 400 bin km olduğunda motor 200 bin km’de oluyor :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

15 yıl 250 bin milden sonra pil değiştim diyelim. Km başına 10 kuruş daha eklerim senin için. 

ama hep unutuyorsunuz. Sizin 15 senede balata, disk, v kayış, gergi, rulman, marş motoru, alternatör, akü, westinghouse, turbo, enjrktör, pompa, lpg’de kapak supap, otomatik şanzıman, dpf gibi masraflar kibritin pil masrafını 5e katlar 

ha bir de araba 400 bin km olduğunda motor 200 bin km’de oluyor :) 

Kaça satacan onu de sen 400 k km olduğunda?

Nüfus müdürlüğüne gitmeyin 3.çocuğum Toyota Kalafatoğlu :crazy:

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Kaça satacan onu de sen 400 k km olduğunda?

Nüfus müdürlüğüne gitmeyin 3.çocuğum Toyota Kalafatoğlu :crazy:

Enflasyon uçmadan almıştım. Şu an bedavaya almışım gibi geliyor nedense. Bunu denek aracı yapacağım. 20 sene bende :) 

bütçem olsa sıfır rav4 alsam. Dört çeker. Arka tekerler elektrikli. Şaft diferansiyel yok. Tertemiz. 6lt yakıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Enflasyon uçmadan almıştım. Şu an bedavaya almışım gibi geliyor nedense. Bunu denek aracı yapacağım. 20 sene bende :) 

bütçem olsa sıfır rav4 alsam. Dört çeker. Arka tekerler elektrikli. Şaft diferansiyel yok. Tertemiz. 6lt yakıyor

Kaça almıştın ki? 200-300 civarı bir şeydi sanki. Ben şirkete 510'a almıştım, artık yanına yaklaşılmıyor...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Kaça almıştın ki? 200-300 civarı bir şeydi sanki. Ben şirkete 510'a almıştım, artık yanına yaklaşılmıyor...

225’e almıştım. Biraz da kredili. Mazdayı 118’e satıp corolla almıştım. Yani şu an bedava geliyor ama aslında değil. Ne olduğunu ben de tam anlayamadım. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

225’e almıştım. Biraz da kredili. Mazdayı 118’e satıp corolla almıştım. Yani şu an bedava geliyor ama aslında değil. Ne olduğunu ben de tam anlayamadım. 

350 ye ev almıştım ben 153 m² sıfır. Vay be

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Göktürk hoca açıklar bunu, ben kendim anlayacak kadar hakimim olaya, fazlası yok :D 

510'a aldığımız araba da bedavaya alınmış oluyor bu arada mevcut fiyatlara göre. Aslında geçmişte ne aldıysak bu gün bedava görünüyor ama sonuç odaklı bakıyorum konuya. Sen aldığında 225 bin tl sıfır km kibrit ediyordu. Bu gün kibriti satsan ne eder ve sıfırı kaç papel, buna bakmak lazım. Sonuç olarak sıfır km kibrit parası etmiyor güncel fiyatlar ile. Yani rakamlardaki değişimden ziyade alım gücüne bakmak lazım. Tabi şu da reel bir durum, enflasyon çok hızlı yükseldiği için ödediğimiz taksitler hızla ödemini yitirdi. Mesela pandemiden sonra 10 yıllık kredi ile gayrımenkul alanlar acayip kâr etmiş oldu. Düşünsene, 500 bine aldı, %30 peşin verdi, bu güne kadar ödediği taksitler ile peşinatın toplamı %50 falan eder. Kalan %50'nin aylık ödemesi bir depo yakıt parası olup çıktı...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Göktürk hoca açıklar bunu, ben kendim anlayacak kadar hakimim olaya, fazlası yok :D 

510'a aldığımız araba da bedavaya alınmış oluyor bu arada mevcut fiyatlara göre. Aslında geçmişte ne aldıysak bu gün bedava görünüyor ama sonuç odaklı bakıyorum konuya. Sen aldığında 225 bin tl sıfır km kibrit ediyordu. Bu gün kibriti satsan ne eder ve sıfırı kaç papel, buna bakmak lazım. Sonuç olarak sıfır km kibrit parası etmiyor güncel fiyatlar ile. Yani rakamlardaki değişimden ziyade alım gücüne bakmak lazım. Tabi şu da reel bir durum, enflasyon çok hızlı yükseldiği için ödediğimiz taksitler hızla ödemini yitirdi. Mesela pandemiden sonra 10 yıllık kredi ile gayrımenkul alanlar acayip kâr etmiş oldu. Düşünsene, 500 bine aldı, %30 peşin verdi, bu güne kadar ödediği taksitler ile peşinatın toplamı %50 falan eder. Kalan %50'nin aylık ödemesi bir depo yakıt parası olup çıktı...

Anne ile oğlunun bugünkü yaşlarının toplamı 63 tür. 4 yıl önceki yaşlarının toplamı 44 olduğuna göre babaannenin emekli maaşı kaç paradır?

• Mutlu 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Dün ödediğim para bugün gözümde yok. Düşükmüş diyorum ama o gün öderken maaşım da ona göreydi ve etkiliyordu. Bu taraftan bakınca arabaya ulaşmak her türlü zor

son 5 senede sürekli mal alan çok kar etti. Özellikle krediyle alanlar

hele pandemi başında %5 peşinat, 0,9 faiz oranıyla ev alanlar bedavaya aldı evlerini

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ne olmuşsa birşey olmuş ama ne olmuşsa artık :rofl:

İlkay Başaran yazdı:

350 ye ev almıştım ben 153 m² sıfır. Vay be

üzücü nasıl sığdınız ya hu

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

ne olmuşsa birşey olmuş ama ne olmuşsa artık :rofl:

üzücü nasıl sığdınız ya hu

Jetski ve kar motorunu bahçede bırakıverdik

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...