İçeriğe Yönlendir

Benzin- LPG Geçişinde Stop Etme (sadece sabahları)

Mustafa Karahan
Çözüme git Mustafa Karahan tarafından,

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar havalar soğumaya başlayınca aracımda ara sıra sabahları (sadece sabahları) LPG'ye geçerken stop etme sorunu başladı.

Şöyle bir sıkıntı da var büyük ihtimalle bağlantılı olabilir. Benzinde giderken motor soğukken gaza basıyorum sanki gaz yemiyor gibi oluyor birden açılıyor sanki benzin pompası benzin yetiştiremiyor ya da araca az yakıt gidiyor gibi sonra birden açılıyor. Bu durumda sorun ne olabilir sizce 😊

(araç 2010cruze üzerinde atiker sistem var) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Araç benzin haritası bozulmuştur, ilk marşta ezbere benzin gönderdiği için zengine kalıyor büyük ihtimalle boğuluyor, 

Aracın kendi beynini resetleme imkanı varsa ltft stft değerleri sıfırlanır denenmeli, sorun gidiyorsa LPG ayarı gerekiyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

@Mustafa Tüfekçi geçenlerde stop edince lpg ustasına gittim ayarların iyi olduğunu söylemişti. Bi süre sonra tekrar stop edince konu açıp bilgi edinmek istedim bende. 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Aynı sorun Megane' da Buji, Buji Kabloları ve Bobinlerin değişimi sonrası, yaklaşık yarım depo benzinde kullanırdı ve sorun çözüldü.

LPG' de hiç çalışmıyor ise, önce elektrik hattı kontrol edilmeli.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Önce lpg kapatılıp 3 5 gün benzinde binilmeli lpg açıkken sorun var mı sızdırma vs diye.

Sorun ortadan kalktı ise ilk şüpheli regülatör diyaframı. Sonra enjektör, sonra gaz kesici. Lpg kiti atiker ise büyük ihtimal enjektördür.

Aaa araç Cruze pardon. Aynı motora sahibiiz. Acilen soğuk motorda kompresyon testi. Supaplar gitmiş olabilir. Güncel supap masrafı 20 bin diye okudum bir yerde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

3-5 gün benzinde binilip sabah aynı şeyi yapıyor mu takip edilecek. Bu arada lpg'ye hiç geçilmeyecek. 

Yapmıyorsa hiç lpg'ye geçmeden gidilip lpg ayarı yapılacak. 

Yapıyorsa kompresyon testi yapılmalı ki subaplar hakkında fikir edinilsin. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Tamer Topaç yazdı:

Aynı sorun Megane' da Buji, Buji Kabloları ve Bobinlerin değişimi sonrası, yaklaşık yarım depo benzinde kullanırdı ve sorun çözüldü.

LPG' de hiç çalışmıyor ise, önce elektrik hattı kontrol edilmeli.

Buji yeni değişti. Lpg çalışıyor sadece arada bir  sabah stop ediyor. 

Metin Akbal yazdı:

Önce lpg kapatılıp 3 5 gün benzinde binilmeli lpg açıkken sorun var mı sızdırma vs diye.

Sorun ortadan kalktı ise ilk şüpheli regülatör diyaframı. Sonra enjektör, sonra gaz kesici. Lpg kiti atiker ise büyük ihtimal enjektördür.

Aaa araç Cruze pardon. Aynı motora sahibiiz. Acilen soğuk motorda kompresyon testi. Supaplar gitmiş olabilir. Güncel supap masrafı 20 bin diye okudum bir yerde.

Subaplar sağlam şükür 😊

Regülatör 2 sene 30 bin km oldu değişeli 

Enjektör 1 sene oldu değişeli

Gaz kesici böyle bir sorun yapar mı 

Mahmut Yıldız yazdı:

3-5 gün benzinde binilip sabah aynı şeyi yapıyor mu takip edilecek. Bu arada lpg'ye hiç geçilmeyecek. 

Yapmıyorsa hiç lpg'ye geçmeden gidilip lpg ayarı yapılacak. 

Yapıyorsa kompresyon testi yapılmalı ki subaplar hakkında fikir edinilsin. 

Benzinde dediğim harici  hiç sıkıntı yok. Ama yine de bir kaç gün lpg kapatıp denemek lazım sanırım 

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

En ucuz çözüm şuan için lpg ısı sensörü bana beyin değişecek enjektör değişecek elektrikselde olabilir arabayı bırak 2 gün falan fistan dediler sanayiden geçerken lpg ci gördüm bi baktırayım fikir olsun dedim.Adam bağladı bilgisayara bekledi baktı değerlere ısı sensörün bozuk  arada sapıtıyor -30 diyor ondan sıkıntın dedi değiştireyim birde ayar yapayım bak dedi tamam dedim değiştirdi ayar yaptı 250 liraya sıkıntı gitti.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Ferhat Yavuz yazdı:

En ucuz çözüm şuan için lpg ısı sensörü bana beyin değişecek enjektör değişecek elektrikselde olabilir arabayı bırak 2 gün falan fistan dediler sanayiden geçerken lpg ci gördüm bi baktırayım fikir olsun dedim.Adam bağladı bilgisayara bekledi baktı değerlere ısı sensörün bozuk  arada sapıtıyor -30 diyor ondan sıkıntın dedi değiştireyim birde ayar yapayım bak dedi tamam dedim değiştirdi ayar yaptı 250 liraya sıkıntı gitti.

Isı sensörüne baktırmadım. Bi kontrol ettireyim o halde 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önce benzinde düzgün çalışmasını sağlayın lpg ci ye sonra gidilecek

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

önce benzinde düzgün çalışmasını sağlayın lpg ci ye sonra gidilecek

Çağlar abi sabah soğuk motor  benzinde giderken yokuş çıkarken gaz yemediğini hissediyorum sonra birden açılıyor. Bu neden kaynaklı olabilir? 

Ümit Türk yazdı:

Bence benzin pompası ve enjektörler. 

Pompa bende şüpheleniyorum enjektör benzin mi lpg enjektörleri mi? 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sabahları LPG ye ne kadar sürede geçiyor. Hararet dipteyken çalışır çalışmaz 1 dk sürmeden mi mesela

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Sabahları LPG ye ne kadar sürede geçiyor. Hararet dipteyken çalışır çalışmaz 1 dk sürmeden mi mesela

Yok yok lpg geçiş ısısı 40 derece de yaklaşık 3 dk sürüyor geçmesi 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karahan yazdı:

soğuk motor  benzinde giderken yokuş çıkarken gaz yemediğini hissediyorum sonra birden açılıyor

gaz pedal konum bilgisi olabiir, maf olabilir

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

Lpg programından benzin haritasını silin daha sonra aracı bir kaç gün benzinde kullanıp yeni haritanın tam olarak oluşmasını bekleyin. Daha sonrasında otomatik kalibrasyon yaptıktan sonra yolda benzin ve lpg haritasının üst üste gelecek şekilde eşleştirin bitti gitti :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Çağlar Bayur yazdı:

gaz pedal konum bilgisi olabiir, maf olabilir

Arızalarını saptama yöntemi var mı abi

Mehmet Cihat yazdı:

Lpg programından benzin haritasını silin daha sonra aracı bir kaç gün benzinde kullanıp yeni haritanın tam olarak oluşmasını bekleyin. Daha sonrasında otomatik kalibrasyon yaptıktan sonra yolda benzin ve lpg haritasının üst üste gelecek şekilde eşleştirin bitti gitti :)

Aküyü söksek aynı işi görür mü 😊

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Mustafa Karahan yazdı:

görmez programlar unutmuyor artık ayarları, haritayı silmeden de yapabilirsin ama eski haritayı düzeltmen daha uzun sürer.

Yorum bağlantısı
Halit Demir

Gaza geciste stop etme bendede vardi. Gaz kesici arizlanmis degistirince cozuldu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Karahan yazdı:

Arızalarını saptama yöntemi var mı abi

test cihazına bağlanıp veriler okunacak

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Benzer sorunu gaz kesici yüzünden yaşamıştım. İlk başta motor bölmesi içindeki gaz kesici değişti, düzelmeyince şamandıra üstünde veya civarında olan gaz kesici değiştikten sonra sorunum düzelmişti.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Cihat yazdı:

görmez programlar unutmuyor artık ayarları, haritayı silmeden de yapabilirsin ama eski haritayı düzeltmen daha uzun sürer.

LPG ustasına benzin haritasını sil desem yapabilir mi 

Halit Demir yazdı:

Gaza geciste stop etme bendede vardi. Gaz kesici arizlanmis degistirince cozuldu

Gaz kesici valf var onu mu diyorsunuz? Aklıma o da geliyor acaba motora az az gaz basıp boğuyor sonra da stop etmesine sebep oluyor olabilir mi diye 

Çağlar Bayur yazdı:

test cihazına bağlanıp veriler okunacak

Gideceğim usta anlar mı bilemiyorum o yüzden soruyorum abi obd ile bakıp anlayabilirseler ne ala 

Ramazan Turan yazdı:

Benzer sorunu gaz kesici yüzünden yaşamıştım. İlk başta motor bölmesi içindeki gaz kesici değişti, düzelmeyince şamandıra üstünde veya civarında olan gaz kesici değiştikten sonra sorunum düzelmişti.

Şamandıra üzerinde bulunan gaz kesici bi ara beni de uğraştırmıştı araba durduk yere gazı kesip  benzine atıyordu. En son o valfi iptal etmişti usta. Yay gibi bir şeydi hatırladığım kadarıyla 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Çilo

LPG enjektör hortumları gereğinden uzun ise stop etme ve tekleme problemleri yapar.

Ortalama 15-18 cm olmalı

Yorum bağlantısı
Halit Demir
Mustafa Karahan yazdı:

LPG ustasına benzin haritasını sil desem yapabilir mi 

Gaz kesici valf var onu mu diyorsunuz? Aklıma o da geliyor acaba motora az az gaz basıp boğuyor sonra da stop etmesine sebep oluyor olabilir mi diye 

Gideceğim usta anlar mı bilemiyorum o yüzden soruyorum abi obd ile bakıp anlayabilirseler ne ala 

Şamandıra üzerinde bulunan gaz kesici bi ara beni de uğraştırmıştı araba durduk yere gazı kesip  benzine atıyordu. En son o valfi iptal etmişti usta. Yay gibi bir şeydi hatırladığım kadarıyla 

Evet gaz kesici regulator ustunde cogu markada bildigim kadariyla. Benimki kesmiyordu fazla gaz gidip stop ettiriyordu

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Metin Çilo yazdı:

LPG enjektör hortumları gereğinden uzun ise stop etme ve tekleme problemleri yapar.

Ortalama 15-18 cm olmalı

Hortumlar kısa uzunluklarını bilmiyorum ama olabildiğince kıza tutturdum. 

Halit Demir yazdı:

Evet gaz kesici regulator ustunde cogu markada bildigim kadariyla. Benimki kesmiyordu fazla gaz gidip stop ettiriyordu

Regülatör mü şamandıra mı 😊

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...