İçeriğe Yönlendir

Bembeyaz

Murat Sahın

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Abi sıvılı aslında, ama iptal edilmiş. 

iptal edilen nedir?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

iptal edilen nedir?

Addblue abi

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Ali Darbaz gibi yüksek vites alt devirde az yakarak sürdüm, 15 günde dpf uyarısı aldım :D 

Hipermil pişmanlıktır :hohoho:

yahu ne alaka  ben 13000 km yaptım hiç uyarı almadım. Sen tekniği kavrayamamışsın bence.

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1445904.html

Bende addblue aktif ve miss gibi çalışıyor 4000 kmde bir dolduruyom depoyu . 

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

Addblue abi

sıvı iptal ise dpf nasıl rejenerasyon yapacak onun da iptal edilmesi lazımdı? taşlar yerine oturmuyıor

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

sıvı iptal ise dpf nasıl rejenerasyon yapacak onun da iptal edilmesi lazımdı? taşlar yerine oturmuyıor

Sıvı ben aracı aldığımda iptaldi abi. Tekrar nasıl aktif ediliyor ya da edilebiliyor mu? Bildiğim kadarı ile iptali yazılımsal ama emin de değilim :) 

Bu arada addblue iptal olunca rejenerasyon yapılamıyor mu abi?

Ali Darbaz yazdı:

yahu ne alaka  ben 13000 km yaptım hiç uyarı almadım. Sen tekniği kavrayamamışsın bence.

https://www.spritmonitor.de/en/detail/1445904.html

Bende addblue aktif ve miss gibi çalışıyor 4000 kmde bir dolduruyom depoyu . 

Ben aldığımda iptaldi, yoksa ben varolan sistemi iptal ettirmem. Hele 4 bin km'de bir addblue eklemek pek umrumda olmaz :) 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Murat Sahın yazdı:

Sıvı ben aracı aldığımda iptaldi abi. Tekrar nasıl aktif ediliyor ya da edilebiliyor mu? Bildiğim kadarı ile iptali yazılımsal ama emin de değilim :) 

Bu arada addblue iptal olunca rejenerasyon yapılamıyor mu abi?

Ben aldığımda iptaldi, yoksa ben varolan sistemi iptal ettirmem. Hele 4 bin km'de bir addblue eklemek pek umrumda olmaz :) 

İstanbul'da en berbat trafiğe giriyorum. Araba kendi kendine rejenerasyon girdiğinde ekşi ekşi egzoz kokuyor. Anlıyorsun yani. Ben 4000 km de dolduruyorum ama trAfiğe rağmen belki sende 5 6 binde gerekir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

addblue iptal olunca rejenerasyon yapılamıyor mu

sıvıyı rejenerasyonda kullanıyorsa nasıl etsin de partikül yaksın? sıvı iptal ise filtrelerin de sökülmüş kırılmış içi boşaltışmış olmas lazım

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

sıvıyı rejenerasyonda kullanıyorsa nasıl etsin de partikül yaksın? sıvı iptal ise filtrelerin de sökülmüş kırılmış içi boşaltışmış olmas lazım

Peki filtrenin içi kırılmış boşaltılmış mı bunu nasıl öğrenirim abi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

eski sahibinden veya lifte alıp kesme biçme kaynak var mı göz ile bakarak

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

demek hibrite 1.3 koysak başımıza neler gelecekti. Allah korumuş ya hu :biggrin:

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

demek hibrite 1.3 koysak başımıza neler gelecekti. Allah korumuş ya hu :biggrin:

Ya millet enteresan. Bir bidon addblue 100 lira shellde. 4 bin km diyorlar bir bidonla. Millet bunu masraftan sayıp iptal ettiriyor...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Murat Sahın yazdı:

Ya millet enteresan. Bir bidon addblue 100 lira shellde. 4 bin km diyorlar bir bidonla. Millet bunu masraftan sayıp iptal ettiriyor...

Bize dökme geliyor adblue ama birkere benzinlikte fiyatlara baktım öyle 100 tl falan değildi sanki ben mi yanlış hatırlıyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Sahte Bal şekerlenir mi şekerlenmez mi :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

Bize dökme geliyor adblue ama birkere benzinlikte fiyatlara baktım öyle 100 tl falan değildi sanki ben mi yanlış hatırlıyorum.

En osn yolda kalmamak için şirketin arabasına aldım, 89 tl miydi neydi 20 ltsi. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sahte Bal şekerlenir mi şekerlenmez mi :) 

Geçelim canım bu işleri. Tüm dizellerde caponlar dahil akıbet bu :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

En osn yolda kalmamak için şirketin arabasına aldım, 89 tl miydi neydi 20 ltsi. 

Geçelim canım bu işleri. Tüm dizellerde caponlar dahil akıbet bu :) 

caponun ne işi olur dizelle falan. Avrupa işleri onlar. Avrupalılar minik mazotluları hayatımıza soktu. Şimdi çıkarmaya çalışıyor :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Adblue litresi benzinlikte 16 lira

Adblue ile dpf bir mı bilmem de iptal eden hepsini eder , yazılımla açıp kapatıyorlar geyiği vardi büyük araclarda , muayene sıkıntı yapıyor diye. 

En güzel dizel Euro 3 dizel, Avrupa sonra çok bozdu bu dizeli.

Litresi 40 liradan mazot alıp bu kadar zımbırtı ile uğraşmak da sıkıcı.

Büyük konuşuyorum ki dizel bişi alayım. :)

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bende öyle diyordum euro 5 i aldık oturduk aşağı

Bende ss ve adblue yok ama şükür

Birde bende haftada bir izmire ya da balıkesire git gel ve ilk 4 viteste tüm devirleri bitirme huyu var. Kalan zamanda hanımda araba. 1750 devir :D

Haftada bir demişim 2 olacak o

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

caponun ne işi olur dizelle falan. Avrupa işleri onlar. Avrupalılar minik mazotluları hayatımıza soktu. Şimdi çıkarmaya çalışıyor :) 

1.4 d4d, 2.0 d4d ve 2.2 d4d motorları kim yaptı acaba? 2019'a kadar dizel dolu toyota cephesi...

Mustafa Tüfekçi yazdı:

Adblue litresi benzinlikte 16 lira

Adblue ile dpf bir mı bilmem de iptal eden hepsini eder , yazılımla açıp kapatıyorlar geyiği vardi büyük araclarda , muayene sıkıntı yapıyor diye. 

En güzel dizel Euro 3 dizel, Avrupa sonra çok bozdu bu dizeli.

Litresi 40 liradan mazot alıp bu kadar zımbırtı ile uğraşmak da sıkıcı.

Büyük konuşuyorum ki dizel bişi alayım. :)

İnşallah alırsın iyi bir dizel.

Tamirciye gittiğimde baktıracağım. DPF sağlam ise addblue sistemini aktive edeceğim. Yok DPF'de boşaltılmış ise zaten sorun yok, öyle binerim :) 

İlkay Başaran yazdı:

Bende öyle diyordum euro 5 i aldık oturduk aşağı

Bende ss ve adblue yok ama şükür

Birde bende haftada bir izmire ya da balıkesire git gel ve ilk 4 viteste tüm devirleri bitirme huyu var. Kalan zamanda hanımda araba. 1750 devir :D

Haftada bir demişim 2 olacak o

Abi araba çok temiz olduğu için euro 6 ya girdim, yoksa depo kapağının içinde mazot girişi yanında addblue kapağı da görünce direk arkamı dönüyordum :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim kadjar euro 6 ama adblue yok. Ne yalan söyleyim, yazılım yaptıracaktım, dpf dolunca iptal edersin, yazılımı da o zaman yaptırırsın dediler, ben de dpf'nin dolmasını bekliyorum. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mahmut Yıldız yazdı:

ben de dpf'nin dolmasını bekliyorum. 

Kaç km'de araç? Kullanım tarzınız nasıl?

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

140 küsür binde. Ben kullanırsam devirli , eşim kullanırsa devirsiz. Kısa sürede dolmayacak gibi. Programla bakayım dedim ama fırsat bulamıyorum bir türlü. Fırsat bulsam yıkarım zaten. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mahmut Yıldız yazdı:

140 küsür binde. Ben kullanırsam devirli , eşim kullanırsa devirsiz. Kısa sürede dolmayacak gibi. Programla bakayım dedim ama fırsat bulamıyorum bir türlü. Fırsat bulsam yıkarım zaten. 

Bi 30-40bin km sonra konuşalım. Devirli kullanım mevcutsa, biraz zor dolması.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Sani Gerşon yazdı:

Bi 30-40bin km sonra konuşalım. Devirli kullanım mevcutsa, biraz zor dolması.

Konuşalım, yazılım için hangi firmaya gideceğimi konuşabiliriz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

@Çağlar Bayur abi, dün tekrar arza ışığı yandı, pcye bağlandığında yine partikül filtresi hatası verdi. Rejenerasyon yapalım dediler, addblue iptal dedim. Mantıken dpf'nin de boş olması gerekir bu durumda, rejenerasyonu deneyelim, iptal edilmişse hata verir dedi. Rejenerasyonu başlattı ve normal şekilde bitirdi, arıza kaydı da gitti. Biraz kullan, yine hata verirse dpf iptali için yönlendirelim, addblue iptal edilirken iptal edilmesi gerekirdi dediler. Bakalım sonuç nasıl olacak :) 

5 litreye oturdu karma kullanım pompa verisi. PC 4,8 gösteriyordu. 0,2 litre / 100 km fark çıktı pompa ile pc verisi arasında. Daha az yakar diye düşünmüştüm ama 5 litre de iyidir :f1:

Bir sonraki aracı kibrit mi alsam ne yapsam @Tansu Kalafatoğlu :crazy:

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Benim son depo dün doldurdum 4.5 çıktı. Senin 5 baya iyi bence

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...