İçeriğe Yönlendir

TOGG Aracım

Murat Sürmeli

Recommended Posts

O.Yücel Çetin

Hayırlı uğurlu olsun, Allah kaza bela vermesin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Kayınpeder elektiriği, en ucuzu:flowers:

Hava 3-5 derece mi 😮 sadece üç mekan ısıtma için kaç kwh enerji harcamış hocam? Onu yazıyor mu? Kona elektrikli de yazıyordu

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

“Şarj olsunlar.. deşarj olsunlar… “ diyen bi tarikat lideri vardı..

Yılda bir kez belki.

lityumda yarım güçte dolu beklemek en doğrusudur.

bende öyle biliyorum, biraz lambasını yakayım, laptopta koruma modu var mesela, lenovo pili %60 da tutar hep...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sokaklarda şarj aslında zor değil. Tramvay teli gibi bir kablo olacak. 5m’de bir makaralı sistemle AC kablo indirme düzeneği. Kablo ucunda ev elektrik abonman numarası ve sms şifre vs. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hava 3-5 derece mi 😮 sadece üç mekan ısıtma için kaç kwh enerji harcamış hocam? Onu yazıyor mu? Kona elektrikli de yazıyordu

Detay yok, öde geç :D

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sokaklarda şarj aslında zor değil. Tramvay teli gibi bir kablo olacak. 5m’de bir makaralı sistemle AC kablo indirme düzeneği. Kablo ucunda ev elektrik abonman numarası ve sms şifre vs. 

bu fikrin çok mantıklı gelmese de bir benzeri yurtdışında yapılnış, videosu vardı :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Köye gelmişken sobayı da test edeyim dedim, çok büyük çadır için, çadır da büyük ama bilemedim, gözüm korktu 

IMG_20231014_170726_156.jpg

IMG_20231014_171311_810.jpg

IMG_20231014_172602_511.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

Evden de oluyormuydu yahu, ben köyden şarj cihazı sandıydım tüh :crazy:

Yolda mazotlu tokatlamak da güzel oluyor ama :fiuw:

350cdi bunu begendi (:

Murat Sürmeli yazdı:

Yaklaşık o şekilde, 176₺ yaktım 100km de emmi. Trugodan şarj ettim, 7.99₺ idi

asagi yukari kucuk motor turbo dizel gibi. yedirmezler o tasarrufu da, bu gidisle bize. bunlar iyi gunleriniz. @Ali Cihangiroğlu

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Doğan Arşiray yazdı:

350cdi bunu begendi (:

Gel sen de gel, elektrikli değilsen ama :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ehliyet sınavında artık türev integral felan da soracaklar mı

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Murat Sürmeli yazdı:

Köydeyiz, şarj aletlerini test ediyorum, 16A ile köy hattında bir sorun yaşamadım, bir süre daha şarja devam

IMG_20231014_120325_929.jpg

IMG_20231014_122141_431.jpg

IMG_20231014_122149_580.jpg

IMG_20231014_071240_909.jpg

Mükemmel. 16 amper çiçek gibi.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sürmeli yazdı:

Gel sen de gel, elektrikli değilsen ama :D

1000 km sonra istasyona gel (:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Elektrikli arabaların şasisi pille beraber tasarlanıyormuş. Yani devşirme elektrikli değil de en başından sadece elektrikle çalışacak şeklinde tasarlanan şasiler varmış. Tesla falan böyleymiş. Pil kabı şasi görevi görerek hem ağırlık azalıyor hem aracın iç hacmi artırılıyor hem az yakıyor vs. Togg da böyle mi?

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Elektrikli arabaların şasisi pille beraber tasarlanıyormuş. Yani devşirme elektrikli değil de en başından sadece elektrikle çalışacak şeklinde tasarlanan şasiler varmış. Tesla falan böyleymiş. Pil kabı şasi görevi görerek hem ağırlık azalıyor hem aracın iç hacmi artırılıyor hem az yakıyor vs. Togg da böyle mi?

Tesla daha yeni bu tasarıma geçti, togg da yok, çoğunda yok. Ama ileride üretim maliyeti açısından yayılır

bu arada @Tansu Kalafatoğlu şu videoya bir bak derim

tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

buradan geldim :) yoksa nereden bilecem abi şasi falan 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

TOGG un altı dümdüz.. Böyle tasarlanmışa benziyor.

Mesele şu. eski tip araba görüntüsü var. Mesela araçların önü daha kısa olabilir vs vs. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Beyaz togg gördüm geçen hafta. Süper duruyor. Çok yakışmış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Mehmet Göktürk yazdı:

TOGG un altı dümdüz.. Böyle tasarlanmışa benziyor.

Mesele şu. eski tip araba görüntüsü var. Mesela araçların önü daha kısa olabilir vs vs. 

Hocam elektrikli tasarım TOGG ama bataryayı şasinin parçası olarak kullanmıyor diye biliyorum, yani yekpare şase değil diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
(düzenlendi)

Gövde monokok deselerde yekpare değil, çokça bileşenden oluşuyor, benim dediğim tek parça yekpare şase hocam, Tesla yeni geçiyor, diğerleri de yatırımlarını yapıyor, Hyundai ve Toyota planladı geçiş için. Yoksa alt kısımın çoğunluğu tek parça üretim yıllardır var ama pil şasesini gövdenin bileşeni olarak kullanım yeni diye biliyorum

Dediğim olaya Tesla gigacasting demiş hocam, isimler tükendi artık :)

https://insideevs.com/news/686793/tesla-reportedly-makes-one-piece-giga-casting-breakthrough/

tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ha anladım. Presten tek parça çıkıyor hatırladım, ya bence çok önemli değil o. Değişik esnek çelik, çok kocaman pres vs lazım. Kaynak olayı kalkıyor diyorsun.

EDIT: dokümanı yeniden okudum. Giga Casting bi kere "döküm" işlemi. Sanıyorum üst kısmı VW kaplumbağa gibi tek preste, alt kısmı da yine VW kaplumbağa gibi döküm ile hazırlayıp, bataryayı da bunun tam ortasına vidalayacaklar. Çünkü bataryayı taşıyan bir alaşım güçlü yer lazım. Anladığım Vw bu işi vaktiyle doğru yapmış. Zaten @Çağlar Bayur Tesla'yı VW ye benzetmişti kubbeli tavanı.

image.png.6679dd0fbf36ef0d71ba2a08ccc9941c.png

Boşver sefasını sür derim TOGG'un çok hesaplı aldınız. Keşke biz de alabilsek.

Ben "şaseciyim" en güzeli şase..  Anadol, Land rover, suzuki jimny vs vs. 

Üstüne apartman çıkabiirsin ne yaparsan yap. 

Bunun üst kısmının sac olması zaten yanlış. Anadol için Jan Nahum en güzelini yapmıştı kaç sene evvel. Bkz citroen ami.

image.png.5d3d55bd2683052e96ca827d71c2fbbf.png

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Benim anladığım böyle değil. 

Özet geçersek, şase=pil kutusu

yani önce şase, sonra üstüne pil yerleştirelim mantığı yok. Böylece şase ağırlığı hem pil kutusu ağırlığı olmuyor. O kısımda tek ağırlık oluyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tesla vw ye benzemiyor, tesla zaten tosabağaya bakarak yapmış ıslak atleti

Mehmet Göktürk yazdı:

Anadol

zamanından önce yapıldı yazık oldu

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Benim anladığım böyle değil. 

Özet geçersek, şase=pil kutusu

yani önce şase, sonra üstüne pil yerleştirelim mantığı yok. Böylece şase ağırlığı hem pil kutusu ağırlığı olmuyor. O kısımda tek ağırlık oluyor. 

Hocam, "kutu" şase.. içine pil konur.. illa ki evet pilin bir kasası var işte onu döküm yapacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam, "kutu" şase.. içine pil konur.. illa ki evet pilin bir kasası var işte onu döküm yapacak. 

adam demişki videoda, elektrikli araba seçerken kriterlerden biri de bu olmalı. Hem içten yanmalı motoru hem de elektrikli olan modellerin şasesi daha kötüdür. Daha ağırdır. Daha dar iç hacmi olur. Daha düşük pil kapasitesi olur. Onunla kıyasladık hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...