İçeriğe Yönlendir

12v Isıtıcı İçin Fikir İhtiyacı(Elektrikten anlayanlardan Yardım bekliyorum)

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ebrar Tüfek
Hamit inan yazdı:

Sen acele etme bir iki akşam hem sohbet eder hemde güzel birşey uydururuz.  Genelde besleme yani girişten bu tip şeylerde max 10A verebilirsin. Yani panel 50V veriyor ise 50*10 =500W olur maksimum. Ama 20V ise 200Watt ancak olur. 100A aküyü 10 saatte ancak şarj eder 

Şu yağmurlar geçsin de haftasonu oturalım abi en iyisi.

Mustafa Çayır yazdı:

12-24-220 ile çalışan webasto alabilirsiniz. çanta tipi. var bende bir adet. yakıt tüketimi de azıcık. bir odayı çok rahat ısıtır. elektrik sarfiyatıda çok değil.

En yüksek ayarda saatte 0.6 litre mazot yakıyormuş, birşey değil çok uygun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Doğalgaz yok mu Ebrar. 

merkelin de öyle düşündüğü için kapattığı kömür madenleri geçen sene geri açıldı, bir yanda AB normu emisyon vergisi var tabii o ayrı konu

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

elektrik depolamak

onun yolunu bulursan kalan ömrün 24 saat :mamba:

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

onun yolunu bulursan kalan ömrün 24 saat :mamba:

400A akünün dolu ile boş ağırlığı arasında 1 gram fark yoktur ama nasıl oluyorsa saat pili kadar bir şeye bu kadar elektorunu sokamadılar :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bir kişi yardır yardır bisiklet çevirse saatte 100w üretiyormuş. Bence ısınmak için elektrik sobasına gerek yok. -5’te cam açtırırsın bu eforla :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Küçük bir jeneratör işini görür niye uğraşıyorsun , bir de jeneratöre aparat ile şarj dinamosunu monte ettimi oldu bitti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Adnan Çakır yazdı:

jeneratöre aparat ile şarj dinamosunu monte ettimi

jeneratöre şarj dinamosu ben olsam bağlamazdım , zaten kuzine ateşinin ışığı da kafi gelir öyle vakitler

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ebrar Tüfek yazdı:

En yüksek ayarda saatte 0.6 litre mazot yakıyormuş, birşey değil çok uygun. 

saate 26 TL günde 624 tl ayda 18720 tl. arap petrolcüleri bunu beğendi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Hayırlı akşamlar, yeni bir covid varyantı haberini aldıktan sonra kıyamet senaryosu hazırlığı yapmaya başladım, evimde bazı değişiklikler yaptım, hayatta kalma ekipmanları ile dolu bir odam var desem yalan olmaz, şuan ciddi anlamda hazırlıklıyım sadece bi kaç eksiğim var.

Forumda konusu vardı taşınabilir solar jeneratör yapmıştım, o hala duruyor kampta köyde kullanıyorum, ancak kontrol paneli 20 amp. Olduğu için sadece powerbank telefon tablet cihaz vs şarj edebiliyorum, birde cihazın 12v çıkışına kendi yaptığım ledli lambayı bağlayıp elektrik kesintilerinde ışık kaynağı oluşturuyorum. 

Güneş panelim ufak 20w, akülerim 2x7ah ttec kuru akü. Güneş olmadığı zaman 12v krokodilli şarj cihazı ile akülerin şarjını evde doldurup o şekilde kampa çıkıyordum. 

Bisiklet ile akü doldurma projesi yapacağım, 

Elimde bir adet 300w 12v ile çalışan ufo modelde bir sobam var, önümüz kış, olası bir elektrik kesintisi durumunda şuanlık ev halkının ısınması için kullanacağım, onun haricinde gerektiğinde farklı şeyler için de elektrik ihtiyacım olabilir.

Sıfır hiç kullanmadığım bir bisikletim var.

Dinamo için tofaş şarj dinamosu alsam uygun yollu işimi görürmü, normal 1.6 için MAKO marka 65 amper ancak slx için 75 amperlik farklı bir marka dinamo daha varmış, markası 

FESAN. 75 liği alsam bisiklet tekeri ile saatte en fazla kaç amper şarj edebilirim ? 

Hangi kayışı kullanmalıyım veya bunun için üretilen bi model varmı ? Videolarda gördüğüm hep ince, bana sağlam ömürlük bişey lazım.

Bisikleti sabitleyip arkasına bu bahsettiğim sistemi monte etmek için hazır stand bulabilirmiyim, veya elinde çevresinde daha önce yapmış, projesini çizmiş birisi varmıdır ?

Piyasadaki normal güneş paneli kontrol ünitesi işimi görmeyebilir zira amperi çok düşük, mppt alacağız gibi duruyor.

Şimdi benim planladığım, bisikleti sabitleyip arka tekerin hareketini kayış ile dinamoya verip aküyü doldurmak, illa karavanlardaki mppt den mi almak gerekir, farklı bir yolu varmıdır yoksa illa böyle mi yapılacak. ? 

Sonrasında invertör de alacağım ancak şuanlık ısıtıcıyı çalıştırmak benim için kafi.

300÷12 ortalama saatlik 25 amper güce ihtiyacım var(şuanlık) 

Bu adam kafayı yemiş demeyin çoğu üyemiz ciddiye almayabilir belki ama ben tamirhaneden çıktım, bir süreliğine babamın restorantını işletiyorum, en son covidde aylarca lokanta kapalıydı, 2 tane arabamı sattım ihtiyaçtan, bu sefer hazırlıklıyım, evi askeri üs gibi bi hale getiriyorum. Sadece covid değil, olası bir ohal durumunda buna ihtiyacım olacak.

Proje için hangi malzemeleri almam gerekir ? Stand için becerebilen varsa ücreti karşılığında alabilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum :)

Elimdeki soba bu;

955512205_Screenshot_20231002-001805_SamsungInternet.jpg.01bb2459fc2f75a5c7aea26299fa0b58.jpg

Yazınızda güzel niyetler olmakla birlikte hedeflediğiniz enerjinin boyutunu kavrayamamak durumu söz konusu. 300W güç bir insan tarafından kolayca üretilemez. Ölürsünüz.

İkinci önemli konu ısınmayı evlerimizde elektrik var diye elektrikle yapıyoruz. elektrik olmayan yerde elektriği üretip yeniden ısıya dönüştürmek yerine ısıyı nasıl doğrıdan farlı yöntemlerle üretirim ona bakınız. 

Kamp gibi yerlerde "yakıt" önde gider. Bir tane yine alet sandığı içine webasto yapınız. Diğer kit ile bu ısıtıcıyı kullanabilirsiniz.

Hayırlı olsun. 

son olarak o alternatörün 3-4 bin devirde dönmesi lazım herkül gelse yapamaz da zeus gelse yapar mı bilemedim. 

Ebrar Tüfek yazdı:

Abi o ciddi para 

O ciddi para ama alternatör değil, akü değil, bisiklet değil doğru mudur? Argüman yanlış. 

Kombi varsa yapılacak şey bir inverter bitti gitti.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

şöyle 2600w max, 1300watt peak mesela...

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Göktürk yazdı:

Yazınızda güzel niyetler olmakla birlikte hedeflediğiniz enerjinin boyutunu kavrayamamak durumu söz konusu. 300W güç bir insan tarafından kolayca üretilemez. Ölürsünüz.

Bu kadar net :) 

Bunun için alternatif yollar öneriyoruz zaten.. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ebrar Tüfek yazdı:

lokantada döner odun ateşi ile pişiyor, 3 tona yakın odunum var o sıkıntı değil ancak apartmanda odun sobası kuracak altyapı yok.

Mutfak camında havalandırma mazgalı yok mu, sök onu soba borusunu tak :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Mehmet Göktürk yazdı:

O ciddi para ama alternatör değil, akü değil, bisiklet değil doğru mudur? Argüman yanlış. 

Bisiklet evde sıfır hiç kullanmadığım var, sade bi akü ve dinamo alacaktım, dinamoyu çıkma alıp maliyeti düşürürdüm, ama doğalgaz kesintisi olmaz, dediğiniz gibi kombiye invertör bağlayıp geçerim. 

Birde webasto alırım yakıt sarfiyatı çok düşük, diğer yaptığım solar sistem gibi çantaya sabitlerim, içine de bi yakıt deposu tamamdır. 

Köksal Yılmaz yazdı:

Mutfak camında havalandırma mazgalı yok mu, sök onu soba borusunu tak :) 

Varda mahallede odun kömür sobası kullanan kimse yok, evler birbirine yakın, ben yaparsam dumandan kokudan rahatsız olup şikayet ederler :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

Varda mahallede odun kömür sobası kullanan kimse yok

Lakin bu tertibatın işe yarayacağı gün salondaki koltuğun bile yakılacağı zamanlar olacak

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

Lakin bu tertibatın işe yarayacağı gün salondaki koltuğun bile yakılacağı zamanlar olacak

pek olmaz. ama zibrokaminler geri dönebiliğ..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

pek olmaz. ama zibrokaminler geri dönebiliğ..

var bende tozlanmıştır ama pilli çakmağı entegre, devrilme güvenlik butonlu

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

2025?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

2025?

o zamana kadar salondakoltuk kalmış ise başarılı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

o zamana kadar salondakoltuk kalmış ise başarılı

Altına pil koyun. Çok güzel oluyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Altına pil koyun. Çok güzel oluyor

ışığı kapatıp çıkalım biz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Kombi 60-100 W, doğalgaz olduğu müddetçe invertor ile onu çalıştırmak daha mantıklı.

Şarj işini bilmem ama pedala alternatöre 25 A ürettirmek hiç kolay değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...