Köksal Yılmaz 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Önder Özcan yazdı: Maşallah allah hayırlı uğurlu etsin Uğurlu derken, togg la bilet almaya gitsin büyük ikramiye mi çıksın 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 (düzenlendi) Murat Sürmeli yazdı: Yurt dışına da satış başladığında Ali hocam destek verecek, ben o zaman desteğimi çekerim evet, o zamana kadar zaten yazılımsal sorunlar vs. giderilmiş olur, o zaman bakacağım, izlemeye devam, fiyatı orta sınıf bir elektrikli gibi, mesela megan etech gibi, bu açıdan iyi ama daha yolu var, zaten satışıda yok, istesemde alamam haa yok öyle ben alınca desteği çekerim falan, aldın bi kere 8 Ekim 2023 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tamer Olcay Çiçek 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Hayırlı uğurlu olsun inşaallah Allah kaza bela vermesin darısı başımıza 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Kazasız belasız kullanmanız dileklerimle. Rengi de kendisi de güzel araba. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Öner Kurukuz yazdı: Aynen öyle. Bir sürü detayla, prosedürle, tedarikçi ile, anlaşma ile uğraşıyorsun, geceni gündüzüne katıyorsun sonra 3-5 tane kendini bilmez çıkıp eleştiriyor, yetmiyor halkı kışkırtıyor. Aynısı 1961 yılında da olmadı mı? Bu insanlar otomobil üretmenin zorluğunun yanında insanlarla uğraşmanın zorluğunu da göğüslediler. İnşallah daha da iyilerini yaparlar. Yolları açık olsun. Sedan üretildiğinde umarım almaya maddi gücüm yeter. 1961 DEVRİM arabaları Devlet desteğinde üretilmişti, 1966 da Koç grubunun ürettiği Anadol ile benzerlik daha fazla. (Üretim aşaması olarak) Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 İbrahim Aslıoğlu yazdı: 1961 DEVRİM arabaları Devlet desteğinde üretilmişti, 1966 da Koç grubunun ürettiği Anadol ile benzerlik daha fazla. (Üretim aşaması olarak) Togg da bi nevi devlet desteği ile üretildi. Bakan Varank, "önünüzde engel teşkil edebilecek herşeyi temizleyeceğiz dedi. Bu sebeple muhalif kesim bu aracı AKP ile ilişkilendirip çamur atıyor. Halbuki araç hükümetin değil, ülkenin ürünü. Yarın hükümet değiştiğinde de yine ülkenin ürünü olmaya devam edecek. Bu tarz projeler, destekleyen bir devlet olmazsa zor. Tesla bile ilk çıkışında ABD hükümetinden epey bi destek aldı. Siz hükümet olarak bu tarz projelere destek vermez, arka çıkmazsanız başlar ve söner maalesef. İnşallah bu sadece başlangıç olur, daha nice farklı markaların da üretilip piyasaya girmesini dilerim. 5 Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Hayırlı olsun bunun üstüne ısmarlama bir filtre kahve iyi gider. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 8 Ekim 2023 Yazar Paylaş 8 Ekim 2023 Zafer Bakar yazdı: Hayırlı olsun bunun üstüne ısmarlama bir filtre kahve iyi gider. Tamam, sağolasın, içerim 3 Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 İyi günlerde kazasız cezasız kullanılsın 🧿 Aynı renk komşuda da var geri vites sesi değişik 1 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşallah 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Hayırlı olsun. Kazasız belasız arızasız güzel günlerde kullanın yeni aracınızı. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Aslıoğlu 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Öner Kurukuz yazdı: Togg da bi nevi devlet desteği ile üretildi. Bakan Varank, "önünüzde engel teşkil edebilecek herşeyi temizleyeceğiz dedi. Bu sebeple muhalif kesim bu aracı AKP ile ilişkilendirip çamur atıyor. Halbuki araç hükümetin değil, ülkenin ürünü. Yarın hükümet değiştiğinde de yine ülkenin ürünü olmaya devam edecek. Bu tarz projeler, destekleyen bir devlet olmazsa zor. Tesla bile ilk çıkışında ABD hükümetinden epey bi destek aldı. Siz hükümet olarak bu tarz projelere destek vermez, arka çıkmazsanız başlar ve söner maalesef. İnşallah bu sadece başlangıç olur, daha nice farklı markaların da üretilip piyasaya girmesini dilerim. Öner Bey, sanırım tam anlatamadım. Devrim Devletin Eskişehirde oluşturduğu bir grup tarafından üretildi. TOGG ise Türkiye Otomobil Girişim Grubunu oluşturan bir grup sanayiciler tarafından üretildi. Devrim prototip gibi bir şeydi, geliştirilebilirdi ama olmamış. Siyaset deyin ne dersek diyelim. Anadol arabası olayı farklıdır. Koç grubu tarafından üretildi. Seri üretime geçildi, pazarlandı, spor modeli bile yapıldı, satıldı. Yani TOGG gibi özel sektör girişimi onu anlatmaya çalıştım. Üretim aşaması yönüyle Anadolla benzerlikleri fazla demek istedim. Devlet desteği bütün üretim aşamalarında olmalıdır. Vergi, yer tahsisi, pazarlamadaki güvence gibi devam etmelidir. Devlet futbol kulüplerine stat yapıyor, vergilerini siliyor, sanayicilerin vergilerini siliyor. TOGG'a tabiki destek olacaklardır. Ülkeler ürettiği kadar vardır. Bu araba olur, tekstil olur, yazılım olur. Keşke zamanında Anadola da destek olunsaydı. Anadolu Camış yiyor lafı halen konuşulur. Toyota ve Honda yakın tarihlerde sahneye çıkmışlardır. Gerek devlet güvencesi gerekse halkın sahip çıkması o markaları dünya piyasasında tutundurdu. Halen Anadol yerli değil, motoru ford diye 60 sene önceki üretimi yok sayıyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Ekim 2023 Paylaş 8 Ekim 2023 Murat hayırlı olsun. Doğru seçim. Bende imkan olsa alacağım araba olurdu 1 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 9 Ekim 2023 Paylaş 9 Ekim 2023 abi hayırlı olsun, sonunda muradına ermişsin en az sahibi kadar iyi, güzel günlerde kullanılır inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 9 Ekim 2023 Yazar Paylaş 9 Ekim 2023 bu sabah oğlanı bıraktım okula, trafik yoktu, 80-90 ile gittim geldim, klima (ısıtıcı) açıktı yol boyunca. 36km de %86 dan %77 ye inmiş. Döndüğümde otomatik park yaptırdım, korkuttu, 3 defa fren yaptım, çarpmazdı herhalde ama yine de riske girmedim Biraz dışarıda kaldı lastikler ama park edemeyenler için bulunmaz nimet 15 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 9 Ekim 2023 Paylaş 9 Ekim 2023 Maşallah, tekerine taş değmesin. Bu arada youtube'da sürekli ekran kapanma hatası görüyorum. Umarım sizde çıkmaz. 1 Yorum bağlantısı
Macit Aliyev 9 Ekim 2023 Paylaş 9 Ekim 2023 Maşallah.Hayırlı olsun. Güzel günlerde binin. 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Gökçe 9 Ekim 2023 Paylaş 9 Ekim 2023 Hayırlı uğurlu olsun hocam ilerki dönemlerde artı ve eksi yönleri hakkında detaylı bilgiler bekliyoruz 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 9 Ekim 2023 Paylaş 9 Ekim 2023 Tekrar hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts