Bekir Çelik 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Mehmet Göktürk yazdı: monofaze uygundur. akşamdana akşama yeterli olur. Burda dikkat etmeniz gereken uzatma kablosunu sabit mi yapacaksınız seyyar mı? kaç metre. bunun hesabı kitabı var. uzaklığı ölçüp yazarsanız kabaca yardımcı oluruz. 20-25 metreye kadar 3x2.5 kablo idare edebilir daha uzunda bundan iki tane yanyana kullanabilirsiniz. araç adaptörü ile sizden gelen dişi fişi bir su almaz kutu içine almak lazım. yahut asmak lazım su almayacak şekilde. çünkü yağmur yağabilir. ayrıca sigorta vs evdeki noktaya yapmak gerekir. bunlar kolay işler. mutlaka yaptırın. trifazeye bence gerek yok. o zaman seyyar olmaz sabit olması lazım. benim görüşüm budur. Murat Sürmeli yazdı: Monofaze evden şarj yaptım 2-3 ay, kablo indir topla vs zor oluyor ama aracı çok kullanmadığımdan idare etmiştim. Makaralı kablo alırsanız komple açmanız şart şarj esnasında. Kauçuk kablo alırsanız uzun ömürlü olur (15 metre satılık kauçuk kablo var ) , 3x2.5mm2 altına inmeyin, taşınabilir şarj unitelerinden goe veya khons önerebilirim. Goe daha kaliteli. Almışken 22kw destekli olanlardan alın. Bugün elektrikçi bir arkadaşa keşif yaptırdım. Trifaze binada var ama benim saatim monofaz. Enerji şirketine başvurup Trifaze saat taktırabiliyormuşum ama, proje vs uğraşmaya gerek görmedim. 3.5 kw/s bana yeter de artar bile. Kendi saatimden direkt bir 3 x 2.5 kablo çekilecek. Kaçak akım rölesi, sigorta, kauçuk priz. İleriye dönük olarak Khons'un ürününü aldım. Tavsiyeler için teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Bekir Çelik yazdı: Kendi saatimden direkt bir 3 x 2.5 kablo çekilecek. Kaç metre? 3x4 yapsaydın daha randımanlı olurdu her halükarda, uygun fiyatlı 3x4 kablolar var internette bu arada, aynı rakamlara alabiliyorsun neredeyse 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Murat Sürmeli yazdı: Kaç metre? 3x4 yapsaydın daha randımanlı olurdu her halükarda, uygun fiyatlı 3x4 kablolar var internette bu arada, aynı rakamlara alabiliyorsun neredeyse 16-17 metre azami diye hesapladık. 3x4 güvenlik için mi? Isınmasın diye mi Murat hocam? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Mayıs 2024 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2024 Bekir Çelik yazdı: 16-17 metre azami diye hesapladık. 3x4 güvenlik için mi? Isınmasın diye mi Murat hocam? 16-17 hiç sorun olmaz. topraklamayı kontrol edin vidaları iyi sıkın su girmesini engelleyin. tüm teşkilatı dolaba aldırabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 kayınbabam köyde 2 katlı evinden seyyar çekiyor şarja bağlıyor . bu iş anca köyde yürür akşam takıyor sabaha doluyor zaten bana 20 gün gidiyor şarjı diyor ayda yaptığı 400 500 km büyük şehirlerde otoparklı sitelerde bile çözümlenemiyor standart otoparksız apartmanlarda zaten olmaz elektrik işi sıkıntı 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Bekir Çelik yazdı: 16-17 metre azami diye hesapladık. 3x4 güvenlik için mi? Isınmasın diye mi Murat hocam? Gerilim düşümü az olsun, daha verimli şarj olsun diye. 3x2.5 güvenlik için yeterli ama 3x4 parasını kolayca çıkarır kısa sürede. Hem de şebeke gerilimin çok düştüğünde şarjı keser cihazın, güvenlik payını artırır. Ama kabloyu aldıysan sorun yaşatmaz genel anlamda 3x2.5 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Ali Gök yazdı: kayınbabam köyde 2 katlı evinden seyyar çekiyor şarja bağlıyor . bu iş anca köyde yürür akşam takıyor sabaha doluyor zaten bana 20 gün gidiyor şarjı diyor ayda yaptığı 400 500 km büyük şehirlerde otoparklı sitelerde bile çözümlenemiyor standart otoparksız apartmanlarda zaten olmaz elektrik işi sıkıntı araba icin ozel yerim var, trifaze var, ucuncu arabaya para yok. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Doğan Arşiray yazdı: araba icin ozel yerim var, trifaze var, ucuncu arabaya para yok. 3. araba büyük eksiklik zor valla allah sabır versin 5 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 5 Mayıs 2024 Paylaş 5 Mayıs 2024 Bekir Çelik yazdı: Petrolde doldurmanın kw maaliyeti 8.00 - 9.00 TL. Evde ise 1.47 TL - 2.00 TL. Hadi kota aşımından çarpan yükseldi desek takribi 2.60 TL. Batarya ömrünün sağlığı için de hızlı şarj zaruri olmadıkça tavsiye edilmiyor. Ben akaryakıt olarak bahsetmiştim. 😃 Elektrikli arabalar pek sarmadı beni nedense. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Mayıs 2024 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2024 O.Yücel Çetin yazdı: Benim yan binanın bahçeye yaptılar bir tane ancak araç şarj ederken acayip bir uğultu geliyor cihazdan, TOGG araç geceleri sarj oluyor. Petrole gidip 5 dakikada depo doldurmak daha makul geliyor halen bana nedense... nokia telefonların şarjı 20 gün gidiyordu. 1 hafta gidene kötü gözle bakılıyordu. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Ali Gök yazdı: 3. araba büyük eksiklik zor valla allah sabır versin amiiin (: Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Murat Sürmeli yazdı: Gerilim düşümü az olsun, daha verimli şarj olsun diye. 3x2.5 güvenlik için yeterli ama 3x4 parasını kolayca çıkarır kısa sürede. Hem de şebeke gerilimin çok düştüğünde şarjı keser cihazın, güvenlik payını artırır. Ama kabloyu aldıysan sorun yaşatmaz genel anlamda 3x2.5 Yok henüz almadım. Değiştireyim 3x4 ile. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Bekir Çelik yazdı: Yok henüz almadım. Değiştireyim 3x4 ile. Ben 4x4 ucuzdu, 4x4 almıştım, 3ünü kullandım, aklında bulunsun Elektrikçinin elinde kalan ucuz olabiliyor zeybekmarket . com üzerinden almıştım 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Mutlaka dikkat etmişsinizdir ancak son zamanlarda kablolar bakır yerine alüminyum olabiliyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Mayıs 2024 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2024 Mahmut Yıldız yazdı: Mutlaka dikkat etmişsinizdir ancak son zamanlarda kablolar bakır yerine alüminyum olabiliyor. ya da kaplama. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Mayıs 2024 Paylaş 6 Mayıs 2024 Saf bakır almak gerek bu tarz işler için Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 10 Mayıs 2024 Paylaş 10 Mayıs 2024 Murat Sürmeli yazdı: Ben 4x4 ucuzdu, 4x4 almıştım, 3ünü kullandım, aklında bulunsun Elektrikçinin elinde kalan ucuz olabiliyor zeybekmarket . com üzerinden almıştım Ben de zeybek'ten alacağım da, Murat hocam 3 x 6 mm kablonun linkini buraya ekleyebilir misiniz rica etsem? Yanlış kablo almak istemiyorum. İadesi olmuyor malumunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Mayıs 2024 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2024 4x4 ü monofaze 2+2 bağlayıp toprağı ayrı tek telle çekebilirsiniz. 2x8 gibi olur. 1 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 10 Mayıs 2024 Paylaş 10 Mayıs 2024 Sıfırdan müstakil ev yaparken ideal bir uygulama için nelere dikkat edilmesi gerekir? Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 10 Mayıs 2024 Paylaş 10 Mayıs 2024 Bekir Çelik yazdı: Ben de zeybek'ten alacağım da, Murat hocam 3 x 6 mm kablonun linkini buraya ekleyebilir misiniz rica etsem? Yanlış kablo almak istemiyorum. İadesi olmuyor malumunuz. 3x6 çok olur Ben 4x4 almıştım, ucuzdu, bakayım zamlanmış mı, hem 4x4 her zaman iyidir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Mayıs 2024 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2024 22 kw için şebekeden talep sözleşmesi farklı olacak 3 faz alınacak ana saate kadar ve akabinde şarj poduna kadar 3 faz kalın kablo kullanılacak. Mümkünse grid tie inverter ve güneş paneli de konacak Normal dairelerde sanırım sözleşme 12kw 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 10 Mayıs 2024 Paylaş 10 Mayıs 2024 (düzenlendi) Saygın Can Oğuz yazdı: Sıfırdan müstakil ev yaparken ideal bir uygulama için nelere dikkat edilmesi gerekir? İyi bir elektrikçi ve kaliteli malzemeler, kaçak akım rölesi, evin hemen dibine değil de biraz mesafe bırakabilirsiniz yangın için ve emd kirliliği için fena olmaz. 3 faz kablo mesafeye göre 5x6 veya 5x10 saf bakır lazım Hocam da yazmış ben yzarken, sözleşme gücüne bakabilirler, yeni proje gerekebilir Bekir Çelik yazdı: Ben de zeybek'ten alacağım da, Murat hocam 3 x 6 mm kablonun linkini buraya ekleyebilir misiniz rica etsem? Yanlış kablo almak istemiyorum. İadesi olmuyor malumunuz. Ben dediğim gibi kauçuk almıştım, uzun ömürlü olsun diye, sök tak sar aç vs, tavsiye ederim https://www.zeybekmarket.com/44-h05rr-f Sabit olacaksa daha ucuzları da mümkün 10 Mayıs 2024 tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 11 Mayıs 2024 Paylaş 11 Mayıs 2024 Mehmet Göktürk yazdı: 4x4 ü monofaze 2+2 bağlayıp toprağı ayrı tek telle çekebilirsiniz. 2x8 gibi olur. Murat Sürmeli yazdı: İyi bir elektrikçi ve kaliteli malzemeler, kaçak akım rölesi, evin hemen dibine değil de biraz mesafe bırakabilirsiniz yangın için ve emd kirliliği için fena olmaz. 3 faz kablo mesafeye göre 5x6 veya 5x10 saf bakır lazım Hocam da yazmış ben yzarken, sözleşme gücüne bakabilirler, yeni proje gerekebilir Ben dediğim gibi kauçuk almıştım, uzun ömürlü olsun diye, sök tak sar aç vs, tavsiye ederim https://www.zeybekmarket.com/44-h05rr-f Sabit olacaksa daha ucuzları da mümkün Trifaze bağlantıyı yapmayacağım kirada olduğum için. Başvuru, proje, saat değişimi vs uğraşmak istemiyorum. Monofaze ile idare edeceğim de, diyorum ki en azından 3.5 kw yerine 7 kw çekecek bir hat çekeyim. Bunun için de kabloyu uygun almak istiyorum. 7 kw almam mümkün mü monofaze hattan? Ve bunun için de 3 x 6mm kâfi mi? Direkt kendi saatimden ayrı bir hat çekeceğim. Not: Bulunduğum ilde kablo kıtlığı var. İnternetten alacağım bu sebeple. Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 11 Mayıs 2024 Paylaş 11 Mayıs 2024 Bu videodaki sistemi kurmak istiyorum. Alışveriş listeme bakabilir misiniz, ürünler birbiriyle uyumlu mu acaba diye: Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 11 Mayıs 2024 Paylaş 11 Mayıs 2024 (düzenlendi) Saate gelen hat uygun mu bakılması lazım. Elektrikçi ile hareket edin bence. Teoride sorun yok gibi. Sigortalar 40A olacak, 3x6 yeterli olur. 16A priz olmaz 7kw için, onu da 32a seçmelisin. 11 Mayıs 2024 tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts