İçeriğe Yönlendir

Allianz Sigorta Elektrikli Araç Kaskosu

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Allianz Sigorta elektrikli araçlar için özel bir paket hazırladı.. 

Buna göre elektrikli araç için özel teminatlar şu şekilde olacak. 

Siber Güvence (Yeni)
Doğrudan aracı hedef alan hacker saldırısı sonrası araç elektroniğinde oluşacak sorunlar ve
bunlara bağlı olarak oluşan kazalar teminata dahildir.
Duvar tipi şarj ünitesi (Yeni)
Kapalı garajda bulunan duvar şarj kutusu veya indüksiyon plakasına, 3. şahıslar tarafından
kasıtlı zarar verilmesi veya sigortalı aracın kazaen çarpması sonucu zarar görmesi 25.000
TL limitle teminat altındadır.
Şarj kablosunun zarar görmesi (Yeni)
Poliçe dahilindeki bir riskin gerçekleşmesi halinde araç içerisindeki şarj kablosunun ve
adaptörünün uğrayacağı zararlar 12.500 TL limitle teminat altındadır.
Şarj kablosunun çalınması (Yeni)
Şarj esnasında şarj kablosunun ve adaptörünün çalınması 12.500 TL limitle teminat
altındadır.
Hava olaylarının akım kaynaklı zararları (Yeni)
Yıldırım ve fırtına gibi hava olaylarının akım kaynaklı olarak aracın elektroniğinde meydana
getireceği zararlar teminat atındadır.
Kemirgen hayvanların şarj kablosu ve adaptörüne vereceği zararlar (Yeni)
Şarj kablosunun, kemirgen hayvanlar tarafından zarara uğrayıp kullanılmaz hale gelmesi
12.500 TL limitle teminat altındadır.
Şarj kablosu kaynaklı Ferdi kaza (Yeni)
Araç sürücü ve yolcularının aracın şarj edilmesi sırasında şarj kablosu kaynaklı bir kazaya
uğraması sonucu ortaya çıkabilecek zararlar 10.000 TL limitle teminat altındadır.
Hizmetler
Aracın Çekilmesi ve Kurtarılması
Poliçe süresince adet sınırı bulunmaksızın %100 elektrikli aracın şarjının bitmesi durumunda
en yakın şarj istasyonuna çekilmesi için çekici hizmeti sağlanmaktadır.

Mobil Şarj Desteği 

%100 elektrikli araçlarda araç şarjının kritik seviyede olması ve yolda kalma ihtimaline karşı, sigortalı aracın en yakın şarj istasyonuna ulaşabilmesi için şarj desteği sağlayacak ve poliçe dönemi içerisinde yılda 2 defa verilecek olan “Mobil Şarj Hizmeti” ilk etapta İstanbul ve Ankara illerinde sunulacaktır.

Uygulama Değişikliği
%100 Elektrikli araçlarda, aracın ilk tescil tarihinden itibaren 3 yıl boyunca oluşabilecek
herhangi bir hasar durumunda batarya hasarı ödemelerinde muafiyet uygulanmayacaktır.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hımm, kardeşime diyim hele, gerçi aman alma paranı koy katla bak keyfine diyorum, hatta bende satabilirim, 2024 de zamlara bakacağım, %60 lara varırsa yallah satışa...

Edit: almaktan vazgeçti, en güzeli :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Farenin şarj kablosunu kemirmesi 12.500 TL

Şarj kablosunun kaçağının insanı çarpması 10.000 TL

Şahsi görüşüm, tutarlar yer değiştirilmeli. 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ersev Kaya yazdı:

Daha yeniyiz.. zamanla oturur bunlar.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yangın konusunda mutlaka teminat olmalı. Yandı mı söndürmek özel söndürücü istiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yol yardım konusu var.

Bir de asıl merak ettiğim aynı fiyatlı benzinli araca göre nasıl oranlar aynı mı?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Mehmet Ozyurek yazdı:

Daha yeniyiz.. zamanla oturur bunlar.. :)

Elektrikli araçların kendisiyle hemen hemen muadil olan içten yanmalı motorlara göre kasko bedeli ve sigorta ne kadar oynuyor? 2023 Elektrikli kona vs 2023 1.0 turbo kona gibi?  

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Süleyman Can yazdı:

Elektrikli araçların kendisiyle hemen hemen muadil olan içten yanmalı motorlara göre kasko bedeli ve sigorta ne kadar oynuyor? 2023 Elektrikli kona vs 2023 1.0 turbo kona gibi?  

Elektrikli araçların kaskosu şu an yüksek. Normale göre % 50 pahalı diyebilirim.   

Fiyatların tam oturması için hasar/prim dengesinin oturmuş olması gerekir.. 

Bu sebeple şu an temkinli ilerliyor şirketler.

Temkinli ilerlemeyenler var ancak o şirketler hep temkinsiz.

Mehmet Göktürk yazdı:

Yol yardım konusu var.

Bir de asıl merak ettiğim aynı fiyatlı benzinli araca göre nasıl oranlar aynı mı?

Hocam sigortacılıkta aracın satış fiyatından ziyade parça fiyatı önemli ve hasar prim oranına bakılır.

Mesela mercedes bmw'den ucuzdur. opel forddan ucuzdur. japonlar fransızlardan ucuzdur gibi.   

Bu araçlarda hasar prim dengeleri tam oturmadığı için emsal bedel araçlara göre % 50 gibi pahalı görüyorum ben. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu sebeple şu an temkinli ilerliyor şirketler.

bizim sigorta şirketlerinin %99 u zaten yabancı oralardan riski primleri gelmez mi? bence total pert konusunda riskliler. gaz pedalı altında saniyesinde gelen tam tork var, yeni aldım basayım var, az sağlam vursa yurt içinde tamiri olmayan markalar var

Yorum bağlantısı
Emrah Altun
Ersev Kaya yazdı:

İnsanın şarj kablosunu kemirmek suretiyle çarpılması: 22.500 TL

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

bizim sigorta şirketlerinin %99 u zaten yabancı oralardan riski primleri gelmez mi? bence total pert konusunda riskliler. gaz pedalı altında saniyesinde gelen tam tork var, yeni aldım basayım var, az sağlam vursa yurt içinde tamiri olmayan markalar var

Ben sigortalının geçmişini araştırmadan tesla sigortalamıyorum. 

Bir tane geldi, geçmişte ne kullanıyordun dedim, hilux dedi. Bir de performans serisi almış ki. Kesin patlar bi yere. 

Başka şirkete pasladım. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Sınırsız çekici iyiymis, dizel jeneratör almaktan kurtarır 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mustafa Tüfekçi yazdı:

4 saat cekici bekledikten sonra arabayi satar ikinci cekici hakkini kullanmazlar zaten 😂

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bir müşterimizin akü bitikmiş.. 

Bir kaç günde bir araba çalışmıyor diye yol yardımını arıyormuş, adamlar gelip takviye yapıp çalıştırıp gidiyorlarmış.. 

Bakmışlar arkası kesilmiyor. Adam tekrar aradığında bir akü alıp gelmişler :)

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bi araba pert olduğunda mekanik kısmı sökülüp satılabiliyor. Sigorta şirketinin buradan geliri var mesela. Elektrikli araba pert olduğunda en büyük kalem piller olan yeniden kullanılmaz büyük ihtimalle. Bence sigorta şirketleri için pilli arabalar büyük risk. 

Hibritteki pil minnak. Onu saymayın :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bi araba pert olduğunda mekanik kısmı sökülüp satılabiliyor. Sigorta şirketinin buradan geliri var mesela. Elektrikli araba pert olduğunda en büyük kalem piller olan yeniden kullanılmaz büyük ihtimalle. Bence sigorta şirketleri için pilli arabalar büyük risk. 

Hibrit de aynı.. pil patlarsa araba çöp. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hibrit de aynı.. pil patlarsa araba çöp. 

Ama kaza anında depodaki benzini de unutmamak lazım. En büyük tehlike o. Hibritte benzin az oluyor. Hibritin pilinin canı ne patlasın :) en güvenlisi bence dizel. 

ben kazada elde kalan malzeme anlamında dediydim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

o nedenle mi pert teslaların nissanların motoru pili ikinci elde land roverlara takılıyor? Bence güvenlik nedeniyle pil, kontrolör ve motor çok sağlam yapılıyor. Tam tersi araba iyi para eder. Çıkms tesla motoru aranıyooo.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kaza anında depodaki benzini de unutmamak lazım

unutabiliriz depoya yanan kiprit at bişi olmaz

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

unutabiliriz depoya yanan kiprit at bişi olmaz

depoya değil asfalta dökülen benzine atsak? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

depoya değil asfalta dökülen benzine atsak? 

parlar söner..... bişi olmaz, lion gibi dünya bitenekadar yanmaz

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çekicilere duyur, 5 mt çekici rampasına alırken 1milyon yediyüzellbinlik extra masrf açmasın , 32 ayrı parça bozulmuş 5 mt de.

burası da güzel

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şarj kablosunun çalınması (Yeni)
Şarj esnasında şarj kablosunun ve adaptörünün çalınması 12.500 TL limitle teminat
altındadır.
Hava olaylarının akım kaynaklı zararları (Yeni)
Yıldırım ve fırtına gibi hava olaylarının akım kaynaklı olarak aracın elektroniğinde meydana
getireceği zararlar teminat atındadır.
Aracın Çekilmesi ve Kurtarılması
Poliçe süresince adet sınırı bulunmaksızın %100 elektrikli aracın şarjının bitmesi durumunda
en yakın şarj istasyonuna çekilmesi için çekici hizmeti sağlanmaktadır.
Uygulama Değişikliği
%100 Elektrikli araçlarda, aracın ilk tescil tarihinden itibaren 3 yıl boyunca oluşabilecek
herhangi bir hasar durumunda batarya hasarı ödemelerinde muafiyet uygulanmayacaktır.

Elektrikli araç sahibi olarak bu maddeleri çok beğendim.

Muafiyet olmaması en iyisi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
H.Cenk Bayrakçı

Emmi sana uzmanlık sorusu, arabayı benzinliden elektirkliye çevirdik, eski kasko iptal olup sıfırdan yeni mi yapılıyor? Benzinliden benzinliye geçince yapılan gibi değil mi işlem? Arkadaşım elektrikli araç alma arifesinde, acenteler kafasını karıştırmış. Sorayım dedim ben de...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Emmi sana uzmanlık sorusu, arabayı benzinliden elektirkliye çevirdik, eski kasko iptal olup sıfırdan yeni mi yapılıyor? Benzinliden benzinliye geçince yapılan gibi değil mi işlem? Arkadaşım elektrikli araç alma arifesinde, acenteler kafasını karıştırmış. Sorayım dedim ben de...

Şirketine göre değişir.. 

Bazı şirketlerde, elektrikli araçlar için ayrı bir kasko var.. Bu şirkette ise, eski poliçeyi iptal edip yeni poliçe çalışmak gerekir..

Allianzda öyle değil.. Allianz araç tipini elektrikli olarak girince klozları elektrikliye göre düzenliyor. Yeni poliçe gerekmez.. zeyil ile hallolur.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...