Musa Kaçar 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Merhaba Fiat Linea aracıma geçtiğimiz günlerde LED 3. stop aldım ve kurulumunu gerçekleştirdiğimi sanıyordum internetten baktığım kadarıyla hareket etmiştim güç kablosunu parklara bağladım daha sonra aracın aküsünün bittiğini gördüm ve bağlantıyı söktüm. Aküden kablo uzatmak ile uğraşmak istemiyorum Power(+) kablosunu nereye bağlayabilirim sadece kontak açık olduğu müddetçe güç verecek şekilde? (12V) Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Linea'larda 3. stop yok muydu orjinalde? Yorum bağlantısı
Musa Kaçar 11 Ekim 2023 Yazar Paylaş 11 Ekim 2023 (düzenlendi) Sani Gerşon yazdı: Linea'larda 3. stop yok muydu orjinalde? Evet var fakat LED şerit de yakışıyor. 11 Ekim 2023 tarihinde Musa Kaçar tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 PAylaştığınız görüntüdeki gibi bir şey yapacaksanız, öncelikle trafikte yasak olduğunu söylemem lazım. Sinyallerle beraber başka lambaların beraber yanıp sönmesi kanuna aykırı. Bununla beraber, bu işlemi yapmak istiyorsanız, tüm tesisata paralel çekmeniz lazım. Yani arka sağ sol sinyal, park ve frenler için paralel çekmeniz lazım. 12'voltu ise, arkada sürekli 12v veren bi hat bularak yapmanız lazım. Çakmaklık hattından vs alınabilir belki. Yorum bağlantısı
Musa Kaçar 11 Ekim 2023 Yazar Paylaş 11 Ekim 2023 Sani Gerşon yazdı: PAylaştığınız görüntüdeki gibi bir şey yapacaksanız, öncelikle trafikte yasak olduğunu söylemem lazım. Sinyallerle beraber başka lambaların beraber yanıp sönmesi kanuna aykırı. Bununla beraber, bu işlemi yapmak istiyorsanız, tüm tesisata paralel çekmeniz lazım. Yani arka sağ sol sinyal, park ve frenler için paralel çekmeniz lazım. 12'voltu ise, arkada sürekli 12v veren bi hat bularak yapmanız lazım. Çakmaklık hattından vs alınabilir belki. Video zaten bana ait yukarıda da belirttiğim gibi ilk başta parklara bağlamıştım çalışıyordu fakat bu akünün deşarj olmasına yol açtı ve ben zaten diğer tüm bağlantılarını yaptım şu an tek ihtiyacım olan power(+) kablosunu nereye bağlayabileceğimin bilgisi. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Musa Kaçar yazdı: Video zaten bana ait yukarıda da belirttiğim gibi ilk başta parklara bağlamıştım çalışıyordu fakat bu akünün deşarj olmasına yol açtı ve ben zaten diğer tüm bağlantılarını yaptım şu an tek ihtiyacım olan power(+) kablosunu nereye bağlayabileceğimin bilgisi. Çakmak hattından çekmeniz lazım ki, araç çalışırken 12v verecek, kontak kapandığında kapanacak. Sigortalardan da bir kontrol kalemi ile başka sigortaya ek yapabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Parklardan çekilen elektrik aküyü bitirmez.. Kurulum şemasını buraya yükleyin de bi bakalım. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 bu animasyonlu ledlerin sadece krımızı olanı varmı? videodan rengini anlayamadım açıkçası. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 marka aynı değil ancak benzeri bundan ben de bağlamıştım, parklar kapalı da olsa akım çekiyordu Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: marka aynı değil ancak benzeri bundan ben de bağlamıştım, parklar kapalı da olsa akım çekiyordu Abi nerden bulup çekiyor kapalı olunca oraya elektrik gitmiyor olması lazım Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Mehmet Kazancıoğlu yazdı: Abi nerden bulup çekiyor kapalı olunca oraya elektrik gitmiyor olması lazım tavan aydınlatmasına da led takardık, kapı kapalıyken de hafif yanardı... 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: tavan aydınlatmasına da led takardık, kapı kapalıyken de hafif yanardı... Ampul başka şey layt emiting diyot başka şey. Çağlar Bayur yazdı: tavan aydınlatmasına da led takardık, kapı kapalıyken de hafif yanardı... Ampul başka şey layt emiting diyot başka şey. Hem artı hem eksiyi kesmek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Musa Kaçar 11 Ekim 2023 Yazar Paylaş 11 Ekim 2023 Doğan Arşiray yazdı: bu animasyonlu ledlerin sadece krımızı olanı varmı? videodan rengini anlayamadım açıkçası. Sadece kırmızı bu ürün Çağlar Bayur yazdı: marka aynı değil ancak benzeri bundan ben de bağlamıştım, parklar kapalı da olsa akım çekiyordu Peki sorunu nasıl çözdünüz güç(+) kablosunu nerden çektiniz? Mehmet Ozyurek yazdı: Parklardan çekilen elektrik aküyü bitirmez.. Kurulum şemasını buraya yükleyin de bi bakalım. Birazdan araca inip çekeceğim fotoğraflarını lakin bağlantıyı parktan çıkardıktan sonra aküde bir daha problem oluşmadı zaten 3 hafta önce muayeneden evvel akü test edilmişti gayet iyi durumdaydı. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Musa Kaçar yazdı: ç(+) kablosunu nerden çektiniz? komple söktüm kullanmadım, karanlıkta içine bakınca az ışık vardı Hüseyin Sönmez yazdı: Hem artı hem eksiyi kesmek lazım. söktüm zaten Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ekim 2023 Paylaş 11 Ekim 2023 Musa Kaçar yazdı: Sadece kırmızı bu ürün Peki sorunu nasıl çözdünüz güç(+) kablosunu nerden çektiniz? Birazdan araca inip çekeceğim fotoğraflarını lakin bağlantıyı parktan çıkardıktan sonra aküde bir daha problem oluşmadı zaten 3 hafta önce muayeneden evvel akü test edilmişti gayet iyi durumdaydı. Fotoğraf değil de kurulum şemasını yükleyin. Bağlantıyı doğru yapmış olsanız, parktan bağlanan yanmayan led aküyü boşaltmazdı. Bir terslik var. Yorum bağlantısı
Musa Kaçar 13 Ekim 2023 Yazar Paylaş 13 Ekim 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Fotoğraf değil de kurulum şemasını yükleyin. Bağlantıyı doğru yapmış olsanız, parktan bağlanan yanmayan led aküyü boşaltmazdı. Bir terslik var. Maalesef kurulum şeması mevcut değil, cihazın üzerinde belirtilen ile ve internetten daha önce bunun montajını yapmış insanlardan yola çıkarak bağlantıyı gerçekleştirdim. Bağlantıyı doğru yaptığıma eminim bu konuda şüpheniz olmasın parklara bağladım. Freni frene geri vitesi geri vitese sinyalleri sinyallere bağladım ve çalışıyordu yukarıda belirttiğim gibi sadece parklara bağlamam akünün boşalmasına neden olduğu için bağlantıyı kestim. Tüm fonksiyonlarını da denedim ayrıca fren, geri vites, sağ/sol sinyal ve dörtlüler olmak üzere yani demem o ki yanlış bir bağlantı yapsam bunlar çalışmaz idi zaten geriye kablo kalmıyor aracın stoplarında bir tek sis için kablo kalıyor onun da hangisi olduğunu biliyorum zaten dolaysıyıla yanlış bir bağlantı yapmış olma ihtimalim kendiliğinden kalmıyor. Yorum bağlantısı
Musa Kaçar 13 Ekim 2023 Yazar Paylaş 13 Ekim 2023 Mehmet Ozyurek yazdı: Fotoğraf değil de kurulum şemasını yükleyin. Bağlantıyı doğru yapmış olsanız, parktan bağlanan yanmayan led aküyü boşaltmazdı. Bir terslik var. Elimde tuttuğum kabloya yapmıştım bağlantısını sarı kırmızı olan. Attığım şemadan ve soketten görülebileceği üzere parkların kablosu olduğu aşikar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ekim 2023 Paylaş 13 Ekim 2023 Parktan alınca parklar kapalı iken yanmaz.. Haliyle gündüz kullanılmaz.. Parktan almak yanlış. Kontak hattından alın elektriği. Bu bağlantı ile nereden bağlarsanız bağlayın aküyü bitirmez.. Akünün bitme sebebi farklı bir sebeptir.. Tesadüf olmuştur. Kontak en temizi. Şasiyi arkadan herhangi bir yerden alabilirsiniz. Arkaya sadece kontaktan elektrik çekin ancak sağlam kablo kullanın.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: kırmızı R yazanı nereye bağladınız Kilit soru bu. Kırmızı kablonun aksesuar kablosuna takılması lazım. Yani akü çalışınca (anahtar acc konumuna gelince) elektrik gelen, anahtar çıkınca elektrik giden bir kablo olmalı. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Ekim 2023 Paylaş 18 Ekim 2023 Çağlar Bayur yazdı: tavan aydınlatmasına da led takardık, kapı kapalıyken de hafif yanardı... Led ampulun yanından enerji gecse hafif yanar.. Led garip bir olay.. Yanlıs gormediysem semada zaten kontaktan alınmasına dair bilgi var.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts